Emmy-spekuláció

Helyi idő szerint július 16-án (jövő szerdán) kora reggel (azaz magyar idő szerint éjszaka) hirdetik ki az Emmy-díj jelöltjeit a különböző kategóriákban. (Maga az átadó szeptember 20-án este lesz.) Ez alkalomból egy amerikai újságíró, Barbara Barnett számba vette, milyen nevezések vannak, és, hogy szerinte ebből melyek kerülhetnek be a tényleges jelöltek közé. A spoileres mondatokat (5. évad vége) feketével írtam, de aki egyáltalán nem akar véletlenül ilyesmibe ütközni, az ne olvassa el az írást.
De előtte még pár hirdetés különböző újságokból, amelyekkel a zsűri figyelmébe ajánlják a sorozatot.

Hugh Laurie - legjobb férfi főszereplő kategória

Íme a cikk:
“Mikor július 16-án bejelentik az Emmy-díjra jelölteket, valószínű, hogy a ‘Doktor House’ be fog zsebelni pár jelölést. Várhatóan Hugh Laurie-t most is jelölni fogják a ‘legjobb férfiszínész drámasorozatban’ kategóriában. Már öt éve megy a sorozat, de Laurie még mindig lenyűgöző az összetett, árnyalatos játékával hétről-hétre. Az ő Dr. Gregory House-ja minden porcikájában cinikus, de Laurie azért betekintést nyújt House szívébe és lelkébe a testbeszédével és arckifejezéseivel. A szemei önmagában megérdemelnének valamilyen díjat, mert fontos eszközei a színészi alakításának. Kész bűn, hogy még nem nyert Emmy-t annak ellenére, hogy minden más nívós tévés díjat elnyert már (némelyiket többször is).

Maga a sorozat valószínűleg jelölt lesz a dráma kategóriában. Talán az 5. évad a legerősebb mind közül, a sorozat legjobb epizódjaival. Számos vendégszereplő is kiváló alakítást nyújtott, bár nem hiszem, hogy ezért kapnak majd jelölést (hogy őszinte legyek). Jó lenne, ha Robert Sean Leonardot a ‘The Social Contract’/’Társadalmi szerződés’ vagy a ‘Birthmarks’ (‘Apajegyek’) c. epizódokért, és, ha Lisa Edelsteint a ‘Joy’/’Élvezet’ vagy a ‘Joy to the World’/’Öröm a világnak’ c. epizódokért jelölnék.

/SPOILER kezdete (jelöld ki)/
Anne Dudek és Colleen Camp (‘Simple Explanation’/’Egyszerű magyarázat’) mindketten beadták a nevezésüket a vendégszereplésükért. Különösen Dudek érdemelne jelölést a hátborzongató Amberért, aki kínozta és megfélemlítette House-t a mentális leépülésekor.
/SPOILER vége/

Meat Loaf Aday (‘Simple Explanation’/’Egyszerű magyarázat’), Mos Def (‘Locked In’/’Bezárva’), Jay Karnes (‘Social Contract’/’Társadalmi szerződés’), Breckin Meyer (‘Adverse Events’/’Kedvezőtlen kimenetel’), és Jimmi Simpson (‘Unfaithful’/’Hűtlen’) mind benevezték magukat a vendégszínész kategóriában. Szerintem Simpson kitűnő volt, mint kiábrándult pap; Mos Def nagyszerű volt, de egyszerűen nem nyújtott eleget ahhoz, hogy tutira vegyem a jelöltségét ebben a mezőnyben. Zeljko Ivanek a ‘Hősök’-beli vendégszerepléséért nevezett, nem a ‘House’-beli ‘Last Resort’/’Utolsó menedék’-ért.

Számos ‘House’-rendező nevezett, köztük Deran Sarafian (‘Joy’/’Öröm’), Katie Jacobs (‘Last Resort’/’Utolsó menedék’), Greg Yaitanes (‘Simple Explanation’/’Egyszerű magyarázat’), és David Straiton (‘Under My Skin’/’A bőröm alatt’). A ‘Last Resort’/’Utolsó menedék’ látványilag érdekes volt , és a ‘Simple Explanation’/’Egyszerű magyarázat’ is. De még tetszett David Straiton munkája az ‘Under My Skin’/’A bőröm alatt’-ban. Az egyik vagy talán mindhárom is kaphat jelölést. Yaitanes múlt évben nyert a ‘House’s Head’/’House feje’-ért.

