Amber Tamblyn a karakteréről

Amber Tamblyn a karakteréről és a kollégái zsenialitásáról beszél. (Konkrét spoiler nincs benne, de aki a tv2-n nézi a sorozatot, az inkább még ne olvassa el – majd fél év múlva:)
Miközben a House-rajongók azon vitatkoznak, hogy tetszik-e nekik a Huddy-kapcsolat alakulása, Amber Tamblyn karakterén biztos, nem vesznek össze.
A színésznő Martha Masterst, a medikát alakítja, akinek őszinte természete gyakran összeütközésbe kerül a címszereplővel. Tamblyn a sorozatba való bekerülésről és a karaktere távozásának körülményeiről beszélt:

» Hogyan született meg Martha Masters karaktere?
David Shore keresett meg és megkérdezte, hogy milyen karaktert szeretnék eljátszani. Nagy megtiszteltetés volt. Van egy barátnőm, akit Martha Mastersnek hívnak és orvostanhallgató és bár nem annyira antiszociális, mint ez a karakter, de hatalmas rajongója a sorozatnak, és azt mondta, hogy tök jó lenne, ha róla mintáznám a karakteremet.

» Nehéz volt becsatlakozni egy ennyire megalapozott sorozatba?
Azt hittem, hogy nehéz lesz. A többi színész már sok ideje együtt dolgozik, olyanok, mint egy család. És féltem, hogy úgy érzem majd magamat, mint egy örökbefogadott gyerek. De aztán hamar megszerettem őket; Omart, Petert és Jesse-t. Még most is [hogy már nem forgatok velük] küldünk egymásnak Blackberry-üzeneteket és SMS-eket.

» Azon szerencsések közé tartozhat, akinek csomó közös jelenete volt Hugh Laurie-val [úgy, hogy csak ők ketten voltak benne]. Milyen volt vele dolgozni?
Nagyon csodálom őt. Angol akcentusa van, de amerikaival kell játszania úgy, hogy az természetesnek hasson. Lenyűgöző. Azt szoktam mondani, hogy ő több szinten is vonzó.

» Mennyire volt megtanulnia az orvosi kifejezéseket?
Ez a legtrükkösebb része a munkának, és a többiek mesterien csinálják. Az a lényege, hogy úgy hangozzon, mintha nem orvosi sorozatban lennénk. Művészien csinálják és először nehéz volt gúnyost és furát játszani, miközben próbálom kimondani az előtte soha nem hallott szavakat.

» Elárulna valamit arról, hogy Masters hogyan távozik a sorozatból?
Növekmény. Ez a megfelelő szó a karakterére. Meg fogja szegni néhány saját szabályát. Nem feltétlenül erkölcsi lesz ez a szabály, de máshogy fog csinálni valamit, mint ahogyan előtte csinálta.

Tamblyn utolsó epizódja – melyet Shore írt – április 18-án kerül adásba. Bizonyára hiányozni fog a rajongóknak, akik imádták őt a sorozatban és reméljük, méltányolják ezt a kis beszélgetést az okos és elkötelezett színésznővel.

Amber még elmondta, hogy “nagyon jó oka van” a távozásának – ezt hamarosan megtudhatjuk mi is.

[TV Fanatic]

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..