Föld napja 2011

Múlt évben (feliratos videók!) Olivia Wilde, Jesse Spencer és Omar Epps környezetvédelemre buzdító (2009-es) filmecskéjét találtam meg és tettem közzé az oldalon, most pedig Jesse és Omar után Lisa Edelstein jótanácsait hallhatjátok egy videóban:

Jesse: A fogyasztók 400 millió elektronikus eszközt dobnak ki évente. Add el, adományozd oda vagy hasznosítsd újra ezeket, ahelyett, hogy eldobnád! Tájékozódj a gyűjtőhelyek után a lakóhelyed közelében.

Omar: Mikor legközelebb utazol, használj vászon táskákat. Ha az amerikai utazók nem használnának többé papír zacskókat, 16 millió darab papírt lehetne megspórolni évente.

Lisa: Tudta, hogy az ön otthona több üveg házhatású gázt bocsát ki, mint az autója? Keresse fel a helyi közműszolgáltatóját és kérjen ingyenes energia …-t, hogy csökkentse a saját költségeit és, hogy felvegye a harcot a klímaváltozással.

Egyébként nekem egyszer egy meteorológus-hallgató hosszú órákig taglalta, hogy a klímaváltozás meg a globális felmelegedés kissé fel van fújva. Egyrészt szó sincs több fokos átlaghőmérséklet-változásról, másrészt pedig annyi tényező van, hogy lehetetlen kiszámolni, és megjósolni, mi lesz száz év múlva. Több elmélet is van a jövőre nézve, és az egyik ez a globális felmelegedés. Valakinek megtetszett, és jól belesulykolta a köztudatba, hogy meg fogunk sülni. Nem mondom, hogy nem ez lesz, de azt sem lehet kijelenteni, hogy tuti, ez lesz.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .