Gy.I.K

Gyakran Ismételt Kérdések
Íme azok a kérdések, melyekkel a szerkesztők nap mint nap találkoznak. Kérlek mielőtt kérdeznél, olvasd el figyelmesen, lépésről lépésre kövesd az utasításokat. Amennyiben mégis elakadnál, vedd fel a kapcsolatot velünk a csevegőben, vagy e-mailen!

Gyorshivatkozások

0. Alapvető szabályok (netikett)
1. Mit tegyek, ha nem sikerül regisztrálnom?
2. Hogyan illesszek be a profilomba avatarképet?
3. Hogyan változtathatom meg az avatarképemet?
4. Hol találhatom meg az oldalon lévő összes információt kedvenc House-szereplőmről?
5. Hol találhatom meg az adott témához tartozó összes tartalmat a doktorhouse.hu-n?
6. Hol találhatom meg a galériában az összes képet kedvenc House-szereplőmről?
7. Közösségi oldalak, megosztás
8. Hol nézhetem a sorozatot?
9. Egyéb tippek, trükkök

Kérdések

0. Alapvető szabályok (netikett)

 • Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálásnak számít, használj kis- és nagybetűket is!
 • Használj szóközt is! (Felsorolásban a vessző nem helyettesíti a szóközt!!)
 • Tartsd be a magyar helyesírás szabályait! (Minden böngészőhöz elérhető helyesírás-ellenőrző is, használd nyugodtan.)
 • Légy tömör anélkül, hogy túlságosan lényegretörő lennél!
 • Amikor egy kommentre válaszolsz, csak annyit idézz az eredeti anyagból, hogy érthető legyen a válaszod és ne többet!
 • Ne keveredj flame warba: Ne írj heves leveleket és ne válaszolj ilyenekre!
 • Ne sértsd meg más vallási és hazájához fűződő érzelmeit!
 • Ne írj csúnyán a bejegyzésbe nem illő dolgokat! (Ez az offtopik.) Ha mégis, akkor “off” vagy “offtopik” szöveggel jelezd, hogy nem a témába illően szólsz hozzá.
 • Ne floodolj! (Rögtön egymás után kétszeri, többszöri hozzászólás.)
 • Ne spoilerezz, ahol nem olyan a téma! Ha mégis, akkor így jelezd:
  (SPOILER, jelöld ki:) <font color=”#b0b0b2″>a film végén meghal</font>
  Ezáltal a többieknek ki kell jelölniük a szöveget, hogyha el szeretnék olvasni, és, aki nem szeretné, az nem botlik bele még véletlenül sem.
 • Valódi e-mail címet adj meg! Nem fogunk körlevelekkel bombázni, de légyszíves tartsd tiszteletben ezt a szabályt (is)!

1. Mit tegyek, ha nem sikerül regisztrálnom?

Regisztrálni az oldalsávban a “Bejelentkezés” alatt vagy a a “Regisztráció”-ra kattintva tudsz. Érdemes, hiszen akkor nem kell minden egyes hozzászólásnál beírnod a nevedet és az e-mailcímedet, illetve minden regisztrált felhasználónak, aki éppen böngészi az oldalt, megjelenik a neve a fejlécben. Ezt a nevet változtathatod a “Profil” oldalon, a felhasználónevet, amivel regisztráltál – és, amivel bejelentkezni tudsz – nem változtathatod.
Ezzel kizárólag a Doktorhouse.hu-ra lesz belépésed, más WordPress alapú oldalakra nem.
Valós e-mailcímet adj meg, hiszen arra kapsz egy levelet, amiben rá kell kattintani egy linkre, hogy érvényesítsd a fiókodat.
Hogyha a regisztrációnál hibát (error) ír ki, akkor lehet, hogy kétszer nyomtál rá a “Regisztráció” gombra a regisztrációs oldalon vagy egyéb oka van. Ilyen esetben írj nekünk arról az e-mail címről és azzal a névvel aláírva, amivel regisztrálni szeretnél (esetleg még add meg a honlapcímedet, ha szeretnéd, hogy a hozzászólásaidnál a nevedre kattintva odajussunk). Kézzel bevisszük az adataidat, és a rendszer elküldi az automatikusan generált jelszót, amit később változtass meg (kattints az e-mailben lévő linkre), és ne áruld el senkinek!

2. Hogyan illesszek be a profilomba avatarképet?

Az oldal az ún. “WP-Gravatar” plugint használja, melynek segítségével bejegyzésed mellett egyedi ikont jeleníthetsz meg. Mindenek előtt regisztrálj oldalunkon, majd kövesd a következő lépéseket 🙂

Ezzel be is fejeződött a feltöltés, ugye nem is volt nehéz? 😉 House-os képeket a galériánkban, vagy itt találsz, gyönyörű kínálatból szemezgethetsz!

3. Hogyan változtathatom meg az avatarképemet?

A gravatar.com-on át lehet váltani a másik képre (ha még nincsen feltöltve, kövesd az 1-es kérdés lépéseit!), csak kell neki 5-10 perc, hogy ténylegesen megváltozzon. Pár perc után Ctrl+F5-tel kell frissíteni az oldalt, és meglátod az új képet.

4. Hol találhatom meg az oldalon lévő összes információt kedvenc House-szereplőmről (a színész neve alapján tudsz keresni)?

Többféleképpen is megtalálhatod a cikkeket, interjúkat, videókat, amikre kíváncsi vagy:

 • Írd be az oldalsávon lévő “Keresés” dobozba a színész nevét. Pontosabb a keresés, ha a kereszt- és vezetéknevet is beírod idézőjelek (“) között.
  Haladóknak: a böngésződ címsorában a http://www.doktorhouse.hu/hirek/?s= után a keresőszavadat beírva ugyanúgy rákereshetsz bármire a honlapon.
 • Az “A sorozatról” menüben a “Szereplők”-re kattintva megtalálod azon színészek nevét, akikről vannak fordított cikkek az adatbázisunkban.
 • A lap alján a “Címkefelhő”-nél megtalálod a színész nevét. Ezzel azon bejegyzéseinket és oldalainkat érheted el, melyek azt a címkét (is) viselik, amelyre rákattintottál.
 • Egy bejegyzést olvasva a “Hozzászólás” szekció fölött, ha bármelyik címkére kattintasz, kijön az összes bejegyzés és oldal, amely azt a címkét (is) viseli.

5. Hol találhatom meg az adott kategóriához tartozó összes tartalmat a Doktorhouse.hu-n?

Többféleképpen is megtalálhatod a kívánt téma bejegyzéseit:

 • Írd be a felül lévő “Keresés” dobozba a kategória nevét. Ekkor az összes bejegyzést és oldalt is megtalálhatod, amiben a téma neve szerepel.
 • A lap alján “Kategóriák”-nál megtalálod, azon bejegyzéseket és oldalakat, amelyek abba a témába tartoznak, amelyre kattintottál.
 • A bejegyzések láblécében a “Kategória:” után szereplő kategória-névre kattintva kijön az összes abban a kategóriában lévő tartalom.

6. Hol találhatom meg a Galériában az összes képet kedvenc House-szereplőmről?

A galéria fejlécében a “Keresés”-re kattintva megtalálod a színészek nevét (címkéket), amikre, ha rákattolsz, kijönnek azok a képek, amelyeken ő (is) rajta van.
Megj: még nem sikerült az összes képet becímkézni, ehhez türelmeteket kérjük!

7. Közösségi oldalak

 • A fejléckép alatti főmenüben és az oldalsávban megtalálod a közösségi oldalakon való jelenlétünket.
 • Az oldalsávban az “Ajánlott linkek” menüpontban még több oldalunkat megtalálod.
 • Minden bejegyzést és oldalt Like-olhatsz és megoszthatsz a bejegyzések alatt lévő “Tetszik” gomb segítségével.

8. Hol nézhetem a sorozatot?

 • Angol nyelvű epizódok megtekintése az interneten: Ezen az oldalon. Kattints az epizódra, majd pedig a lejátszógombra vagy pedig, ha van olyan, akkor a “Close Ad and Watch Video Now”-ra. Ha belekattintasz a videóba, akkor a megnyíló oldalon (nem a felugró ablakban, azt csak csukd be) kattints a “Continue as a Free User”-re majd pedig a lejátszógombra és a videó jobb alsó sarkába kattolva kiteheted teljes képernyőre is.Vigyázz, hogy bármi, ami felugrik ablak, azt X-eld ki, ne nyomj semmi OK-ra vagy képre.
  Emellett sidereel.com-on találsz még további nem megavideós linkeket is. Ha belépsz a Facebook-oddal, akkor a szűrőknél bepipálhatod egyenként, hogy az itthon nem elérhető oldalakat (pl. Hulu, Amazon) ne jelenítse meg.
  Ezen kívül ezen az oldalon találsz közvetlen letöltős és netes megtekintős linkeket.
 • Angol nyelvű epizódok letöltése torrenttel: Ezt az oldalt lehet használni torrent keresésre. Figyelni kell arra, hogy az “Age” (Feltöltés óta eltelt idő) ne legyen több, mint amikor lement az epizód. Ha rákattintasz a fejlécre, akkor a legutóbb ill. a legrégebben feltöltött torrentet láthatod legfölül. A piros “-1”-ek negatív értékelést jelentenek, tehát az a file kamu és nem szabad leszedni.
  Úgy keress rá egy epizódra, hogy pl. “House Better Half”. Tehát “House” és az epizód címe, és nem pedig “House MD”. Kis- és nagybetűk nem számítanak.
 • Angol szinkronos epizódok letöltése (nem torrentes): Ezen az oldalon találsz linkeket.
 • Magyar szinkronos epizódok letöltése (nem torrentes): Ezen az oldalon találsz linkeket.

9. Egyéb tippek, trükkök

 • Ha a címsorban a http://www.doktorhouse.hu/ után közvetlenül kisbetűvel, ékezetek nélkül szóközök helyett kötőjellel beírod egy bejegyzésnek a címét vagy az első pár szavát, akkor behozza azt a bejegyzést. Ha két olyan című bejegyzés van, akkor a korábbi dátumút hozza be. Ha a későbbit szeretnéd, akkor be kell írni az egész bejegyzés címét, utána kötőjelet, és egy 2-est.
  Próbáljátok ki ezekre mit hoz be a böngésző: http://www.doktorhouse.hu/uj-design és http://www.doktorhouse.hu/uj-design-2
 • Az egyes hozzászólásoknál a hozzászólás dátuma tartalmazza az adott hozzászólás linkjét. Szóval, ha annak a hivatkozását lemásolod (jobb egérgomb a dátumon és “Hivatkozás másolása” vagy “Parancsikon másolása”), akkor azt a linket utána bárhova bemásolod. Így ezt felhasználhatod akkor, ha egy másik felhasználó hozzászólására szeretnél válaszolni. Így jobban visszakövethető, mire válaszoltál. Így kell kinéznie a hozzászólásod elejének, mikor válaszolsz:<a href=”dátumról lemásolt link”>@felhasználó</a>:Tehát konkrét példával:
  <a href=”http://www.doktorhouse.hu/fox-news-riport/comment-page-1/#comment-34447″>@agig112</a>:ami így fog kinézni: @agig112:
 • Összetett keresés: Ha a 7. évados előzetesekre vagy kíváncsi, akkor a “promo” kategórián belül a “7. évad” címkére így kereshetsz:
  http://www.doktorhouse.hu/hirek/?category_name=promo/&tag=7-evad/
  Pontok és szóközök helyett kötőjelet kell írni, és ékezetes betűk helyett ékezet nélküli betűket.
  Ha egy kategórián belül egy szóra szeretnél keresni, akkor:
  http://www.doktorhouse.hu/hirek/&category_name=promo/?s=”hugh laurie”
  Itt szóköz helyett rakhatsz + vagy – jelet, de nem muszáj, és ha azt szeretnéd, hogy külön ne keresse a “hugh” és a “laurie” szavakat, csak úgy, hogy “hugh laurie”, akkor tegyél idézőjelet. A ?s= után használhatsz ékezetes betűket, de ékezet nélkül is megtalálja a szót.
  Ha egy címkén belül szeretnél keresni egy szóra, akkor:
  http://www.doktorhouse.hu/&tag=7-evad/?s=”hugh laurie”

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

 1. Visszajelzés: Trackback
Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .