B29 fordítása, egy 2007-es interjú Hugh Laurie-val 🙂 A cikk szkennelt változata a hughlaurie.net-ről származik, megtekinthetitek képeit a galériában. Folytatás mögött pedig magyarul, jó olvasgatást, köszönjük a csodaszép fordítást! 🙂 :szivecskezo: Ízelítőként: “Minden héten van olvasópróbánk és David Shore, mindig megkérdezi: “Van valami ötleted erre?” Erre én azt mondom: “Én kék színű papírra nyomtatnám a szöveget, szebb lenne.” Kb. ennyi, mert azt gondolom amit ír, az kiváló. Tényleg annyira jók a forgatókönyvek, hogy a feleségem szórakozásképpen is olvasni szokta őket. A hét sztárja: “Én vagyok a legvalószínűtlenebb Hollywood-i hős”
A „House” sztárja, Hugh Laurie sokra vitte Los Angeles-ben de elismeri hogy otthon a legjobb…

Ki gondolta volna, hogy mindannyiunk legangolabbika, Hugh Laurie, ilyen nagy sztárrá válik Los Angeles-ben? Amikor az amerikai , House c. orvosi sorozatot bemutatták Nagy-Britanniában, időnk legnagyobb részét azzal töltöttük,hogy meglepetésünkből magunkhoz térjünk mert a sorozatot nem viccesnek szánták a többiek pedig próbáltak hozzászokni Hugh meggyőző amerikai akcentusához. A sorozat második évadát, amiért Laurie Golden Globe-díjat kapott, ezen a héten mutatják be Nagy Britanniában de Hugh elismeri, hogy hatalmas amerikai sikere ellenére alig várja, hogy hazaérkezzen Angliában hogy láthassa feleségét, Jót, és gyermekeit, Rebeccát, Billt és Charlie-t, akik még Londonban élnek…

» Gondoltak-e valaha arra a családjával hogy végleg Amerikába költözzenek?
Beszéltünk róla, de biztos vagyok benne azon a napon, amikor letennénk az előleget egy házra, a show-t is leállítanák. Ez egyszerűen elkerülhetetlen. Az első három hónapban hotelben laktam mert biztos voltam benne hogy megszüntetik a sorozatot. Ma már azonban van egy lakásom.

Napi 16 órát dolgozom a sorozatban.

» A harmadik évad már megy az USA-ban és a negyediket is megrendelte már a stúdió. Készen áll arra, hogy a House esetleg 10-15 évig is műsoron lesz?
Azt hiszem hogy House karaktere nem elég stabil ahhoz, hogy ez igy legyen. Ő kicsit olyan mint egy fickó aki az ablak peremén álldogál de végül el kell döntenie, hogy ugrik vagy sem. Az ember nem állhat ott 15 évig mert a néző azt fogja gondolni: „ Gyerünk, ugorj már” Ez idővel egyre frusztrálóbb.

» Mi a titka? Hogyan találja meg az egyensúlyt a munka és a család közt?
Nincs titka. Vagy ha van, kérem árulja el nekem. Aggódom hogy távolsági szülő legyek de a gyerekeim nagyon nagylelkűek ezügyben. Természetesen lehet, hogy csak azért mert angolok és nem mutatják meg lelki sérüléseiket amíg 40 évesek nem lesznek.
» Hány évesek?
Tizenhét, tizenöt és tizenkettő. Azt hiszem mindre jól emlékszem. Mindennap felhívom őket. Meglátogatnak és amikor tudok én is hazautazok – sokat repülünk.
» Furcsa a gyermekeinek, hogy amerikai akcentussal hallják beszélni?
Azt hiszem, igen. Furcsa lehet az angol nézőknek. De olyan sok más jó dolog van a show-ban, hogy remélem elnézik nekem.
» Odamennek önhöz az utcán az emberek Los Angeles-ben?
Nem. De csak azert mert sohasem járok az utcán. Kb. 16 órát dolgozom naponta – nincs másik életem. Talán egy napon amikor majd elkezdenek kiírni a show-ból.
» Mennyire megerőltető House amerikai akcentusát fenntartani?
Ez a legmegerőltetőbb a napomban mert mindig gondolnom kell erre holott nem lenne szabad.
» Sok érzelmet kell apró gesztusokban kifejeznie. Nehéz?
Nem. Legtöbbször eljátszom, ahogy le van írva. Minden héten van olvasópróbánk és David Shore, a sorozat írója, mindig megkérdezi:” Van valami ötleted erre?” Erre én azt mondom: „Én kék színű papírra nyomtatnám a szöveget, szebb lenne.” Kb. ennyi, mert azt gondolom hogy amit ír, az kiváló. Tényleg annyira jók a forgatókönyvek, hogy a feleségem szórakozásképpen is olvasni szokta őket.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .