5. évad

Ezen az oldalon epizódtartalmakat, illetve az egyes epizódokról adásba kerülés előtt kapott infókat olvashatsz. Az összes 5. évados hírt itt találod, az évaddal kapcsolatos véleményeiteket pedig itt.

Ausiello-hírek

2009. május 7.
Angelina kérdezi: Légyszi, mondj valamit a jövőheti szezonfináléról!
Ausiello: Annyi mindent mondhatnék, nem is tudom hol kezdjem. Najó, hazudtam: Lesz egy esküvő!

Eve kérdezi: Mondj valami House-Cuddy infót, légyszi! Szükségem lesz papírzsepire?
Ausiello: Valószínűleg. És a biztonság kedvéért szerezz be néhány hangulatjavítót is, mert a hétfői fináléban igen sokféle érzelmet tapasztalnak majd a Huddy rajongók. Gondolok itt (de nem kizárólag) a boldogságra, a szomorúságra, vagy épp a “Menten szétszabdalok egy k*rvát!” típusú düh-kirohanásokra.

Luke kérdezi: Mondd, hogy House egy utolsó, döbbenetes Amber hallucinációt fog látni az évadfináléban!
Ausiello: Nemcsak, hogy Amber visszatér, ráadásul egy másik emlékezetes Princeton-Plainsboro öregdiák is leereszkedik a mennyből, hogy kisértse House-t a jövőhéten. Tippek? Jöhetnek a hozzászólások!

Forrás: EW.com

A TVGuide.com az 5×24-ről

2009. május 5.
[link]

Lisa Edelstein: “Hugh Laurie jól csókol”

2009. május 4.
[link]

Lisa Edelstein-interjú

2009. május 1.
[link]

Ausiello-hírek

2009. április 29.
Jo kérdezi: Mondj egy okot, hogy megnézzem a Doktor House-t jövő héten!
Ausiello: House és Cuddy fizikai szintre lépnek!

Megan kérdezi: Imádtam a csak House-os “Kérdezd Ausiellót!”, de annak ellenére be kell vallanom, egy kicsit csalódott voltam, amiért egy kicsi Huddy-spoilert sem kaptunk. Jövő kedden lesz a szülinapom, szóval nem adnál valami infót a május 4-i részről?
Ausiello: Jó, de akkor cserébe te is adj majd valamit a szülinapomra jövő februárban! És egy Facebook- vagy Twitter-üdvözlet nem ér! A hétfői epizódban House arra gyanakszik, hogy a gyógyszerfüggősége a felelős az Amber-hallucinációkért, szóval úgy dönt, leszokik a Vicodinról. Cuddy személyesen megy a lakására, hogy kiürítse a gyógyszeres készletét, elkezdenek viaskodni, és, mielőtt felocsúdnánk, mindketten a fürdőszoba padlóján kötnek ki, és… nos, nézzétek meg a videót!

Forrás: EW.com

Ausiello-hírek

2009. április 27.
Hogyan is ünnepelhetnénk máshogy a két hét után újra jelentkező Doktor House-t (ma este 8-tól), mint a “Kérdezd Ausiellót!” egy speciális kiadásával, mely egyedül Dr. Morcosra és csipet-csapatára fókuszál? Máshogy nem is ünnepelhetnénk!

Kate kérdezi: Csinálnál lécci egy csak House-os “Kérdezd Ausiellót!”? Nézd, még el is kezdem neked: Mi ez a “fontos döntés” amin House “rágódik”? House nem őrült. Szóval mi miatt (ha egyáltalán) kerülne be a zárt osztályra?
Ausiello: Egy csak House-os “Kérdezd Ausiellót!”? Briliáns ötlet. És, csak, hogy tisztázzuk, soha nem mondtam biztosra, hogy House bekerül a diliházba. Csak levontam a következtetést, miután összekombináltam a tényeket. De, ha végül mégis a bolondok házába megy, akkor szerintem ott egy extrém álmatlanság lehet a háttérben. És, mikor extrémet mondok: Szegény pára nem hunyta le a szemét Kutner halála óta.

Sari kérdezi: Nem találtam semmi spoilert a mai epizódról. Te tudsz valamit?
Ausiello: Annyit tudok, hogy az epizód Chase legénybúcsújára összpontosul, de a Fox-promó ezt már lelőtte. De, amit még nem lőtt le, az az, hogy ki rendezi a nagy hepajt: maga House!

Tim kérdezi: Mondasz valami érdekeset a House-ról?
Ausiello: Az egyik főszereplő életveszélybe kerül ma este. Annyit elárulhatok, hogy a szereplő személyére utalásokat találtok a múlt heti 30 Rock-ban. /Ott valaki allergiás volt az eperre./

Samantha kérdezi: Chase legénybúcsúja része House hallucinációjának?
Ausiello: Nem, és House azt sem csak képzeli, amint Foremant és Tizenhármat elküldi egy sztriptízbárba, hogy kiválasszák az estély… köhöm… szórakoztatóit.

Craig kérdezi: Kicsit sokkolt, hogy Wilsont ott láttam Chase legénybúcsúján a promóban. Ez hogy történhet meg?
Ausiello: Mondjuk úgy, hogy House megegyezett vele, szóval Wilsonnak nem volt más választása.

Forrás: EW.com

5×24 tartalma

2009. április 25.
5×24 – Both Sides Now (Mindkét oldal)
AZ ÉVADZÁRÓBAN HOUSE EGY OLYAN PÁCIENS ESETÉT VÁLLALJA EL, AKINEK JOBB ÉS BAL AGYFÉLTEKÉJE EGYMÁSSAL KÜZD AZ URALKODÁSÉRT

Carl Reiner (“Ocean’s Thirteen”) vendégszerepel

Scott (Ashton Holmes, vendégszereplő) – akinek a bal és a jobb agyféltekéje egymástól függetlenül működik, ezáltal két külön személyisége van és nincs uralma némely tette felett – felkeresi House-t és a teamet. Miközben Scott agyának két fele át akarja venni az irányítást a másik felett, a háborúskodó személyiségei egyre nehezebbé teszik a team számára, hogy rájöjjenek, mi okozza a különös problémát. A team kénytelen néhány szokatlan módszert alkalmazni, hogy elvégezhessék a szükséges teszteket.
Ezalatt, miközben House megtagadja a klinikai szolgálatot, Cuddy (Lisa Edelstein) egy nem megszokott kísérletet tesz arra, hogy rávegye House-t, hogy egy pácienssel (Carl Reiner, vendégszereplő) töltse el az időt.

Adás: 2009. május 11. (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D, L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Durva, nyers nyelvezet. (L))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Olivia Wilde (Tizenhármas)
Vendégszereplők: Carl Reiner (Eugene Schwartz), Anne Dudek (Amber), Ashton Holmes (Scott), Maria Thayer (Annie), Scott Conley (Warren), Sheila Daley (Paula), Richard Sabine (John), Jason Boegh (Leo), William Woff (pap), Jennifer Crystal Foley (Rachel Taub), Adam Trahan (sztriptíz-táncosnő), Bobbin Bergstrom (nővér)
Forrás: SpoilerTV

Lisa a TéléPoche-ban

2009. április 23.
[link]

5×23 tartalma

2009. április 18.
5×23 – Under My Skin (A bőröm alatt)
HOUSE ÉS A TEAM EGY HALDOKLÓ BALERINÁT, HOUSE PEDIG ÖNMAGÁT PRÓBÁLJA DIAGNOSZTIZÁLNI

House és a team egy balerina (Jamie Tisdale, vendégszereplő) esetét vállalja el, akinek összeesik a tüdeje előadás közben. Miután a kezelés következtében elkezd lehámlani a bőre, a táncosnőnek nem csak azzal kell szembenéznie, hogy talán soha többet nem táncolhat, hanem azzal is, hogy nemsokára szenvedésekkel teli halála lesz. A teamnek a fantáziájára kell támaszkodnia, hogy gondosan megkoreografálja a táncos érzékeny testének tesztelését és kezelését, anélkül, hogy belehalna.
Ezalatt House továbbra is szenved attól, hogy nem tud aludni és Amber (Anne Dudek, vendégszereplő) kísérti őt egyfolytában. Miközben Wilson segítségére vár az öndiagnózisban, olyasmit szándékozik tenni, hogy megszűnjenek a hallucinációi, amire még gondolni se mernénk.

Adás: 2009. május 4. (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D, L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Durva, nyers nyelvezet. (L))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Anne Dudek (Amber), Jamie Tisdale (Penelope), Alex Schemmer (Jeremy), Charles Gavoian (Maury), Pamela Shafer (cégigazgató), Scott Dawson (balettmester), Joey Gaynor (Len), Shelli Boone (Molly), Courtney Clonch (nővér az égési osztályon), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Ausiello-hírek

2009. április 9.
Adam kérdezi: Még meddig kell várni, míg House elkezdi prütykölni a hallucinációját?
Ausiello: Ülj le, nyugodj meg, és gondolj vissza január 26-ára. Azon a napon említettem először Anne Dudek halott karakterének visszatérését. Ugyanezen a napon mondta David Shore, vezető producer, hogy “Nálunk nem fordulhat elő olyan, szellemmel bővített szerelmi háromszög, mint a Grace Klinikában.” Katie Jacobs, társ-exec. producer hozzátette, hogy “Szerintem egy ilyen miatt egy csomóan azon nyomban kikapcsolnák a tévéjüket. Szerintem, ha ezt megpróbálnánk, fejek hullanának.” És ezzel bezárul a múltba való utazásunk.

Camelias kérdezi: Egy csomó Huddy-rajongó attól fél, hogy a House-Cuddy szex talán nem is fog megtörténni ebben az évadban. Meg tudnál nyugtatni minket?
Ausiello: Ennél sokkal jobban teszek. Most először megmutatom az eredeti kivonatot a David Shore és Katie Jacobs interjújából a Doktor House 100. epizódjának partiján január 21-én. Ha ez nem nyugtatja meg az idegeiteket a Huddy-hancúrozásról, akkor semmi nem fogja…

Entertainment Weekly: Mi a helyzet a House-Cuddy szexszel?
Katie: Végül sikerült kitalálnunk, hogyan fog megesni a dolog. Hű lesz a sorozathoz és a karakterekhez. David Shore csodálatosan kreatív csavarjainak köszönhetően nem olyasmi lesz, amit elképzelnétek. Óvatosan kell megtennünk az ilyen lépéseket. Nem akarunk csalódást okozni a rajongóknak azzal, hogy valami hasonlót, de mégsem azt csináljuk.
David: Igen, már kitaláltuk a Huddy-szex körüli részleteket. Ott van a fény az alagút végén a Huddy-rajongók számára, akik abban reménykednek, hogy összejönnek. Az tuti, hogy nem olyan lesz, amilyet az emberek várnának. A saját módszereink szerint kell csinálni a dolgokat, a House módszere szerint. Nem akarjuk, hogy a karakterek olyasmit csináljanak, ami nem passzol a karakterükhöz.

Entertainment Weekly: Csak, hogy tisztázzuk: a szex még az /5./ évad vége előtt megtörténik, ugye?
David: Igen.
Katie: Igen. Most, hogy elárultuk ezt a nagy titkot, békénhagyhatsz minket egy ideig!

Nos, már jobban érzed magad, Camelias?

Forrás: EW.com

Kal, David és Katie interjú a House is Right-on

2009. április 9.
1. rész
2. rész

5×22-24-ig epizód infók

2009. április 8.
[link]

Villáminterjú Kal Penn-nel

2009. április 8.
[link]

Ausiello-hírek

2009. április 8.
Shane kérdezi: Kutner halála nem sokkolt annyira, de azért felkavarta az érzelmeimet. A kérdésem: Ez a halál azt jelenti, hogy nem fogjuk látni Ambert ebben az évadban?
Ausiello: Az tuti, hogy fogjátok látni Ambert ebben az évadban, már csak az a kérdés, mikor. Hé, nézd meg az ideghúzó ismertetőt, amit a Fox épp most adott ki az április 27-i epizódról: “House alváshiánya kezdi tréfákat űzni az agyával, de ő talán az álmatlanságát egy adománynak tekinti, mintsem tehernek.” Hmmm…

Ronnie kérdezi: Elárulnál valamit a csavarról, ami Cameron és Chase szakítása után következik be?
Ausiello: Köze van a dologhoz Chase egyik bőröndjének. (És a spekulációk ellenére nem fogják őt kitelepíteni.)

Forrás: EW.com

5×22 tartalma

2009. április 8.
5×22 – House Divided (Megosztott House)
HOUSE ÉS A TEAM EGY SIKET TINÉDZSERT KEZEL

A csapat egy 14 éves siket, Seth esetét vállalja el, aki összeesik, miután robbanásokat “hall” birkózás közben. Mikor a csapat próbálja letesztelni, hogy rohama lesz-e, Seth megvakul a fél szemére, amivel tovább bonyolítja House kitalált “Felrobbanó fej-szindrómáját”. Mikor az állapota romlani kezd, a team etikai vitákat folytata páciens és az anyja hajthatatlan döntése felett, miszerint egy cochleáris implantátumot ültessenek be, hogy azzal pótolják a gyerek hallását. Mikor felmerül az a kilátás, hogy Seth-nek megadják a hallás képességét, House és a team egy újabb döntéssel találják szembe magukat.
Ezalatt House alváshiánya kezd tréfákat űzni az agyával, de ő talán az álmatlanságát egy adománynak tekinti, mintsem tehernek.

Adás: 2009. április 27. (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D, L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Durva, nyers nyelvezet. (L))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Ryan Lane (Seth), Clare Carey (Ellie), Tresheille Edmond (Laura), Besy O’Donohue (Karamel), Noah Shuffman (bevándorlási tiszt #1), Italia Ricci (bevándorlási tiszt #2), Jorge Borrelli (siket edző), Andrew Johnson (játékbíró)

Forrás: SpoilerTV

[origo]-cikk Kal Penn távozásáról

2009. április 8.
link

TVGuide-hír

2009. április 7.
Hill kérdezi: House és Cuddy fognak még csókolózni az évad vége előtt?
Matt: Ha te is, mint sokan mások, azt gondolod, hogy Kutner tragikus halála katalizátorként fog hatni a Huddy-kapcsolatra, akkor ezt gondold újra. Katie Jacobs, exec. producer is kiemelte, hogy “…bizonyos emberek egy ilyen szörnyű esemény után közelebb kerülnének egymáshoz, párokba rendeződnének, és közelebb lennének másokhoz. De House esetében ez az esemény pont az ellenkező irányba sodorja őt.” Valószínűleg egy újabb élet
Forrás: TVGuide

Blogcritics-cikk a “Simple Explanation”-ről

2009. április 7.
link

Kristin-hírek

2009. április 7.
Heath kérdezi Bostonból: Van valami híred az utolsó epizódról?
Kristin: Jah, a House-forrásunk kiszúrta az évadfinálé vendégszereplőjét, Carl Reinert (Ocean’s Eleven) a forgatáson egy félmeztelen férfi-sztriptíztáncossal, aki kalóznak öltözve rohant ki a klinikáról. Vagy Cuddy akciózik kétszer is egy nap, vagy House-nak van egy őrült páciense.

Forrás: EOnline!

Megaspoileres interjú

2009. április 7.
link

Ausiello-tv

2009. április 6.
Chase és Cameron szakítani fognak, de lesz valami trükk a dologban.

Forrás: EW.com

Ausiello-hírek

2009. április 6.
Ausiello üzen: Láttátok a promókat, szóval tudjátok, hogy a mai House-epizód különleges lesz (vagy a Fox szavaival élve, “nem találnak majd rá szavakat”). Nos, azt is tudnotok kell, hogy, ami a képernyőn fog történni, az csak a történet egyik fele. Hogy megtudjátok, hogy hogyan találjátok meg a másik felét, gyertek vissza rögtön ide az epizód végefőcíme után. És, hogy ti, akik másik időzónában élnek, mit csináljatok? Ismeritek már a zörgést. Ugorjatok rá a netre, miután megnéztétek az epizódot. Gyerünk, nem most csináljátok ezt először.

Ausiello-hírek

2009. április 2.
Samantha kérdezi: Mire utal a legutóbbi promó? Miért ennyire drámai? Mi fog történni jövőhéten?
Ausiello: Valami nagyon, nagyon rossz, ami nem Meat Loaf vendégszereplő ellen irányul.

Luna kérdezi: A legénybúcsúztató kapcsán az a hír járja, hogy egy kitoloncolás megelőzése miatt, Chase és Wilson összeházasodnak. Igaz ez?
Ausiello: Téves.

Patrick kérdezi: Sikerült felfedni részleteket Anne Dudek visszatéréséről?
Ausiello: Sikerült, és én vagyok az egyetlen, aki kiszivárogtatja: House az egyetlen, aki látja Őt… és ez a látomás nem a Cuddy-féle ágyjelenet alatt elevenedik meg.

Forrás: SpoilerTV

Casting-hírek

2009. március 30.

