Hugh Laurie a 97. legbefolyásosabb híresség

Az amerikai Forbes magazin a napokban tette közzé a 100 legbefolyásosabb/erőteljesebb/hatalmasabb híresség listáját, melyen Hugh Laurie a 97. lett (2009-ben 94. volt).

Lehet, hogy nem egy Lady Gaga, de Hugh Laurie-nak mégis sikerült felkerülnie a Forbes “A világ 100 legbefolyásosabb híressége”-listájára, méghozzá 97.-ként.

Az 51 éves brit színész 9 millió dollárt* keresett 2010. május 1. és 2011. május 1. között. (Összehasonlításképp Lady Gaga 90 milliót.) A Forbes a jövedelmeket az iparág belső embereivel (ügynökök, jogászok, szakértők) való beszélgetésekből állapítja ill. becsli meg. A jövedelem az adózás előtti bruttó bevételeket jelenti, mielőtt még a menedzsmentet, az ügynököket és ügyvédeket kifizetné.

Hugh a Közösségi Befolyás kategóriában érte el Hugh a legjobb helyezését. Ez Twitter- és Facebook-keresésekből derül ki. Ebben a kategóriában 47. lett, több mint 1 443 000 Facebook-ismerőssel és @HughLaurieBlues-nak (ez Hugh lemezének, a “Let Them Talk” c. blues albumának Twitter-oldala) 19 500 követővel bír. Hugh-nak nincs saját Twittere, és egy interjúban egyszer elmondta, hogy “Nem értem ezt a Twittert.”

A @HouseonFox-nak 52,107 követője van.

A Lista tagjainak netes befolyását Google-lal mértük le. Hugh Laurie-t 233 000-szor említi a Google News. A sajtóbeli ill. tévés, rádiós említések számának kiderítéséhez a Factivát és a Lexis/Nexis-t használták. Hugh 130-szor volt a tévében és rádióban az elmúlt évben, és majdnem 3500 riportban említették a nevét.

A Forbes listáján filmes és tévészínészek és -személyiségek, modellek, sportolók, írók, zenészek és komikusok szerepelnek. A 100 ember összesen 4,5 milliárd dollárt* keresett az elmúlt 12 hónapban.

Említésre méltó még, hogy Hugh Laurie úgy nyilatkozott, hogy a “Doktor House” utolsó évada az utolsó lesz számára. A jazz-blues albuma májusban másodikként debütált az Nagy-Britanniai eladási listán.

[Examiner]

Az összes helyezése:

  • Sztárság: 97.
  • Pénz: 97.
  • TV/rádió: 82.
  • Közösségi: 47.
  • Netes: 84.

A teljes lista

* 9 millió dollár = 1,73 milliárd Ft
4,5 milliárd dollár = 860,42 milliárd Ft

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..