A sorozat ismét meglepte a közönséget az egyik olyan lépéssel, amit sikerült titokban tartaniuk az epizód adásba kerülése előtt: Kutner hirtelen öngyilkossága.

Kal Penn: Lehetőséget kaptam, hogy a Fehér Házban dolgozzam. “Mindig is a filmezés és a színészet volt az első szerelmem. De ilyesmire mindig lesz lehetőségem. Ha megkérnek, hogy szolgáld a hazádat, igent kell mondanod” – gondoltam.

David Shore: Hogyha azzal jött volna oda hozzám, hogy kapott egy szerepet egy másik sorozatban, nemet mondtam volna. De valami olyat akart tenni az életével, amiben nem akartam akadályozni. Büszke voltam rá emiatt, és örültem annak, hogy hónapokkal korábban szólt, hogy legyen időm kitalálni, hogyan tovább.

Kal Penn: David azt mondta: “Oké, kitaláljuk [írók], hogy mi legyen, aztán majd visszatérünk erre.” Tíz nappal később megtudtam, hogy csak három epizód van hátra és Kutner fejbelövi magát. Én meg erre: “Így akarjátok közölni velem, hogy haragszotok rám?” Meglepett. “Depressziós fickót játszottam az elmúlt két évben?” – kérdeztem. Azt akarták megmutatni ezzel, hogy sajnos a való életben sincsenek mindig előjelei az öngyilkosságnak. Azt felelték: “Tudjuk, hogy ezzel feldühítjük a nézőket. Nagyon szomorúak lesznek és úgy fognak érezni, mintha ez a való életben történt volna meg. Olyan valóságosan akarjuk ezt ábrázolni, ahogy csak lehetséges.”

David Shore: Meglepett, hogy az emberek mennyire csodálkoztak a dolgon, de ezt is kell elvárni tőlük egy évad végén. Jó volt rávilágítani egy komoly problémára. Emellett House mindig arról volt híres, hogy mindenre van válasza és mindenkit kiismer. És itt egy ember, akivel majdnem két éve dolgozik együtt és House-t zavarja, hogy nem tudja, miért lett öngyilkos.

Kutner öngyilkosságának messzire nyúló hatásai lettek. Az 5. évad végén House azt hallucinálta, hogy lefeküdt Cuddy-val és beszélgetett Amberrel meg Kutnerrel is. Mikor rájön, hogy kezdi elveszteni az eszét, bejelentkezik egy pszichiátriai intézetbe. A “Romlás” c. 6. évadpremiert Jacobs rendezte és House nem volt gyógyszerfüggő többé.

Katie Jacobs: Az 5. évad végén úgy gondoltam, hogy House-t otthagyjuk az intézetben, aztán ugrunk három hónapot a történetben, és a 6. évad elején újra a kórházban lesz. Aztán mondtam, hogy “Nem, rajongóként látni akarnám azt a három hónapot.” Gondoltam, itt a lehetőség, hogy olyan epizódot csináljunk, amely inkább mozifilmszerű. Nem kell hozzá előzetes ismeret. Megnézheted az elejétől a végéig és teljes történet lenne. Mikor ezt felvetettem, mindenki mondta, hogy “Az emberek okot keresnek arra, hogy kiszálljanak a sorozatból és te ezzel megadod nekik az okot.”

David Shore: Minden epizódnál attól félünk, hogy a rajongók utána kiszállnak a sorozatból. Csináltunk pár ilyen kiszállásra okot adó epizódot ezelőtt, de ez volt mindegyiknek a csúcsa. Úgy kezdjük az évadot, hogy a kórházat nem is érintjük. De hatalmas volt az egész.

Katie Jacobs: Nem azért csináltam, hogy kockáztassunk. A karaktert követtem és végül sok nézőt hozott. Emlékszem, meglátogattak a csatornától és hoztak egy üveg tequilát. De félelmetes volt. Emlékszem, behívtam az ügynökömet az irodába, hogy “Most ezt nézd meg és mondd meg, ha rossz. Ne kelljen lehúznom a gatyámat meg a sorozat gatyáját a nézők előtt.” Arra is emlékszem, hogy előtte való vasárnap jelöltként szerepeltünk az Emmy-átadón. A Mad Men nyert, de utána hétfőn lement a “Romlás” és szerintem vagy 20 millióan nézték. Inkább szeretnék több nézőt, mint egy trófeát.

David Shore: Nem emlékszem, hogy küzdöttünk volna a józan House [történetének írásával], merthogy soha nem volt kibékülve a józansággal. Tudtuk, hogy egyszer le kell szoknia a pirulákról. De nem arról szólt a történet, hogy leszokjon. A Vicodin egy igazi probléma volt, és foglalkoznia kell vele, de nem ez a fő baja. Ennél fontosabb, hogy az érzelmi problémáit feltárjuk.

House érzelmeinek feltárásában nagy része volt annak, hogy House és Cuddy egy pár lett a 7. évadban. Végül szakítanak, miután House visszaszokik a Vicodinra.

David Shore: Nem kerülgethettük tovább a kását. Össze kellett jönniük. Örülök, hogy House és Cuddy megmaradtak önmaguknak akkor is, mikor “House és Cuddy” voltak. Nem lettek egy mosolygós, boldog pár. Megvoltak a problémáik. Közben meg együtt aludtak.

Katie Jacobs: El akartam mesélni ezt a történetet és szerintem szükség is volt arra, hogy elmeséljük. De nem gondoltam volna, hogy egy teljes évadon keresztül kitart.

Greg Yaitanes: Lehet, hogy nem én voltam a kapcsolatuk legnagyobb rajongója. De az, ahogy összejöttek, meg szakítottak, az szép volt. Szerintem a szakításuk a “Repeszek”-ben – abban a jelenetben, mikor Cuddy odamegy House-hoz – mindkét színész a karrierjének a csúcsát alakította.

A szakítás utáni évadfináléban House belehajtott Cuddy házába.

David Shore: Tudom, hogy arról megoszlottak a vélemények. Ezt is várom, bizonyos szintig. Az meglepett, hogy az emberek azt hitték, House tényleg meg akarta ölni Cuddy-t, de ez nem igaz. Előtte benéz az ablakon. Tudja, hogy senki nincs a szobában. Lényegében beleöklözött egy falba. Utána meg mosolyog, amivel azt mutatja a nézőknek, hogy elérte, amit akart: kárt okozni. Aztán nagy árat fizet ezért.

Mivel nem sikerült megegyezni Lisa Edelsteinnel, végül ez lett az utolsó epizódja.

David Shore: Történnek dolgok, amik felett nincs hatalmunk. Azt akartam, hogy Lisa a sorozatban maradjon. Bárcsak maradt volna. Közöltem, hogy mit szerettem volna, hogy történjen, de nem jól sült el. Senkinek nem voltak kellemesek azok az idők. Ezután tovább kellett lépni és ki kellett hozni belőle a lehető legjobbat és szerintem elég jókat csináltunk ebben az évadban.

A következő oldalon a sorozatfináléról lesz szó, tehát ha csak a tv2-n követed a sorozatot, akkor ne olvass tovább!

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

  1. Nekem egy olyan speciális kérdésem lenne, ami nem egészen tartozik ide, de lassan egy éve nem hagy nyugodni egy rejtély. Hetekig keresgéltem akkoriban. De semmilyen morzsát nem csíptem el, hogy miért is ment el Lisa Edielstein (Cuddy). De valami nagy-nagy bánata lehetett, ha még ennyi idő után se tudták visszahozni. Mert ugye állítólag hívták meg minden. Az utolsó részre, a záró bulira, interjúkra stb. De semmi. Teljesen kizárja House-t. Először azt nyomatták, hogy a pénz, majd hogy személyes. Konkrét elméletem nincs, de (mindig van egy “de” 🙂 ) szerintem vagy Hugh Laurie-hoz van köze, véletlen túlzottan összegabalyodtak (amit annyira nem tartok reálisnak) vagy pedig Katie Jacobshoz vagy David Shore-hoz. Mivel ha egy másik karakter lenne a gondja, nem tagadná meg az interjúkat, stb. Azzal, hogy elzárkózik a sorozattal kapcsolatos kérdések elől, magától House-tól határolódik el. House-t pedig az előbb említett három személy alkotja képletesen.

  2. Ez egy rendkívül jó meglátás. Én is gondolkoztam hogy Lisa miért határolódik el az egész House-tól. Igen elgondolkodtató, amit mondtál és ezen a szálon érdemes elindulni. Talán majd az elkövetkezendő időben többet is megtudunk, de ha megtudtok valamit azt kiváncsian meghallgatnánk.

  3. Rajtad kívül még rengetegen keresik erre a választ, de amíg valamelyik érintett (elsősorban Lisa) nem áll ki elmondani, addig csak találgathatunk!
    Az tuti biztos, hogy ez nem csak a fizetéscsökkentésről szólt, bár nyilván az senkinek nem esik jól ha a rábízott feladatot tökéletesen megoldja és a jól megérdemelt emelés helyett fizucsökkentést kap!
    Ami biztos, hogy pl. RSL-lel ellentétben Lisának ez nem csak egy munka volt, amiért felvette a pénzt, majd hazament! Mindig ő volt a leglelkesebb, szívét-lelkét beletette és ahol csak lehetett megjelent a House-t képviselve! Talán a sorozat legjobb PR-embere volt, nemcsak játszotta Cuddy-t, hanem meg is élte! Még a tavaly januári People’s Choice Awardson, ahol 4 díjat nyertek, is ő volt az, aki egyedüliként képviselte a sorozatot! És nagyon úgy tűnt, hogy az általad felsorolt 3 emberrel jó volt a kapcsolata, főleg Laurie-val volt egy hullámhosszon!
    Ezek után el se tudom képzelni milyen nehéz lehetett neki ott hagyni sorozatot, biztosan komoly oka lehetett! Valami történt ott, verziókat hallottam én is Hughról, Shore-ról, a republikánus Fox csatornával való összezördülésről, de tényleg nem tudom! Ami fura, hogy úgy fest ő aki korábban mindenkivel jóban volt, most senkivel nem tartja a kapcsolatot, ő akinek annyira fontos volt ez a szerep, megtagadja, még a múltidézést is….

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..