[WARREN]
kaukázusi, késő 20-as, 30-as éveinek közepén járó, randizik egy nővel, MAGASABBNAK KELL LENNIE, MINT 175 CM és tiszteletet parancsolónak kell lennie (nem BAROMIRA de fizikai értelemben, olyan előtt, aki 173 centi magas), ISMERNIE KELL AZ ÉTELEKET/FŐZÉST…MELLÉKSZEREPLŐ
Forgatás kezdete: 2009. április 8.

Forrás: SpoilerTV

[FÉRFI SZTRIPTÍZTÁNCOS]
férfi, 20-as éveiben járó, kaukázusi, izmos, NEM KELL MAJD SZTRIPTÍZELNIE, a színész kalózjelmezbe lesz öltözve, de a felsője LE LESZ VÉVE, a kórházból kell kirohannia, mintha rossz helyre ment volna be…NINCS SZÖVEGE, DE A SZÍNÉSZ LÁTHATÓ LESZ, AMINT BOCSÁNATOT KÉR; MELLÉKSZEREPLŐ

Forrás: SpoilerTV

5×24 infók

2009. március 30.
LA Times

5×21 tartalma

2009. március 27.
5×21 – Saviors (Megmentők)
CAMERON ÁTVESZI A TEAM VEZETÉSÉT, MIUTÁN EGY KÖRNYEZETVÉDŐ AKTIVISTA REJTÉLYESEN MEGBETEGSZIK

Cameron elhalasztja a Chase-szel való vakácóját, hogy megkérhesse House-t, hogy az vállalja el egy környezetvédő esetét, aki megmagyarázhatatlan tüneteket produkált és összeesett egy tüntetésen. Bár House kétségbe vonja Cameron szándékait, de belemegy a dologba. Mivelhogy Cameron annyira ragaszkodott ahhoz, hogy ő elvállalja az esetet, House arra kényszeríti őt, hogy legyen ő a főnök és megannyi tesztet végezzen el a páciensen.
Eközben House nem bízik Wilson egészséges diétájában.

Adás: 2009. április 13. (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D, L, V (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Durva, nyers nyelvezet. (L) Erőszakos elemek. (V))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Tim Rock (Doug), Lindsey McKeon (Franni), Parisa Fakhri (Susan), Jill Remez (Sandy), Bruno Oliver (Paul), Grinnell Morris (/?/ bányász #1), Paul Benz (bányász #2), James McAndrew (rendőr #1), Cory Blevins (rendőr #2), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Spoilerek másodkézből

2009. március 29.
Eddig nem volt bizonyos, de most kijelenthetjük, hogy Chase és Cameron valóban összefognak házasodni, hogy Chase megkapja a zöldkártyát (betelepedési engedély az USA-ba). Az IMDb-n ki is van írva az 5×22-höz, hogy ki fogja játszani a Bevándorlási Hivatal tisztjét /vagy mit/.

Forrás: House MD.pl

Ausiello-hírek

2009. március 26.
Leigh kérdezi: Annyira izgatott vagyok Chase és Cameron visszatérése miatt! Van bármi bennfentes infód arról, hogy mit fognak csinálni?
Ausiello: A Twitter-bejegyzések bennfentes infóknak számítanak? Merthogy Omar Epps és House-os haverjai március 16-án arról twitteltek (tweet=csipog), hogy aznap forgattak le egy hatalmas legénybúcsú-jelenetet. Azon spekuláltak, hogy Chase és Cameron oltár elé áll. Ez elég valószínűnek tűnik nekem. Ha már itt tartunk, én is fenn vagyok Twitteren! (Jól van, muszáj volt elmondanom.)

Forrás: EW.com

5×20 tartalma

2009. március 21.
5×20 – Simple Explanation (Egyszerű magyarázat)
HOUSE ÉS A TEAM AZON DOLGOZNAK, HOGY ÉLETBEN TARTSÁK A HÁZASPÁRT, DE KÉNYTELENEK MEGHOZNI EGY NEHÉZ DÖNTÉST, MIKOR MINDKÉT PÁCIENS ÁLLAPOTA ROMLANI KEZD

Meat Loaf vendégszerepel

Egy idősebb nőt, Charlotte-ot, aki az elmúlt hat hónapot azzal töltötte, hogy férjét, Eddie-t (Meat Loaf, vendégszereplő) ápolja, beszállítják a Princeton-Plainsboróba, mivel összeomlott a légzése a férje halálos ágya mellett. A team mindkét rejtélyes eset megoldását kutatja, mikor is Eddie állapota javulni kezd, közben pedig Charlotte-é romlani. Charlotte állapota új életet lehel kettejük romantikus kapcsolatába, és ahelyett, hogy azt sajnálják, mi lett volna, ha…, inkább gyengédséget táplálnak egymás iránt, és Charlotte kijelenti a teamnek, hogy azt akarja, hogy Eddie megkapja az ő szívét, ha ő halna meg előbb. A teamnek nehéz döntést kell hoznia, miközben mindkét élet a vége felé közeleg.

Adás: 2009. április 6. (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Durva, nyers nyelvezet. (L))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Meat Loaf Aday (Eddie), Colleen Camp (Charlotte), Mary Jo Deschanel (Julia), Ed Brigadier (Richard), Hart Boykin (Arthur), Bob Rusch (Phil), Debbie Campbell (Katherine), Taylor Hardwick (Rosabel), Liz Benoit (Anne nővér), Bobbin Berstrom (nővér)
Forrás: Fox Flash

Katie-David interjú

2009. március 13.
» Az egyik elkövetkezendő epizódban House rejtélyes körülmények között utazik New Yorkba. Ennek a kirándulásnak köze van House közeledő érzelmi válságához?
David Shore: Köze van. Annyit mondhatok, hogy kicsit jobban körbebarangolunk House érzelmi világában.
Katie Jacobs: Kicsit besűrűsödnek az események – olyanok, amik normális esetben nem érdekelnék, és olyanok, amik érdekelnék. Olyan események, amik arra késztetik House-t, hogy jobban küzdjön, mint valaha.

» Hogyan kapcsolódik bele ebbe Cuddy?
David: Ez nagyon bonyolult, de Cuddy valahogyan majd képbe jön.
Katie: Cuddy törődik House-szal.
David: Mindketten gondokkal küzdenek. És mindketten követnek el hibákat. Nem pusztán arról van szó, hogy ha összejönnének, House életében minden megoldódna.

» Hogy fog Cameron és Chase visszajönni a sorozatba az utolsó négy epizódban?
David: Egy csomó tök jó esemény várható és sajnos ezekből semmit nem árulhatok el. De ezek a történések olyanok, mint egy dominó-effektus. Ha ledöntök egyet, utána ledől az összes többi.

» Jesse Spencer és Jennifer Morrison benne van a hosszútávú terveikben?
David: Benne vannak.

» Mik a terveik Foremannel és Tizenhármassal az évad végére?
David: Vannak megoldandó problémák körülöttük, de nem várható valami nagy történetszál velük.
Katie: A közeljövőben nem fognak szakítani. De ez az egész nem Cameron és Chase vagy Cuddy és House kapcsolatáról szól… hanem egy nagy családról, akinek tagjai együtt dolgoznak, és arról, hogyha valami megváltoztatja a hangulatot ebben a családban, akkor az egyes egyének hogyan reagálnak családtagként.

» Van kilátásban bármiféle románc Wilson számára?
David: Utaltunk már ilyesmire korábban.

» Meg tudják erősíteni, hogy Anne Dudek vissza fog térni mint Amber?
David: Katie?
Katie: Nem tudom megerősíteni.

» Utolsó kérdés: várható bármi változás következő ősszel?
David: Nagyjából ugyanezt a szereplőgárdát fogják látni akkor is.

» Nagyjából?
David: Köszönjük, Michael /Ausiello/!
Katie: Nézzék a sorozatot továbbra is!

Forrás: EW.com

Kristin-hírek

2009. március 12.

Valaki távozik a sorozatból? Katie válasza: “Talán”.

Oké, a “talán” valóban nem sokat jelent, de mégsem egy “kizárt”. Szóval lehet, hogy azt jelenti, “igen”. Igaz? Igaz. Akárhogy is, Katie Jacobs – a sorozat producere – ezt a választ adta, mikor rákérdeztünk, vajon az évad végére meghal-e vagy csak simán távozik-e valaki a főszereplők közül.

“Nem szeretnék erre valóban válaszolni, mert tényleg szeretném, ha a közönséget újdonságként érne minden történés!” – mondta Katie. “Abban az esetben, ha valaki mégis elmenne, egy személyről beszélnénk. De a szereplőgárda nagyjából ugyanígy fest majd a következő szezonban is.”

Nagyjából = Egy személy valószínűleg távozik. Ez a mi “tudományos” feltevésünk.

Katie érintetőlegesen beszélt Dr. Gregory House és Dr. Lisa Cuddy évad végi akciójáról is. A részleteket lejjebb találjátok!

Szerelem Princeton-Plainsboro-módra

House&Cuddy: A már oly sokat emlegetett ágyjelenet valóságos, álom vagy talán egy hallucináció lesz? “Nem tudnék erről úgy beszélni, hogy ne lőném le a poént. De azt elmondhatom hogy ez elég bonyolult. Emellett azt is, hogy nem vagyok egészen meggyőződve arról, hogy House sikeresen helytállna egy szenvedélyes szerelmi kapcsolatban.” A szexet félretéve “az évad vége előtt számíthatunk még egy kettejük között elcsattanó csókra.” – tette hozzá Katie. Hurrá!

Cameron&Chase: Több jelenetük lesz? “A kórházbeli változások mellett több időt tölthetünk majd velük, és ők több időt tölthetnek majd együtt.”

Foreteen: Dr. Foreman (Omar Epps) és Tizenhármas (Olivia Wilde) együtt maradnak az évad végéig? “Igen, együtt.”

Wilson szexuális élete: “Nem bonyolítja túl a dolgokat, és könnyen megy bele egy kapcsolatba. Szinte kenyérre lehet kenni. House szöges ellentéte. “Szóval nem kell neki sok ahhoz, hogy újra barátnője legyen, de azért nem kell mindent biztosra venni.” – mondta Katie.

Változások…

…az évad végén: Katie szerint “Lesznek mélypontok és remélem, csúcspontok is az évad végefelé. Ezeket nehéz előre megjósolni. Valami változni fog a kórházunkban, ami miatt mindenki mérlegelésbe kezd. Tudod, mint például, mikor egy baba megszületik: ez az arra késztet mindenkit, hogy megálljon egy pillanatra és elgondolkozzon azon, hol tart és felmérje, hogy áll munícióval.” A tippünk erre a változásra ez volt: “Valaki felrobbantja a kórházat?” Katie nevetve válaszol: “Ó, ez jó ötlet.”

…a következő évadban: “A következő /6./ évad eleje talán kicsit másnak fog hatni, de aztán visszatérünk a megszokott House-epizódokhoz. Ezzel a bizonyos változással kell foglalkoznunk, mielőtt visszaáll az eredeti állapot.”

Figyelemreméltó epizódok

Here Kitty (Cic-cic-cic!), március 16.: A csodálatos Judy Greer elárult egyet s mást vendégszerepléséről ebben az epizódban: “A szerepem szerint egy otthonban dolhozom, és van ott egy macska, amelyik bárki mellé befekszik, az meghal pár napon belül. És aztán a macska odabújik hozzám és tökre beijed, és elmegy House-hoz… Elég komikus, de nagy hatást tett rám ez a szerep. Átéreztem azt, milyen, mikor valaki átesik egy traumán és próbálnak ragaszkodni ahhoz, amihez csak tudnak, és próbálnak értelmet találni az egészben, tudja.”
A Hugh Laurie-val való közös munka kapcsán azt mondta: “Ösztönzően hatott rám. Jó benyomást akartam tenni rá. Azt szerettem volna, hogy azt gondolja, igazi színésznő vagyok.”

Simple Explanation (Egyszerű magyarázat), április 6.: Meat Loaf (nektek Mr. Loaf) vendégszerepel! “Az puszta véletlen, hogy Eddie-nek hívják a karakterét” – mondja Katie (a Rocky Horror Picture Show-ban is ez volt a neve). “Annyira alapos volt, és öröm volt vele együtt dolgozni. Egy halálos ágyán fekvő beteget játszik, komoly szívbetegsége van. Otthon ápolja egy nővér és a felesége, akit Colleen Camp alakít. Már eléggé a halálán van, aztán minden megváltozik. Nagy csavar lesz a végén.”

Forrás: EOnline.com

Ausiello-hírek

2009. március 11.
» Maria kérdezi: Jesse Spencer már megerősítette, hogy a következő /6./ évadban visszatér – de mi hír Jennifer Morriosnról? Valóban távozik az évad végén?
Ausiello: Határozottan nem. David Shore – a sorozat megteremtője – elárulta, hogy ragaszkodik Morrisonhoz és hosszútávon tervei vannak vele. De nem szögezte le, hogy más ne hagyná el a Princeton-Plainsborót. Arra a kérdésre, hogy tervez-e valamilyen cserét a szereplőgárdában, azt válaszolta “Nagyjából egyezni fog a gárda.” Engeddjétek meg, hogy kiragadjam a lényeget: Nagyjából.

Monica kérdezi: Hogy alakulnak majd a dolgok Wilson és az öccse között?
Ausiello: Többet nem tudunk meg ebben az évadban. “Ez a történetszál nem merül feledésbe, de a szezon végével nem erre vesszük az irányt.”

Forrás: SpoilerTV

TVGuide-hírek

2009. március 11.
» Mar kérdezi: Igaz, hogy az /5./ évad utolsó 4 epizódjára Jennifer Morrison végül visszatér állandó szereplőként?
Matt: Igen, ez a nagy helyzet. Próbáltam nyomást gyakorolni Peter Jacobsonra, hogy minden infót erősítsen meg, amit csak tud. Azt mondta, “Perpillanat kezdem egyre jobban megismerni Jesse-t (Chase) és Jennifert (Cameron), ami tök jó. Még nem dolgoztunk sokat együtt, de most kezdünk jobban összemelegedni.” Hát, én kijártam az “Olvass a sorok között”-kurzust a suliban, és ez a két mondat számomra azt jelenti, hogy számíthatunk némi Chameron-eseményre.

Forrás: SpoilerTV

Casting-hírek

2009. március 9.
[JEREMY]
féfi, 21-25 éves, kaukázusi; FÉRFI BALETT-TÁNCOS. PROFESSZIONÁLISAN kell tudnia balettozni, párban is. A fő vendégszereplő pasiját alakítaná, VENDÉGSZEREPLŐ KÉREM NE TELEFONÁLJANAK

[KARMESTER]
férfi, 60-as éveiben járó. Olyan színészek jelentkezését kérjük, akiknek van karmesteri TAPASZTALATUK. MELLÉKSZEREPLŐ KÉREM NE TELEFONÁLJANAK

Forrás: SpoilerTV

5×19 tartalma

2009. március 7.
5×19 – Locked-In (Bezárva)

EGY BICIKLIBALESETET SZENVEDETT FÉRFI CSAPDÁBA ESIK A SAJÁT TESTÉBEN ÉS HOUSE MEG A TEAM SEGÍTSÉGÉRE SZORUL, HOGY ÉLETBEN MARADHASSON

Különleges epizód, amit nagyrészt a páciens perspektívájából kameráztak

Mos Def vendégszerepel

Lee (Mos Def, vendégszereplő) agyában találjuk magunkat, miután visszanyeri eszméletét New Yorkban egy biciklibaleset után, melynek következtében sem mozogni sem beszélni nem tud. Ezen a különös perspektíván keresztül halljuk Lee belső gondolatait, miközben House – aki egy motorbalesetben sérült meg – a mellette lévő ágyon fekszik. House felfigyel Lee-re, amint az orvosa úgy írja le mint agyhalottat és elkezdi szervezni a szervei átadását. House meggyőződése, hogy Lee egyáltalán nem agyhalott, csak “Locked-In”-szindrómája van: teljesen eszméleténél van, csak senkit nem tud értesíteni erről. House kifejleszt egy rendszert, hogy kommunikálhasson Lee-vel: egyszer pislog, ha “nem”-et, és kétszer, ha “igen”-t mond. Lee esete felkelti House érdeklődését és megpróbálja kideríteni mi okozhatja ezt az állapotot, mindezzel kivívva az orvos haragját. Miután House átszállíttatja Lee-t a Princeton-Plainsboróba, a team rááll az esetre, hogy megmentsék Lee-t. Miközben egyre többet tudunk meg Lee-ról és a családjáról, Lee egyedi perspektívájából láthatjuk House-t és a csapatot ezzel betekintést nyerve a felszín alatti kapcsolataikra. Miután Lee elveszti a pislogás képességét is, és tovább romlik az állapota, a teamnek sietnie kell, hogy kitalálják az állapota okozóját.
Ezalatt Wilson azt gyanítja, House titkol előtte valamit, mikor az nem akarja elárulni, miért is volt New Yorkban, és hogyan történt a motorbaleset.

Adás: 2009. március 23. március 30., hétfő (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Mos Def (Lee), Faune Chambers (Molly), John Kapelos (Dr. Kurtz), Scotty Noyd Jr. (Drake), Skye Barrett (Jolie), Bobbin Berstrom (nővér)

Forrás: Fox Flash

Ausiello-hírek

2009. március 6.
”House-nak egy eléggé megrázó élményben lesz része az évad második felében” – árulta el a címszereplő, Hugh Laurie. “Nem fizikailag, hanem mentálisan.” David Shore, a sorozat készítője nem avatott be minket, hogy ez a trauma vezeti-e majd el a főszereplőt a főnöke, Cuddy (Lisa Edelstein) ágyába. ”Mindkettenőnek zűrös élete van. Nem arról van szó, hogy, ha összejönne Cuddyval, akkor minden rendbejönne a lelkivilágában is.”
A Huddy-hírek mellett elárulhatjuk, hogy Chase (Jesse Spencer) és Cameron (Jennifer Morrison) a végén “elég király módon” fognak újra előtérbe kerülni, és számíthatunk egy új Wilson-románcra (Robert Sean Leonard) is.

Forrás: SpoilerTV

Casting-hírek

2009. március 5.
[BALERINA] nő, 19-24 éves, TUDJON SPICC-CIPŐBEN BALETTOZNI (most is tudjon, nem 10 évvel ezelőtt tudott, és esetleg most is megtudja csinálni)…VENDÉGSZEREPLŐ

Forrás: SpoilerTV

Ausiello-hírek

2009. március 5.
Monica kérdezi: Köszi a Wilson testvérével kapcsolatos információt! Bármi más, ami rá vár?
Ausiello: A sorozat készítője – David Shore – elárulta, hogy Wilson számára még a szezonfinálé előtt beköszönt egy új szerelmi románc.

Cindy kérdezi: Úgy hallottam, hogy az 5×22 címe “Bye-Bye Thirteen!” (Viszlát Tizenhárom!) lesz. Igaz ez?
Ausiello: A háttérben egy Tizenhárom-ellenes propaganda szervezkedik. Az epizód címe voltaképpen “House Divided” (“House (vélemény)megoszlása”) lesz.

Forrás: EW.com

David Shore az 5×19-ről

2009. március 2.
Ez Dr. House legrosszabb rémálma: egy páciens, aki nem reagál a vérnyomásnövelő beszólásaira. De egyáltalán nem!

A sikeres sorozat március 23-i epizódjában a rapperből lett színész (rappész?), Mos Def egy olyan pácienst fog játszani, akinek Locked-In-Szindrómája van. Az egy olyan betegség, melynek következtében sem mozogni, sem kommunikálni nem tud a beteg. “Na, de nem ez az a betegség, ami a Szkafander és pillangó c. 2007-es Oscar-jelölt filmben is szerepelt?” – kérdezhetnénk. “De, ez az” – mondja David Shore, executive producer. “De nagyon ügyeltünk arra, hogy máshogy meséljük el a történetünket, mint azt ők tették.”

Mint az említett filmben, a megváltozik a történet nézőpontja: a páciens szemszögéből ismerhetjük meg a történetet (ld. fotó). “Ez egy olyan eszköze a történet elmesélésének, ami nagy kihívást jelent” – mondja Shore. Mos Def egyedül csak pislogással fog kommunikálni. De a filmmel ellentétben ez a House-epizód – amit Dan Attias rendezett, aki a múlt heti Big Love epizódot is magáénak tudhatja – kevésbé szól a páciensről, mint a körülötte történő eseményekről. “A doktorainknak az a feladatuk, hogy állandóan aktivizálják a beteg agyát” – magyarázza Shore – “és a végén olyan dolgokat – személyes dolgokat – ejtenek ki a szájukon, amit normális esetben nem mondanának ki.”

Hmm.. talán ez az epizód fogja megalapozni az általam már annyit emlegetett szex-jelenetet? “Nem igazán akarok belemenni ebbe, mert tök jól kitaláltuk, hogy hogyan csinálják, és nem akarom lelőni a poént” – hárít Shore. “De azt megerősíthetem, hogy előre fog haladni kettejük kapcsolata.”

Forrás: EW.com

5×18 tartalma

2009. február 28.
5×18 – Here Kitty (Cic-cic-cic!)
EGY NŐ, AKI AZT HISZI, HOGY EGY MACSKA MEGJÓSOLTA A HALÁLÁT, ELSZÁNTAN KÉRI HOUSE SEGÍTSÉGÉT

Judy Greer vendégszerepel

House és a team take elvállalja Morgan esetét (Judy Greer, vendégszereplő), aki egy szanatóriumban dolgozik, és, ahol van egy macska, aki csak olyan emberek mellé fekszik, akik nemsokára meg fognak halni – és ezt ijesztő pontossággal teszi. Mikor úgy tűnik, a macska megjósolta a halálát, Morgan meg van győződve arról, hogy meg fog halni. Rohamot színlel, hogy bekerülhessen House-hoz, hogy ő diagnosztizálja, mielőtt túl késő lenne. House elküldi Morgant azzal, hogy nem normális, de egyúttal elhatározza, hogy utánajár a halácsókja-macskának, és bebizonyítja, hogy nem igaz az elmélet. Mikor Morgan beteg lesz, House és a csapata kénytelen lesz rájönni a rejtélyes betegség okára, és egyúttal a halálos csókú macska rejtélyére is.
Ezalatt Taub a pénzügyi problémáival küzd, és felveszi a kapcsolatot régi középiskolai haverjával a klinikán, akinek az üzleti sikerei olyan lehetőséget tárnak fel előtte, amire előtte nem is gondolt.

Adás: 2009. március 16., hétfő (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D, L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Durva, nyers nyelvezet. (L))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Judy Greer (Morgan West), Christopher Moynihan (Neil Zane), Jennifer Crystal Foley (Rachel Taub), Whitney Cummings (Courtney), Charlie Carter (Billy), Lorene Noh (kosztümös nő), Bobbin Bergstrom (nővér)

Ausiello-hírek

2009. február 25.
Aleki kérdezi: Egy újabb epizódot láthattunk ezen a héten, amiben nem volt Cameron és Chase. David Shore azt ígérte, többet fogjuk látni őket. De mikor?
Ausiello: Hamarosan. “Szerintem az olvasóid úgy gondolják, hogy túl sokat húztuk az idegeiket ezzel kapcsolatban, de most nem erről van szó” – mondta nekem tegnap Shore. “Az /5./ évad utolsó négy epizódjában Chase-nek és Cameronnak nagyobb szerep jut majd.” És mi a helyzet a következő /6./ évaddal? “Még nem terveltem ki a következő évadot, de valószínűleg ott is nagyobb szerepük lesz.”

Zathrina kérdezi: House és Cuddy vajon fognak még beszélni arról, hogy House odavitette Cuddy régi orvosi egyetemi asztalát az irodájába?
Ausiello: Erről is megkérdeztem David Shore-t. “Nem, ahhoz már túl késő van” – mondja. “Abban az egyetlen epizódban volt ez téma, és ez csodálatos. Cuddynak tetszett a dolog, de House elszúrta az egészet, és ezzel ennyiben maradtunk.”

Monica kérdezi: El tudnál árulni valamit arról, mi vár Wilsonra?
Ausiello: Március 9-én hatalmas Robert Sean Leonard epizód várható, mikor is megtalálja az elmebeteg hajléktalan bátyja. Taub segítségével Wilson beutalja a testvérét egy intézetbe, ahol gyógyszeres kezelést is kap. Mindezt House háta mögött teszi. Legalábbis próbálja.

Forrás: SpoilerTV

5×18-20 tartalmak

2009. február 25.
Morgan (Judy Greer, vendégszereplő), aki egy szanatóriumban dolgozik, betegnek tetteti magát, hogy felhívja magára House figyelmét, miután az ottani macska mellette aludt. Úgy hírlik, hogy a macska csak azokhoz megy oda, akikre halál vár, és ezt aggodalmat keltő pontossággal jósol. Miután House elküldi Morgant azzal, hogy nem normális, House elhatározza, hogy utánajár a halálcsókja-macskának, és bebizonyítja, hogy nem igaz az elmélet. Mikor Morgan beteg lesz, House és a csapata kénytelen lesz mindkét rejtély végére járni.

5×18 – Here Kitty (Cic-cic-cic!)

Adás: 2009. március 16., hétfő (20:00-21:00)

5×19 – Locked in (Bezárva)
Ebben a különleges House-epizódban nagyrészt egy páciens szemein keresztül láthatjuk a történéseket. A pácienst, Lee-t Mos Def játssza. Szerepe szerint New Yorkban felébred egy biciklibaleset után, és képtelen megmozdulni vagy bárhogy kommunikálni. Maga House is megsérül egy motorbalesetben, a Lee melletti ágyon kap elhelyezést, és hamar felidegesíti az orvosokat azzal, hogy azt állítja, Lee-nek Locked-In-Szindrómája van. Miután House elintézi, hogy Lee-t átszállítsák a Princeton-Plainsboróba, a team rááll az esetre, hogy “kinyissák” a beteget.
Ezalatt Wilson azt gyanítja, House titkol előtte valamit, mikor az nem akarja elárulni, miért is volt New Yorkban.

Adás: 2009. március 23. március 30., hétfő (20:00-21:00)

5×20 – Simple Explanation (Egyszerű magyarázat)
Charlotte-ot (Colleen Camp, vendégszereplő), egy idősebb nőt, aki az elmúlt hat hónapot azzal töltötte, hogy a haldokló férjét, Eddie-t (Meat Load, vendégszereplő) ápolta, beviszik a Princeton-Plainsboróba, miután nem kapott levegőt, és összeesett. A pár duplarejtéllyé válik, mikor Eddie állapota javulni, Charlotte-é rosszabbodni kezd. Kezd valóságossá válni, amire eddig nem gondoltak: úgy tűnik, Charlotte Eddie előtt fog meghalni, és a teamnek nehéz döntést kell meghoznia.

Adás: 2009. március 30., hétfő (20:00-21:00)

Forrás: SpoilerTV

Kristin-hírek

2009. február 24.
Rachel kérdezi Mesából, Arizónából: Elegem van abból, hogy Cameron és Chase nincs eleget a képernyőn a Doktor House-ban! Csak annyit akarok tudni, hogy visszatérnek-e a következő /6./ évadban!
Kristin: Már majdnem befejezték az 5. évad forgatását, és Jesse Spencer elmondta nekem, hogy “Büszkén kijelenthetem, hogy visszatérek, és majdnem mindig a képernyőn leszek” a 6. évadban. Másnak is kiabálni lenne kedve örömében?

Forrás: EOnline!

5×17 tartalma

2009. február 20.
5×17 – The Social Contract (Társadalmi szerződés)
HOUSE ÉS A TEAM EGY OLYAN PÁCIENST KEZELNEK, AKI MINDIG KIMONDJA, AMIT GONDOL

House és csapata elvállalja Nick – egy könyvszerkesztő – esetét (a vendégszereplő Jay Karnes), aki egy vacsoraesten kivetkőzik magából, ezzel megsértve munkatársait. A csapat rájön, hogy Nicknek homloklebenyi gátlása /vagy valami ilyesmi/ van, ez okozza, hogy elveszti az ítélőképességét és szavakba önti minden gondolatát, ami elképesztően sértő kitöréseket eredményez. Miközben Nick szabadszájúsága néhány, a csapatra tett, szórakoztató és frappáns megjegyzést eredményez, számolnia kell azzal is, hogy képtelen hazudni a feleségének vagy bárki másnak, aki közel áll hozzá.
Mindeközben House azt gyanítja, hogy Wilson és Taub titkolnak valamit, miután hazugságon kapja rajta őket. House elhatározza, hogy a végére jár ennek az ügynek.

Adás: 2009. március 9., hétfő (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D, L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Durva, nyers nyelvezet. (L))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Jay Karnes (Nick), Susan Egan (Audrey), Darcy Rose Byrnes (Mika), Jodi Harris (Elaine), Devon Michaels (Timothy), Carlos Arellano (Gonzales, ápoló), Sheri Foster (pénztáros), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Zap2it kérdezz-felelek

Amanda kérdezi: Tudnom KELL, MIÉRT van House a tengerparton. Te ki tudnád nekem deríteni?
Válasz: Hát, ha már annyira meg akarod tudni, ez egy olyan epizód lesz, amiben Mos Def vendégszerepel mint hetibeteg, de House nem a kórházban találja őt meg. Katie Jacobs, executive producer elárulta, ez nem egy hagyományos epizód lesz és az egész kórház álomvilágban fogja magát érezni. Jacobs azt is elárulta, hogy az évad vége felé egy hatalmas meglepetésre számíthatunk, ami “ház-rengető lesz”.

Forrás: Blog Zap2it

Ausiello kérdezz-felelek

2009. február 19.
Kérdés: Tehát, pontosan milyen úton próbálja majd House eltűntetni fájdalmát, a jövő héten?
Ausiello: Egy új gyógyszerhez nyúl – ami nem a heroin lesz. De nem is ez számít hírnek, hanem: House és Wilson randira mennek!

Forrás: EW.com

Casting-hír

2009. február 17.
[SIKET TINÉDZSEREK]
SIKET színészeket keresünk, fiút és lányt, kaukázusi, 14-16 éveseket kell játszaniuk. Vendégszereplők
forgatás: 2009. március 4-16.
Forrás: SpoilerTV

Katie-David interjú

2009. február 9.
link

TVGuide-hírek

2009. február 4.

Egy ruhátlan akció van tarsolyban House és Cuddy számára

Ha már a “(beteg)ágy melletti viselkedésről” beszélünk! A rajongók idegeinek sokévi húzása után úgy tűnik, House és Cuddy a lepedőknek esik a Doktor House-ban az /5./ évad vége felé.

“Nyilván aggódom kicsit” – mondta Hugh Laurie a TV Guide Magazine-nak. “Nagyon ügyelek rá, hogy jól legyen megcsinálva.” Az idei Színész-szakszervezeti díjátadón beszéltünk vele, ahol a “legjobb férfiszínész drámasorozatban” kategóriában nyerte el a díjat. Laurie azzal viccelődött, hogy végre gyakorolhatja a szerződésében lévő “ruhátlanság” záradékot.

Ezzel van elfoglalva a kollégája, Lisa Edelstein (Cuddy) is. “Azonnal megrohamozom az edzőtermet!” – mondta. “Még nem volt szexjelenetem és nem gondoltam volna, hogy a House-ban lesz egy. Talán House és Cuddy majd csak megemlítik, hogy megtörtént. Mindketten magányos, munkamániás emberek, szóval majd megtalálják a maguk módját, hogy hogyan viselkedjenek egymással. De nem hiszem, hogy az egész működne is.”

Forrás: SpoilerTV

TVGuide-hírek

2009. február 4.
Gillian kérdezi: A Doktor House a kedvenc sorozatom, de már elegem van az idei évadbeli Tizenhármas-szálakból. Mikor fogunk többet látni Wilsonból, aki mostanában alig van a képernyőn.
Matt Mitovich: Személy szerint én Olivia Wilde Tizenhármasa mellett vagyok, mert a megszemélyesítőjének olyan jó beszólásai vannak a vörösszönyegen. De értem, hogy mit mondasz, és meg tudom ígérni, hogy Robert Sean Leonarddal csomó dolog fog történni az évad végefelé, aminek köze van Wilson elveszett bátyának is. Ezenkívül, (ahogy múlt héten említettük is), több időt fogunk majd eldönteni Peter Jacobson Taubjával is.

Forrás: TVGuide

Ausiello-hírek

2009. február 3.
Cory kérdése: Meg akarom osztani veletek azt az elképzelésemet, hogy hogyan fog esetleg Amber (Anne Dudek) visszatérni a sorozatba. Nos, nem vagyok szakértő, de azt mondtad, hogy lesz történni fog valami “természetfölötti” a sorozatban. És Hugh Laurie valami olyasmit mondott, hogy ez House fejében fog lejátszódni. Szerintem ennek köze lehet Dudek felbukkanásához. Csak elmélkedek, de úgy tűnik, hogy valami álom vagy hallucináció során fog visszatérni, és nem szellemként (amit nagyon remélek).
Ausiello: Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom az elképzelésedet, de van benne valami. És abban is van valami, hogy a sorozatban vendégszerepelni fog a mindig bolondozó Judy Greer (Miss Guided) mint hetibeteg. Egy nőt fog játszani, aki azt állítja, hogy egy macska megjósolta a halálát, mivelhogy a cica állítólag olyanok mellé fekszik oda, akik hamarosan elpatkolnak. Ez az én Judym!

Forrás: EW.com

Jesse-interjú

2009. február 2.
link

Hugh-Lisa rádióinterjú

2009. január 31.
link

Casting-hírek

2009. január 31.
[BRAHMIN / PUNDIT] férfi, kelet-indiai, autentikus hindu lelkészt keresünk, aki tudja a Védákat MELLÉKSZEREPLŐ
forgatás: február 9-20.

[TÁNCOS] – nő, 19-25 éves, kaukázusi, kötelező BALETT-tapasztalat, VENDÉGSZEREPLŐ
forgatás: március közepe-vége

Forrás: SpoilerTV 1 és 2

5×16 tartalma

2009. január 30.
5×16 – The Softer Side (A lágyabb oldal)
EGY NŐI ÉS FÉRFI DNS-SEL RENDELKEZŐ TINÉDZSER PÁCIENS LEFOGLALJA A TEAMET EGY IDŐRE

A team egy tinédzser fiút kezel, aki erős medence-fájdalomra panaszkodik kosárlabdázás után. A tesztek olyan genetikai elváltozást mutatnak, miszerint a srác férfi és női DNS-sel is rendelkezik. A fiú szülei elárulják House-nak és a teamnek, hogy a fiuk nem tud az állapotáról. Ők választották meg tudatosan a gyerek nemét, miután megszületett, és ezt követve nevelték fel őt, és nem szóltak neki az igazságról. Bár, amikor a srác állapota romlani kezd, és veszélybe kerül az állapota, a szülők elgondolkoznak azon, hogy vajon jól döntöttek-e akkor.
Ezalatt Cuddy és Wilson azt gyanítja, hogy valami nincs rendjén House-szal, mikor hirtelen túl kedves lesz. Mikor rájönnek a sokkoló okra, rá kell eszmélniük, hogy House talán örökre megváltozhat.

Adás: 2009. február 16., hétfő (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D, L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Durva, nyers nyelvezet. (L))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron, csak a főcímben), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase, csak a főcímben) Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Dominic Scott Kay (Jackson), Julia Campbell (Melanie), Ben Reed (Joseph), Nick Puga (Ian), Fred Kronenberg (orvos), Meagan Gordon (fiatal nő), Nicole Cannon (Helen nővér), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

5×15-promófotók

2009. január 30.
link

5×14-jelenetek

2009. január 30.
link

Olivia az extra-ban

2009. január 28.
link

Ausiello-hírek

2009. január 28.
Jessica kérdezi: Eléggé kivoltam, amikor azt mondtad, hogy Cameron és Chase nem fog szerepelni a 100. epizódban. Az összes epizód közül ők ketten megérdemelték volna ezt az epizódot. Ez egy pofon Jennifer Morrisonnak, Jesse Spencernek és a rajongóiknak. Nem érdekel, milyen kifogásuk van erre.
Ausiello: Igen, értem, amit mondasz. De talán fájni fog, amit mondok, miszerint az epizód sorszáma jelentős, de maga az epizód nem az. A sorozat készítője, David Shore azt mondta, hogy ellenállt annak a nyomásnak, hogy a február 2-i epizód elüssön egy tipikus House-tól. Szóval itt nem arról van szó, hogy csinált egy különleges epizódot, és mindenkit belerakott, csak Jennifert és Jesse-t nem. Hanem egy megszokott epizódot csinált, és abba rakott bele mindenkit, kivéve Jennifert és Jesse-t. Látod már a különbséget?

Greta kérdezi: Az, hogy később Chameronék előtérbe kerülnek, remélem valami nagy dolog lesz, mert miután olvastam, hogy nem lesznek benne a 100. epizódban, eléggé felhúztam magam.
Ausiello: Ha elárulnám előre, Jennifer Morrison biztos nem veregetné meg a vállamat. “Ezekben a napokban a rajongókkal izgulok én is” — mondta a múlt heti 100. epizódos partyn. “Akkor tudom meg, mi fog történni, mikor te írsz róla.” (Hé, legalább meghívták őket a partyra, nem?) Szóval, bár majd még tudatnom kell veletek is, mi lesz az esemény, ami mindent megváltoztat, de erről még ő sem tudott semmit. És Spencer sem, pedig nem arról van szó, hogy nem próbálkozott. El is mesélte nekem, hogy, mikor David Shore nem akarta kifecsegni, hogy mi lesz, “Azt mondtam ‘Gyerünk, David, mondd el, vagy különben szétzúzom a fejedet!'”, de mindezt persze csak viccből. “David meg erre nemet mondott, és aztán verekedtünk kicsit, aztán ő elkezdett bőgni, én meg azt mondtam, hogy “Rendben, jó. Tartsd meg a kis titkaidat!'”

Maude kérdezi: Úgy hallottam, hogy az egyik karakter ki fog lépni a Doktor House-ból az /5./ évad végén. Félek, hogy talán Cuddy lesz az.
Ausiello: Bár Katie Jacobs, exec. producer úgy tett, mintha nem tudna semmiről, mikor megkérdeztem az állítólagos távozásról a TCA-n, de az tuti, hogy Cuddy nem megy sehova. Higgy nekem! De ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek nagy változások a közeljövőben. Hugh Laurie elárulta, hogy “House elég nagy traumán fog átesni az évad második felében. Nem fizikailag, hanem mentálisan. Úgy állították be, mintha valami világmegváltó esemény lenne, de nem, csak pusztán katasztrofális lesz, és nem fogják valami nagy őrültséggel befejezni az évadot.” Szóval Marcia Cross nem fogja felrobbantani a kórházat? Hát nem. “Semmi sem fog felrobbanni.” — ígéri Laurie. “Remélem soha nem fogunk semmit felrobbantani. Ez a konkrét esemény House fejében fog lejátszódni, de nagyon izgalmas lesz.”

Forrás: SpoilerTV

Kristin-hírek

2009. január 27.
Maya kérdezi Milfordból, Delawareből: Igaz, hogy Ethan Hawke vagy Campbell Scott fogja játszani Wilson hajléktalan bátyját a Doktor House-ban?
Kristin: Semmi ilyesmiről nincs szó. Nemrég beszéltem Katie Jacobsszal és David Shoreral, és egyértelműen cáfolták ezt a hírt. Katie azt mondta, hogy “Wilsonnak tényleg van bátyja, és David épp most írt egy gyönyörű epizódot, ahol ez ismét előtérbe kerül.” Van bármi tippetek, ki játssza majd a bátyat? Én Kyle Bornheimerre voksolnék. Az életem legrosszabb hete-nek most lesz az évadfináléja, amiben valami hasonlóról van szó, nemde?

Lily Tennesseeből: Lécci, mondj valami infót a Doktor House-ról! Bármint, csak ne Foreteenről!
Kristin: Mit szólsz akkor a másik két új gyermekhez? Kal Penn (aki épp most tért vissza Obama beiktatásáról) elárulta nekem, hogy “Kutnernek is van egy szála ebben az évadban. Például többet fogják látni otthon ülve az óriási tányér zabpehelyével, és látni fogjuk, hogy mennyire van rá hatással az, ami a szüleivel történt.” És Peter Jacobson pedig ezt mondta: “Tragédia van a Paradicsomban Taub házasságával. Semmi nagy dolog egyelőre, de ott derengenek a nehézségek a háttérben.

Forrás: SpoilerTV

Korbi-hírek

2009. január 26.
CK kérdezi: Az tetszik, hogy Cuddy nem felhőtlenül boldog, miután megkapta a babáját. Eléggé stresszesnek és fáradtnak tűnik, ami teljesen reális egy új mamánál. De az a sejtésem, hogy ez az állapot el fog múlni most, hogy Cameron átveszi a munkáját.
Korbi: Valójában ez nem olyan biztos. Épp most beszéltünk Lisa Edelsteinnel erről a történetszálról, és azt mondta, hogy még folytatódni fog: “Cuddy nem az a fajta anya, aki először akart lenni. Nem tudja, hogy végezze el a munkáját, hogy legyen anya és, hogy vigyázzon House-ra egyszerre. Azt hiszi, valamit fel kell adnia, de még nem tudja, ezek közül melyiket. Vagy egyiket se. Tényleg nem tudja. Olyan rég akart már gyereket, de az eheti /5×13-as/ részben megcsapja az igazi anyaság szele. Még nincs erre felkészülve.”

Patrick kérdezi: Mennyi időre fogja Cameron átvenni Cuddy helyét, mint kórházi adminisztrátor?
Korbi: House egyetlen epizód alatt el fogja kergetni Cameront az ideiglenes állásából. Cuddynak hamarabb kell visszajönnie, mint gondolta volna, és úgy dönt, olyan borsot tör House orra alá, amivel a lehető legszánalmasabbá teheti őt, és, ami fizikai fájdalmat is okoz majd neki. De a morcos dokinak meglepő módszere van a mérges Cuddy kezelésére… Nem, nem az, hogy elcsábítja Cuddyt. Ez majd az évad vége felé várható.

Soon kérdezi: Annyira izgatott vagyok a House-Cuddy (alias Huddy) szerelmi jelenet miatt. Bármi infó erről?
Korbi: Lisa Edelstein izgatottnak tűnt, de nem hiszi, hogy igazán változni fog valami is: “Nem hiszem, hogy látnánk őket kéz a kézben sétálgatni a naplementében. Az nem lenne érdekes. David Shore írja ezt a szálat, és ő nyilvánvalóan nem akarja, hogy bárki is boldog legyen.”

Lisa kérdezi: Mindenki csak Huddyról beszél! Van bármi infód a kedvenc House-párosomról, Foreteenről?
Korbi: Foreman és 13 között gyorsan komolyra fordulnak a dolgok. Ami azt illeti, Foreman annyira odavan 13-ért, hogy ki fogja cserélni a kísérleti gyógyszerét pacebóról igazira úgy, hogy nem is szól a lánynak. Ezzel kockáztatja saját karrierjét és a folyamatban lévő klinikai kísérletet. Mikor 13-nél jelentkeznek a gyógyszer mellékhatásai, Foreman lelepleződik. A 100. epizód nagy része azzal fog telni, hogy próbálják visszacsinálni a károkat, amiket a kísérleti gyógyszerek okoztak 13-nál. De a Foreteen-rajongók megnyugodhatnak, mivel 13-as megbocsátja Foreman tettét, és még többet is ad neki, mint gondolnátok…

Forrás: SpoilerTV

5×13-jelenetek

2009. január 24.
link

5×15 tartalma

2009. január 23.
5×15 – Unfaithful (Hitetlen/Hűtlen)
EGY KAMU ESET IGAZIVÁ VÁLIK, MIKOR A TEAM EGY PAPOT KEZEL, AKI A MÚLTJA MIATT ELVESZTETTE A HITÉT

Mikor egy hajléktalanszállót üzemeltető pap egy vérző Jézust lát meg az ajtóban, felveszik őt a sürgősségire. House elvállalja az esetet, hogy elvonja a csapat figyelmét, miközben szembesíti Foremant és Tizenhármast a kapcsolatuk hátrányaival. A csapat kideríti, hogy a papot annó belevonták egy molesztálási ügybe, ami miatt elveszítette a hitét. Pont, mikor a csapat épp le akarja adni az esetet, a páciens állapota drasztikus romlásnak indul, és House eközben a saját múltjával és hitével viaskodik.

Adás: 2009. február 9. február 16., hétfő (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Jimmi Simpson (Daniel Bresson), Jake Thomas (Ryan), Janet Haley (Eileen), Terrance Ellis (Daryl), Nick Josephs (férfi), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

5×14 tartalma

2009. január 23.
5×14 – The Greater Good (A felsőbb hatalom)
A TEAM EGY OLYAN EX-ORVOST KEZEL, AKI FELADTA A KARRIERJÉT AZÉRT, HOGY MEGTALÁLJA A BOLDOGSÁGOT

House és a team elvállalja egy nő esetét vállalja el, aki egy főzésóra közben esett össze. Mikor megtudják, hogy a páciens híres rákkutatóként vonult vissza, hogy beteljesítse saját vágyait, a csapattagok megkérdőjelezik saját boldogságuk létét (vagy hiányát).
Amellett, hogy a páciens állapota rosszabbodik, Tizenhármas a kísérleti Huntington-gyógyszerek mellékhatásaitól kezd szenvedni, és közben Cuddy visszavág House-nak, és megismerteti vele a saját gyógyszerének ízét azért, hogy megtorolja azt, hogy nagyrészt House miatt boldogtalan.

Adás: 2009. február 2., hétfő (20:00-21:00)

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Judith Scott (Dana Miller), Jennifer Crystal Foley (Rachel Taub), David Purdham (Athony, szakács), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Katie-David-Hugh-Lisa interjú

2009. január 22.
link

TVGuide-cikk a 100. epizódról

2009. január 21.
link

Ausiello-hír

2009. január 21.
Ryan-kérdezi: Kérlek, mondd, hogy Wilsont többet fogjuk látni ezentúl a Doktor House-ban! Nagyon hiányzik nekem a fickó az utóbbi időkben!
Ausiello: Dr. Morcos lelki társa legjobb cimborája több időt fog a képernyőn tölteni a 100. epizódban február 2-án, mikor is végre (teljesen) megbékél Amber halálával. A mérföldkőnek számító epizód el fog játszadozni azzal, hogy a sorozat egyik párja milyen anya-apa páros lenne.
Forrás: EW

A Painless részletes ismertetője (angol)

2009. január 18.
link

5×13 tartalma

2009. január 15.
5×13 – Big Baby (Nagy baba)
HOUSE PRÓBÁRATESZI CAMERON TÜRELMÉT, MIKÖZBEN A TEAM ELVÁLLALJA EGY “TÚL JÓ, HOGY IGAZ LEGYEN” TANÁR ESETÉT

Cuddy úgy dönt, több időt tölt az újonnan örökbefogadott kisbabájával, akit épp most vitt haza, és néhány napi felelősségét Cameronnak adja át, beleértve House felügyeletét is. Cameron kénytelen House játékait játszani, és belekeveredik egy hatalomharcba, miközben House és a team egy a Speciális oktatás programban /sérült gyerekek oktatása/ résztvevő tanár esetét vállalja el, aki egyszer csak összeesett, és vért köhögött föl egy tanóra közepette. Miközben House Cameron türelmét teszi próbára, a páciens egyre rosszabbul lesz, és House ragaszkodik ahhoz, hogy a tanár eredendő jósága kóros.
Ezalatt Foremannek egy nehéz döntést kell meghoznia Tizenhármassal és a Huntington-gyógyszer-kutatással kapcsolatban.

Adás: 2009. január 26., hétfő (20:00-21:01)

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Erika Flores (Sarah), Andy Scott Harris (Johnny), Tammy Dahlstrom (Tammy), Saige Ryan Cambell (Jessica), Sam Gregory (ordibáló gyerek), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Überspoileres Huddy-hír

2009. január 14.
link

Ausiello-interjú Daviddel és Katie-vel

2009. január 13.
Mi a legjobb dolog abban, hogy a Doktor House az egyetlen országos televízión futó drámasorozat, ami idén Golden Globe jelölést kapott? Az, hogy David Shore és Katie Jacobs, executive producerek nemcsak, hogy ott voltak a vasárnapi díjkiosztón, de ráadásul bulizós kedvükben is voltak. És a “bulizás”-on azt értem, hogy felajánlottak nekem egy interjút, amiben olyan forró témákat érintenének, mint Chase és Cameron száműzése, a küszöbön álló szex House és Cuddy között, és az általában egy bizonyos számmal emlegetett doktornő körüli viták. Tudjátok, nekem ez a buli.

Ausiello: Csapjunk bele a tutiba: Chase és Cameron. Majdnem két éve hanyagoljátok őket. A rajongók nem örülnek. Én se örülök. Mondjatok valami jót ezzel kapcsolatban!
Katie: Lesz némi változás az /5./ évad végén.
David: Az utolsó féltucat epizódban jelentős dolgok fognak történni. Megfordul a játék állása. Így többet fogjátok őket látni jövőre. Megtaláltuk a módját, hogy többet használhassuk őket.

Ausiello: Ti sem örültetek ennek a helyzetnek?
David: Nem igazán. De jó, hogy vannak ilyen problémáink. Túl sok jó ember van ott, és nehéz volt kitalálni, hogy hogyan tudjuk mindegiyküket használni. De nem örültem a Chase-Cameron helyzetnek. De örültem annak, ahogy használtuk őket. A minőség még mindig ott van, de mennyiségileg többet akarok látni belőlük.
Katie: De ez egy maraton. Cameron és Chase bizonyára még mindig részei a történetnek, és, hogy hogyan fogjuk feltárni a sztorijukat, remélhetőleg élvezhető lesz a nézők számára.

Ausiello: A rajongók rossz néven veszik, hogy Olivia Wilde ennyit van a képernyőn. Úgy érzik, ez Cameron képernyő-idejének megy a rovására. Már úgy emlegetik a sorozatot, mint “A Tizenhárom óra”.
David: Tudom. Ez igazságtalan. Egyértelmű, hogy az egyiknek semmi köze a másikhoz. Szerintem Olivia nagyszerű. Szerintem Tizenhármas egy nagyon érdekes karakter. De nem úgy gondolkodunk, hogy “Ez egy jó kis történet lenne egy lánynak, adjuk Tizenhármasnak (Cameron helyett). Ők ketten két nagyon különböző karakter, és próbáljuk megtalálni a módját, hogy mindkettőt annyit használjuk, amennyit csak lehetséges.
Katie: Mikor 24 részt forgatsz le egy évben, és az 5. évben vagy, az, hogy a rajongók valakiből többet akarnak látni, az nagyszerű. Annyi történetünk van még, amit még el szeretnénk mondani nektek.

Ausiello: A másik forró téma: House és Cuddy. Itt az idő, hogy szexeljenek egyet, srácok.
David: Szerinted is? Egyetértünk veled.

Ausiello: Már csak az a kérdés, hogy hol történjen, ugye?
Katie: Szerinted hol kéne szexelniük?

Ausiello: Az irodáik túl nyilvánvalóak lennének.
David: A kórház üvegablakai problémát jelentenének.

Ausiello: Az MR-gépben?
David: Ez tetszik.
Katie: Kellemes, meghitt.

Ausiello: Szóval, végülis szexelni fognak ebben az évadban, ugye?
David: Ez valójában ennél sokkal bonyolultabb.
Katie: Nem olyan bonyolult. Csak szex!

Ez nekem egy egyértelmű “Igen!”-nek hangzott. Ti mit gondoltok?

Forrás: EW

Casting-hírek

2009. január 13.
[Tinédzser]
Férfi, 13-18 éves, bármely etnikum, folyékonyan beszéljen jelnyelven. Nem kell siketnek lennie. Kérem jelöljék meg a színész korát a megjegyzés rovatban. Vendégszereplő
március 4-13-ig van a forgatás
Forrás: SpoilerTV

Kristin-hírek

2009. január 13.
Brian kérdezi Nebraskából: Fogunk még látni több Huddyt a szünet után?
Kristin: Lisa Edelstein azt mondta nekem, hogy “Mikor visszajövünk, egy csomó House-Cuddy esemény lesz.” Ennek ellenére ne várj sokat: Cuddy valószínűleg az új öröm(=joy)-forrásával lesz elfoglalva. Még azt is hozzátette, hogy “Szerintem, amiket egy baba megkövetel, arra nem feltétlenül tudsz felkészülni, szóval Cuddynak lesznek nehézségei vele.” És kivesz pár nap szabadságot. Cameron fogja átvenni a Princeton-Plainsborót, mialatt Cuddy “szülési szabadságon” lesz.

Forrás: E!Online

Videók az 5. évad második felére vonatkozóan

2009. január 13.
» Golden Globe Afterparty interjúk
» Lisa Edelstein-interjú

5×12-jelenetek

2009. január 13.
link

5×12 tartalma

2009. január 12.
HOUSE EGY OLYAN PÁCIENST KEZEL, AKI KRÓNIKUS FÁJDALMAI MIATT ELKEZD BECSAVARODNI

Cameron sürgetésére House és a csapat elvállalja egy olyan férfi esetét, aki olyan krónikus fájdalmakkal küzd, hogy megkisérli még az öngyilkosságot is. Nem képes úgy élni, hogy már évek óta nem kap megfelelő diagnózist, és, hogy nem enyhül a szenvedése. Amint próbálják eldönteni, hogy a férfi fájdalma pszichés eredetű vagy fizikai betegség okozza, nyilvánvaló párhuzamot vonnak a páciens és House hosszú, gyötrő fájdalomról való élményei között. Mikor a páciens megint öngyilkosságot kísérel meg a team felügyelete alatt, sürgetővé válik a válaszok megtalása.
Ezalatt Foreman és Tizenhármas rájönnek, mennyire bonyolult a kapcsolatuk, azáltal, hogy együtt dolgoznak a Huntington-gyógyszer-kutatásban, és Cuddy ráeszmél, mennyire kevés ideje marad a kórház vezetésére és House bébiszittelésére, miközben egy kisbabáról is gondoskodnia kell.

Adás: 2009. január 19., hétfő (20:00-21:01)

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Minőség: CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Forrás: SpoilerTV

Ausiello-hírek

2009. január 6.
Cindy kérdezi: Kaptál valami fülest House-ról? Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni Tizenhármassal és Foremannel ezután a szünet után.
Ausiello: Tragédia a Paradicsomban. Mikor Foreman felfedezi, hogy Tizenhármasnak placebót adtak a Huntington-kór gyógyszerkísérletében, visszacseréli a csaj gyógyszereit az igazi bogyókra Tizenhármas háta mögött. Az igazság a február 2-ai epizódban tör felszínre, és elszabadul a pokol. Ugyanebben a részben Cuddy újra nyeregbe kerül és House-t változásra akarja kényszeríteni. Ha Huddy-rajongó vagy, ez az epizód (5×14) egy ajándék lesz számodra a tévé istenektől.

Forrás: EW.com

Casting-hírek

2009. január 6.
[BILLY]
9-10 éves, 9 évest kell játszania, férfi, kaukázusi, TÖRÉKENY ALKAT, lehet, hogy kopasz-sapkát kell majd viselnie, szóval olyan fiú ne jelentkezzen, aki allergiás a latexre. Kérem jelezzék a színész életkorát a megjegyzések rovatban, 1 jelenetes MELLÉKSZEREPLŐ
január 15-26-ig van a forgatás
Forrás: SpoilerTV

5×12-infók

2009. január 2.
» House-nak hirtelen elmúlik a fájdalom a lábában. Ő és Cuddy felfedik egymás előtt az érzéseiket, mialatt Foreman és Tizenhármas is felfedik egymás előtt a saját érzéseiket. A leginkább megérdemelt valóra vált kívánság: Dr. Cuddy (aki valószínűleg már belefáradhatott abba, hogy 5 éve már az undok, lázadozó House-szal foglalkozik) idén végre igazán megünnepelheti a karácsonyt. Miután kimenti egy haldokló páciens újszülött kislányát egy drog tanyából, a kicsi szülei úgy döntenek, örökbe adják Cuddynak a kis csomagot.
» Foreman továbbra is folytatja a gyógyszerkezelést 13-sal.
» House és a csapat megpróbál diagnosztizálni egy férfit, aki komoly, krónikus fájdalmakkal küzd. 13 és Foreman felfedezik bonyolult kapcsolatukat. Cuddy rájön, hogy, ha a babáját neveli, nem sok ideje marad a kórház vezetésére.

Forrás: SpoilerTV [1], [2]

Kristin-hírek

2008. december 22.
Megan kérdezi: Annyira boldog vagyok, mint Cuddy, hogy megkapta a karácsonyi csodababáját, de még jó lenne, ha látnék némi Huddy-szerelmet is. Kérlek, mondd, hogy a baba nem vet véget a kedvenc párocskámnak.
Kristin: Ez a baba nem jelenti, hogy vége van a kedvenc párocskádnak, de a következő epizódban nem lesz sok Huddy, hiszen mindketten a saját házuk táján fognak söprögetni: Cuddy előkészíti a terepet a szociális munkásnak, aki azt vizsgálja, hogy a baba jó körülmények között él-e. House pedig dugulási problémákkal küzd. Ez nem metafora, valóban problémái lesznek a csöveivel!

Mary kérdezi: Valami hír Foreteenről?
Kristin: A következő rész utolsó jelenete Foreteen-centrikus lesz, és meg fogtok döbbenni. Ez egy nagyon jó kis csavar lesz, olyan mélységekbe viszi a Foreteen-kapcsolatot, hogy akár Sixteennek (16) vagy Seventeennek (17) is hívhatnánk őket ezentúl! Annyit elárulhatok, hogy Foremannek olyan döntést kell meghoznia, amivel kockáztathatja a saját karrierjét, vagy 13-as életét/halálát, szóval ez az egész nem olyan egyszerű.

Forrás: EOnline!

Ausiello-hírek

2008. december 17.

Erin kérdezi: Egy csomó House-rajongó azon vitatkozik, hogy House kinek a fürdőszobájában fog fürdőt venni a január 19-i epizódban. A múlt héten leadott Fox-promó alapján úgy vélem, Cuddy fürdőszobája az. A többiek pedig úgy gondolják, hogy vagy Wilsoné vagy House-é. Kinek van igaza?
Ausiello: A “többiek” nyertek! A fürdőszoba minden bizonnyal House-é. Mellesleg, kezdek aggódni érted, és a haverjaidért /hogy nincs más dolgotok, minthogy ezzel foglalkozzatok/.

Naomi kérdezi: Ki fog tartani Cuddy boldogsága a babával, vagy lesznek még zökkenők?
Ausiello: A dolgok először rosszabbra fordulnak, mielőtt jobbra fordulnának. Mondjuk úgy, Cuddy anyai ösztönei nem törnek felszínre azonnal, és ettől megijed kissé.

Forrás: EW.com

Ausiello-hírek

2008. december 12.
» A január 19-i részben látni fogjuk, hogy valaki nagyon kreatív volt a Doktor House írói stábjában. Hogy miért? Mert Foremanre és Thirteenre /13/ úgy utalnak, hogy Foreteen /14, csak az fourteen lenne, de ugyanúgy ejtik. Én egyébként Foremas, formásnak szinkronizálnám. 🙂 /
» Tommy kérdezi: Igaz, hogy Cuddy meg akarja kérni Cameront, hogy vegye át a munkakörét? Ez király lenne, így talán többet láthatjuk Cameront.
Ausiello: Igen, igaz. De a felajánlás nem jelent elfogadást, és az elfogadás egyáltalán nem jelenti azt, hogy meg el is tudja végezni a munkát. És ez nem jelenti azt, hogy… hova is akartam kilyukadni?
» Anna kérdezi: Elég már Snoreteenből! /snore=horkol/ Milyen House-spoilered van még a tarsolyodban?
Ausiello: Hugh Laurie. Félmesztelenül. Január 19 -én. Jegyezzétek meg a dátumot!

Forrás: EW.com

TVGuide: A hét legjobb pillanatai

2008. december 12.
2. helyezett pillanat: A leginkább megérdemelt valóra vált kívánság: Dr. Cuddy (aki valószínűleg már belefáradhatott abba, hogy 5 éve már az undok, lázadozó House-szal foglalkozik) idén végre igazán megünnepelheti a karácsonyt. Miután kimenti egy haldokló páciens újszülött kislányát egy drog tanyából, a kicsi szülei úgy döntenek, örökbe adják Cuddynak a kis csomagot.

Forrás: TVGuide.com

Jesse az EOnline-on

2008. december 3.
Cikk

Ausiello-hírek

2008. december 3.
Sherri kérdezi: Ne húzzátok az idegeinket ezekkel a dalszövegekkel /a következő epizód címe, a Joy to the World egy karácsonyi ének címe/, és mondj végre valami konkrétat a jövő heti House-karácsonyról! Ausiello: Chase and Cameron benne lesznek az epizódban! A team C&C-t vonja kérdőre a névtelen karácsonyi ajándékról, amit House a kórházban kapott. Tudni akarják, ki küldte neki. Kár, hogy a rossz ajtón kopogtatnak a válaszért. (Ez már megteszi, Sherri?)

Forrás: EW.com

Kristin-hírek

2008. december 2.
Delia, Los Angelesből kérdezi: Annyira imádom House-t, szükségem van valami Huddy-hírre!
Kristin: Annak az epizódnak a címe, melyben House és Cuddy csókolózott, Joy (Öröm) volt. A karácsonyi epizód (december 9-én kerül adásba) címe pedig Joy to the World (Boldogság a világnak). Szerintetek ez csak véletlen egybeesés?

Forrás: E!Online

Casting-hírek

2008. november 22.
[MIKA]
Nő, 9-11 évesig, 9 évest, az epizód fő mellékszereplőjének lányát kell játszania, kérjük tüntessék fel a színész korát…VENDÉGSZEREPLŐ. KÉREM, NE TELEFONÁLJANAK. JANUÁR 5-14-IG VAN A FORGATÁS

[GONZALES NŐVÉR]
FÉRFI, 40-50 éves, LATIN, okos & határozott…MELLÉKSZEREPLŐ. EGY NAP FORGATÁS VALAMIKOR JANUÁR 5-E ÉS 11-E KÖZÖTT

Forrás: SpoilerTV

5×11 tartalma

2008. november 22.
5×11 – Joy to the World (Boldogság a világnak)
HOUSE ÉS A TEAM EGY ÚJ ORVOSI REJTÉLLYEL HARANGOZZA BE AZ ÜNNEPEKET

House és a team találkozik egy tinédzserrel, aki elájult egy iskolai karácsonyi előadáson. Kiderítik, hogy a zűrös tinit csúfolni szokták a suliban, és, ahogy romlik az állapota, a csapatnak egyre mélyebbre kell ásnia, hogy megtalálják a rejtélyes betegségét.
Foreman tovább dolgozik Tizenhármassal a Huntington-kór gyógyszerkutatásában, és egy szinttel feljebb lépnek a kapcsolatukban: Foreman értékes leckét kap Tizenhármastól.
House megajándékoz egy klinikai pácienst egy hihetetlen karácsonyi ajándékkal, és kétségek között tartja a teamet, hogy vajon ki küldhette neki az ötletes ajándékot.
Cuddy pedig egy váratlan ajándékot kap.

Adás: 2008. december 9. (20:00-21:01)

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Lori Petty (Janice), B.K. Cannon (Natalie), Michael Leydon Campbell (Mr. Soellner), Sherilyn Fenn (Mrs. Soellner), Luc(Till (Simon), Phyllis Lyons (Dr. Schmidt), Bitsie Tulloch (Whitney), John Forrest (Geoff), Meaghan Jette Martin (Sarah), Taylor Dooley (Rachelle), Ben Shields (Jonathan), Alix Korey (Anna), Christopher Demaci (Squatter), Marissa Ingrasci (nő), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

E!Online-hírek

2008. november 19.
Mindannyian tudjuk, mivel vannak elfoglalva mostanában Lisa Edelstein ajkai… mandula-hokit játszanak Hugh Laurie-val. Mmmhmm!

De egy kis időre megszakította a képernyős csókolózást (és állati jó sorozatforgatást), hogy leüljön, és elcsevegjen velem House és Cuddy jövőjéről, a jövő hét ijesztőnek hangzó túszdrámájáról, és a még mindig képben lévő baba-szálról…

Love à la House (szerelem House-módra): House és Cuddy végül összejöhetnek? “Nem hiszem, hogy egy House-talan kapcsolatot folytatnának valaha. Semmi sem történik egyszerűen ebben a sorozatban.” És mi nem is várnánk ezt!

Lisa ennyit mondott a kettejük hosszútávú romantikus kilátásairól: “Valahogy mindketten képtelenek egy igazi kapcsolatra, pont emiatt passzolnak tökéletesen egymáshoz, de azért mégse, mert senkivel sem képesek igazi kapcsolatot folytatni Meg kéne próbálniuk, szóval majd meglátjuk. Nem igazán fordulhat elő, hogy House egyszercsak igazán szerelmes lesz. Ez nem történhet meg a Doktor House-ban.

Bármi akció várható ezen a fronton? “Kicsit flörtölgetnek egymással,” — árulta el Lisa. Készüljetek föl az akcióra. Talán szex is lesz? “Ezt nem árulhatom el. De azért lesz valami, ami a szerelmüket illetni. — tette hozzá. “Lesz egy pillanat, mikor már majdnem elhiszed, hogy érett lépést tesznek a kapcsolatuk érdekében, és aztán 180°-os fordulat lesz, mert ugye House-ról van szó.”

Útban a baba: Talán Cuddy végül mégis megkapja a kisbabáját. “Folytatódni fog ez a szál. Nem akarok túl sokat elárulni erről, de végig ott lesz a háttérben. A 8. és a 13. epizód /amit most forgatnak/ között volt lehetőségem, hogy azon dolgozzak, hogy felfedezhessek néhány dolgot a karakteremről.” Lisa még hozzátette, hogy “Elég érdekes volt ez az időszak, remélem a nézők nem fognak majd csalódni.”

Túszejtés: Jövő héten Zeljko Ivanek egy újabb Emmy-esélyes szerepben túszulejti House-t, Tizenhármast és néhány pácienst. Lisa elárulta, hogy “Az én irodámban ejti túszul őket, szóval megpróbálok mindent megtenni azért, hogy mindenki életben maradjon.” És úgy tűnik, hogy a morcos diagnoszta életéért jobban aggódik. Annyira, hogy a túsztárgyaló ezt észreveszi, és cukkolja vele. D’oh.

Szerencsés tizenhármas szám: Elveszítjük Tizenhármast ebben a túszejtős epizódban? Lisa azt mondta, hogy “A történet lényege, hogy akarsz-e élni vagy nem, és Tizenhármas most ezt a pillanatot éli meg ebben a részben.” Lisa azt is elmondta, hogy “Lesz némi forróság Foreman és Tizenhármas között.”

Ezt már mi is sejtettük, nem?

Neked tetszene ez a páros? Válaszoljatok kommentben! És tudom, hogy meg van a véleményetek a Huddy-szálról és a túszrámáról is…

Aztán pedig kapcsoljatok este 8-kor a Fox-ra, ahol a Doktor House-ban Foreman önálló esetet vállal el, és a dolgok nem mennek majd annyira gördülékenyen.

Forrás: E!Online

5×10 tartalma

2008. november 16.
5×10 – Let Them Eat Cake (Hagyjuk őket, hadd egyenek tortát!)
HOUSE ÉS A CSAPAT EGY FITNESZ-GURUT KEZEL, AKINEK VAN EGY NAGY TITKA

House és a team elvállalja egy sikeres fitnesz-edző esetét, aki összeesik teleshop-forgatás közben. A csapat minden lehetségesre leteszteli, pl. az asztmára, szteroid-túladagolásra, és vitaminhiányra is a nő szigorú diétája miatt. A beteg állapota tovább súlyosbodik. Bár a páciens mindenkinek azt mondja, hogy ő egy természetesség-pártoló fitnesz-guru, de a csapat hamar rájön arra, hogy titkol valamit, ami akár az állapotromlását is okozhatja.
Ezalatt Tizenhármas részt vesz egy klinikai gyógyszer-kísérletben, ami a Huntington-kórt gyógyítaná. A kutatást Foreman vezeti. Kutner neten ad orvosi tanácsokat House nevében, és Cuddy beköltözik House irodájába, mialatt az övét felújítják, az új irodatárs nem túl nagy örömére.

Adás: 2008. december 2. (20:00-21:01)

Besorolás: TV-14 D, L, S (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Durva, nyers nyelvezet. (L) Intenzív szexuális helyzetek. (S))

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Samantha Shelton (Emmy), Becky Baeling (Deedee), Brad Grunberg (Irv), David Lengel (rendező), Christopher Stapleton (John Hadley), Nicole Cannon (nővér), Lori Petty (Janice), Julia Putnam (Tizenhármas 9 évesen), Danielle Petty (Anne Hadley)

Forrás: SpoilerTV

5×09 tartalma

2008. november 8.
5×09 – Last Resort (Végső menedék)
HOUSE-T ÉS TIZENHÁRMAST TÚSZUL EJTI EGY FÉRFI, AKI ÖLNI IS KÉPES LENNE EGY DIAGNÓZISÉRT

Egy fegyveres férfi a Princeton-Plainsboro klinika várószobájából túszul ejti House-t, Tizenhármast és még pár pácienst Cuddy irodájában. A férfi azt állítja, hogy régóta egy ismeretlen betegségben szenved, és követeli, hogy a kórház legjobb orvosa lássa el, különben megöl néhány túszt. A szoba már így is tele van beteg páciensekkel, és House-nak őket kell kísérleti nyúlnak használnia, hogy bebizonyítsa, hogy jók a gyógyszerek, amiket a túszejtőnek akar adni. Miközben Cuddy és a team telefonon beszél House-szal, hogy milyen teszteket végezzenek el, és, hogy segítsenek felállítani a diagnózist, számba veszik azt is, hogy a túszejtőnek esetleg semmi fizikai baja nincs, és odabent, Cuddy irodájában akár mindenki meghalhat. Miután a férfi lelő egy túszt, Tizenhármas élete kerül veszélybe az egyik kísérleti kezelés miatt, amit egy időben kap a túszejtővel. Közben House pedig keresztbehúzhatja a kommandósok terveit, mert elhatározta, hogy mindenképpen felállítja a diagnózist.

Adás: 2008. november 25.

Besorolás: TV-14 D, L, V (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Durva, nyers nyelvezet. (L) Erőszakos elemek. (V))

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Zeljko Ivanek (Jason), Wood Harris (Bowman), Tracy Vilar (Regina nővér), Evan Peters (Oliver), Sarah Thompson (Nikki), Alex Sol (Larry), Natasha Gregson Wagner (Sandra), Evan Jones (Bill), Marcus Chait (Mitch), Jack Guzman (biztonsági őr)

Rendezte: Katie Jacobs, exec. producer

Forrás: SpoilerTV

Ausiello kérdezz-felelek

2008. november 5.
Kérdés: Most, hogy láttuk a nagy House-Cuddy csókot, mit várhatunk még tőlük a jövöben?
Ausiello: December 2-án összeköltöznek. Úgy, ahogy. A nemsokára a Princeton-Plainsboróban történő túszdráma okozta károk miatt Cuddy kénytelen ideiglenesen beköltözni House irodájába, ami egy még nagyobb drámát idéz elő. Képzeljétek el a rózsák háborúját, csak más vezetőkkel és kicsit kevesebb gyilkossági kísérlettel.

Kérdés: Jó lenne, ha mondanál valamit House-ról és Cuddyról! Lesz még másik csók is?
Ausiello: Nem várható csók a közeljövőben, némi flörtre azért számíthatunk.

Kérdés: A jövő keddi FOX-promó House-ra és Cuddyra koncentrálódott, annak ellenére, hogy mindenki (te is, barátocskám) azt mondta már hónapokkal ezelőtt, hogy ez az epizód Chase-ről és Cameronról fog szólni. Lesz a gerlepárnak egyáltalán több jelenete, mint a már lelőtt műtétes és csókolózós jelenet, vagy ezek csak üres igéretek voltak?
Ausiello: Rendben, először is nyugi. Másodszor is, még több nyugi. És harmadszor, nyugodj le, míg elmondom a jövő keddi résszel kapcsolatos tényeket: Chase és Cameron bár nincs benne minden jelenetben, de az epizód a kapcsolatuk körül fog forogni. Főleg akörül, hogy Cameron vonakodik beengedni Chase-t az életébe (szószerint és átvitt értelemben is). Hameron sokat fog szerepelni az epizódban, mivel hogy a hetiáldozat Cameron egy korábbi betege.

Forrás: SpoilerTV

5×08 tartalma

2008. november 1.
5×08 – Emancipation (Emancipáció)
EGY ÁRVA TINILÁNY REJTÉLYESEN MEGBETEGSZIK, FOREMAN PEDIG SAJÁT ESETET VÁLLAL EL HOUSE FELÜGYELETE NÉLKÜL

A csapat egy 16 éves gyári munkás esetét vállalja el, aki megbetegszik, miután a tüdeje folyadékkal telik meg a munkahelyén. A tinédzser elárulja Housenak, hogy nagykorúsította magát, és egyedül él, mióta a szülei eltávoztak. A csapat szívproblémákat gyanít, és megkezdi a kezelést, de mikor Kutner úgy dönt, hogy inkább rokonszenvezni fog a pácienssel, minthogy House utasításait kövesse, ő és a team kideríti, hogy a lány talán nem mond teljesen igazat.
Ezalatt Foreman engedélyt kér Housetól, hogy hadd mehessen el egy klinikai kutatásra, de House elutasítja a kérését. Foreman, hogy megmutassa magának, hogy House felügyelete nélkül is tud dolgozni, elvállalja a saját gyermekgyógyászati esetét. De, amint a megmagyarázhatatlan betegség a halál torkába juttatja a gyereket, Foreman megkérdőjelezi saját magát, miszerint House felügyelete nélkül is képes dolgozni.

Adás: 2008. november 18.

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Emily Rios (Sophia), Alexandra Lydon (Melinda), Kyle Silverstein (Jonah), Nathan Gamble (Evan), Bob McCracken (Doug), Liza Colon-Zay (Maria), Al Coronel (Ray), Chrissie Pit (lány), Dawn Frances (nővér), Yolanda Rubio-Soto (Sophia anyja), Jose Chavez (Sophia apja), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Casting-hírek

2008. október 30.
Forgatás kezdete: november 7.

[FÉRFI (JÉZUS)]
Férfi, 25-30 éves, kaukázusi, a színésznek úgy kéne kinéznie, mint Jézus… MELLÉKSZEREPLŐ. KÉREM NE TELEFONÁLJANAK

[DARYL]
Férfi, 25-30 éves, afro-amerikai, sovány, hajléktalan MELLÉKSZEREPLŐ. KÉREM NE TELEFONÁLJANAK

Forrás: SpoilerTV

5×07 tartalma

2008. október 25.
5×07 – The Itch (A viszketés/vágyódás/kíváncsiság)
HOUSE ÉS A CSAPAT EGY AGORAFÓBIÁS BETEGET KEZEL, AKI NEM AKARJA ELHAGYNI AZ OTTHONÁT

Mikor egy agorafóbiás férfi rejtélyesen megbetegszik, és semmiképpen sem akarja elhagyni az otthonát, hogy kezelést kaphasson a kórházban, House és a csapat meglátogatja az otthonában, hogy rájöjjenek arra, mi lehet a gond. Cameron lesz a főnök, mivelhogy már kezelte a beteget ezelőtt, és ő meg a team próbálnak módot találni arra, hogy vigyék be a kórházat a férfi otthonába (Cuddy beleegyezése nélkül). De, ahogy romlik a páciens állapota, és behatárolódni látszik az otthon kezelés, House és a csapat azon mesterkedik, hogy bevigyék a férfit a kórházba, hogy megoperálhassák anélkól, hogy további fizikai vagy érzelmi traumát okozzanak nála.
Ezalatt Cameron és Chase próbálják elrendezni a gondjaikat a kapcsolatukban. És House egy idegesítő, viszkető csípéssel van elfoglalva, amit sehogy nem tud kivakarni, miközben Wilson pedig előjön a saját analógiáival House kényes/viszkető helyzetével kapcsolatban.

Adás: 2008. november 11.

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D))

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Jennifer Crystal Foley (Rachel Taub), Todd Louiso (Nozick), Marcus Eley (Larry Ruseckas), Yoyao Hsueh (EMT), Jack J. Bennett (tűzoltó), P.J. Griffith (Frank), Frank Nobel (Hal), Diarra Kilpatrick (Sally), Kelly Michaels (pasas), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Casting-hírek

2008. október 20.
[CHEF ANTHONY]
férfi, kaukázusi, 40-50-es éveiben járó, GORDON RAMSEY-tipus, de nem angol, lehetséges vendégszereplő

Forrás: SpoilerTV

Lucas-spin-off

2008. október 15.
Ausiello egy bennfentes FOX-ostól úgy hallotta, hogy elvetették a magánnyomozóról készítendő sorozatot, de tervbe van véve egy másik testvérsorozat Tizenhármas bratyójáról, akit nemsokára a Houseban is megismerhetünk. Ügyvéd, és Tizenegyesnek hívják. /Hehe, ez a név… Ausiello mindig vicces kedvében van./

Forrás: Ausiello-files

Melyik spoiler, melyik epizódban?

2008. október 15.
Michael Ausiello a rajongók nyomására összefoglalta a következő pár rész nagy történéseit, amiket már elspoilerkedett, csak azt nem mondta, melyik epizódban lesz a történés.
Tehát:
5×05 (október 21.): Tizenhármas csajos kalandja, Foreman+Tizenhármas love-story (=Foreteen)
5×06 (október 28.): House+Cuddy-csók (Huddy)
5×07 (november): “A Chase-Cameron Show”
5×08 (november): Nem 100%, de talán ekkor megy oda Foreman Househoz, hogy a klinikán kutassák a Huntington gyógymódját.
5×09 (november): Túszdráma, és a csávó vendégszereplése a Damagesből /Zeljko Ivanek/

Forrás: Ausiello-files

5×06 tartalma

2008. október 11.
5×06 – Joy (Öröm)
A CSAPAT EGY ALVAJÁRÓ BETEGET KEZEL, AKINEK MEGMAGYARÁZHATATLAN EMLÉKEZET-KIHAGYÁSAI VANNAK, ÉS CUDDY ÚGY DÖNT, HOGY ÖRÖKBEFOGAD EGY ÚJSZÜLÖTT KISBABÁT

A csapat egy középkorú férfi esetét vállalja el, akinek visszatérő emlékezet- és időkihagyásai vannak. A lehetséges diagnózis agyvérzés miatt vannak ezek a tünetek, amit az általa a munkahelyen tesztelt fogyasztási cikkekből származó toxinok okoztak. Rájönnek, hogy a férfi, aki egyedül neveli 12 éves lányát, sokszor alvajár. Miközben a team megpróbálja kideríteni, hogy mi történhet a férfival álmában, amitől beteg lesz, az állapota tovább romlik, és a lánya is súlyosan megbetegszik.
Ezalatt House kideríti, hogy Cuddy örökbe fog fogadni egy kisbabát, aki pár hét múlva születik meg. De mikor Cuddy személyesen is találkozik a szülőanyával, észrevesz egy fura kiütést a nő kezén, és Cuddy beviszi őt a Princeton-Plainsboróba, ahol rosszabbodik az állapota. Cuddynak mind orvosként és mind lehetséges anyaként kell elvállalnia az esetet, és neki és a csapatnak egy szívszaggató döntést kell meghoznia, ami kockára teheti az anya és a gyermek életét is.

Adás: 2008. október 28.

Besorolás: TV-14 L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Durva, nyers nyelvezet. (L))

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Salvator Xuureb (Jerry Harmon), Joanna Koulis (Samantha Harmon), Vanessa Zima (Becca), Janice Allen (Sadie), Bobbin Bergstrom (Nővér)

Forrás: SpoilerTV

Casting-hírek

2008. szeptember 26.
[JESSICA]
nő, 9-12 éves, bármely etnikum, autistát kell játszania. NAGY MELLÉKSZEREPLŐ

[JOHNNY]
férfi /most írjam azt, hogy hímnemű?/, 9-12 éves, bármely etnikum, autistát kell játszania egy tolószékben. NAGY MELLÉKSZEREPLŐ

Forrás: SpoilerTV

5×05 tartalma

2008. október 3.
5×05 – Lucky Thirteen (Szerencsés Tizenhármas)
A VIZSGÁLÓ ASZTALÁRA KERÜL TIZENHÁRMAS MAGÁNÉLETE

Mikor Tizenhármas egyik egyéjszakás csajának rohama lesz 13 lakásán az egész estés hancúrozás után, 13 beviszi a nőt a Princeton-Plainsboróba, ahol House és a csapat elvállalja az esetet. House kihasználja az alkalmat, hogy beleásson 13 magánéletébe és Foremannel átkutatják 13 lakását, hogy találjanak valamit, ami a nő betegségét okozhatja. 13 arra gyanakszik, hogy a nő állapotát a drogozás okozta, de hamar kideríti, hogy a páciensnek hosszú kórtörténete van, és sok orvosnál járt már az elmúlt években. Rájön, hogy a csaj csak azért feküdt le vele, hogy Dr. House közelébe férkőzhessen; már vagy egy éve próbálja megszerezni Houset orvosaként. Foreman bizonyítékot talál 13 bulizós életmódjára, és szembesíti őt az önpusztításával. Figyelmezteti Tizenhármast, hogy a hozzáállása miatt egyre lejjebb csúszik a lejtőn. Ezalatt House továbbra is Wilson után küldi a magánnyomozóját, Lucast.

Adás: 2008. október 21.

Besorolás: TV-14 D, S (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Intenzív szexuális helyzetek. (S))

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Michael Weston (Lucas), Angela Gots (Spencer), Al Damji (rohammentős), Helena Barrett (a csaj), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: SpoilerTV

Casting-hírek

2008. szeptember 26.
[ZACH]
férfi, 9-12 éves korig, 10 éveset játszik, bármely etnikum, felnőtt téma (szülő öngyilkossági kísérlete), kérjük jelezze a színész korát a megjegyzések rovatban, FŐ VENDÉGSZEREPLŐ

[FERNANDO]
férfi, 40-50-es éveiben járó, afro-amerikai vagy latin, munkás, VENDÉGSZEREPLŐ

Forrás: SpoilerTV

5×04 tartalma

2008. szeptember 26.
5×04 – Birthmarks (Anyajegyek)
HOUSE VISSZATÉR A GYÖKEREIHEZ, ÉS A PÁCIENS MEGBETEGSZIK, MIKÖZBEN A SAJÁTJAIT KERESI

Mikor House megtudja, hogy az apja meghalt, úgy tesz, mintha meg se hallotta volna, és úgy dönt, nem megy el a temetésre. Bár az erős tiltakozása ellenére kénytelen elmenni. Eközben a Princeton-Plainsboróban a csapat egy fiatal nő esetével találkoznak, akit amerikai szülők fogadtak örökbe, akik elájultak, miközben Kínában az igazi szüleit keresték. House mobiltelefonon diagnosztizálja a teammel a fiatal nőt az apja temetésére menet. A csapat számításba vesz minden lehetséges diagnózist és genetikai rendellenességet, de miután House telefonja lemerül, a csapatnak ki kell találnia, mit próbált nekik elmondani, mielőtt rosszabbodna a lány állapota. Mindezalatt kiderül, hogy ismerkedett meg House és Wilson a “Birthmarks” c. epizódban.

Adás: 2008. október 15., Szerda 2:00

Besorolás: TV-14 D, L (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz. (D) Erős, durva lehet a nyelvezete. (L) )

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Thirteen)

Vendégszereplők: Diane Baker (Blythe House), R. Lee Ermey (John House), Samantha Quan (Nicole), Scott Paulin (Bob), Christine Healy (Janice), Jack Conley (Sheriff Costello), Ho-Kwan Tse (Fang Dong Wen), Raymond Ma (Wu Zheng), Esther Kwan (Wu An Lan), Jonathan Palmer (lelkész), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: FOX

13 csók

2008. szeptember 24.
Tizenhármasunk megelőzvén a House-Cuddy párost, az 5. epizódban csókolózni fog valakivel. Kettőt találhattok: egy lánnyal! “Még a House-Cuddy csók előtt.” − mondja Katie Jacobs. “Huntingtonja van. És, ha nem tudod, hány éved van még hátra, némileg bevállalósabb leszel. Ő ezt nem a munkáján keresztül fejezi ki, hanem munka után, amikor is elég vad életet folytat.” Azt nem árulta el, hogy ki a szerencsés csaj, de annyi biztos, hogy “Ez nem a másik csajról szól, ez az ő vakmerő viselkedéséről. Nem első alkalommal csinálja ezt, és nem is az utolsóval.”

Forrás: EW

Zeljko Ivanek

2008. szeptember 17.
A most vasárnapi Emmy-jelölt (a Damages mellékszerepe, a zűrös Ray Fiske-ért), Zeljko Ivanek azon van, hogy felgyújtsa a Házat. A FOX sikersorozatának egy korai 5. évados epizódjában Ivanek úgy fog vendégszerepelni, hogy bizonyára felkelti az emberek figyelmét. Legalábbis a Princeton-Plainsboro falai között.

“Egy pácienst játszom, akinek mindenből elege van, csak azt akarja megtudni, mi a baja.” − mondta Ivanek péntek este egy Akadémiai eseményen, amit az ezévi jelölteknek rendeztek. Hogy fogja elérni ez a páciens, hogy Dr. House megvizsgálja? “Elkezdek elrabolni embereket, − mondja Ivanek − túszul ejtem őket a kórházban.”

Forrás: TVGuide

Casting-hírek

2008. szeptember 17.
[NATALIE]
nő, 16-19 éves korig, 16 éveset játszik, kaukázusi, DAGI, amennyiben kiskorú, úgy tudjon játszani, mint egy felnőtt, FŐ VENDÉGSZEREPLŐ

[SIMON]
férfi, 16-19 éves korig, 16 éveset játszik, kaukázusi, sportos, népszerű srác típus, amennyiben kiskorú, úgy tudjon játszani, mint egy felnőtt, VENDÉGSZEREPLŐ kérem, ne telefonáljanak

[JONATHAN]
FÉRFI, 30-34 éves, KAUKÁZUSI, uncsi, lúzer, MELLÉKSZEREPLŐ kérem, ne telefonáljanak

[NŐ]
NŐ, 20-as éveiben járó, bármely etnikum, vékony, függő típus, MELLÉKSZEREPLŐ kérem, ne telefonáljanak

[BETOLAKODÓ]
férfi, 20-as éveiben járó, bármely etnikum, vékony, függő típus, MELLÉKSZEREPLŐ kérem, ne telefonáljanak

Forrás: SpoilerTV

Vendégszereplő-hírek

2008. szeptember. 12.
Samantha Shelton vendégszerepelni fog az egyik novemberi epizódban, egy elképesztő betegséggel bíró fitnesz-edzőt fog alakítani.

5×06-hírek

2008. szeptember. 11.
hozzászólások

Michael Ausiello: “Jó híreim vannak a House-Cuddy szurkolóknak: Forrásaim megerősítették, hogy a kedvenc párocskátok végre csókolózni fog a 6. részben! És tényleg, igazából! És, ha már House: Találjátok ki, mi lesz a következő heti Entertainment Weekly (péntektől az újságárusoknál) címlapján! Gyerünk, találgassatok! Nem, nem a Rules of Engagement. És nem, nem a Papás-mamás /James Belushi sorozata/. Nem, nem a Tuti gimi. Nem, nem a Hupikék törpikék. House! House lesz a következő EW címlapján. Ünneplésként enyém az első Vicodin!”

Forrás: EW

TVGuide-hírek

2008. szeptember. 10.
hozzászólások

Kérdezz-felelek Robert Sean Leonarddal

DOKTOR HOUSE Visszatér szeptember 16-án este 8-tól a FOX-on
A Doktor House előző évadjának izgalmas záróepizódjában a gyászoló Wilson (Robert Sean Leonard) nem volt olyan lelkiállapotban, hogy megbocsásson az egoista haverjának, Housenak (Hugh Laurie), akinek némileg köze volt Wilson barátnője, Amber (Anne Dudek) halálához. Leonardot kérdeztük a barátságuk jövőjéről.
» Áruljon el némi infót House és Wilson kapcsolatáról. Hogyan alakul majd az új évadban?

Nos, azt elárulhatom, hogy haza kell mennem egy kis időre. House önzősége közvetetten hatalmas tragédiát okozott Wilson életében. Még, ha nem is hibáztatja Houset, akkor is szívettépő a fájdalom. Wilson pusztán csak tovább akar lépni.
» Hogyan fog megváltozni a kapcsolatuk, mikor Wilson visszatér? Eléggé durván bánt vele House.
És ezután is így fog vele bánni. House az Operaház Fantomja: egy rejtélyes, briliáns, antiszociális, jazz-szerető, bourbon-ivó vezéregyéniség, aki nem tud megtartani maga mellett egy nőt sem. És Wilson a barátja. Ez már csak így megy. De nem fogjuk csakúgy elfelejteni az elmúlt évadban történteket. Ez azért nem olyan egyszerű.
» Még mi fog történni?
House csapatának új tagjai visszatérnek. És egy író elárulta nekem, hogy épp egy Cameron-Chase-Foreman jeleneten dolgozik. Pont, mint a régi időkben. Szeretem az új srácokat, de azt is szeretem, mikor Jen és Jesse is ott vannak.

Forrás: SpoilerTV

Vendégszereplő-hírek

2008. szeptember 9.
Breckin Meyer vendégszerepelni fog a Doktor House új évadának 3. részében. Méghozzá egy páciens lesz a Princeton-Plainsboróban. Olyan betegsége lesz, ami vad agresszivitást okoz. Egy “tűzközeli” újságíró szerint: “Breckin egy vívódó művészt fog alakítani a sorozat új évadjában; egy festőt, akinek a felfedezetlen betegsége eltorzítja a munkáit és az érzékeit, és akár aláaknázhatja a karrierjét, a kapcsolatát, az egész életét. Persze mindez arra készteti Houset és csapatát, hogy egy Breckin vásznai mögött rejlő sötét titkot tárjanak fel.

“Nem tudják majd, mi bajom van.” − mondja Meyer − Minden rosszul sül el. Az egyik jelenetben felrobbanok, mint egy léghajó. Erőszakoskodni fogok egy hölggyel; alkalmatlankodó leszek.
Mindegy, mi fog történni, biztos vagyok benne, hogy ha egy lány részt vesz egy verekedésben, House csak hátradől egy széken, és pop cornt habzsolva élvezi a showt.

Forrás: E!Online

13-hírek

2008. szeptember 8.
Tizenhárom (Olivia Wilde) egy baromi jó, nagyon intenzív és szívfacsaró történetszálat kap ebben az évben. Mint tudjátok, előző évadban megtudhattuk, hogy Huntingtonja van, ami egy olyan genetikai rendellenesség, ami a végére teljesen legyengíti a szervezetet. Az évadnyitóban ez a tudat egy új erőt és életszemléletet ad neki − ez tök király. Visszaemlékezésben (=[flesbekk]) egészen 13 gyermekkoráig nyúlnak vissza, és megismerhetjük az édesanyját is, aki szintén Huntington-kórban szenvedett, és halt is bele.

Forrás: E!Online

5×03 címe

2008. szeptember 7.
Az 5. évad 3. részének címe Adverse Events (Kedvezőtlen/ellenséges/ártalmas események) lesz.

Forrás: SpoilerTV

5×02 tartalma

2008. szeptember 9.
5×02 – Not Cancer (Nem rák!)

A CSAPAT EGY SZERVDONOR KÖRÜLI REJTÉLYES HALÁLESETEKET VIZSGÁL, ÉS HOUSE FELBÉREL EGY MAGÁNNYOMOZÓT, HOGY WILSON ÉS A CSAPAT UTÁN SZAGLÁSSZON

Jó pár ember hirtelen, minden előjel nélkül meghal öt évvel a szervátültetésük után. House és a csapat a maradék két még élő szervátültetett megmentésére siet. Az egyik már haldoklik, a másik még egészséges, de bármelyik pillanatban megbetegedhet. A teamnek ki kell derítenie, hogy mi volt a baja az eredeti szervdonornak. A csapatnak − miközben a halott szervátültetettek aktáit válogatja, hogy megtalálja a közös vonást − egy új betolakodóval kell szembenéznie. House a csapat szkepticizmusa ellenére felbérli Lucast (Michael Weston, vendégszereplő), egy magánnyomozót, hogy információkat ásson elő a halottakról. Ezalatt House legjobb barátokat interjúvol meg, hogy helyettesítse Wilsont, majd Lucast használja a saját személyes céljaira, hogy Wilson és a team után kémkedjen a Doktor House Not Cancer (Nem rák) c. epizódjában.

Adás: 2008. szeptember 23., Kedd 20:00, FOX

Besorolás: TV-14 D (A szülőket figyelmeztetjük! A program olyan elemeket tartalmaz, amelyeket sok szülő helytelennek talál a 14 éven aluliak számára. Erősen kétértelmű párbeszédeket tartalmaz.)

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhárom)

Vendégszereplők: Michael Weston (Lucas), Felicia Day (Apple), Tim Conlon (Dr. Laibson), Elaine Kagan (Belinda), Melissa Loprire (Girl), Christine Luc(Emma), Denice Sealy (Nurse), Tyler Patton (Neurosurgeon), Eric Kaldor (Frank), Aimee Bell (Holly), Dennis Keiffer (Danny), David Buglione (Rico), Mark Beltzman (Tibalt Oyylant), Mike Gaines (Morgan), Jamine Alvarez (April), Bobbin Bergstrom (Nurse)

Forrás: SpoilerTV

5×01 tartalma

2008. szeptember 6.
5×01 – Dying Changes Everything (A halál mindent megváltoztat)

AMBER HALÁLA UTÁN WILSON BEJELENTI A FELMONDÁSÁT

Nyolc héttel a barátnője, Amber halála után Wilson még mindig gyászol, és Houseszal, a legjobb barátjával való kapcsolata összetörni látszik. Wilson felmond a Princeton-Plainsboróban, mivel szüksége van a változásra és időt akar adni magának az érzelmi felépüléshez. El kell döntenie, hogy House pusztítólag hat-e az életére, miközben Housenak el kell döntenie, hogy ő-e a felelős a legjobb barátja barátnőjének a haláláért. A csapat eközben egy magas beosztású vezető asszisztensét is magába foglaló esettel találkozik.A csapat úgy gyanítja, hogy a beteg tünetei abból fakadnak, hogy állandóan megszállottan örömet akar okozni a követelődző főnökének. Bár a nő sokkoló orvosi állapota arra készteti a csapatot, hogy újragondolják a kezdeti diagnózist, és House szemein keresztül lássák az esetet. Ezalatt Cuddy megpróbálja megmenteni a menthetetlent House és Wilson kapcsolatában, és 13 küzd azért, hogy objektíven kezelje beteget – anélkül, hogy befolyásolná a saját egészségi állapota.

Adás: 2008. október 28.

Szereplők: Hugh Laurie (Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (Dr. James Wilson) Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), Peter Jacobson (Dr. Chris Taub), Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner), Olivia Wilde (Tizenhármas)

Vendégszereplők: Christine Woods (Lou), Jamie Rose (Patty), David Kagen (magas beosztású vezető), Paul Haitkin, Bob Sherer (páciens), Janet Song (sebész), Bobbin Bergstrom (nővér)

Forrás: The Futon Critic

5×02 rövid tartalma

2008. szeptember 5.
5×02 – Not Cancer (Nem rák!)
A csapat egy szervdonorral foglalkozik, akinek halált okoznak a szervei (másba) beültetés után, de két beteg mégis túléli azt. Ezalatt House felbérel egy magánnyomozót, hogy kémkedjen a csapat után, de róla is kiderülnek dolgok, amiknek jobban örült volna, ha nem kerülnek felszínre.

Vendégszereplő: Michael Weston (Lucas)

TV-ben: 2008. szeptember 23.

Forrás: SpoilerTV

US Weekly-hírek

2008. augusztus 31.
US WeeklyItt hagytuk abba − Egy részeg House (Hugh Laurie) és Amber (Anne Dudek), a volt diák − House legjobb barátja, Wilson (Robert Sean Leonard) igaz szerelme − megsérült egy buszbalesetben. House túlélte, Amber belehalt.
A gyász − Néhány héttel a baleset után Wilson kizárja Houset az életéből. “Hosszú idő óta most először nyílik egy hasadék kettejük között.” − mondja Laurie az US-nak. /azaz nekünk, szóvicc, hehe/ (“Végül − mondja a készítő, David Shore − muszáj megint összehozni kettejüket.”) Plusz House és Cuddy (Lisa Edelstein), a főnöke végül rátérnek a lényegre. “Ha House képes bármilyen kapcsolatra bárkivel is, akkor az a bárki Cuddy lesz.” − teszi hozzá Shore. “Nem táncoltathatjuk őket egymással örökké.” Ami a munkát illeti: Egy (férfi) páciens nem akarja elhagyni az otthonát, és a régi csapat foglalkozik az esettel House jóváhagyása nélkül.

Képaláírás: House felbérel egy magánnyomozót, hogy kémkedjen az orvosi teamje után.

Ausiello-hírek

2008. augusztus 27.
» Cameron vigasztalgatni fogja Wilsont az első két részben (szerintem nem kell semmi olyanra gondolni, bár Ausellio szerint igen). Tudjátok, Cameronnak is meghalt már egy szerelme… Sorstársak!
» House/Wilson Bromance /= két heteroszexuális férfi közötti szeretetteljes és ragaszkodó kapcsolat/ videó
A televízió legnépszerűbb azonos nemű párkapcsolata egy végső megpróbáltatásnak lesz kitéve ebben az évadban. Természetesen Houseról és Wilsonról beszélek.
− Hallucináltál.
Wilson barátnőjének megölése után Hugh Laurie drogfüggő dokija mindent megtesz annak érdekében, hogy visszanyerje élete szerelmét. Ebben benne van a zsarolás, életveszélyes fenyegetés, kémkedés és… párterápia? Az évadpremierben Houset és Wilsont egy trükkel ráveszik arra, hogy megbeszéljék a kapcsolatukat egy szakemberrel. És nem is bármilyen szakemberrel… ezzel a szakemberrel… nem, ezzel… nem, ezzel.
− Az elmúlt két hétben egyáltalán nem csináltál semmit.

Forrás: Ausiello Files

Watch with Kristin

2008. augusztus 19.
hozzászólások
» Némi infó a House/Wilson rajongók számára: úgy tűnik a párocska szakítani fog a sorozat visszatérésekor szeptember 16-án. Hugh Laurie: “Wilson rádöbben, hogy House a pusztító erő az életében; House nem jelenthet semmi jót, tehát Wilson úgy dönt, hogy távozik.” (Kristin szerint − és mindenki szerint − kétséges, hogy végleges lenne ez a szakítás)

» Hugh elárulta Michael Weston karakteréről: “House annyira elszánt, annyira kiváncsi, annyira nem tud (eléggé) jól meglenni egyedül, hogy őzintén szólva szokatlan lépésre szánja el magát. Felfogad egy magánnyomozót, hogy kinyomoztassa, hogy boldogul Wilson egyedül. Kivel találkozik, kivel van együtt, boldog-e? Ez egy megszállott, és őszintén szólva drogos tett, de ezt fogja tenni.”

Forrás: E! Online

Apró spoilerek

hozzászólások
» Katie Jacobs elárulta, hogy lesz némi akció a House/Cuddy kapcsolatban illetve egy egész részt szentelnek a Chase/Cameron párosnak
» Zeljko Ivanek hetibetegként fog vendégszerepelni az egyik epizódban, amelyet augusztus végén kezdenek el forgatni /10. epi sztem/
» 13 − miután ugye az előző évad végén bebizonyosodott, hogy Huntingtonja van − néhány felelőtlen döntést fog hozni a nagy trauma miatt
» Ha már 13-ról van szó: eredetileg Dr. Remy Hadley volt a “polgári neve”, de, ahogy itt is láthatjátok, átnevezték Dr. Rena Hadleyre.
FRISSÍTÉS: A promó-interjúban meg Rema Hadley van, szóval már egyáltalán nem tudom mi van.
FRISSÍTÉS 2: Kiderült, hogy minden, ami nem Remy, az elírás, tehát 13 igazi neve Dr. Remy Hadley, természetesen a hivatalos honlapon kijavították a hibát.

Hírszösszenet

Tudomásunkra jutott, hogy a Spinoff-sztár – Lucas nyomozó (Michael Weston személyében) több epizódos íven keresztül mutatkozik be mufurc dokink segédjei között. Mi több, Cuddynak is csapja majd a szelet, ezzel részesévé válva a Dr. Greg House-t körülvevő szerelmi sokszögnek 😉

House titkok

2008. május
Az évadzáró House epizód vetítése, a Kérdezz-Felelek a szereplőkkel (na meg az ingyen House matricák és hűtőmágnesek) még Észak-Kaliforniából is odavonzotta a rajongókat, akik már délutántól sorbaálltak a jegyekért. Az eseményen jelen volt a “szexi, barátságtalan poszterfiú” (ahogyan a moderátor nevezte) Hugh Laurie, Robert Sean Leonard, Omar Epps, a producer David Shore, producer/rendező Katie Jacobs, valamint az operatőr, Gale Tattersall.
A kulisszatitkok mellett a következőket mondták el…

Az ötödik évadról Mindenki hihetetlenül szótlan volt, de azt azért elmondták, hogy közvetlenül a negyedik évad forgatása után vették fel az ötödik évad részeit. Tehát ha a SAG (Screen Actors Guide, színészszakszervezet, amely támogatja a forgatókönyvírók sztrájkját) sztrájkja folytatódik is, még akkor is marad néznivaló House epizód.

Amber “megöléséről” “Nincs előre meghatározott halálozási rátánk, de tisztában vagyunk vele, hogy néhány haláleset szükséges a showban.” – mondta David Shore. A kérdés, amelyet fel kell tennünk magunknak, az, hogy a halálesetnek van-e szerepe a történetben, előrébb viszi-e azt? Amber esetében, már akkor tudtuk, hogy meg kell halnia, amikor visszatért a sorozatba. Fel akartuk tárni, mi történik, ha House nem tudja megmenteni a nőt, akit Wilson szeret. Ez a téma átnyúlik majd az ötödik évadra is.
Ami a negyedik évad befejező részéből kimaradt Robert (Sean Leonard) elmondta, hogy egy Cameron és Wilson közti beszélgetés ki lett vágva. Hozzátette, hogy egy nagyon kedves jelenet volt, és sajnálja, hogy nem maradt benne az epizódban. Talán a DVD extrák között majd megtaláljuk.

Katie Jacobs és RSL

A szereplőgárda változásairól a harmadik évad után “Az ötlet, hogy az emberei örökké House-nak dolgoznak, irreális.” – mondta David. Úgy érezte, nem lenne reális, ha úgy tennének, mintha Cameron, Chase, és Foreman örökké maradnának, és elviselnék House rigolyáit. A harmadik évad vége tűnt a legmegfelelőbb időnek arra, hogy távozzanak, főleg, hogy az ösztöndíjuk is csak három évre kötötte őket House-hoz.
Foreman visszatéréséről a House-csapatba Omar (aki kiviharzott a teremből, amikor megtudta, hogy a Lakers vesztett a rájátszásban, amit a rendezvény alatt közvetítettek), elmondta, hogy Foreman igazán nehéz helyzetben van, mert amellett, hogy ő az újoncok vezetője, igazából semmi nem változott. Továbbra is House-nak dolgozik. Nem merte határozottan kijelenteni, hogy Foreman szereti House-t, de a nézeteltéréseik ellenére tiszteli őt. A Foreman karakterével kapcsolatban felmerülő romantikus szálakat illető kérdésekre válaszolva, Omar viccesen aszexuálisnak jellemezte Foreman-t.

Omar Epps

A House és 13 (Thirteen) közötti kapcsolatról A következő évadban fény derül a kettejük közti ellentétre – House-nak egy “külső”, míg 13-nak egy “belső” betegsége, Huntington-kórja, van. Hogy van-e kettejük között szexuális feszültség? “Azt hiszem ez a fajta feszültség Olivia Wilde (13) külsejéből ered.” – mondta nevetve David.

Hugh Laurie

Hugh Laurie House-ról “Szeretem őt, bár ez kicsit őrülten hangzik.” – nevetett. Hugh romantikus karakternek látja House-t, hasonlónak a Fantomhoz az Operaház fantomjából. Hozzátette, hogy szerinte House azért sem akar személyesen találkozni a betegekkel, mert kényelmetlenül érzi magát, zavarban van a betegsége, a fizikai fogyatékossága miatt, amit Hugh kifejezetten romantikus vonásnak tart.

Tények a szereplőválogatásról
– Mivel Hugh nem tudott botot szerezni a meghallgatásra, egy esernyőt használt.
– Katie Jacobs elmondta, hogy Hugh egy kitűzőt viselt “SEXY” felirattal, amikor belépett a szobába. Hugh szerint ő ezzel csak ironikus akart lenni.
– Habár a kísérleti-forgatókönyv arról szólt, hogy House 34 éves, David Shore bevallotta, ő soha nem akarta, hogy House annyira fiatal legyen.
– Shore fontosnak tartotta a választott színész összetettségét, “cizelláltságát”, mert szerinte “ha mondjuk Brad Pitt próbálta volna játszani a szerepet a meghallgatáson, azt mondtam volna neki, ó, az istenért, fogd már be!”

House Spin-off

A TV Guide értesülése szerint a jövő évadban elkészülhet a Doktor House spin-offja – vagyis egy új sorozat, másik főszereplővel.
A TV Guide szerint az NBC csendben készül arra, hogy elkészítse a Doktor House testvérsorozatát. Egy új férfi szereplőt akarnak bemutatni, aki pár rész erejéig szerepelne a sorozatban: ha a nézők megkedvelik, és a színésznek is tetszik a dolog, elindulhat a karakter saját show-ja.

A csavar a történetben az lenne, hogy a friss szereplő nyomán kidolgozott produkció nem a Doktor House hagyományait követné, vagyis nem orvosi sorozattá fejlődne. Az új karakter a tervek szerint magánnyomozó lenne, akinek a kórházban akad némi ügye – a továbbiakban az ő kalandjait, nyomozásait mutatnák be.

Hogy ennek, az egyelőre még címnélküli sorozatnak a szellemisége fog-e hasonlítani a House-re vagy, hogy lesz-e egyáltalán valami hasonlóság, azt nem tudni. Viszont kiderült, hogy ki fogja játszani a több House-epizódban is feltűnő kopót: a készítők választása a több sorozatban (Különleges ügyosztály, Sírhant művek, Scrubs) is feltűnő, de komolyan szereppel még nem rendelkező Michael Westonra esett.

Katie Jacobs szólt néhány szót az 5. évadról

Mint már tudjuk, a House finálé első részében a buszbaleset okozta fejsérüléseitől szenvedve láthatjuk kedvenc dokinkat. De az óra végéhez közeledve Wilson szíve hölgyéről megtudjuk, egyre közelebb áll ahhoz, hogy hősi halottá váljon. A második részben House átküzdi magát a rövidtávú memóriavesztésen, miközben próbál rájönni, mit kerestek ők hárman az első ülésen. Megtudhatjuk az okát, miért rosszabbodik az egészsége, mondja a sorozat executive producere, Katie Jacobs, aki volt olyan kedves, és jópár kérdésre választ adott a tegnap este sugárzott fináléból. Persze a válaszai után csak még többet akarsz majd látni a sorozatból.

» Minden évben valamilyen különlegeset tartogatnak az évadzáró epizódra. Van ennek valami különösebb oka?
Azt hiszem, mi sem bizonyítja jobban az izgatottságunkat, mint hogy az évad fináléja fölvázolja, miként folytatódik a műsorunk, tehát amikor visszatérünk a következő évadra, azt nézzük, mi lesz az új felállás, és az új kapcsolatok milvel kecsegtetnek.
Szóval bizonyos fokig magunknak csináljuk, remélve, hogy a közönség szeretni fogja! Azt szeretnéd, hogy az emberek azon gondolkodjanak, merre halad a sorozat, amikor újra visszatér. Persze vannak dolgok a műsorban, amit soha nem változtatunk meg. Leginkább az orvosi rejtélyek, Houseszal az élen. Ezt sosem felejtjük el. De ezen kívül természetesen élvezhetjük a különböző karakterek történetét, kapcsolataikat.

» Úgy hallottam, hogy ennek a fantasztikus résznek az első felét a Superbowl után tervezték sugározni, de a sztrájk miatt a dolgokat föl kellett cserélniük.
Ha a sztrájk nem kavart volna meg minket, ez a két epizód lett volna a soron következő, de így visszatartottuk őket, és lehetőségünk adódott megszilárdítani az egyes kapcsolatokat a finálé előtt.

» Mielőtt visszahozták Anne Dudeket, korábban is úgy tervezték, hogy a karaktere (Amber, Aljas Szuka) speciális lesz a sztoriban?
Igen.

» Tehát amikor House kirúgta őt, már tudták, hogy vissza fog térni? Vagy a nézők szimpátiája inspirálta a visszatértét?
A vicc az egészben, hogy amikor ki lett rúgva, valójában tényleg ki lett rúgva. De minket viselt meg legjobban. A szívünk szakadt meg, de nem volt más út alkalmazkodni a csapat méretéhez. Mindenesetre mindig keressük a lehetőséget, hogy House-t új szögből mutathassuk be. Így az ötlet, hogy Wilson szerelmes lesz – tehát House legjobb barátja megismer valakit, aki egy időre elszakítja House-tól – érdekes ötletnek tűnt. Kedveltük Anne-t, és úgy gondoltuk, ha Wilson szerelembe eshet, csak olyan valaki jöhet szóba, mint Aljas Szuka. Ő olyan emberekhez vonzódik, akiben van valamilyen különleges képesség, mint például House vagy Amber. Azt is fel akartuk fedezni, milyen hatással lesz ez a kapcsolat a barátságukra. Hát, ez az, ami a fináléból kiderül.

» A finálé első részében még úgy tűnt, talán még valami botrányos dolog is történhet House és Amber között, nem?
Tudja mit? A legizgalmasabb dolog abban, hogy House elveszti az emlékeit a baleset előtti négy óráról, az a kérdés, hogy vajon miért volt együtt ő és Amber, mit kerestek együtt egy bárban, és hogy miért ittak együtt egy bárban. Rengeteg megoldása lehetne a történetnek, és ez az, ami a fináléból is kiderül: többek közt, hogy mi történt a bárban. És természetesen meg van annak is a lehetősége is, amire ön gondolt. És számunkra, – és House számára is – a legborzasztóbb belegondolni, hogy akár lehetett is volna valami [közte, és a legjobb barátjának nője közt]. Bár House annyira kiszámíthatatlan személyiség, hogy nem tudhatjuk, hol van az a határ, amit már ő sem lépne át.

» Tudom, nem mondhatja el, mi lesz Amber sorsa, de ha túléli, láthatjuk őt a következő évadban?
Őszintén szólva, nem csak azért nem mondhatom el, mert titkolnom kellene, de valójában én sem tudom még a választ. Rengeteg dolog van, amit már tudunk az ötödik évadról, de még több, amiről még fogalmunk sincs. Remélem, minden jól ki lesz találva, de tényleg nincs annyi időnk, hogy mindent előre megtervezzünk.

» Volt már lehetőségük valamilyen döntést hozni Jesse Spencer és Jennifer Morrison szerepéről a következő évadra vonatkozóan? Biztos vagyok benne, hogy hallották már, hogy a rajongók azt találgatják, miért tűnik úgy, hogy csökken az ő részük ebben az évben – értem ezalatt az elmúlt pár epizódot, ahogyan Chase és Cameron újra betoppantak House világába egy egészen más úton. Ez ugyanígy folytatódik majd?
Meg kell mondanom, már nem olvasom el az összes üzenetet az üzenőfalon, mert a rajongók okkal vannak fölháborodva azon, ami történt. Sosem akartuk őket a háttérbe szorítani. Amit el szerettünk volna érni a negyedik évad elején, pontosan az, amit az ötödik évadról meséltem önnek – új helyzeteket teremteni, és bemutatni, hogyan reagál House ezekre a saját világában. De soha nem terveztük végignézni Cameron és Chase elmúlását. Ahogy mondtam, egy kicsit tovább tart, míg bemutatunk új karaktereket, és megtaláljuk a módját, hogy eredményesen visszahozhassuk őket. Örülök annak a helyzetnek, amibe most csöppentek, mivel a mostani helyzetükből adódóan ők az új „kiskacsák”. Cameron-nak és Chase-nek nagyobb jelentősége van. Amikor Jesse-t a rendelőben, vagy House irodájában látom, azt látom, ebből a fiúból lassan férfi lesz. Úgy érzem, az ő szerepük hasznot is fog húzni abból, hogy most ők az új emberek, az egyetlen hátránya csupán, hogy kevesebbet vannak képernyőn. Szeretem, amikor képernyőn vannak, tehát csak a szerencsén, és a történeten múlik, hogy több színben láthassuk őket.

» Feltételezem, 13, Taub és Kutner a következő évadra is képernyőn maradnak.
Ők már a világunk részei, és ugyanúgy House csapatának szerződéses részei is. De, ahogy már mondtam, arról, hogy mi történik bárkivel, csak nagyon keveset tudok. Majd idővel kitaláljuk.

» Amennyiben képernyőn maradnak, a következőben lesz lehetőségünk betekinteni a magánéletükbe?
Úgy gondolom, lesz lehetőségünk, és talán fogunk is. David-nek és nekem nagy áldás, hogy ezen rejtélyek megoldása rajtunk múlik majd, így több lehetőségünk lesz a szerepek felfedezésére. És azzal, amivel többet tudunk meg House-ról, többet tudunk majd meg más karakterekről is. Ez a mi célunk.

» Most fel kell, hogy tegyem a kötelező Cuddy –kérdést. Az előző heti epizódban majdnem meztelen volt, és táncolt House-nak. Persze csak a képzeletében. Korábban hallhattunk már arról, hogy köztük volt már bizonyos fizikai kapcsolat is, de ez lesz a legközelebbi, amit a teljes dologról megtudhatunk?
Témánál vagyunk. – és most nem akarok szemérmesnek tűnni – de meg van köztük a bizsergés, és a feszültség, amit nem akarom, hogy eltűnjön, hiszen ez az egész kapcsolatuk esszenciája. Nem minden derül ki az ötödik szezonban, és remélem a hatodikban sem. Nem mondhatom meg, mi fog köztük történni, de annyit elárulhatok, ezt természetesen sosem fogjuk mellőzni, ahogy mondtam, ez az esszenciájuk. A nő nem fogja őt folyton elengedni. Ha House nem lenne ilyen briliáns a szemében, már lenne egy helye számára a szívében. Ahogyan Cuddy-nak is az övében. A folytatást majd meglátják.

» Nemrég úgy tűnt, Cameron-nál is lenne hely House számára. És most, persze, itt van Amber. Mint a karakterek megalkotójának, lát rá lehetőséget, hogy egyiküknek nagyobb esélye van House-nál, mint a többieknek?
Ez egy érdekes kérdés. Mindegyiknek van olyan képessége, ami vonzó lehet a számára, de úgy gondolom csak House-on múlik, hogy hogyan alakulna a kapcsolata bármelyikükkel is.
Az igazi kérdés, hogy ő vajon alkalmas lenne-e rá. Kiadná-e magát, hogy sebezhető legyen, és szerelembe essen? Ki a legvonzóbb, és ki a legkevésbé ijesztő ilyen téren? Ez adhatja számára talán a legnagyobb próbatételt. Talán egy kicsit szerencsétlen is.

» Az előző évad nagy változással ért véget, ahogy Foreman, Cameron és Chase elindultak külön útjaikon. Azt mondta, azt szeretné, hogy az emberek nézzék, és azon gondolkodjanak, vajon hogyan fog alakulni, amikor visszatérnek. Úgy értette, ez az év tartogathat még cliffhangereket?
Nem, nem nevezném cliffhangernek, inkább csak megkeverjük egy kicsit a dolgokat. A következő évadra mindenki visszatér a munkájához, valami mégis megváltozik. Azt remélem, úgy fog festeni, mint amikor a valóságban a munkakapcsolatainkban változik meg egy-két dolog. Bár nem ez a pontos meghatározása, de például mi történik, amikor két ember elmegy mondjuk egy karácsonyi buliba, berúgnak, hazamennek, együtt alszanak, majd másnap visszamennek dolgozni?
Ahogy már mondtam, a műsor felépítése nem fog változni. A nézők minden héten izgalmas orvosi rejtélyeket kapnak majd. Viszont a karakterek kapcsolata, és az, hogy ezt a közönség mennyire képes megérteni, ez az, amit a következő évadban kifejtünk.

8 hozzászólás a(z) “5. évad” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.