Ahogy egy éve (a PMc Magazine indulásakor), idén is Lisával készült interjú az új év első számába (csak az interneten jelenik meg az újság).

A reflektorfényben: Lisa Edelstein

Írta: Tyler Malone – 2011. január

Lisa Edelstein és Patrick McMullan régóta barátok, fiatal koruk óta, mikor még Manhattan utcáit járták New York-i klubkölykökként. Lisa Edelstein – Lisa E., ahogy akkoriban hívták – beceneve volt még “Az éj királynője, A pillanat lánya, az új Edie Sedgwick és 1989 “celebütáns”-a. Azóta híres színésznő lett a televízióban. A ’90-es évek nagyrészében vendégszerepelt az évtized legnépszerűbb sorozataiban (Seinfeld, Jóbarátok, Frasier, Wings, Vészhelyzet, Divatalnokok, Az elnök emberei, Felicity, Superman: az animációs sorozat, Megőrülök érted, Esti meccsek, Relativity, Texas királyai és The Larry Sanders Show), de a millennium után elkezdődött a Doktor House és ezzel a karrierje is.

Az elmúlt év elején Lisa Edelsteinnel készítettük az első interjúnkat, a PMc Magazine induló számába. Az egy évvel ezelőtti beszélgetésünkben a House 8. évada is téma volt. Végül a 7. lett az utolsó számára. Utána kapott egy szerepet a kritikusok által is elismert Férjem védelmében-ben. A 2011-es év a nagy kezdetek év végek éve volt mind a magazin, mind Lisa Edelstein számára, szóval a januári kiadásunkban – melynek témája a “Kezdetek és végek” – úgy döntöttünk, egy év után leülünk beszélgetni vele arról, mi történt kedvenc tévés színésznőnkkel, és mit tervez a jövőben.

» A januári számunk témája a “Kezdetek és végek”. Újév van – boldog új évet, amúgy – és a magazin most egy éves és gondoltuk, nagyszerű lenne, ha első interjúalanyunkként visszatérjünk hozzád egy évvel később.
Gratulálok a magazinnak! El sem hiszem, hogy már egy évesek vagytok! Nemsokára ajakfeltöltésre, zsírleszívásra és lézerkezelésekre lesz szükségetek. Figyelmeztetlek, ezektől úgy fogtok kinézni, mint bárki más, aki ilyen kezeléseken esett át, de egyelőre annyit mondok: élvezzétek ki a fiatalságotokat!

» Hogy telt az elmúlt 12 hónap?
Hát, sok változást hozott számomra – némely durva volt, de a legtöbb izgalmas volt. Senki nem várhatja el ettől az állástól, hogy stabil legyen, ami azt illeti, kreatívan szólva, mindannyian keressük a kaotikusabb munkákat. Néha fel kell rázni a dolgokat.

» Igen, az egyik nagy változás volt az, hogy kiléptél a House-ból. Kezdetektől benne voltál a sorozatban, hogyan gondolsz vissza erre a szerepre, a munkára, sorozatra, emberekre?
Csodálatos munka és nagyban megváltoztatta az életemet. Nagyon örülök, hogy részese lehettem!

» Szóval idén otthagytad a “House”-t, amellyel millió Huddy-rajongót őrületbe kergettél, viszont azonnal kaptál egy több epizódos szerepet a “Férjem védelmében”-ben. Hogyan értékelnéd ezeket a dolgokat? Milyen volt Celeste Serranót alakítani több évnyi Lisa Cuddy után?
Mikor Kingék felhívtak ezzel az ajánlattal, izgatottan mondtam igent. Hogy végre egy kicsit gonosz, szabadszellemű bajkeverőt játszhattam, hatalmas fellélegzés volt. Hét évnyi szűk szoknya és elnyomott személyiség rányomhatja a bélyegét egy emberre. Nagyon jó volt átnyergelni a Férjem védelmében-re; csodálatosak a színészek meg az írók. És: New Yorkban forgathattam egész nyáron. Vettem egy összecsukható bringát, amit annyira szeretek, hogy az a nevetségessel határos, és mindenhová azon mentem. Jó volt végre váltani.

» Milyen egyéb dolgokba kezdtél bele akár a magán- akár a szakmai életedben? Milyen projektekben veszel részt vagy fogsz rész venni?
A magánéletem fantasztikus és teljes és semmi közöd hozzá. Há!
A szakmai életemet illetően: várom a következő tévés szezont mind producerként, mind színésznőként és keményen dolgozom egy saját projekten. Sajnálom, erről nem árulhatok el részleteket, de ígérem, beszélni fogok róla, amint eljön az ideje.

» Fenomenális színésznő vagy…
Köszi!

» Azon gondolkodtam, vajon mely színésznőkre nézel fel? Kik a kedvenceid?
Nem szoktam ilyen listákat felállítani. Nincs 10 kedvencem, de még kettő sincs. Azokra a színészekre nézek fel, akiknek hosszú, érdekes karrierjük van. Mint pl. Frances McDormand vagy Patricia Clarkson és hasonlók, akik inspirálnak

» Úgy tudom, Los Angeles és New York City között ingázol. Nyáron melyiket szereted jobban? Az enyhe, relatív napos és meleg, de nem túl ünnepi hangulatú kaliforniai időt vagy a sokszor fagyos New York-i hideget és havat, amely ellenben sokkal hangulatosabb ilyenkor?
Tudod, már hosszú ideje a keleti parton vagyok többnyire és nem igazán hiányzik a hűvös szél vagy a télvégi jégeső. Mindemellett New Yorkban decemberben – a hideg levegőjével – érzed, hogy most fog mindenki elmenni vakációzni. Benne van a levegőben. Azt imádom. Los Angeles-ben ez nincs meg, az biztos. Ott a legközelebbi érzés ehhez az, mikor a város nagyrésze elutazik egy hétre és a forgalom kevésbé gyilkos tempót diktál.

» Végül: mi az újévi fogadalmad 2012-re? (Vagy mi az, amit csinálni vagy amin változtatni akarsz?
Ellene vagyok ennek az egész újévi fogadalmasdin. Miért kéne újévig várni, hogy változtass dolgokon?

[PMc Mag]

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. Végre új interjú Lisával! Jó most már egy kicsit róla is olvasni… 🙂 Hiányzik az állandó jelenléte, de ha ennyi projektje van készülőfélben, akkor valamit csak látunk majd mi is belőle. 🙂
    Kedvenc részem: “A magánéletem fantasztikus és teljes és semmi közöd hozzá.” Hát LOL 😀
    Köszönöm még egyszer, Ági, a fordítást! 🙂

  2. Tényleg nem rossz hallani felőle, bár nekem még mindig hiányzik Cuddy és House örökös veszekedések és miegymás. Jól néztek volna ki a sorozatban együtt a 8-dik évadban, sajnálom, hogy most olyan ül a székében mint 4Man (foreman). A kokszos seggű érdekesen néz ki mint igazgató. Vajon tényleg beigazolódnak a pletykák és tényleg a 8-dik az utolsó évad?

  3. Ezzel a “nincs semmi közöd hozzá” résszel jól befogta a száját a riporternek… 😀 Jó ez a kis iromány.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .