Hugh és David válaszol #2

Ismét Hugh Laurie és David Shore (a sorozat írója, készítője) válaszolt a rajongók kérdéseire:

Get the Flash Player to see this content.

David: Sziasztok, David Shore vagyok, a “Doktor House” készítője.
Hugh: Helló, én Hugh Laurie vagyok, és én játszom Dr. House-t. És azért… vagyunk itt, hogy… válaszoljunk a kérdéseitekre.

RAJONGÓK KÉRDEZNEK: HUGH ÉS DAVID – 2. RÉSZ

David: Mia kérdezi, hogy “Hugh-val szoktunk-e eltérő állásponton lenni valamiben? Ha igen, akkor ki szokott nyerni?”
Hugh: Nem rémlik, hogy valaha is… nem értettünk volna egyet.
David: És ez szerintem nagyon ritkán áll fenn egy író és egy színész között.
Hugh: Emlékszem az első három oldalas jelenetre, amit elolvastam, mikor [beküldtem a casting-kazettámat] erre a szerepre, nem csak, hogy azt éreztem, hogy tudom, ki ez a karakter (House), de azt is, hogy tudom, ki David Shore, aki kitalálta ezt… Úgy éreztem, mintha ismerném az agyat az agy mögött. És azóta is… Fura lenne, ha azt mondanám, hogy szerelem volt első látásra?
David: Én is így éreztem. Mármint, annyi embert meghallgattunk erre a szerepre, és kezdtem úgy érezni, hogy írtam egy forgatókönyvet, amiről azt hittem, hogy jó, de valójában nem az. Mert ez a karakter nem létezik és nem létezhet… És te kazettára vetted magad, és iderepültettünk téged, és megcsináltad a meghallgatást egy szobában, ahol még húsz ember volt rajtam kívül. És utána úgy gondoltam, hogy ez a fickó… úgy éreztem, hogy fel kéne állnom és tapsolnom kéne. De tényleg. Még húsz ember volt ott, és szó szerint le kellett küzdenem a késztetést, [hogy felálljak és tapsoljak] és valószínűleg nem kellett volna.
Hugh: Ne küzdj ellene! Mostantól engedd csak, hadd könnyíthess így magadon!

David: Hugh, Carl tudni szeretné, hogy “Mennyire lettél amerikai a mindennapi életben?”
Hugh: Nem hiszem, hogy különösebben amerikaivá váltam volna. De közben meg nem is tudom pontosan, mit is jelent az, ami azt illeti. Mert néha… egy csomó amerikairól gondolom azt, hogy nem olyan, mint egy amerikai. Ami egy… külföldi… Carl honnan jött, egyébként? Carl, te amerikai vagy? *mutat az ujjával a kamera felé* Az vagy? De… szerintem az amerikaiak hihetetlenül keményen dolgoznak, aztán meg azt várják, hogy a földkerekség minden gyümölcse az ölükbe hulljon. Merthogy keményen megdolgoznak érte.
David: Te is ilyen lettél?
Hugh: Én… mármint, ha az ember cipőfűzője beszorul egy kocsi ajtajába… Engem is beszippantott [ez a rendszer]. Nem tudom, hogy én is ilyen lettem-e. Mármint hosszú órákig dolgozom, keményen dolgozom…
David: Keményen dolgozol, és nagy alázattal.
Hugh: Az… kamu. Az alázatot csak eljátszom.

David: Laura kérdése: “Láttam a QI első részét. Mi a jobb, az, ha Dr. House-t játszhatja vagy, ha Stephen Fry beszól önnek?”
Hugh: Laura, valószínűleg nem fog meglepetést okozni a válaszom: Dr. House-t alakítani marginálisan jobb*. Nem is marginálisat mondanék, hanem egy jelentős távolságnyival jobb.
David: Ha nekem tették volna fel a kérdést…
Hugh: Ja…
David: én a másikat választottam volna…
Hugh: Nos… Stephen sokaknak be szokott szólni, de Dr. House szerepére nincsenek olyan sokan kiírva. Egyelőre. Ez is változhat.

Hugh: Köszönjük, hogy néztétek a “Rajongók kérdeznek”-et!
David: És ne felejtsétek el nézni a sorozatot is: hétfőn, este 8-tól a Fox-on!

* marginálisan jobb = messze jobb


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .