Elfeledett történetszál

Ha még eszetekbe jut az alábbihoz hasonló szál, azt ne habozzatok megosztani a hozzászólásoknál!

Foreman halálközeli élménye

Foreman, EuphoriaA “minőségi sorozatok” közül kevés ragaszkodik olyannyira ahhoz a mottóhoz, hogy “Ez nem működik, szóval tegyünk úgy, mintha meg se történt volna”, mint a Doktor House. Ebben a sorozatban a főhőst egyszer már közelről lelőtte egy fickó, akit előtte sose láttunk és később alig tesznek róla ismét említést, azon a mellékesen elejtett információn kívül, hogy még mindig szabadlábon van. És Foremannek, aki House diagnosztikai csapatának tagja és, akit Omar Epps alakít, több abbahagyott történetszála van a tarsolyában. Foreman nagy kitörésére az Eufória c. kétrészes epizódban került sor, ahol elkap egy rejtélyes halálos betegséget, amely megtámadhatja a szürkeállományát is. Foreman nem akar meghalni, de azért is ugyanennyire aggódik, hogy nehogy olyan agykárosodást szenvedjen, amely akadályozhatná őt a munkavégzésben. Az epizód végére Foreman nem hal meg és ahogy mindenki odamegy az ágyához a jókívánságaival, House (Hugh Laurie) egy egyszerű tesztnek veti alá az agyfunkcióit, és az eredményből az derül ki, hogy az agya károsodott. De vajon mennyire? Soha nem fogjuk megtudni, mert később nem esett szó róla.

[AV Club]

Az Eufória 1. nekem különösen jelentős a sorozat történelmében: a tv2-n valamikor 2007 őszén adták, és utána nagy dilemmában voltunk bátyámmal, hogy Foreman vajon túléli-e, és aztán tesóm egy haverjától azt az infót kapta, hogy meg fog halni. És ez a haver onnan volt ilyen jólértesült, mert követte az amerikai vetítést. Ez persze ma már egyértelmű, de én akkoriban azt se tudtam, hogy a House hányadik évadánál tart itthon, meg az USA-ban. Mondjuk előtte már megnéztem angolul a Hetedik mennyország utolsó évadát, az volt az első, amit így letöltve néztem meg, de azt megelőzően azt se tudtam, hogy van olyan kifejezés sorozatokra, hogy “évad”. Nem is gondolkoztam ilyenen. Emlékszem, hogy akkoriban a LimeWire nevű, már torrent alapú programot használták sokan, de én egyből uTorrenttel kezdtem, az valahogy kimaradt nekem.
Persze aztán láttuk a következő részben, hogy nem is hal meg, és akkor kiderült, hogy az infó igazából az volt, hogy Foreman nem nagyon lesz már benne a sorozatban. Ugyanis akkoriban adták kinn a 4. évad első részeit, és akkor még úgy állt a dolog a történet szerint, hogy Foreman nem fog a kórházban dolgozni.

Csatlakozás a társalgáshoz

11 hozzászólás

 1. Én igazából arra vagyok kíváncsi, 13-as huntington kórját hogy fogják lezárni. Mert azt le kéne. Valahogy…

 2. Engem House vér szerinti apja érdekelne. Az 5. vagy 6. évadban volt róla szó, hogy valamiféle tiszteletes és elolvasta az egyik könyvét, hogy megtudja milyen ember, de azóta nem foglalkoztak vele, még csak meg sem említették.
  Pedig még sokat ki lehetne hozni belőle, mondjuk lehetne egy féltestvér, aki sokkal okosabb nála, ha már annyi Sherlock Holmes párhuzamot ellőttek.

 3. Tudom, a család egyik barátja volt, miközben az apja küldetésen volt. Azért elfeledett szál, mert később egyáltalán nem foglalkoztak vele, leszámítva az általam írt könyv elolvasós jelenetet, de abból sem derült ki semmi konkrétum, mert amikor Wilson és Chase nyomoztak utána, hogy miért olvassa a könyvet, kitérő választ adott és nem olvasta többet, személyesen pedig főleg nem mutatták be.

 4. Igen, Wilson testvére is jó példa, hiszen elvileg skizofrénia miatt kezelik, mégsem látszik rajta, hogy annyira megviselné.
  Sőt még az első évadban mondta, hogy van még egy testvére, akiről azt sem tudja, hogy él-e még. Azzal a fivérrel sem foglalkoztak soha többet, még csak meg sem említették.

 5. Elfeledett történetszál.. Emlékezzünk csak a Vesztegzár (Lockdown) című részre. A Chase és Cameron történetszálra. Tudjuk mi történt: aláírták a válást, csókolóztak stb.. :iconlol: Az lenne a szép, hogyha a 8. évadban visszajönne Cameron egy gyerekkel és odaadná Chasenek, hogy ‘ Ez történt vesztegzár közben’ 😀 😀 😀 hihi

 6. Az elsőre: House a következő részben azt mondja neki: “Maga színlelő idióta.” vagy valami ilyesmi. Magyarul csak színlelte.. 🙂

 7. De remélem -ha már utolsó évad-, legalább Cuddy-t méltón lezárják valami jó sztorival. Sőt, akkor már minden egyeben, hogy ne maradjon idegesítő elvarratlan szál. 🙂

 8. Tényleg sok lezáratlan téma van, nekem House “felesége” jutott eszembe, vele mi van? Vagy végülis az csak egy kamu esküvő volt?

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .