Emma Thompson csillagot kapott (frissítve)

Emma Thompson – színésznő, forgatókönyvíró és Hugh Laurie egyetemi szerelme – csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán. Az átadó-ceremónián – augusztus 6-án – ott volt Hugh is, és Maggie Gyllenhaal után ő is mondott beszédet Emmáról. És természetesen sok-sok fotó és videó is készült. Mindezeket elolvashatjátok/megnézhetitek a folytatásban.

Frissítés: Hugh beszéde HD-ben és remegés nélkül.
Frissítés2: Plusz egy lejátszási lista linkje legalul ezekkel plusz egyéb videókkal a ceremóniáról.

Gyorshivatkozások

Cikkek

Emma Thompson csillagot kapott a Hírességek Sétányán

Emma Thompson, az Oscar-díjas angol színésznő és forgatókönyvíró – aki a 2416. csillagot kapta meg a hollywoodi Hírességek Sétányán – elmondta, hogy annak elhelyezkedését – a “Pig ‘n’ Whistle” pub* előtt – különösen találónak véli.

“Annyira odaillik a pub elé” – mondta Thompson a Hollywood Boulevard-on lévő csillagára.

“Ez az utolsó dolog, amire az ember rálép, mielőtt megissza az első italát és az utolsó dolog, amire rálép, mikor kigurul a pubból.”

Hugh Laurie, színész – aki együtt volt Thompsonnal, mikor az angol Cambridge Egyetemre jártak – elmondta, hogy Thompson tehetsége hatalmas.

“Ő volt a legellenszenvesebben tehetséges – és még mindig az -, akivel valaha találkoztam” – mondta Laurie, a Fox csatorna kórházas sorozata a “House” sztárja.

“Minden, amit csinált, megerősítette ezt a tehetséget” – mondta. “Tehetséges dolgokat mondott, tehetséges ruhákat hordott, tehetséges biciklin járt, tehetséges spagettit csinált.”

Maggie Gyllenhaal – aki együtt játszik Thompsonnal a “Nanny McPhee visszatér”-ben (ami augusztus 20-án kerül az amerikai mozikba) – azt mondta, hogy “Emma tagadhatatlanul hálás és jó.”

“Soha nem találkoztam még úgy Emmával, hogy ne adott volna nekem és a kislányomnak ajándékot” – mondta Gyllenhaal a reggeli ceremónián.

“Tudja a stáb minden egyes tagjának nevét és a gyerekeikét meg a feleségeikét is.”

“Főzött nekem sült marhát meg Yorkshire pudingot, miközben játszott és írt és producere volt egy hatalmas, multimillió dolláros mozifilmnek.”

Thompson (51) az apjának, Eric Thompsonnak – színész, író és rendező volt – ajánlotta a csillagot.

“Csodálatos ember volt, és hatalmas inspiráció volt számomra” – mondta Thompson.

“Arra inspirált, hogy gyerekeknek írjak anélkül, hogy gyerekeknek írnék.”

Thompson visszaemlékezett arra, mikor az apja elvitte őt a Hírességek Sétányára, mikor épp Los Angelesben volt a ’70-es években a “The Norman Conquests” produceri munkálatai miatt.

“Megnéztük az összes csillagot és emlékszem, hogy nagyon lenyűgöztek. Azt gondoltam, “milyen nagyszerű dolog, hogy belerakják az emberek nevét a járdába, ahol mindig mindenki sétálgat” – mondta Thompson. “Ez lenyűgözött.”

“Thompson megnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscart Margaret Schlegel megformálásáért az 1992-es Edward-korabeli a “Szellem a házban” c. drámában – ezért a szerepért Golden Globe és BAFTA díjat is kapott.

Thompson a második Oscar-díját 1996-ban nyerte meg a legjobb adaptál forgatókönyv kategóriában az “Értelem és érzelem”-ért. Ugyanezért a filmért jelölték a legjobb színésznő kategóriában.

“Egy írót sem ismerek, aki úgy ír egy egész szereplőgárdának, ahogy Emma teszi” – mondta Laurie. “Nem úgy értem, hogy ír pár jó mondatot a taxisofőrnek. Ez ennél sokkal mélyebb.”

“Olyan nézőpontot képvisel [az írásával], amilyen Emmának van a világot és az embereket tekintve: hogy mindenki, akivel találkozik és mindenki, akit kitalál a saját képzeletében, annak van egy valódi élete – egy olyan élete, aminek van valódi jelentése. Nagy emberiesség van abban, ahogy beletáplálja a jelentést az összes karakterbe egy filmben és egy olyan csapatba [a színészekbe], akit ismer.

Thompsont kétszer jelölték Oscarra 1993-ban – legjobb színésznőként a “Napok romjai”-ban és legjobb mellékszereplőként az “Apám nevében” c. jogi drámában.

A televíziót tekintve Thompson nyert egy Emmy-díjat 1997-ben legjobb vendégszereplő kategóriában az “Ellen” c. sorozat miatt, amiben önmagát alakította.

1959. április 15-én született Londonban, és a televíziós debütálása még az egyetem alatt volt a BBC csatorna “Péntek este, szombat reggel” nevű műsorában.

Thompson az 1980-as években gyakran tűnt fel tévében és színpadon is Angliában, és mozifilmben először 1989-ben az “A nagy balek”-ben szerepelt Jeff Goldblummal.

Négy filmben játszott együtt Kenneth Branagh-val -aki 1989-95-ig a férje volt. Ezek az “V. Henrik”, a “Meghalsz újra”, a “Szilveszteri durranások” és a “Sok hűhó semmiért”.

Emellett játszott még többek között a “Szerelem második látásra”, a “Felforgatókönyv”, a “Junior”, “A festőnő szerelmei”, a “Téli vendég”, “A nemzet színe-java”, az “Álmaimban Argentína” és az “Igazából szerelem” c. filmekben.

A fiatalabb közönség leginkább Sybill Trelawney-ként ismerhetik a 2004-es majd 2007-es Harry Potter-filmekből.

Thompson jelenleg a “My Fair Lady” filmadaptációját írja és Alan Rickmannel a “The Song of Lunch” című tévéfilmben játszik együtt.

[Beverly Hills Courier]

Hugh Laurie letérdelt Emma Thompson elé

Nem úgy, ahogy Hugh Grant térdelt le elé az “Értelem és érzelem”-ben, de az, ahogy most Hugh Laurie letérdelt Emma Thompson elé, az teljesen ugyanolyan volt.

Laurie – Thompson régi haverja, kollégája és ex-pasija még a cambrige-i napjaiból – pénteken ott volt az Oscar-díjas színésznő és forgatókönyvíró karrierjének ünneplésén, amikor Thompson megkapta a 2416. csillagot a hollywoodi Hírességek Sétányán.

“Minden, amit csinált, megerősítette ezt a tehetséget” – mondta. “Tehetséges dolgokat mondott, tehetséges ruhákat hordott, tehetséges biciklin járt, tehetséges spagettit csinált. Egy igazán figyelemre méltó ember, nagyon jó barát. És ennél büszkébb már nem is lehetnék.”

Rajta kívül még Maggie Gyllenhaal – együtt szerepel Thompsonnal a “Nanny McPhee visszatér”-ben.

“Főzött nekem sült marhát meg Yorkshire pudingot, miközben játszott és írt és producere volt egy hatalmas, multimillió dolláros mozifilmnek.”

Thompson csillaga a Pig ‘n’ Whistle pub előtt van a Hollywood Boulevard-on, amit a brit színésznő “találó”-nak vélt.

“Ez az utolsó dolog, amire az ember rálép, mielőtt megissza az első italát és az utolsó dolog, amire rálép, mikor kigurul a pubból.” – viccelődött.

[EOnline!]

Fotók

+ 13 kép

Videók

Összefoglaló

Emma, Hugh, Maggie beszéde, ill. a csillag leleplezése

Emma: Annyira megtisztelő érzés, és köszönöm, hogy eljöttek! El sem tudom mondani, mennyire… szánalmasan hálás vagyok.

Hugh: Nagyon csodálatos ennyi embert látni itt, akik csak véletlenül erre jártak egy péntek reggelen. El kell… [Emmának:] remélem, hogy nem érzed kínosnak, ha elmondom… tiniként jártunk egy rövidke ideig… Amíg nem dobott engem egy pantomimesért. *Emma nevet*
Ő volt a legellenszenvesebben tehetséges – és még mindig az -, akivel valaha találkoztam: Tehetséges dolgokat mondott, tehetséges ruhákat hordott, tehetséges biciklin járt, tehetséges spagettit csinált. Elég… elég irritáló volt. Egy igazán figyelemre méltó ember, nagyon jó barát. És ennél büszkébb már nem is lehetnék.

Maggie: Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok itt az egyedüli, aki egy kicsit szerelmes Emma Thompsonba. *taps* Nagyon figyelemre méltó. [Emmának:] Büszkén fogok átsétálni a csillagodon. És hálás vagyok mind azért, amit tanítottál nekem, hálát adok Istennek, amiért vagy. Imádlak.

Emma: Köszönöm szépen, Hollywood! Úgy általában mindenért, amit adtál nekem. Nagyon hálás vagyok. És… élvezzék a rajtam való sétálgatást!

A konferanszié bemutatja Emmát

Hugh beszéde

Emma beszéde

Megköszöni Hugh-nak és Maggie-nek, hogy eljöttek. “Hughnak különösen köszönöm, hogy eljött a szabadnapján, miközben mindenkinél keményebben dolgozik, akit ismerek – azt az orvost játssza. Ez nagyon megható.”
Megköszöni “A varázsdada” producerének.
Elmeséli a los angeles-i látogatását 14 évesen az apjával (ld. a fenti cikkben).

* Pig ‘n’ Whistle pub = “Malac és fütyülés”, tipikus angol pub-név, nem konkrétan “malac”-ra és “fütyülés”-re utal, hanem eredetileg italos kifejezésekből – “peg” és “wassail” – ferdült el ez az elnevezés, bővebben erről itt olvashatsz.

Csatlakozás a társalgáshoz

8 hozzászólás

 1. Na, végre. Ennek is nagyon ideje volt. Congrats Emma! <3
  De egy dolgot nem értek. Hogy volt képes felvenni Hugh egy ilyen nyakkendőt? 😐 Pláne ehhez a kék inghez… Á, a hetero pasik nem tudnak öltözködni. :nem: (Ettől persze nem lett kevésbé vonzó, de akkor is…)
  :nevetos:

 2. Te jó isten, és csak most látom a képeken, hogy felvett ehhez az egészhez egy világosbarna cipőt. *sokkos állapot*
  Hugh, én nagyon szeretlek, de legközelebb nyitott szemmel öltözz fel, kérlek… XD

 3. Visszajelzés: Trackback
 4. Ezt nem is várom el. Az én édesanyám mindig kínosan ügyel arra, hogy olyan ruhákat vegyen (vegyünk) fel, amik illenek egymáshoz. Azt hiszem, ez rám is rám ragadt. (A fenébe, csak most jöttem rá, milyen idegesítő lehetek… :fancsali: )
  Egyébként az ő kommentárja ennyi volt eme észrevételemhez: “a férfiak alapból nem nagyon tudnak öltözködni. Az angolok kiváltképp nem tudnak öltözködni. Idestova nem tudom, min lepődtél meg ennyire, kislányom…” 😉

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .