A 3. évadfináléban House kirúgja Chase-t, és Cameron felmond. Bár benne maradtak a sorozatban, a 4. évad elején House több jelöltet is versenyeztetett a csapatába. Köztük volt: Dr. Chris Taub, Dr. Remy Hadley (Tizenhárom), Dr. Lawrence Kutner és Dr. Amber Volakis (Törtető Cafka).

David Shore: Az ember mindig a nézői előtt akarsz járni egy lépéssel. Ha akkor rázod fel a dolgokat, miután a nézők megkérnek rá, akkor már túl késő. Az eredeti team hároméves programban vettek részt. Soha nem képzeltük volna, hogy a sorozat három évig menni fog, de nem tűnt volna helyesnek, hogyha örökké megtartottuk volna őket ebben a helyzetükben. És az is furának tűnt, hogy bárki is ilyen sokáig együtt dolgozzon egy ilyen nehéz természetű emberrel.

Katie Jacobs: Megvolt az a luxus, hogy kipróbáljunk dolgokat, mielőtt még mondták volna, hogy próbáljunk ki dolgokat. A csatorna támogatott minket. Elmentünk hozzájuk az ötlettel, hogy Survivorosan kezdjük a 4. évadot.

David Shore: Az én ötletem volt, hogy ahelyett, hogy House 45 embert meginterjúztat, majd felvesz hármat, inkább felvesz 45-öt és kirúg 42-t. Így tűnt helyesnek. és benne volt az a tévéshow-s elem, ami ennek a karakternek tetszene.

Anne Dudek (Dr. Amber Volakis): Volt ott egy csomó színész, akiknek semmi közük nem volt a sorozathoz, csak ültek ott őzike szemekkel. Jó volt, mert tényleg átéreztük egymás helyzetét. Fura élmény volt.

Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner): Az tetszett a legjobban az egészben, mikor bementem a meghallgatásra. Tízen voltunk a váróteremben és általában egy meghallgatáson mind a tízen ugyanúgy néztek ki, karaktert tekintve. Arra gondoltam: “Ó, biztos más és más szerepekre jelentkeztünk”, mert egészen 20-tól 70 évesig voltak ott nők és férfiak, különböző származással. Mikor rájöttem, hogy ugyanarra a pár orvos szerepére jöttünk, annyira izgatott lettem, hogy most olyan színészeket keresnek, akik nem a kinézetük, hanem más okok miatt alkalmasak a szerepre.

Anne Dudek: Az első megérzésem az volt, hogy “Uramatyám, Amber olyan, mint House csak nőben. “Csomó gonosz meg rossz dolgot kellett csinálnom. Próbáltam megtartani azt, hogy egyszer majd képes legyen jóvátenni mindezt, de mindig az mondták, hogy “Nem, ő tisztán gonosz.” Az volt az érzésem, hogy minél inkább szélsőséges és megbotránkoztató dolgokat csinálok, annál valószínűtlenebb, hogy a teamben maradok. Arra gondoltam, “Esélytelen, hogy megtartanak, mert őrült a karakterem.”

David Shore: Útközben rájöttem, hogy “Ó, nem csak House rúgja ki az embereket. Én rúgom ki az embereket. Megírtuk a forgatókönyvet, aztán eszembe jutott, hogy “Uramatyám, ezek a színészek most futnak a példányukért, és belelapoznak, hogy megtudják, mennek vagy maradnak.”

Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron): A 4. évadban hagyatkoznom kellett az írókra és bíznom abban, hogy tudják, mit akarnak. Frusztráló volt a helyzet, mert többet akartam dolgozni. Arra a pár jelenetre, amit akkoriban kaptam, boldogan mentem be. De ha az ember elkötelezett egy tévésorozat iránt annyi éven át, tényleg dolgozni akar, nem csak ülni egy helyben.

David Shore: Fura volt az az időszak. Mikor visszatekintek, akkor tetszik, amit Cameronnal, Chase-zel és Foremannel csináltunk. Szerintem kicsit más tónusuk lett. Érettebbé váltak. De nem voltak benne sok jelenetben, és nehéz volt kitalálni, hogyan rakjuk bele őket a történetbe. Kicsit kínos volt.

House felvette Kutnert, Tizenhármat és Taubot és elküldte Ambert. Bár a karakter visszatért, mikor kiderült, hogy House legjobb barátjával, Dr. James Wilsonnal jár.

David Shore: Volt egy pillanat az egyik részben, mikor House és Wilson ráeszmél, hogy Wilson valójában House-szal jár és mind a ketten megrémültek. Az nagyon jó volt.

Robert Sean Leonard: Imádom azokat a részeket. Jó volt azokat forgatni, mert megszoktam, hogy minden nap Hugh-val dolgozom. Kellemes volt a változás.

Anne Dudek: Imádtam, hogy abban a történetszálban a karakter egy másik oldalát ismerhettük meg. Nem egy versenyhelyzetben volt, mint korábban. Az ambíciózusság abból fakad, hogy attól félsz, mások manipulálni fognak. Én úgy gondoltam Amberre, hogy nagyon bizonytalan és szüksége van a szerelemre. Szóval az egész értelmet nyert.

Amber meghalt a kétrészes évadfináléban (House feje, Wilson szíve), amelyben House próbál visszaemlékezni a buszbaleset és egy nő halálának előzményeire. A “House feje” rendezője, Greg Yaitanes nyert egy Emmy-díjat az epizódért.

Greg Yaitanes (rendező, vezető producer): Szó szerint az egyik legjobb tévés forgatókönyv volt, amit valaha olvastam. Nagyon határozott elképzelésem volt az epizódról, mind a színészi játékot, mind a valós és a képzelt világok közötti váltást illetően, mikor a saját emlékezetedben vájkálsz. Az a rész nagyon különleges számomra. Nem csak azért, mert nyertem érte egy Emmy-t, hanem mert a fiam egy nappal a forgatás befejezése után született.

Katie Jacobs: Annak a résznek a Super Bowl után kellett volna adásba kerülnie, de aztán közbejött az írók sztrájkja. Mindig is tudtam, hogy Greg lenne a legalkalmasabb rendező. Szóval, mikor megnyerte érte az Emmy-t, büszkeség fogott el. Ekkor voltam producerként a legbüszkébb. Ez a célom: hogy lehetőséget adjak mindenkinek, hogy a legjobb munkát adhassák ki a kezükből.

Anne Dudek: Csodálatos volt, hogy mindent megtapasztalhattam ezzel a karakterrel. Nem sok ilyen karaktert látni a tévében. Mikor kerülhetne a “törtető cafka” hirtelen a kórházi ágyba, ahol épp az utolsó pillanatait éli? Olyan szerencsésnek érzem magam, hogy része lehettem ezeknek a jól megírt és kivitelezett epizódoknak. Bizonyos szempontból megnyertem a lottót. Az ember színészként pont erre vágyik. Pont erre.

Bár Foreman és Chase a sorozat végéig maradtak, Cameront kiírták, miután elvált Chase-től, miután megtudta, hogy megölt egy afrikai diktátort.

Jennifer Morrison: Nagyon elkeseredtem, mikor közölték, hogy Cameron távozik. Az a beszélgetés nem volt valami vidám számomra. De nyilvánvalóan ez megváltoztatta az életemet és ezért hihetetlenül hálás vagyok.

David Shore: Jennifer fantasztikus volt, de azért döntöttünk így, mert úgy gondoltuk, kifulladt a karakter.

Jennifer Morrison: Mikor távozott, Cameron nagyon magabiztos volt azt illetően, hogy mi az, amire képes és ebben nagy része van annak, hogy House megtanította kiállni önmagáért. És hogy kiálljon House ellen. És ha változni és fejlődni akar, akkor azt kellett tennie, amit nem akart megtenni, távozni.

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

  1. Nekem egy olyan speciális kérdésem lenne, ami nem egészen tartozik ide, de lassan egy éve nem hagy nyugodni egy rejtély. Hetekig keresgéltem akkoriban. De semmilyen morzsát nem csíptem el, hogy miért is ment el Lisa Edielstein (Cuddy). De valami nagy-nagy bánata lehetett, ha még ennyi idő után se tudták visszahozni. Mert ugye állítólag hívták meg minden. Az utolsó részre, a záró bulira, interjúkra stb. De semmi. Teljesen kizárja House-t. Először azt nyomatták, hogy a pénz, majd hogy személyes. Konkrét elméletem nincs, de (mindig van egy “de” 🙂 ) szerintem vagy Hugh Laurie-hoz van köze, véletlen túlzottan összegabalyodtak (amit annyira nem tartok reálisnak) vagy pedig Katie Jacobshoz vagy David Shore-hoz. Mivel ha egy másik karakter lenne a gondja, nem tagadná meg az interjúkat, stb. Azzal, hogy elzárkózik a sorozattal kapcsolatos kérdések elől, magától House-tól határolódik el. House-t pedig az előbb említett három személy alkotja képletesen.

  2. Ez egy rendkívül jó meglátás. Én is gondolkoztam hogy Lisa miért határolódik el az egész House-tól. Igen elgondolkodtató, amit mondtál és ezen a szálon érdemes elindulni. Talán majd az elkövetkezendő időben többet is megtudunk, de ha megtudtok valamit azt kiváncsian meghallgatnánk.

  3. Rajtad kívül még rengetegen keresik erre a választ, de amíg valamelyik érintett (elsősorban Lisa) nem áll ki elmondani, addig csak találgathatunk!
    Az tuti biztos, hogy ez nem csak a fizetéscsökkentésről szólt, bár nyilván az senkinek nem esik jól ha a rábízott feladatot tökéletesen megoldja és a jól megérdemelt emelés helyett fizucsökkentést kap!
    Ami biztos, hogy pl. RSL-lel ellentétben Lisának ez nem csak egy munka volt, amiért felvette a pénzt, majd hazament! Mindig ő volt a leglelkesebb, szívét-lelkét beletette és ahol csak lehetett megjelent a House-t képviselve! Talán a sorozat legjobb PR-embere volt, nemcsak játszotta Cuddy-t, hanem meg is élte! Még a tavaly januári People’s Choice Awardson, ahol 4 díjat nyertek, is ő volt az, aki egyedüliként képviselte a sorozatot! És nagyon úgy tűnt, hogy az általad felsorolt 3 emberrel jó volt a kapcsolata, főleg Laurie-val volt egy hullámhosszon!
    Ezek után el se tudom képzelni milyen nehéz lehetett neki ott hagyni sorozatot, biztosan komoly oka lehetett! Valami történt ott, verziókat hallottam én is Hughról, Shore-ról, a republikánus Fox csatornával való összezördülésről, de tényleg nem tudom! Ami fura, hogy úgy fest ő aki korábban mindenkivel jóban volt, most senkivel nem tartja a kapcsolatot, ő akinek annyira fontos volt ez a szerep, megtagadja, még a múltidézést is….

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..