House, a rocksztár?

Nyár közepén hallottuk a hírt, ill. számos riportot is láthattunk arról, hogy a Dr. House-t alakító Hugh Laurie blues lemezt ad ki. Nos, azóta már fel is vették az összes számot, sok neves vendégelőadó segítségével.
Az alábbi cikkben maga Hugh mesél a munkálatokról, és a kis fotók bármelyikére kattintva további, nagyobb képeket is találtok a múlt heti sajtótájékoztatóról.

Nem, ez nem halloweeni vicc: Hugh Laurie, azaz Dr. House végre valóra váltotta egyik legnagyobb álmát: hogy együtt rögzítsen egy albumot példaképével, Dr. Johnnal. Hugh Laurie tegnap megerősítette a Los Angeles-i Peninsula Hotelben való találkozásunkkor: “Készen van. Tényleg készen van, és épp ebben a pillanatban keverik… Énekelek, zongorázom, gitározom és…”
“Hogyan állt össze? Ki a lemez producere?” – kérdeztem Hughtól.
“Joe Henry, aki Allen Toussaint – egy másik hősöm – számtalan albumának volt a producere. Szóval nagyszerű élményben volt részem azzal, hogy elmehettem New Orleansba és láthattam, amint Allen egy kürtjáték felvételét vezényeli le, amelyet ő szerzett. Nagyon szürreális volt. És az, hogy Dr. John lehetett az énekes egy olyan dalnál, amelyet én kísértem zongorán, miközben ő ott énekelt mögöttem. Nagyon ijesztő volt… szóval, nem tudtam, hogy most éppen forgatja a szemeit, azt gondolva, “Ó, atyavilág” – felelte Hugh, majd hozzátette: “Mindig is imádtam őt énekesként, és persze úgy zongorázik, mint egy angyal. Nagy megtiszteltetés volt. Irma Thomas is énekel pár számban. És aztán ott volt végül Tom Jones is, hogy elénekeljen egy nem túl ismert mississippi dalt a ’30-as évekből. Senki nem hallotta eddig. Én próbálom újra felfedezni a dalokat abból az érából. Az album tavasszal kerül a boltokba, miután vége a ‘House’-évadnak, mert azt tervezik, hogy turnéra küldenek és rocksztárt csinálnak belőlem. Már alig várom.”
“Már alig várom: ez jó címe lehetne a lemeznek” – vetettem fel, és Hugh elmosolyodott.

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..