Amber Tamblyn a "House"-ban

Némi infó Amber Tamblyn karakteréről illetve a többi színészhez fűződő viszonyáról:

Már megint, Dr. House (Hugh Laurie) épp most rémítette meg a Princeton-Plainsboro Oktatókórház új orvostanhallgatóját, Martha M. Masterst (Amber Tamblyn) egy tipikus, indiszkrét kérdéssel a szexuális életéről. De amint a rendező azt kiáltja, “ennyi!”, az undor Laurie és Tamblyn arcán meleg mosollyá változik.

“Egész nap csak röhögök a forgatáson” – meséli Tamblyn (27), miközben visszaemlékezik, hogy Hugh Laurie hogyan szórakoztatta őt egy nemrégi gyerekosztályos jelenetnél azzal, hogy játék állatokat tornyozott fel, “mintha egymásra másznának… Egy tehén rámászott egy csirkére, egy kecske ráugrott egy lóra. Ő olyan House-os a tökéletes mennyiségű komorságot tekintve. És Hugh majdnem minden jelenetnél eljátssza ezt, briliáns.”

Masters ma este csatlakozik a teamhez, Cuddy (Lisa Edelstein) végső, “elegem van” döntése után: hogy végre legyen egy nő House kan-diagnosztaklubjába, hiszen valahogy helyettesítenie kell Tizenhármat (Olivia Wilde-ot, aki filmet forgat). Masters – akit rögtön bedobnak a mélyvízbe egy politikai kampánymenedzser esetével – először óvakodik House-tól, aki nem is lehetne ennél boldogabb, hogy kimutathatja, mennyire nem szeretné felvenni Masterst.

Laurie élvezi a közös munkát Tamblynnel mint az új kollégával. “Hihetetlenül vicces” – mondja Laurie, aki ezzel Tamblynt egy másik stúdióba üldözi. “Egy bőröndnyi ajándékot hozott magával a sorozatnak – a legfőbb ezek közül az intelligenciája. Egy majdnem, hogy kockafejű, okos karaktert alakít, aki az iskolaévei alatt elég magányos volt. És emiatt a csapatmunka és a szociális érzékei nem az erősségei.”

Masters – aki 15 évesen érettségizett és már két PhD-je is van – üdvözítő színezetet ad a Princeton-Plainsboro sivár folyosóinak. A mai napon például Tamblyn haja vörösre van festve és fru-fruja van, emellett rövid farmer szoknya van rajta narancssárga harisnyával, pillangómintás pólóval és magassarkú Prada-cipővel. “Csomószor hold sálat is, amit nyakkendőként köt meg, hogy felkeltse az emberek figyelmét” – teszi hozzá Tamblyn, aki szerint Masters fura kinézete inkább Kicsi Edie-re hasonlít a “Két nő – egy ház“-ból, mint Bettyre, a csúnya lányra. Szociálisan nem túl tevékeny és talán még Asperger-szindrómája van. Eléggé szét van esve.

És ez olyasmi, amire House rögtön ugrik, bár Laurie szerint a karaktere kicsit önmagát látja az újoncban. “Nem hiszem, hogy valaha is bevallaná, de titokban csomó mindent szeret Mastersben” – mondja Laurie. “Szereti az intellektusát és a függetlenségét. És House megérzi, hogy a lány szívesen “lenézi” őt [= farkasszem nézésben szívesen nyerne House-szal szemben]. A november 15-i epizódban – amelyben egy tinédzser páciens egy potenciálisan halálos, fertőző betegséggel kerül be – a tanítvány közel kerül ahhoz, hogy legyőzze House-t a zsenialitásával és, hogy lenéző és főnökösködő legyen vele szemben.

De mivel Masters diploma nélkül dolgozik a kórházban, az egyik orvosnak a teamből mindig felügyelnie kell őt. Ezáltal a színésznő közös jelenetekben dolgozhat együtt Omar Eppsszel (Foreman), Peter Jacobsonnal (Taub) és Jesse Spencerrel (Chase). “Foreman még ellenérzésekkel van iránta” – mondja Epps. “De az tetszik neki, hogy Masters még tiszta és új nézőpontot képvisel.”

Őszinte bocsánatkérések közepette a korábbi “Isteni sugallat”-sztár beismeri, hogy a fura karakter alapvetően a gyerekkori legjobb barátján, az orvostanhallgató Martha Meredith Mastersen alapul. Ő ajánlotta a barátnőjét a producereknek, hogy ihletet kapjanak, és Tamblyn most elismeri, hogy a művészet talán túlságosan is utánozza az életet. “Az én olvasatomban ez hódolat neki, de Meredithnek mindenesetre bele kell egyeznie ebbe az egészbe, nehogy aztán bepereljen minket.”

Bár a producerek kihangsúlyozták annak a fontosságát, hogy Tamblynt a Jennifer Morrison és Wilde által hagyott űr betöltésére szánták, Tamblyn úgy tudja, hogy még azután is marad, miután Tizenhárom visszatér az évadba. “Többet jövő év elején [januárban] tudhatunk meg a karakteremről, és most többet nem mondhatok. Tartogatnak egy mesteri tervet Mastersnek – ha megengedik a szóviccet.”


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .