Huddy a TV Guide-ban (friss.)

Az amerikai TV Guide magazin közös fotósorozatot készített Hugh Laurie-val és Lisa Edelsteinnel, azaz a “Doktor House” House-szával és Cuddy-jával. A cikk szövege spoileres, és a folytatásban lévő scannelések fotói is.
(Ha valaki vállalkozik fordításra, szóljon!)

Frissítés: Kész a fordítás!


További fotók

House sokkal többet mosolyog, mióta Cuddyval van: azt hiszem, meghúztam az egyik izmot az arcomon, mert teljesen kijöttem a gyakorlatból” – mondja Laurie.

House és Cuddy végre együtt vannak! De ki vezet kit a bonyolult szerelmi táncukban?

„Mit lát Cuddy House-ban? House briliáns. Elbűvölő. Lehetetlen” – mondja Edelstein. Cuddy egy nagyon erős nő, úgy gondolom, az egyetlen férfitípus, aki felkeltheti érdeklődését, az egy ugyanolyan erős férfi, mint House… a maga módján.”

ELŐSZÖR A CSÓK, MOST MEG EZ! Egy esküvő napja van, House és Cuddy rázzák a táncparketten. Cuddy egy dögös, hátul kivágott estélyi ruhájában van. House pedig szmokingban (és természetesen edzőcipőben). Vendéglistákról és csokoládé-szökőkutakról beszélgetnek. „Frankón”, ahogy House szereti mondani. A Fox megölne minket, ha túl sokat árulnánk el erről a közelgő epizódról, de annyit elárulunk, hogy nem House és Cuddy azok, akik összekapcsolják életüket. De, feltételezve azt, ahogy a romantikus, plátói évődésük hat évad után előtör, talán bölcsen teszik, ha szabadon hagyják a hétfő estéiket – minden eshetőségre felkészülve.

Eddig ebben az évadban, House (Hugh Laurie) és Cuddy (Lisa Edelstein) ölelkeztek, csókolóztak, simogatták, cirógattak egymást, mint a 10. osztályosok, és lejátszottak egy menet vetkőzős Scrabble-t. („Szeletlek?” Tényleg, House?)

Mióta House-nak és Cuddynak mindenre van válasza, a TV Guide magazin tűz alá vette az őket játszó színészeket egy Los Angeles-i szálloda – ahol az esküvői jeleneteket forgatták – tetőtéri lakosztályában. Rengeteg kuncogó és kacérkodó visszavágást kaptunk, még akkor is, ha a lehető legkényelmetlenebb kérdést tettünk fel:
Cuddy és House viszonyának beteljesülése lehet, hogy a sorozat halálcsókja?

» Nem ez volt, ami a „Simlis és Szende” halálát okozta évekkel ezelőtt? A két főszereplő megtette és a köztük lévő forrongásnak vége szakadt, ugye?
Laurie: Az a sorozat más volt, amennyire én emlékszem. Azok a karakterek gyűlölték egymást, és nem akartak együtt lenni. House azonban határozottan Cuddyval akar lenni, és Cuddy is így van ezzel.
Edelstein: Igen. House és Cuddy együtt dolgoztak, de soha nem érezték ezt bilincsnek. Bár a bilincs jó ötlet.
Laurie: Óvatosan. Aknamezőt érzek.
Edelstein: Emellett ez nem csak egyszerűen a szexuális feszültség elernyedése.
Laurie: Egyáltalán nem. Ez a kezdete valaminek, és tényleg sokat adhat, sokkal nagyszerűbb feszültségeket, mint egy egyszerű elernyedést, mint azt Lisa oly bátran kifejezte.

» Mennyire volt sokkoló, amikor David Shore, executive producer megosztotta a szigorúan titkos forgatókönyv oldalait, ami az elmúlt évadot azzal zárta, hogy a karaktereik végre összejöttek?
Laurie: Volt egy kis gyanúnk, ugye?
Edelstein: Igen, igen. Cuddy és House nem táncolhatott tovább ekörül örökkön örökké.
Laurie: De mi valójában nem tudtuk, hogy maga a jelenet milyen lesz.

» Ügyetlenül ment? Régóta dolgoznak együtt, ez olyan – a való világban – mintha valaki megcsókolná a főnökét vagy valami ilyesmi.
Laurie: Azt akartam mondani, hogy olyan volt, mintha a húgommal bújnék ágyba, de ez…
Edelstein: Ez… rossz sok szempontból.
Laurie: Sok szempontból.
Edelstein: Korábban már csókolóztunk a sorozatban, úgyhogy többször is megoldottuk valahogy. Azt gondoltuk, hogy „Oké, ez kész”. De levenni valaki nadrágját, ahogy az évadpremierben tennem kellett, egy kicsit extrémebb volt.
Laurie: És mindez 30 vagy 40 ember előtt történik, nem csak mi két ember között.
Edelstein: Ez egy csomó srácot jelent farmerben, ölbe tett kézzel, várván a jelenetet, amelyben le kell vetnem a ruhámat, és ott kell állnom egy szál testszínű bugyiban. Azt kell kiabálnom, hogy “Privát pillanat!” és erre ők mindannyian félrefordítják a tekintetüket.
Laurie: Kivéve, azt az egy srácot.
Edelstein: Ó, Istenem. Egy csakúgy felbukkanó biztonsági őrről van szó, akinek nem volt más terve, mint egyenesen minket bámulni.
Laurie: Valójában egy tűzoltó volt, és úgy tűnt, biztos tűz üt ki ott… [a lábam között]
Edelstein: Öhm, aknamező!

» Nos, hála az égnek a laptopért, amely megóvta Önt attól, hogy megmutassa nekünk a teljes House-t, hogy úgy mondjam.
Laurie: Az egy 17 colos (43 cm) laptop volt, mellékesen. Írja le! Nem akarom, hogy az olvasóik azt higgyék, hogy elegendő lenne nekem egy 13 colos [hogy takarjon].
Edelstein: Le tudná írni, hogy most elpirultam?

» Na és, mi történik most? A karaktereitek táncolni fognak ezen az esküvőn abban a januári epizódban, tehát nyugodtan feltételezhetjük, ez nem csak egy két vagy három epizódos fellángolás.
Edelstein: Ezt nem mondják el nekünk. De igen, tudjuk, hogy a viszony az évad nagy részében fenn fog állni. Ez valóságos számukra. Cuddy számára ez olyanvalami, amit nem tudott elkerülni, még akkor sem, ha hosszú ideig megpróbálta. Egy darabig azt gondolta, hogy a House-szal történt egyéjszakás kalandjával – évekkel ezelőtt – letudták ezt a témát, de miután House kijött a rehabilitációs intézetből, és erősen nyomulni kezdett, megváltoztatott Cuddyban valamit.

» Bár közben Cuddy már továbblépett Lucashoz, akihez majdnem feleségül is ment. Azzal a kapcsolattal mi a helyzet?
Edelstein: Tragédia történt, ahogy azt a televízióban mondják.

» Mi a helyzet Cuddy gyerekével? House eljátszhatja a boldog apát?
Laurie: House semmilyen szempontból nem gyógyult meg. Mármint, nem látta meg hirtelen a fényt [az alagút végén] és nem lett kiegyensúlyozott és nem kezd el hirtelen piszkos zoknikat felvenni a földről és jóvágású fiatalembernek lenni. Valamennyire most is fél és fura és olyannyira manipulatív, amennyire előtte volt – még gyerekekkel is. Talán különösen a gyerekekkel. Emellett képes megbántani másokat.

» House le fog ugrani a vonatról, hogyha a dolgok nem jól sülnek el Cuddyval? Már ahhoz is közel volt, hogy beleássa magát egy Vicodinos üvegbe az elmúlt évad végén.
Laurie: Nos, House és Cuddy közül House az, aki nagyobbat eshet, ha ez az egész rossz véget ér. Nem régóta vesz részt a romantika-iparban és emiatt számára ez a kapcsolat nagyobb kockázatot jelent.
Edelstein: Valamelyest ez ugyanannyira nagy utazás House-nak, mint a kijózanodása vagy a megfelelő gyógyszerek kipróbálása. Ezek az idők mindkét számára kockázatosak és drámai választásokkal vannak tele.

» Önök szerint House meg fogja torpedózni ezt a kapcsolatot úgy, ahogy minden jót, ami szembejön vele az életben?
Laurie: Szerintem inkább az a kérdés, hogy mikor, nem az, hogy megteszi-e. House egy önpusztító karakter és szerintem minnél jobban megy a sora neki és Cuddynak, annál veszélyesebb lesz a helyzet, mert annál nagyobb az esélye, hogy House szabotálni fogja a kapcsolatot.

» Úgy hallottuk, a következő epizódban Cuddy és House duplarandira mennek Wilsonnal és Sammel. Milyen volt a jelenet, és a forgatás?
Edelstein: Annyira, annyira meleg volt.
Laurie: Nézze meg az epizódot!
Edelstein: Nem, mármint vagy 43°C volt a forgatási helyszínen, és kasmírt kellett felvennem, ami csodálatossá tette az egészet. De, ja, gokartoztunk, és jól szórakoztunk.
Laurie: Az a nagyszerű Wilsonban, hogy House Cuddyval való kapcsolatát sokkal jobban kezeli, mint ahogy House kezelte Wilsonét, ami – őszintén szólva – gyerekes volt. Mindenesetre azokkal a gokartokkal jól szórakoztunk.

» Ha már szórakozásról esik szó: már majdnem hét éve játsszák a karaktereiket. Még mindig élvezik ezt? Még mindig érdeklik önöket?
Edelstein: Még mindig meg tudok lepődni és tudok izgulni a sorozaton és imádok munkába jönni, de azt nem mondanám, hogy a színfalakon kívülre is magammal viszem Cuddyt.
Laurie: Ez nagyon érdekes kérdés. Minden bizonnyal szeretem House-t és mindig drukkolok, hogy jó sora legyen. Színészként csak azt akarom biztosítani, hogy drámai szempontból érdekes és hiteles maradjon a karakter. És, bár soha nem gondoltam még ebbe bele, de szerintem én magammal viszem őt a színfalakon kívülre. Vannak pillanatok, amikor jóval a forgatás után nevetek rajta. Akár pár év is eltelhet és eszembe juthat egy pillanat vagy vicces mondat, ami tőle hangzott el. És ekkor csak azt gondolom, hogy „Atyám, ez a karakter nagyon valóságos számomra.” De aztán rájövök, hogy a dugóban állok, és idiótaként röhögök magamban.

» Utolsó kérdésként: House és Cuddy románca milyen változott az ön személyes kapcsolatukban? Szoktak flörtölni egymással vagy szabadabbnak érzik magukat egymással?
Laurie: [összekulcsolt karral, fejét rázva:] Lisa, ez a kérdés semmilyen veszélyt nem hordoz magában. Abszolúte semmi veszélyt.
Edelstein: Ó, nem, Hugh. Ez nem egy taposó akna, egyáltalán.

» Plusz egy kérdés: Hogyan töltötte Hugh és Lisa a nyári szünetüket…
“Elmentem egy európai túrára,” mondta Edelstein. “Öt nap alatt szakítottam a barátommal, majd kitört egy vulkán. De megtettem mindent, hogy túléljem, még akkor is, ha néha erős honvágyam volt. Végül is egy nagyon különleges út volt, és hálásnak érzem magam, hogy részt vehettem rajta!”
Laurie-nak a nyár csupa munka volt és semmi szórakozás. “Hülye voltam, és filmezéssel töltöttem a nyarat,” – mondja Laurie a nemsokára mozikba kerülő független [kis költségvetésű, igényes, nagyobb mondanivalójú] „The Oranges” című filmről, amelyben „május-december” [=rövid ideig tartó] románcba keveredik „A pletykafészek”-ből ismert Leighton Meesterrel. “Én volnék december” – mondja.

Hol van Tizenhárom?
Nyilván épp meztelenkedik Harrison Forddal. Olivia Wilde – akinek a karaktere rejtélyes utazást tesz Rómába vagy valahova máshova – azért hagy ki némi időt a sorozatban, mert Ford mellett fog szerepelni a „Cowboys & Aliens” c. sci-fi westernfilmben. Állítólag van benne egy jelenet, amelyben Wilde meztelenül áll sok száz statiszta előtt. Az évad későbbi részében tervezi a visszatérést a „House”-ba – teljesen felöltözve.

A cikk egy részének szöveges változata

(Köszi a fordítás egy részét holy-nak!)

Csatlakozás a társalgáshoz

11 hozzászólás

 1. uristen FUJ 😯
  szétphotoshoppolt shit :S
  meg mi ez a nő tartja meg a férfit rendszer?! 😀
  Hugh csak 20 évvel nézz ki fiatalabbnak.. 🙂

 2. Na igen, rendesen kihasználták a fototechnika minden eszközét. De ez már valóban túlzás, ahogy már a 7. évados promofotóknál is az volt.

  @MP:” mi ez a nő tartja meg a férfit rendszer?!”
  Az ott Cuddy a “Huddybuilder” 😆 😆 😆 😉

 3. Ok, akkor jöjjön Bogiii asszociációs öt perce!

  Na, picit unatkoztam és gondoltam még is csak kifejtem, hogy miért is tetszett a TV Guide-os képsorozat elgondolása. Vagyis, hogy én mit gondolok mögé, mert mivel nem tudhatom ők mire akartak utalni vele.

  Az első gondolatom az volt, hogy eddig hat évadon keresztül ültek egy bálterem két végében és csak nézték a másikat. Másokkal táncoltak, de közben még is csak egymást figyelték. Aztán egyszer csak összekerültek a parketten. „Most kezdődik a tánc” Aztán leesett, hogy ez Tango.

  „A tango természetes formája a hangsúlyokra való lépkedés, a zene lüktetésére történő séta (amely a férfi és nő esetében, ütemében és irányaiban eltérhet, ameddig a kontaktus megmarad). „

  Nekem a tango-ról mindig az jut eszembe, hogy teljesen olyan, mint egy kapcsolat eltáncolása. Ahogy egy kapcsolatot is néha a férfi és a nő teljesen különbözőképp éli meg. Esetenként a közös célok felé, de más irányban, más tempóban haladnak.

  „ A gyakorlatban rendkívül nagy tere van az improvizációnak, a zene átélése és a rendelkezésre álló tér alapján a táncosok pillanatról pillanatra döntenek a követendő lépésekről.”

  Ahogy egy kapcsolatot is egy rakás külső körülmény befolyásol és a benne élők e hatások alapján kénytelenek döntéseket hozni. Mint, mondjuk House félelmei az évadnyitóban, vagy az, hogy Cuddy anya, a munkáról nem is beszélve.

  „Hogy a párok harmonikusan haladhassanak előre a parketten, nagyon nagy szerepe van a vezetés technikájának. Ezt a táncosok szoros testi közelsége is indokolttá teszi. Ez a pár férfitagjának feladata, egyszerre kell döntenie saját, illetve partnere lépéseiről, melyet elsősorban felsőtestének mozgásával tud kommunikálni. A tangó markáns férfidominanciát mutat (ami csak látszat: inkább a férfi ‘szolgálja ki’ a nő igényeit, teszi számára a táncot élménnyé azzal, hogy ‘előkészíti’ a nőnek a táncát).”

  Erről meg egyből a “Selfish” ugrott be. Ahogy, House próbálja kézben tartani a dolgokat, próbál irányítani, de közben még is szem előtt tartja Cuddy érdekeit, sokszor a saját érdekeit a háttérbe szorítva.
  Igazából ez jutott eszembe, ezekről a képekről. Lehet elment az eszem.

 4. Meg kell hogy mondjam Bogiii, én is elgondolkoztam kicsit a képek jelentésén, hogy mire akarnak célozni vele, de én képtelen lettem volna hozzád hasonlóan megfogalmazni. És igen, amit írtál mind igaz. Köszi, h megosztottad a gondolataidat, jó volt olvasni! 😉

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .