Hugh a Le Grand Journal-ban

Tegnap (és tényleg tegnap, a mi időzónánkban!!) Hugh Laurie a szintén francia “Le Grand Journal”-ban lépett fel. Előadta a “You Don’t Know My Mind” c. számot a lemezéről, majd pedig beszélgetett a műsor szereplőivel. Ezt a második felében a műsor állandó (idióta) rovataival szakították meg. Érdemes megnézni az alábbi videót, még ha az ember nem is ért belőle egy szót sem. Hugh időnként nem igazán tudja leplezni a meglepődést attól, amiket a kérdezők és a műsor dobálnak felé. (Nem spoileres.)

Get the Flash Player to see this content.

FLV :: screencaps :: Megtekintés (1 hétig): 1. rész :: 2. rész

“You Don’t Know My Mind”-részlet letöltése: AVI :: MP3 :: megtekintése

Az elején Hugh beszél kicsit franciául, aztán hamar átvált angolra. A rövid memóriájáról beszélgetnek. Aztán arról, hogy hogy lehetséges, hogy egy angol, oxfordi úriember hogy zenélhet bluest. Elmondja, hogy soha nem rajongott a popzenéért, soha nem hallgatta David Bowie-t meg a Beatles-t (erre az egyik hölgy megnógatja, hogy “ejnye-bejnye” – ?!), és nem tudja megmagyarázni, de már egy méteres kora óta (ezt csak mutatja a kezével) imádta a bluest.

Ezután bejátsszák Hugh 2004-es casting-videóját (8:48-nál), és miután a műsorvezető ezt felvezeti és eljut angolul a fülesbe az infó, Hugh egy “Oh”-val veszi tudomásul azt. A videó közben mutatják a reakcióit: látszik, hogy koncentrál és (ezt csak a harmadik megnézésnél vettem észre): tátogja a szöveget a videóval együtt! Ennyit a rövid memóriáról… Utána pedig szerintem büszkeség, és csak minimális kínosság érzet (ami nála alapjáraton is van) látszik az arcán.

Majd House karakteréről beszél: “a sérültség fontos része a jellemének, és ettől lesz érdekes. A tökéletes emberek unalmasak.”

Aztán a szőke hölgy azt mondja, hogy “House elvileg kardiovaszkuláris okokból sántít. De az a hír járja, hogy valójában a mérete miatt.” (Nem szó szerint ezt mondta, de egy francia néző szerint ez volt az értelme. Én mondjuk úgy értettem, hogy “szexuális probléma miatt sántít”, de a témakör ugyanaz, szóval nem oszt, nem szoroz.) Erre Hugh: “Ezt mondják? Ez érdekes. Öm… Ez meg fogja változtatni a 8. évadot.”

Ezután jön egy bűvész és felolvas egy neki írt verset és két kártyatrükköt mutat be Hugh segítségével. Az első: Hughnak választania kell egy lapot a lefordított, kiterített pakliból. “Nem akar másikat választani?” “Oui… nem, maradok ennél.” Aztán Hugh megnézi azt a lapot. A bűvész arra kéri, hogy erre a lapra gondoljon. Utána Hugh megmondja, mi volt ez a lap, a fickó felfordítja a kihúzott kártyát, és voilá, tényleg a treff ötös volt az – amire Hugh gondolt. Azután értetlenül néz a bűvészre, majd mosolyogva egy “Ez hihetetlen”-t is hozzátesz ehhez. Utána a fickó előhúz egy röntgen-felvételt egy nagy borítékból és egy koponyában a treff ötös van rajta. Erre Hugh elismerően, tapssal reagál. “Ez… ez hihetetlen.”

A második trükkben (13:50) két kártyát kell választania, amelyet szintén eltalál a bűvész – egy borítékból kihúzott papíron szerepel mindkét kártya neve. “Bravó, bravó” – mondja Hugh.

A műsor második felében kevesebb Hught és több jelenetet láthatunk. Az első (“Kórházi trükkök” – videóvágáson, filmtrükkön alapuló bejátszás) nagyon tetszik neki – “Ezekből a trükkökből ellopok párat, jó?”

Aztán őrült krikett rajongókat mutatnak, amire Hugh annyit mond: “Ez eléggé ijesztő.” Majd Snoop Dogg legújabb lemezét – “Doggumentary” – promótálják egy kis videóval (benne egy hatalmas marihuánás cigarettával). Hugh is kap egy példányt a CD-ből. Ezután beadnak egy a Dr. House francia hasonmásával készített interjút, majd az illető személyesen is odamegy Hugh-hoz, aki pózol párat a kamerába a megilletődött alteregójával. Majd egy “Nagyon örülök, hogy megismerhettem”-mel és mosollyal köszön el a franciától.

Ezután bejön egy nővérkének öltözött csaj – elvileg az időjós – és mindenféle dolgokat szed ki egy betegnek öltözött fickóból. – a Wilkinson támogatásával. Hugh egy “Wow”-t intéz a hölgyhöz, miután a műsorvezető megkérdi tőle, hogy szerinte mennyire jól mondta el az imént a várható időjárást.

A végén megköszönik Hugh Laurie-nak, hogy eljött, és még bemutatják a nemrég megjelent francia House-os könyvet francia szerzőktől (mindenki ki akarja venni a saját részét a sorozatból). Hugh kedves mosollyal zárja a műsort.

(A videót köszönjük a Dr. House Forumnak, a linkeket pedig a Hugh Laurie Archive-nak!)

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. A mentalista dvd extrákban volt. Mindig úgy magyaráz, hogy a testbeszédével, meg mindennel utaljon arra a kártyára, amit akar, hogy válassz. És így tudat alatt “elülteti” benned. 🙂

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..