David Shore minden kérdésre válaszol, ami a fináléval kapcsolatban utólag felmerülhet. Csak az olvassa el, aki látta a sorozat utolsó epizódját!
Hugh Laurie, Everybody Dies
» Volt pillanat, mikor arra gondolt, hogy meghalasztja House-t?
Igen. Minden eshetőség benne volt a pakliban. De azért döntöttem végül így, mert azt akartam, hogy tovább éljen a sorozat. Fura lett volna azzal búcsúzni az emberektől, hogy House meghalt. Jobbnak választásnak tűnt, hogyha úgy tudják, hogy motorozik Wilsonnal, ki tudja hol. Úgy tűnt, hogy jó lesz így befejezni, hogy az emberek továbbgondolhassák.

» Hogyan élte túl a mennyezet rászakadását és az utána következő robbanást?
Kétértelműnek kellett lennie. Hogy ne lehessen tudni, hogy ráesett a mennyezet vagy elé. Durva volt, az biztos. Pár másodperc aztán eltelik a robbanásig. Pont ki tudott menekülni hátul.

» Szándékos volt a tisztelgés azelőtt, hogy Sherlock Holmes megrendezte a halálát?
Attól a pillanattól, mikor megszületett az ötlet, tudtam, hogy Arhur Conan Doyle már meglépte ezt és ez zavart kicsit. Nem úgy volt, hogy “Sherlock Holmes-zal ez történt, szóval csináljuk mi is ezt.”

» A sok beugró színészből melyiket volt a legnehezebb leszervezni?
Időegyeztetési problémák voltak mindenkivel. Nagyon nehéz volt. Mert már mindegyik színész tovább lépett és tök jó projektekben vesznek részt. Emelem kalapom a gyártásvezetőink előtt, hogy sikerült összerakniuk a menetrendet.

» Mondhatjuk, hogy Stacy töltötte be a Cuddy által hagyott űrt ebben a részben?
Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy igen, de azt se, hogy úgy tűnjön, hogy nem, de ha Lisa Edelstein [ráért volna], ő is hasonló szerepet töltött volna be. De már azelőtt tudtuk, hogy ki fog ráérni, mielőtt megírtuk volna az epizódot.

» Nagyon tetszett, ahogy bemutatta, hogy Cameron boldogan él és jól alakul a magánélete. Gondolt ön arra, hogy a végén Chase-szel jöjjön össze?
Nem, mert túl sok háttértörténetet kellett volna kitölteni.

» Hogyan keletkezett a tűz az elhagyatott épületben?
Utalunk rá. Az epizód eredeti verziójában többet foglalkoztunk ezzel. Van egy utalás arra, hogy a páciens elaludt cigizés közben. Így szerezte az égési sérüléseket a mellkasán. Valószínűsíthető, hogy kifeküdt a herointól és elejtette a cigarettát, ami a tüzet okozta.

» Miért rakta Kutner a rágóját a hetibeteg cipőjére?
*nevet* Nem kell mindennek jelentést tulajdonítani. Csak viccesnek tűnt, hogy egy hallucinált rágó interakcióba lépjen a való világgal.

» Miért az “Enjoy Yourself (It’s Later Than You Think)” c. számot választotta az utolsó jelenethez? Nem gondolt arra, hogy a “You Can’t Always Get What You Want”-ot használja, hogy fenntartsa az első epizóddal való szimmetriát?
Gondoltunk rá. Az Warren Zevon-számot, amit ez előtt a szám előtt hallhatunk, azt én választottam, az nagyon passzolt oda. Aztán Hugh odajött hozzám egy nap és azt mondta, hogy “Megvan a tökéletes dal az utolsó jelenethez.” Szóval úgy döntöttem, két számot rakunk be oda. Mindig azon voltunk, hogy ne azt tegyük, amire az emberek számítanának. Szóval ezt a fura, vidám dalt választottuk, amely a halálról szó és nagyon bejött.

» Az utolsó pillanatokban Foreman megtalálja House névkártyáját a billegő asztala alatt. Tudja, hogy House él?
Igen, Foreman összerakta a darabkákat és rájött.

» Ön hogy képzeli el House-t Wilson halála után?
Nem tudom. Ez majd eldől idővel. Nem erről szól. A történet az a történet. És a történet akkor és véget, mikor véget ér.

» Elképzelhető, hogy később valahogy feléleszti ezt a karaktert?
Imádom ezt a karaktert. És tudom, hogy Hugh is imádja ezt a karaktert. Nyitvahagyom ezt a kérdést, de gyakorlatilag elég kevés esélyt látok erre. De utálnám kimondani, hogy “Soha nem jön elő újra ez a karakter.” Az nagyon lehangoló érzés lenne.

[TV Line]

Csatlakozás a társalgáshoz

10 hozzászólás

 1. Hülye kérdés volt, hogy Foreman rájött-e. 🙂 Persze, hogy rájött, egyértelműen látszott a reakcióján. Meg azt House tette oda éppen ezért, hogy Foreman értse, mi történt.

 2. » Mondhatjuk, hogy Stacy töltötte be a Cuddy által hagyott űrt ebben a részben?
  Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy igen, de azt se, hogy úgy tűnjön, hogy nem, de ha Lisa Edelstein [ráért volna], ő is hasonló szerepet töltött volna be. De már azelőtt tudtuk, hogy ki fog ráérni, mielőtt megírtuk volna az epizódot.

  Ja igen, mindenki hazudik! Az utolsó mondata cáfolja az elsőt! LE nem ért rá,hát persze mikor pont semmit nem dolgozik, azonkívül, hogy kiállításokra meg jótékonysági eseményekre jár! Számomra egyértelmű, hogy Stacy jelenete Cuddy-é lett volna, de mivel nem nagyon tetszett, annyira nem is bánom a cserét! De könyörgöm ne nézzenek már hülyének!

 3. Azt nem értem, ha állítólag annyira jóban volt mindenki mindenkivel a stábban, akkor hogyhogy nem sikerült Cuddyt beszervezni legalább egy pár perces jelenetre. Nem hiszem, hogy nem sikerült volna megegyezni, még Cameron is visszatért, pedig állandó szereplő egy másik sorozatban egy másik csatornán. Sajnálom, hogy Cuddy nem tért vissza, az utolsó képkockáig reménykedtem, hogy felbukkan. Mekkora poén lett volna, ha ő is velük megy a motoros túrán. Azért viszont jár az elismerés, hogy mindenkit visszahoztak, aki egy kicsit is számított korábban.

  1. Így van Sela Ward is főszereplő egy CBS sorozatban mégis ott volt, gondolom itt talán a csatornáknak is rá kellett bólintaniuk, nem csak a színészeknek!

 4. Először is kezdem azzal, hogy én is nagy Cuddy-fan vagyok, de ahogy néztem az utolsó részt megérettem, hogy Stacy simán lehetett olyan fontos House-nak, mint Cuddy. Vele sokkal többet éltek is együtt, szóval én simán elhiszem, hogy Stacy fontosabb, mint Cuddy. Bár mi, a nézők Cuddy-t láttuk vele együtt dolgozni, így érthető, hogy mi inkább őt látnánk House-szal. Sajnos ezen már változtatni nem lehet. Amúgy nagyon szkeptikus voltam a végével kapcsolatban, de aztán rájöttem, hogy minden szomorúságom csak abból adódik, hogy vége a kedvenc sorozatomnak. Most azonban úgy érzem, hogy a 7. évaddal kellett volna lezárni.
  Aminek örülök, hogy abszolút nyitva hagyták a sorozatot, bármikor lehetne folytatni. A lezárás ilyen szempontból nagyon, de nagyon jól sikerült. Gyakorlatilag semmilyen szál nincs elvarrva. House egyszer majd visszatérhet és ott találja a helyén Chase-t. Cuddy is simán visszatérhet bármikor. Cameron rájön, hogy dög unalmas a családi lét meg a munkája stb. Ami viszont valószínű, hogy Wilson tényleg meghal, ez is lehet egy újabb story, hogy House hogy tölti be az általa hagyott űrt.
  Na jó, álmodozok, tessék felébreszteni 🙂
  The end

 5. Ahogy drága édesanyám mondja mindig: jó kifogás, sose rossz. Magyarázkodj csak, Shore bácsi, most már úgyis tök mindegy.
  Én csak abban bízom, hogy nem fogják folytatni a sorozatot. House is legyen el szépen a zümmögő méheivel vidéken (ha már Sherlock Holmes-nál tartunk), mi meg megőrizzük a szép emlékezetünkben.

 6. Csak úgy megkérdezném, hogy az előbb még 6 hozzászólás volt ehhez a cikkhez, köztük az enyém is. Na mindegy, úgy látszik cenzúra van. Nem is értem.

 7. Én is álmodozom, esetleg egy-két év múlva olyan jól lehetne folytatni… Nagyon sok lehetőség van benne, ahogy abbahagyták.

 8. Szerintem pedig nem Shore-ék hibája volt, hogy nem volt benne, mivel a történet elmesélésére meghívták, és azt is ő utasította el (!), szóval simán elképzelhető, hogy ő mondott nemet a szerepre is..

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .