David Shore a 8. évadról

A sorozat készítője a következő évadról, a szereplők sorsáról beszél és véleményt nyilvánít az eddig elért dolgokról. A cikket a Blogcritics közölte. SPOILERES.

Ahogy azt mostanában szerte az interneten olvashattuk, (és ahogy a Variety is megírta az április 15-re kitűzött megállapodási határidő közeledtével) a Fox (mely csatorna a 2004-es kezdet óta vetíti a sorozatot) és az NBC Universal (a forgatási helyszínt biztosító stúdió, és a sorozat tulajdonosa) eddig még nem jutott dűlőre az új évaddal kapcsolatban.

“Meghökkentő lenne számomra, ha nem lenne nyolcadik évad.” – mondta a “Doktor House” megalkotója és Executive Producere, David Shore egy pénteki telefonos konferencián az újságíróknak. “A Fox szeretne nyolcadik évadot, az NBCU is.” A kérdés csak az, hogy tudnak-e találni egy középutat, ami mindkét félnek ideális. Míg ez nem jön össze, addig a stúdió nem tud a stábbal és magával David Shore-ral sem szerződést aláíratni. (Csak Hugh Laurie-nak és Olivia Wilde-nak van a hetedik évad utánra is szerződése. (Legalábbis a cikk írója így értelmezte.))

Shore elmondta, hogy a készítők számolnak egy következő évaddal. Bár (ahogy a Variety cikkében olvasható) a két oldal még elég messze van a megállapodástól. Ha nem tudnak dűlőre jutni, akkor a Fox elveszítheti a sorozatot, ezzel az egyik biztos pontot a csatorna programjában. A TV Line cikkében olvashattuk korábban, hogy Robert Sean Leonard visszatér a Broadway-re, ami hatással lehet a sorozatbeli szereplésére, és bár Shore nem akar spekulálni a jövővel kapcsolatban, ő úgy tervezi, hogy Leonard marad a sorozatban. House és Wilson kapcsolata “a sorozat egyik sarokköve”.

A sorozat kiötlője még mindig meglepett azzal kapcsolatban, hogy egy szánalmas, cinikus, ateista zsenivel az élen sikerült ilyen sikeres sorozatot létrehozni, melyet milliók néznek minden héten, szerte a világon 65 országban. Jóllehet Shore sokszor mondta azt, hogy House egy szívtelen valaki, egy rossz ember, a karakterét mindig többdimenziós embernek formálták az írók. Végtére is, van House-nak egy könyörületes oldala?

“Ez a kérdés már a kezdetek óta ott lebeg” – válaszolta Shore. Nem nagyon szeret megválaszolni olyan kérdéseket, amelyek értelmezést igényelnek, szeretné, ha a nézők maguk döntenék el, szeretné, ha “ez mindenkinek egyértelmű lenne”. Viszont House embersége (vagy annak hiánya) egy olyan téma, amit különösképp nem szeretne megvitatni.

“Mindenkinek megvan a maga értelmezése. Szeretném, ha a nézők azt látnák, amit látni akarnak. Szeretnék valamilyen szinten feljtörést okozni nekik.” – de aztán folytatta – “Persze, hogy emberi lény. Mégsem egy robot.”

Már a kezdetek óta tudni lehet, hogy nem akartak egy olyan karaktert, akit az ésszerűség, az elfogulatlan igazság éltet, egy Spock-hoz hasonló karakterhez igazítani (karakter a Star Trek-ből, aki harcokat vívott magával, hogy legyőzze a félig emberi oldalát). House egy emberi lény, aki többdimenziósnak készült.

A sorozat 150. epizódját hétfőn láthattuk a Fox-on, Olivia Wilde visszatérésével (Remly Tizenhárom Hadley). Shore le van nyűgözve, hogy képesek voltak “fogni ezt a karaktert (House), és 150 epizódon keresztül felfedezni, körüljárni. Nagyszerű volt.” Shore eredetileg sem számított sok nézőre, de a számításait messze túlszárnyalta az eredmény. Bár a sorozat megalkotója nincs mindennel megelégedve, amit véghezvitt az elmúlt 7 évben, azért el tud aludni éjjel. Inkább nem szeretné elárulni, hogy melyek ezek a dolgok, csak remélni tudja, hogy tanultak ezekből, és sikerült megközelíteni az adott dolgot “egy másik nézőpontból”.

Shore röviden kommentálta a House/Cuddy kapcsolatot. “Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy ezt megcsináltuk.” Számolni kell azzal, ha egy sorozatnak több millió rajongója van, akkor nem lehet mindenki elégedett a történettel. Úgy tudták életben tartani a kapcsolatot, (15 epizódon keresztül) hogy karakterhűek maradtak. Shore egyik utasítása az írók felé az volt, hogy soha ne legyenek túl elégedettek, vagy boldogok (House és Cuddy).

A sorozatot és a történetet is nehéz frissen tartani, vallotta be Shore. Muszáj törünk a fejünket, és vigyáznunk kell, hogy ne legyünk túl önelégültek. Nem biztos, hogy amit frissnek gondolunk, az tényleg az. “Mi az, ami érdekes ebben a történetben?” Ez az, amit minden epizódnál végig kell gondolni. “Mi van ebben a történetben, ami egy kicsit többet árul el House-ról, és az ő világában élő emberekről.”

Olivia hétfői visszatérése (“The Dig” – “Az ásás”) azt jelenti, hogy Amber Tamblyn karaktere, Masters elmegy? Shore visszafogottan válaszolt, mondván, hogy a következő epizódban (“The Last Temptation” – “Az utolsó kísértés”) minden kiderül.

Shore nyilatkozatából az jön le, hogy Masters napjai meg vannak számlálva. “Nem az volt a tervünk, hogy örökre maradjon.” Azért hozzátette: “Pedig nagyon csábító volt.”


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .