Cuddy karaktere a 7×15 után

Az alábbi cikk Cuddy karakterét és úgy általában a sorozatot elemzi. (Aki nem látta még a 7×15-öt, az ne olvasson tovább!)

A mai tanóra anyaga: diagnosztizáljuk Lisa Cuddy-t
Hat évig dékán és vezető adminisztrátor volt egy nívós kórházban.

Ebben az évben, barátnő lett.

A “House” 7. évadában [a producerek] úgy döntöttek, engednek a szexuális vonzalomnak Dr. Cuddy és Dr. Gregory House között.

Cuddy és House hat évadon keresztül csak kerülgették egymást. A megszokott kapcsolat volt közöttük. Jó pár sorozat most is ebben a szakaszban van: “Castle”, “Mentalista” és “A rejtély”.

Ebben az évadban a producerek úgy döntöttek, hogy összehozzák őket. Ez új lehetőségeket adott az íróknak. Sajnos ezzel Cuddy-t jócskán bekorlátozták. Miközben House továbbra is praktizált, Cuddy az egész eddigi évadot azzal töltötte, hogy a briliáns nárcisztikussal való kapcsolatából adódó problémákkal foglalkozzon.

Nem, mintha a való életben az, ha valaki House-szal járna, nem lenne teljes munkaidős állás. Az egész Harvard Orvosi Egyetem végzős hallgatói számára az lenne.

De akkor is zavaró lehet – Cuddy és a sorozat számára is -, hogy Cuddy karakterét ismét mellékszereplővé fokozzák le. Igaz, hogy House a sorozat központi karaktere, olyan szempontból, hogy minden más karakter neki van alá rendelve. De, mint minden sorozatnál, ha a főszereplő mellé olyan egyéb szereplőket tesznek, akiknek megvan a saját életük, az a sorozatnak és a főszereplőnek is jót tesz.

A “Doktor House” néhány éve a nemekkel kapcsolatban is problémákkal küzd. Miután Jennifer Morrison karaktere, Cameron és Olivia Wilde Tizenhármasa eltűnt House csapatából, a diagnosztikai team kezdett kanbulivá alakulni. Végül Amber Tamblynt hozták be, hogy valakin néha szoknya is legyen.

A Tamblyn által alakított Martha Masters nagyszerű, de még így is Cuddy az egyedüli erős nő a sorozatban. Ami azt illeti, ő az egyetlen nő Mastersen kívül.

Ebben az évben majdnem minden Cuddy-val történő fordulatból megtudhattunk House-ról valami pluszt. Múlt héten azt hittük, meg fog halni, aztán meg kiderült, hogy ez az esemény vezette vissza House-t a Vicodinhoz.

A Vicodin-szál mindig bejön a karakternek, mert House fájdalma és őrültsége mindig is a sötét hátteret adta az orvosi zsenialitásának.

De maga a sorozat akkor működik, hogyha vannak egyéb történetszálak és karakterek közötti drámák. Szóval majd egy olyan évben, mikor House páciensei ismét a háttérbe szorulnak, Cuddynak majd erősen kell azon dolgoznia, hogy egyszerre több feladatot lásson el.

Lehet egyúttal barátnő és egyedülálló anya. De emellett még egy kórházat is kell irányítania.

[NY Daily News]

(Köszi a linket Bridge-nek!)

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .