Hogyan lett Hugh Laurie House?

Az alábbi interjúban a Fox most “leköszönő” casting direktora elmeséli, miért döntött úgy, hogy elküldi Hugh Laurie-nak a “Doktor House” forgatókönyvét.

Get the Flash Player to see this content.

Marcia Shulman egy nagy korszakot zár le azzal, hogy távozik a Fox csatorna vezető castingosa posztról. Olyan sorozatokon dolgozott, mint a “House”, “Glee”, “24”. Bár lemondott, mint vezető, de továbbra is marad tanácsadóként.
Marcia: Hatalmas rajongója voltam Hugh Laurie-nak, és egyre csak azon gondolkodtam, hogyan kerülhetne a csatornához. És, miután megkaptam a “House” forgatókönyvét, elmentem Gale Burmanhoz, a főnökömhöz azzal, hogy: “Tudom, ki a legjobb a szerepre: Hugh Laurie.” Ő erre azt mondta: “Ő ‘Stuart Little’, és nem ‘House’.” Ezt még egy interjúban is elmondta. És azt is elmondtuk már, hogy mikor Hugh eljött a meghallgatásra, én elsírtam magam ott helyben. Mert annyira hihetetlen volt, hogy a színész és a szerep mennyire egymásra talált.

» Jó, de mégis honnan tudtad? Itt ez a fickó, aki először is angol, és a “Stuart Little”-ben játszott. Mi sugallta neked ezekből azt, hogy ő House?
Marcia: Öm… találkoztunk pár évvel korábban, elküldte a könyvét… tudtam, hogy ő inkább rokker, mint az a karótnyelt fickó. És tudtam, hogy nagyszerű színész. És… tudod, szerintem ezért csinálom azt, amit csinálok: mert tudom [hogy melyik szerepre ki a legjobb]… alkalmanként tudom. Csomószor nem tudom.

» Hogy történt? Megnéztétek a videóját vagy egyből behívtátok?
Marcia: Nos, Hugh épp filmet forgatott Afrikában, és felvette magát kazettára. Egy… mosdóban csinált egy videót. És azt küldte be nekünk. És, miután végzett a filmmel, eljött személyesen.

» A mosdós videó elég jó volt ahhoz, hogy meggyőzze a [castingosokat, fejeseket].
Marcia: Tudtam, hogy lehet, hogy pár hónapig meg kell majd lapulnom a munkahelyen a mosdós videó után, de mikor személyesen is megjelent, nagy kő esett le a szívemről.


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .