“Hopp” az Aktívban

Újabb interjú Hugh Laurie-val a Los Angeles-i premier vörösszőnyegéről:

Rohamosan öregszik Dr. House – bulvár cikk, fotók a premierről

Csatlakozás a társalgáshoz

7 hozzászólás

  1. Szerintem még az ő kiejtése állt a legközelebb a valódihoz a tv2-sök közül. Kicsit hosszabb ó-val, meg nagyobb ajakkerekítéssel meglett volna.

 1. Na ez az a film, amit szintén felirattal fogok megnézni.
  Na ez az a kiejtés, amitől a falnak megyek.
  Na ez az a faszi, aki kikerget a világból a jobbra-balra dülöngélésével.
  Na és mi lenne, ha felhagynának végre ezekkel a sablonos közhelyekkel, mert már baromi unalmas… “Doktor House ez lett… Doktor House azt csinálta… Blabla szerepbe bújt a Morcos Doktor”. Közben Doktor House semmit nem csinált, mert Hugh Laurie az, aki mindezt csinálta. Ráadásul lassan már a “morcos doktor” elnevezést is kezdem igencsak rühellni…
  Ööö, asszem más bajom nincs. :mrgreen:

  1. Bizonyos szinten érthető, hogy “Dr. House”-ként utalnak rá. Nem bíznak abban, hogy az Aktív nézői ismernék Hugh Laurie nevét. És, ha megfigyeled, az USA-ban is alkalmazzák ezt a tévéújságok, blogok. Nem magyar sajátosság.

   A “Dr. Morcos” meg a szóismétlés elkerülése végett elfogadható, szerintem. Én is szoktam használni fordításban, ahol eredetileg is ez szerepel. Mondjuk valóban, magamtól nem biztos, hogy használnám…

 2. Wáá Lilla, tudod mit vettünk ma nyelvtanon? “Az érvelés típusai” tételt, amit valószínűleg, hála neked, ha ki is húzom, 100%-ra el fogok tudni mondani :mrgreen:
  egyébként dettó.

  1. Örülök, hogy segíthettem! xD :mrgreen:
   Egyébként, ha bármi kérdésed van, ne fogd vissza magad! (Nyelvtan vagy irodalom) Szívesen állok rendelkezésedre!
   És minden érettségizőére. 😀

   Ugyanis érettségire való felkészítést vállalok! xD
   Kukacoknak ingyenes, mindenki másnak 500 Ft/ óra, vagy egy Hugh Laurie koncert jegy, és akkor érettségizni is bemegyek helyette! 😉 :mrgreen:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..