Hugh a C à vous-ban

Még egy interjú Hugh-val. Sok újat nem tudunk meg, de a műsor környezete nagyban eltér az előző kettőtől, és úgy tűnik, Hugh is jobban érzi magát ebben az adásban. Videó, fordítással:

» Jó estét, és ismét üdvözlök mindenkit a vendégeinkkel, Catherine Frottal (svájci-francia színésznő), aki még mindig itt van, és Catherine, hadd mutassam be neked Hugh Laurie-t. [Hugh-nak:] Üdvözöljük a műsorban, Hugh Laurie! (Hugh int, hogy “merci, merci”). Először megkérjük Babette-et (a szakácsnő), hogy mutassa be a desszertet (amelyet a műsor első felében készített el).

Babette: Némi narancs és vérnarancs van benne [többiek: “angolul mondd!”] Nem, volt tolmácsom, mikor Amerikában jártam. Lényegében narancs gyömbérszósszal és némi gyömbérdarabkával.

» Kell majd önnek [a füles]? Hugh-nak természetesen van tolmácsa.
Hugh: On va l’essayer, ou non? (Most megkóstoljuk vagy nem?)

» Maga beszél franciául?
Á, nem, nem, nem, nem. (közben szájához emel egy kanálnyi narancsot).

» Jól van. Szóval, Hugh, most jelent meg az első lemeze, a “Let Them Talk”, amelyet Franciaországban múlt héten adtak ki. Nagy-Britanniában és az Államokban még nem került erre sor. Hugh, mi ez a kivételezés Franciaországgal?
Egy kitűnő kultúra előtt áldozunk ezzel…
» Hogy kedveskedjen nekünk…
Nos, valójában a Királyi Esküvő hétvégéjére esett volna a megjelenés, de nem akartam elvonni róla a figyelmet. Hagyom, hogy a párnak szentelhessék az újságok címlapjait.

» Itt, Franciaországban Dr. House-ként ismerjük önt, de a zene régi szenvedélye. Hat évesen kezdett zongorázni és egy sokoldalú zenésszé vált: gitározik, dobol, basszusgitázozik, szaxofonozik, még énekel és zenét is szerez. Honnan jön mindez?
Je ne sais pas (Nem tudom.). Nem tudom, én csak… Ezt a zenét már nagyon kicsi korom óta szeretem. Születésem óta szerettem a New Orleans-i zenét. Soha nem hallgattam Beatles-t, David Bowie-t, The Who-t, semmi ilyet. Leadbelly-t és Professor Longhairt viszont igen, ők az én hőseim, mióta az eszemet tudom. Nem tudom miért. Megmagyarázhatatlan.

» A lemezen húszas, harmincas évek blues klasszikusai vannak. Imádom! Nagy kihívás lehetett egy fehér, brit blues-zenésznek afro-amerikai zenét játszani.
Igeen, az. De nem én vagyok az első, aki ezzel próbálkozik. A világon számos zenészre volt hatással az afro-amerikai zene, de… egy csomó brit zenészre is, a Rolling Stones-ra… volt annó egy Rolling Stones lemezem, egy blues lemez. A Rolling Stones-t szeretem, de a Beatles-t nem. Ez bonyolult. Talán ezt a “számos zenész”-től kéne megkérdezni. Nem tudom. Egyszerűen imádom ezt a zenét és életre akarom kelteni, és azt akarom, hogy az emberek meghallgassák ezeket a számokat. Leadbelly egy… zseni volt és szerintem a mostani gyerekeknek és felnőtteknek és felnőtteknek hallaniuk kell ennek a fickónak a költészetét, mely egyfajta különleges látásmódja és megérzése a nyelvnek.

» Catherine, a Rolling Stones-t vagy a Beatles-t szereted?
Catherine: Én Beatles-rajongó voltam. De volt egy háború a Beatles- és a Rolling Stones-rajongók között és … I’m sorry (sajnálom).
Hugh: Igen, c’est dommage (kár). Jah.

» Hugh Laurie, egy apró kérdés: a “Doktor House”-ból ismerhetik önt a nézők. Úgy hírlik, a castingra egy mosdóban felvett videót küldött be. Igaz ez?
C’est vrai (Igaz.). Igen, igaz. Épp zuhanyoztam… (mutatja nevetve a zuhanyt) Nem, csak épp forgattam Afrikában, Namíbiában és egy bizonyos időpontban oda kellett adnom a FedEX-nek (csomagküldő) a kazettámat, és csak a fürdőszobában volt elég fény a filmezéshez. Szóval ott csináltuk meg a borotválkozó tükörnél (mutatja a borotválkozást). Aztán erről meg is feledkeztem, de aztán felhívtak három hónappal később, hogy akarnak velem csinálni egy kórházas sorozatot, én meg nem tudtam, miről van szó. Mondtam is, hogy teljesen elfeledkeztem már erről. És most már eltelt hét év, és el sem hiszem.

» És mindvégig sikeres maradt. Egy másik kérdés – mivel Franciaországban vagyunk: mit jelent önnek a francia gasztronómia?
Mindenből a legjobb. Ennyi. [a többiektől:] Ez így van? Így van.

» Beszéljünk kicsit a francia zenéről is. Ismer és szeret francia zenészeket?
(Hugh fejét fogja, kissé kínosan érzi magát.) De… én… Ó, ez olyan nehéz. Nem hallgatok angol zenészeket sem. Én… Én (nevetve) halott amerikaiakat hallgatok. Hogy miért? Nem tudom. De nem hallgatok egy amerikai zenészt… mármint egy brit zenészt sem, szóval szerintem megengedhetem magamnak, hogy ne hallgassak francia zenészeket. Elnézést kérek. [valaki: Serge Gainsbourg?) Jó, igen [őt ismerem]. Johnny Hollyday-t is, nyilván. Mi… (mutatja, hogy meghajol előttük.)

» Ismeri Michel Cymes-t? A francia Dr. House-t? (Mutatják a fotóját. Egyébként francia orvos, egy orvosos műsort vezet, és a szellemességéről, nyers humoráról, cinizmusáról és általános undokságáról híres. Emellett nagy House-rajongó. Az egyik műsorában beöltözött House-nak, meg sántított is. Egy időben azt pletykálták, hogy fog szerepelni a sorozat egyik epizódjában, amelyet Franciaországban forgatnak majd. Kiderült, hogy ő maga indította el a szóbeszédet áprilisi tréfaként.)
Nem. Kéne? Figyelnem kéne rá? Félnem kéne? [többiek: igen] Ah, d’accord. (Oké.)

» Hugh Laurie a vendégünk, az album nagyszerű, tényleg. A címe “Let Them Talk” és nemsokára elő is adnak róla egy számot. Ha szeretnék… Meghallgatjuk a “You Don’t Know My Mind”-ot, amely maxilemezként is kijött március 23-án. Koncertezni fognak Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban – Párizsban, május 11-én a Trianonban. A jegyek már rég elfogytak! Természetesen addigra Hugh Laurie vissza fog jönni ide. (angolul, a zenekarnak:) Köszöntünk mindenkit, és köszönjük, hogy itt vannak ma este, és kérem…
Rendben. (Elkezdenek játszani, kissé más hangzású verziót hallhatunk, mint eddig.) A videón kicsit csúszik a hang, de nem playback, nyugi. :mosoly: Aztán közös fotózkodás, jó nekik!)

Egyébként vicces, hogy sok magyar “előadó” egy évben nem énekel annyit élőben, mint Hugh ez alatt a pár nap alatt. És nem ennek kéne különlegesnek lennie, hanem elvileg ez a normális…

Angol fordítás :: AVI :: screencaps :: “You Don’t Know My Mind”: AVI, MP3

(Köszi a linkeket @hlarchive-nak!)

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Itt is köszi Ági! Eszembe jutott, mikor Hugh azt nyilatkozta, hogy kajába mindegy mit, csak a sokat szereti. Hát nem tudom mit szólt a két kanálnyi?? desszerthez? :nevetos: Na jó, az csak a desszert volt 😉

  2. Ági, most nézem, hogy én is innen fordítottam magamnak ezeket, webfordítóval! :iconlol: Tudod mennyi idő volt ez? Azt is nézve, hogy nem akkor ülök a gép elé amikor akarok. :mosoly:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..