Astellas Díj – keressük a magyar Dr. House-t (?)

Kérdés, hogy valóban Dr. House-e az ideális orvos (valószínűleg már rég kirúgták volna egy valódi kórházban, szóval igazából ez nem is kérdés). De, ha nem is pont Dr. House a legjobb, úgy amblock, azért pár tulajdonságát sok orvos bizonyára szívesen birtokolná (gondoljuk csak a tudására és a Holmes-os logikájára).
Részletek a folytatásban.

“A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány az orvosi hivatás jobb elismerésére 2009-ben már harmadik alkalommal hirdeti meg az Astellas Díjat, amit három orvos nyerhet el a páciensek javaslata alapján. A díjat azok kaphatják meg, akik szakértelmükkel és emberségükkel egyaránt kivívják betegeik elismerését.

Ön úgy érzi, hogy orvosa mindent megtett a gyógyulásáért? Ha igen, küldje el nekünk felépülésének történetét az orvosának nevével, elérhetőségével együtt. A beérkezett történetek alapján jeles közéleti személyiségekből, újságírókból, írókból, színészekből, sportolókból álló bíráló bizottság tesz javaslatot a díjazottakra. Az Astellas Díjra a jelöléseket, gyógyulásuk történetét levélben a 1507 Budapest, Pf. 43., illetve e-mailben a palyazat@dijazorvosokert.hu címre küldhetik be 2009. december 19-ig. Várjuk mindenki jelentkezését.

Értékelés menete

A beküldések lezárulta után a szakmai zsűri minden tagja az általa legjobbnak ítélt 3 történetet javasolja a második körbe. A zsűritagok által kiválasztott történeteket összegezzük, és ezeket bocsátjuk közre az internetes szavazásra, ahol Ön is leadhatja szavazatát. Kérjük, értékelje a történeteket 1-től 5-ig (1-es a legkevésbé érdekes, 5-ös a legjobb történet)! Az értékelések átlaga alapján a legmagasabb pontszámot elérő 3 történet orvos-főszereplője kapja Az Év Orvosa 2009 pályázat Astellas Díját.

Kérjük, a következő szempontokat vegye figyelembe az értékelésnél:

  • empátia (mennyire tudott azonosulni az orvos betege helyzetével, problémájával)
  • elhivatottság (az orvos mennyire érezte fontosnak, hogy segítsen betegén)
  • jó orvos-beteg kapcsolat (az orvos és beteg közötti ember kapcsolat hogyan támogatta a gyógyulást, mit jelentett a betegnek)
  • odafigyelés (mennyire érezte a beteg orvosa személyes törődését, állandó figyelmét)
  • orvosi kvalitás (általában az orvos emberi-szakmai kiválósága hogyan tükröződik a történeten keresztül)

A történeteket a zsűri is ilyen szempontok alapján értékeli, nem az irodalmi, nyelvi igényesség vagy a terjedelem dönt.

A www.dijazorvosokert.hu weboldalon azok a történetek kerülnek a nyilvánosság elé, amelyeket a szavazók interneten vagy levélben beküldtek saját orvosaikról, ezzel nevezték őket Az Év Orvosa 2009 pályázatra.

Történetek beküldése, feltöltése: 2009 áprilisától 2009. december 19-ig.

Zsűrizés, a legjobb 27 történet kiválasztása neves szakmai zsűri által: 2009. december 19-a és 2010. január 4-e között.

Látogatóink internetes szavazása a honlapon: 2010. január 4-e és február 1-je között. /ránk már csak ez vonatkozik/

Astellas Díj ünnepélyes eredményhirdetés: 2010. február 16.”

Szóval szavazzatok, amihez előbb regisztrálni kell. A döntőbe jutott történeteket is ezen az oldalon találjátok. Figyelmetekbe ajánlom Dr. Gregory House-hoz legközelebb eső dokit, Dr. Hamvas Józsefet, az ő történetére itt szavazhattok (ha azon az oldalon még lejjebb görgettek).

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..