Amber Tamblyn-interjú

Az alábbi rövid interjúban Amber Tamblyn a karakteréről és annak többi szereplőhöz fűződő viszonyáról mesél:

A “House” jövő hétfőn új epizóddal és extra adag ösztrogénnel tér vissza, méghozzá Amber Tamblyn segítségével, aki Martha Mastersként – egy új harmadéves orvostanhallgatóként – debütál, akit felvesznek a teambe, hogy szembenézzen House-szal. Leültünk Tamblynnel beszélgetni és a karakteréről, ill. a House-nak okozott (számára szokatlan) kihívásokról.

» Hogyan mutatják be a karakteredet House-nak?
Martha House-nak való bemutatkozása szerintem elég egyedi lett. Érzésem szerint az emberek, karakterek gyakran szembemennek House-szal, ez egyfajta rituálé a sorozatban, de számára nem intellektuális mennyországként éli meg ezt a helyet – bár ő maga kimondja, hogy intellektuális, de egy nagyon őszinte, új érzéssel tölti el ez a környezet és az, hogy olyasvalakivel dolgozhat, akit egy legendának tart. Ki is mondja, hogy “House egy legenda”. Szóval itt találja magát, a munkatársaként, és hirtelen rátalál House egy másik oldalára, amit eddig nem ismert: hogy megszegi a szabályokat, azt teszi, ami a legjobb a páciensnek – ami nem mindig őszinte dolog, szóval Mastersnek ez nem igazán nyeri el a tetszését.

» Mi lesz az első epizódodban?
Az elsőben bemutatják Marthát, meg kell tanulnia a különbséget aközött, hogy őszintének lenni a beteggel és, hogy azt tenni, ami számára a legjobb. És ő az őszinteséget választja, House pedig nem, ebben a témában nem értenek egyet. Masters a szöges ellentéte House-nak a gondolkodást tekintve.

» Szóval, Marthában és House-ban van valami közös – ez milyen kihívásokat fog okozni House-nak?
Marthának és House-nak is magas az IQ-ja, mindketten briliánsak, csak annyi a különbség, hogy House negatív személyiség és ő meg nagyon lelkes és izgatott, hogy ott dolgozhat, szóval némely pillanatokban összeütköznek, de egyúttal, mikor együtt próbálnak rájönni valamire, akkor a két legnagyobb agy dolgozik együtt.

» Azon kívül, hogy Martha briliáns, hogyan jellemeznéd?
Hihetetlenül okos és szociálisan kínos helyzetekbe kerül – sokszor tesz olyan vicces megjegyzéseket, amelyeket senki más nem ért, pl. a gombákról. Az agya egyszerűen nem úgy működik, mint a miénk, szóval, mikor megismertem a karakteremet, azt gondoltam, hogy milyen zseniális behozni valakit, aki ugyanolyan, mint House, csak pont ellenkező értelemben.

» Milyen a viszony Martha és Cuddy között?
Nagyon érdekes. Az eddigiek alapján Martha Cuddy fiatal változata, és Cuddy pont emiatt szerette volna őt bemutatni House-nak – mert Martha saját magára emlékeztette őt. Szóval ezzel azt akarja elérni, hogy House nyisson egy olyan új ember felé, aki ugyanolyan okos, de kihívásokat is ad neki.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..