‘House’ írók is neveztek egy-egy epizóddal: Doris Egan és David Foster (‘Birthmarks’/’Apajegyek’); Russel Friend, Garrett Lerner, és David Foster (‘Locked In’/’Bezárva’); Leonard Dick (‘Simple Explanation’/’Egyszerű magyarázat’) és David Hoselton (‘Unfaithful’/’Hűtlen’). Mindegyik nevezett epizód megérdemelne egy Emmy-t, tele vannak bonyolult, sokrétű eseményekkel.

Feltéve, hogy a ‘Doktor House’-t jelölik a legjobb drámasorozat kategóriában (ujjak ÉS lábujjak keresztbe téve), David Shore-nak és társainak hat epizódot kell a zsűri elé tárnia. (A zsűrizésre augusztusban kerül sor.) A jelölésig sem a legjobb színész/nő, vendégszínész/vendégszínésznő nem jelöl ki konkrét epizódot, ami alapján a zsűrinek majd döntenie kell. (Bár sok sorozat készítői előre kiküldenek ‘for your consideration’ /a ‘megfontolásukra’ vagy valami ilyesmit jelent/ DVD-ket a szavazó tagoknak, és a ‘Doktor House’ a ‘Locked In’/’Bezárva’ c. epizódot küldte el, ami minden bizonnyal jó választás.) De az az igazi kérdés, hogy melyik hat epizódot küldjék be majd. Ha nekem kéne döntenem, a ‘Joy’/’Öröm’, ‘Unfaithful’/’Hűtlen’, ‘Social Contract’/’Társadalmi szerződés’, ‘Locked In’/’Bezárva’, ‘Last Resort’/’Utolsó menedék’ és ‘Simple Explanation’/’Egyszerű magyarázat’ c. epizódokat választanám.

‘De várjunk csak!’ – mondhatnátok erre. ‘Mi van a “House Divided”/”Megosztott House”-szal? Hol van az “Under My Skin?”/”A bőröm alatt”? Meg a “Both Sides Now”/”Mindkét oldal”?’ Szerintem az évad utolsó pár része volt a legbriliánsabb a sorozatok ezévi epizódjai közül, és a legjobb ‘House’-epizódok között vannak ezek. De az a probléma azzal, ha ezeket nevezik, hogy önmagukban nem értelmezhetők, mert egy hosszabb történet részei. Összezavarná azokat a zsűritagokat, akik egyébként nem nézik a sorozatot az, hogyha a ‘House Divided’/’Megosztott House’-ban vagy az ‘Under My Skin’/’A bőröm alatt’-ban csöppennének bele House (jelöld ki)megőrülésébe. Ezért nem vettem bele ezeket a hatba. De azért úgy gondolom, hogy Hugh Laurie egyéni jelölése után bármelyiket nevezhetnék a két rész közül.”

Szóval ennyi a cikk. Személyszerint nem értek egyet az utolsó bekezdéssel. Ti hogy vagytok ezzel?

[Blogcritics]
[Hughlaurie.net]
[Lisa Edelstein Daily]

Csatlakozás a társalgáshoz

13 hozzászólás

 1. Én nagyon szorítok nekik!Jelölve egyértelműen lesznek,de remélem,hogy a sorozat nyerni is fog végre egy Emmyt!De Hugh Laurie is abszolút megérdemli(és valóban,azok a kék szemek…hmm),de én naggyon szorítok Lisa Edelsteinnek,hogy jelöljék és nyerjen,mert minden elfogultság nélkül nagyot alakít ő is!Robert S. Leonard is tehetséges,de Lisa messze nagyobbat alakított a Joy-ban vagy a Joy to the world-ben,mint Robert a Birhtmarks-ban vagy a The social contract-ben!De ez csak az én meglátásom!!
  Hajrá House MD!!!!

 2. Egyetértek azzal amit a cikkben írtak . Eddig az 5.évad volt a legizgibb évad, bár a többi évad is nagyon jó volt. Ebben az évadban több váratlan fordulat is történt , nem is szólva az évadzáró epizódról. A sorozat készítői mint mindig most is zseniálisak voltak. A színészek (leginkább Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard) alakítása kiváló volt. Remélem a House viszi el idén a legtöbb Emmy díjat.

 3. Az 5. évad, utolsó két részében House, azaz Hugh alakítása zseniális! Én ezt a kettőt mindenképp jelöltem volna! De értem, hogy miért nem tették. Bár mondjuk, ha a legutolsó részt nézzük, akkor szerintem az is eséllyel indult volna és szerintem az az 1 rész is érthető lett volna (önmagában is jól értelmezhető, ha valaki nem is látta az ezt megelőzőt)! Most már mindegy! A 10. és 20. rész nagyon jók, bár ebben az évadban több nagyon jó volt! Mondjuk nehéz lenne dönteni, ha nekem kéne 6-ot választani, de valahogy biztos összehoznám…
  Remélem, lesz Emmy! 😉

 4. Hát én nagyon szkeptikus vagyok.Már 5-dik éve mellőzik a sorozatot és persze Hugh-t is.Ez idő alatt két díj,ez több mint nevetséges.Idén meg különösen erős lesz a mezőny,mert valószínűleg jelölik a Lostot,a The Shield-et,ami ráadásul most ért véget(mind a két sori zseniális,és megérdemelnék a díjat),de persze ugyanígy a House is.Azért én szurkolok és bízom benne,hogy akik a döntést hozzák a fejükhőz kapnak és kijavítják ezt a szégyent.Én a 22.részt jelőlném,az volt a legjobb.Szerintem,persze.Abba a részbe volt minden sírva-röhögés,dráma,és állleesés.

 5. Nem tudom, szerintem már réges-rég megérdemeltek volna egy Emmyt (szerintem többet is), és már éppen itt lenne az ideje, hogy ne csak jelölgessék őket, hanem nekik is ítéljék a díjat. Az várható, hogy idén is jelölik őket, a kérdés csak az, hogy megjön-e végre a bírák esze. Az biztos, hogy egy illlyeeen évadot nem kellene csak úgy szó (és díj) nélkül hagyni!!!! Persze ez az én véleményem…:mosoly:

 6. Egyszer már kaptak Emmy díjat. Ezt ne feledjük. De természetesen szerintem is megérdemelnének még azért legalább egyet. Főleg a mostani évadzáróért. 🙂

 7. Sziasztok!

  Én tegnap regeltem be az oldalra, szóval még új vagyok, de kb az 5.évad elejétől folyamatosan itt szerzem be az infókat. 🙂 (Tudom, hogy nem igazán idevág…de nagyon jók vagytok!!! Gratulálok!!!:-) )

  Én is nagyon drukkolok nekik az Emmy- díjért!
  Lisa nagy volt a Joy- ban, a Joy to the world-ben, de szerintem a Both sides now- ban is. (Ahogy kiborult és ordított House-zal…azt többször megnéztem utána és lenyűgöző volt.)
  Hugh minden részben hozza a maximumot, ahogy Robert is és Lisa is, de ugye ők nem szerepelnek olyan sokat. Az a legjobb, legalábbis szerintem, mikor ők hárman egyszerre vannak a képernyőn. 🙂

  Szóval hajráááá House MD. !!!!!!! 🙂

 8. Én is elég szkeptikus vagyok, akárcsak szansajnbarbi. Megmondom őszintén, hogy Lisa esetében még a jelölésre sem látok nagy esélyt, nemhogy a díjra. Hugh-t jelölni fogják ezt biztosra veszem, de a díj… Hát, nem tudom, miért pont most, ha eddig nem? Mondjuk nem ítélkezhetek, bármi is lesz a döntés, mert semmilyen más sorozatot nem nézek, szóval nincs viszonyítási alapom 🙂

 9. hihetetlen hogy Hugh eddig nem nyert…reméljük idén.
  robert sean leonard is megérdemelné….és bár nem kedvelem de lisa edelsteinnek is kijárna már….akik az emúlt években nyertek, csak csodálkoztam hogy ez meg hogy lehet…

 10. ja és amit Hugh a 23 és 24 negyedik részben művel,az valami fenomenális, ha ebben az évben az évben se nyer akkor tényleg valami gond van azoknál ott fönt akik ezt eldöntik.

 11. Énis azon csodálkozok, hogy ott a föntiek közül senkinek se jutott eszébe, hogy Lisát a (23/)24-es epizódok alapján jelölje… én személy szerint már ott tartok, hogy ha nem kap valami díjat, akkor megfenyegetem azokat, akik ezt eldntik, hogy megdobálom őket egy …öööööööööö….. hajorakománynyi sajtos pufival…mert aki a hogyvolton a houseos részeket írja, annak igaza van: idézem:”Ami Cuddyban ezek után lejátszódik, az a legapróbb részletekig ott van az arcjátékban, és hogy Lisa Edelstein vitrinjében miért nincs még Emmy szobrocska, az ilyen jelenetek után érthetetlen.”

  kicsit bőre eresztettem, dehát így sikerült… énmeg várhatok minden Houseos új fejleményre szeptemberig…pffff

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .