A premier premierje (frissítve)

A szerencsések már láthatták a 6. évad első epizódját (tulajdonképpen első kettő, mert duplaepizód) csütörtökön egy los angelesi moziban. Tényleg olyan volt, mint egy igazi mozifilm premierje: felvonultak a szereplők, interjúk/fotók készültek velük/róluk. A nézők többi része pedig rajongókból meg (gondolom) újságírókból állt, bár Ausiello már hét elején közölte, hogy ő látta az epizódot. Ez nem meglepő, az újságíróknak mindig hamarabb kiadják a premiereket és a finálékat is.

SPOILERES, aki (még) nem akarja megtudni, Hugh mit mond, az annak ellenére szerintem nézze meg hang nélkül a videót, mert amilyen arcokat bevág a kamerába, az hihetetlen!

» Hugh Laurie! Először is, imádom a nyakkendőjét! Fantasztikus!
Hugh: Köszönöm. Valójában nem az enyém, leloptam egy fickó nyakából. Nagyon dühös, nagyon dühös lett.
» Nos, nagyon jól áll magának!
Hugh: Köszönöm!
» Nagy események várnak önre a héten. Jön az Emmy-átadó, jövő héten “House”-premier… Milyen érzés volt, mikor megtudta, hogy egyedül fogja elvinni a hátán a kétórás évadnyitót?
Hugh: Kicsit… kicsit beparáztam. Beparáztam, ahogy most is, mert most fogom először megnézni, ráadásul másokkal. Fogalmam sincs, hogy tetszeni fog-e az embereknek. De ez a jó benne. Ettől izgalmas ez az egész szakma.

» Rendben. Szeretett együttdolgozni új színészekkel House-ként a “Doktor House”-ban?
Hugh: Általában véve a változás ellen vagyok. Utálom a változást. De ebben az esetben… nagyszerűek voltak azok a színészek. És azalatt a három hét vagy egy hónap alatt nagyon közel kerültünk egymáshoz. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Közel kerültünk.
» Három hétig vagy egy egész hónapig tartott a forgatás?
Hugh: Nos… nos, egy hétig csak próbáltunk az elején, ami elég szokatlan. Erre részben azért volt szükség, mert tíz vadonatúj karakter is bejött, ami még nem fordult elő a sorozatban, és ezenkívül egy… egy teljesen új világban voltunk. Semmi nem történik a kórházban, semmilyen orvosi rejtély nem lesz, szóval… annyi új elem jött be, hogy úgy döntöttek, hogy ez azon ritka alkalmak egyike, amikor kénytelenek voltunk megcsinálni azt a különleges dolgot, amit “próbálás”-nak hívnak.

» Rendben. Nos, egy teljesen sebezhető állapotban láthatjuk House-t, ahogyan még nem láttuk. Ön szerint a közönség máshogy fog tekinteni rá ezek után?
Hugh: Remélem, remélem. Talán majd megbocsátják neki egy-két korábbi húzását. Ha tudjuk valakiről, hogy fájdalmakkal küzd, hajlamosak vagyunk megbocsátani az egyes kitöréseit. Ami nem azt jelenti, hogy most mindenkinek szimpatizálnia kéne vele; House nem olyan karakter, akivel feltétlenül szimpatizálni kéne. Azon csodálkoznék én is, ha valaki mégis így tenne.

» Nagyon jó. Sok sikert a hétvégére!
Hugh: Köszönöm szépen!

Katie Jacobs, exec. producer beszél a kétórás premier rendezéséről

» Öm, Katie Jacobs kisasszony, nagyon csinosan néz ki!
Katie: Ó, hát köszönöm, nagyon kedves, hogy ezt mondja.

» Ezt az epizódot, ami majd most jön, ön rendezte, ugye?
Katie: Így van.
» Beszélgethetnénk erről?
Katie: Persze, mire kíváncsi?
» Ez egy nagyon más epizód. A többi karakter nincs jelen…
Katie: Igen.
» …csak Mr. Hugh Laurie…
Katie: Igen.
» Emiatt máshogyan kellett rendeznie?
Katie: Nos, azért így meséljük el a történetet, mert az előző évad végén, mikor bekerül az intézetbe… általában az évadok között eltelik annyi idő, amennyit nem vagyunk képernyőn. Általában visszajövünk három hónap múlva, hogy mi van Wilsonnal, mert ugye Amber meghalt, meg ilyenek. Ennél a sztorinál úgy éreztük, hogy a legjobban úgy lehet elmesélni, hogy megmutatjuk a közönségnek a belépés másnapjától a kilépés napjáig lezajlott eseményeket. Az epizód kétórás és kábé két és fél hónapot ölel át. És… a végén pedig visszautazik a kórházba.
» Igen, ez tök jó. Öm… és minden bizonnyal Hugh Laurie el tud vinni a hátán egy kétórás premiert olyan karakterekkel, akikkel még nem találkozott előtte, szerelembe esik velük, meg ilyenek…
Katie: Igen, ez nagyon szórakoztató volt. Nagy kihívás volt, mert itt volt nekünk az egész nyáriszünet, és kitaláltuk, hogy igen, így kéne elmondani a történetet, és… mivel kevés időnk van előkészíteni egy epizódot a televíziózásban, szóval eldöntöttük, hogy “Ó, tudod, ki lehetne jó orvosa House-nak? Andre Braugher.” Szóval még forgatókönyv nélkül felajánlottuk Andrénak a szerepet. És Andre elfogadta. És Franka Potentével még az év elején találkoztam, és mondta, hogy “Ó, az nagyon jó karakter lenne!” Szóval mindegyikük akkor fogadta el a szerepét, mielőtt még megírtuk volna a forgatókönyvet. És… még azelőtt megépítettük a díszletet, mielőtt megírtuk volna a forgatókönyvet… Szóval sok kihívást nyújtott ez. Szóval, mikor rendezel, akkor körbejársz egy már meglévő díszletet, általad már ismert színészekkel. Szóval ez nagy falat volt, de a “House” stábjában mi szeretünk keményen dolgozni. És magunk miatt is szeretnénk máshogy nyúlni a dolgokhoz, hogy mindig újdonságot vigyünk az egészbe, ne unjuk el magunkat. És remélem a rajongóknak tetszeni fog a végeredmény.
» Igen. És szerintem elég jól sikerült a rendezés…
Katie: Ó, nagyon jó. Remélem is.

» Van rá esély, hogy ezekből a színészekből később is látunk majd valamit az évad során?
Katie: Nos, a következő epizódban, mikor visszatér a Princeton-Plainsboróba, elmegy Dr. Nolanhez…
» Ó, nagyszerű.
Katie: Öm…, hogy megbeszéljen vele pár dolgot. És mást nem árulok el. Nem árulok el, de arra koncentráltunk, hogy megmutassuk, milyen House Vicodin nélkül, milyen House abszolúte nem bunkóként. Vissza tudja-e fogni magát? Milyen lesz? Más lesz, mint előtte, és meg is tud maradni olyannak? Nagyon mókás lesz.
» Biztos nem marad olyan. Az lehetetlen.
Katie: Nehéz, azt elmondhatom, hogy nehéz. Amikor próbálja befogni a száját, és nem beszólni Foreman diagnózisa közben, és… ez nagyon nehéz.
Ő legbelül egy gyerek. Különösen nehéz. De az évad többi része miatt is nagyon izgatott vagyok. Azt nem tudom, hogy mondtam-e, hogy House beköltözik Wilsonhoz…
» Ó, nem.
Katie: Igen, mert nem szabad egyedül maradnia, szóval együtt fognak élni. És: hogyan fog boldogulni a team… Ez mind nagyon izgalmas nekünk. Remélem a rajongók szeretni fogják.
» Nagyon vicces lehet House-t és Wilsont egy lakásban látni, ahogy együtt élnek.
Katie: Igen, nagyon vicces.

» Köszönöm szépen.
Katie: Köszönöm, örülök, hogy talákoztunk.
» Szintúgy.

Hugh beszéde a vetítés előtt

Hugh: Ez egy nagyszerű csapat (a sorozat készítői), úgy százan vannak itt, már hajnali három óta fennvannak, szóval majd meglátják, tizenöt másodperccel azután, hogy lemennek a fények, bealszanak. De nagyszerűek, és keményen dolgoznak, a képességeik… nos, majd meglátják a vásznon.
Emellett szeretném megköszönni és gratulálni szeretett vezérünknek, rendezőnknek, executive producerünknek, a saját Fitzcarraldónknak, Katie Jacobsnak, aki átvontatta ezt a hajót a hegyen (mint a “Fitzcarraldo” c. filmben). Emellett Katie Jacobs kezdeményezte a kapcsolatot a NAMI-val, a Mentális Betegségek Nemzetközi… öm… Szövetségével! Igen, köszönöm. Ez nem vicc volt. Lehetett volna az is. Mondhatnám, hogy az volt, de nem volt az. Nagyon büszkék… nagyon-nagyon büszkék vagyunk erre a kapcsolatra, nagy… megtiszteltetés volt számunkra, hogy némi szerepünk lehetett abban, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a… mindannyiunk életének erre a komoly és fontos elemére. Egy olyan dologra, ami nagyon sokakat érint. Némi pénzügyi szerepünk volt benne, eladtunk pár pólót. Amit önök közül talán sokan megvettek. Isten áldja önöket! Azt hiszem több mint félmillió dollárt (100 millió forint) gyűjtöttünk össze pólók eladásával, ami lenyűgöző.
Emellett ezzel a ma esti eseménnyel is gyűjtöttünk valamennyi pénzt, ezáltal egy újabb csekket felajánlhatunk a NAMI-nak. Amit azt hiszem, Stephen Feinstein, a NAMI elnöke fog átvenni. És szeretném a színpadra hívni a többi szereplőt: a hihetetlenül elbűvölő Lisa Edelsteinnel felvezetve, csekkel a kezében.
(Lisához:) Ha szeretnél mondani pár szót, akkor csak tessék! Nem? Nem mondasz.
Mr. Feinstein, Uram… A “House” egész stábja nevében szeretném megkérni, hogy fogadja el ezt a csekket. Minden jót kívánunk!

Mr. Feinstein: Nagyon szépen köszönöm ezt a csekket! Köszönöm azt az érzékenységet, ahogyan bemutatják a mentális betegségeket. Ez egy csodálatos kapcsolat, az emberek sokat tanulhatnak az ilyen betegségekről nem csak az országban, hanem talán az egész világon azáltal, amit önök csinálnak. Nagyon szépen köszönöm a producereknek, a szereplőknek és a stábnak. A szívünkbe zárjuk önöket.

Hugh: Nos, ahogyan azt a ’30-as években mondták: “forogjon!” És mi… mindannyian reméljük, hogy élvezni fogják. Köszönöm, köszönöm, hogy eljöttek!

» Robert Sean Leonard:…
Hugh: Ja.
» …a legfélénkebb, legnyugodtabb ember a világon…
Hugh: Ja.
» …nem akarja néha megpofozni?
Hugh: Hogy meg akarom-e pofozni őt? Állandóan.
» Hogy: “Ébredj már fel!”
Hugh: Ja. Ami azt illeti, meg szoktam pofozni. Néha. Egyszerűen az… őrületbe kerget. Részben azért, mert ellopta az ötletemet: amikor csatlakoztam a sorozathoz, azt gondoltam, hogy majd én leszek a társaság nyugodt tagja. És Robert Sean Leonard kitúrt engem ebből a pozícióból. És ez még most is nagyon idegesítő.

» Főszereplőnek lenni elég sok munka lehet…
Hugh: Nos, igen. Eléggé…
» …megcsókolni, megmenteni…
Hugh: Elnézést, ismételje meg, nem hallottam.
» Mindig meg kell csókolni valakit vagy meg kell menteni valakit…
Hugh: Igen? Ez az elvárás? Ezt az apróbetűs részt nem olvastam el (a szerződésemben).

» A 6. évadban House ismét a diagnosztikai rejtélyek megoldását választja annak ellenére, hogy igazából most nem is orvos. A kórház ezt hagyni fogja neki?
Hugh: Nem. Mármint csak szigorú feltételek mellett. Ez így működik. Ha valakiről kiderül, hogy nem teljesen épeszű, akkor annak előbb bizonyságot kell tennie az épelméjűségéről, mielőtt visszakapná az engedélyét. Szóval, mikor House visszatér a kórházba, akkor próbaidőre veszik vissza. És ez így sokkal viccesebb. A próbaidő sok feszültséget tud okozni.

» Lesz valami előmenetel House és Cuddy kapcsolatában?
Hugh: Nem mondhatom meg. Erről nem beszélhetek.
» Meg kellett kérdeznem…
Hugh: Igen, igen. Mondjuk azt, hogy igen.
» Nagyszerű.

Videó letöltése (tvműsor, amiben az interjú utolsó válaszait vágták be, illetve az elején megmutatják Hugh ülőhelyét az Emmy-átadón) :: A videó képekben

» Cuddy elvesztette a legjobb diagnosztáját. Ez felzaklatja, érdekli-e egyáltalán vagy örül annak, hogy ő nincs ott a kórházban?
Lisa: Igen, nagyon örül, hogy nincs ott. És próbál megtenni mindent annak érdekében, hogy House-nak minden okés legyen. Állandóan veszekednek. Úgy veszekednek, mint egy szerelmespár, mintha már 80 ezer éve házasok lennének. Nagyon jelentős kapcsolat van közöttük, mindegy az, hogy ezt hogyan és mikor mutatják majd ki. Szóval igen, Cuddy ott lesz House mellett, mikor visszatér.

» Szóval ott lesz mellette.
Lisa: Igen, és még House maga sem tudja, hogy mi lenne neki a jó, és mindenki próbál a kedvében járni, boldoggá tenni, hogy felépülhessen. És egészséges legyen a jövőben.

» Van valami esély arra, hogy House pszichés változása sokáig fog tartani? (vicodin-nélküliség, józanság)
Lisa: Talán csak rövid ideig fog, hiszen ez House világa. De ez így realisztikus. Mikor valakinek ilyen problémája van, az egy élethosszig tartó küzdelem. És a kérdés az, hogy a problémája csak a Vicodin és a fájdalom, vagy ez benne van a jellemében.

» És mi a helyzet Cuddy-val egyéb téren?
Lisa: Tudja, most két dolog van vele: ott van a munkája, mint a kórház dékánja, amire sokszor csak “adminisztrátor”-ként utalnak, amit én nem szeretek. Aztán pedig ott van a House-szal való kapcsolata. *nevet* És… és ott van neki a kisbaba, ami miatt megváltoznak az igényei mint nő. Szóval a sorozatban kábé csak ennyi szerepem van: ő a dékán, és ott van neki House. Nem igazán vannak más dolgai. Vagy lehet, hogy vannak, csak arról nem szerzünk tudomást (nem mutatják a sorozatban).

» Lehetne egy külön sorozat, spin-off “Cuddy MD” (“Doktor Cuddy”) néven. Az jó lenne.
Lisa: Igen. Köszönöm.

» Elmúlt évadban volt egy kamu hallucinált szex-jelenetük…
Lisa: Igen.
» Várható még valami ilyen téren?
Lisa: Még nem tudom.
» És szeretné, hogy legyen?
Lisa: Hát persze!
» Lesz csókjelenet?
Lisa: Nem tudom!

*Jesse jön hátulról*
Lisa: Úú, ki az? Jesse Spencer. Uramisten! És oyan gyengéd! (Jesse-nek:) Tudod, úgy hallottam, hogyha gyengéden megcsikizel egy nőt a hátán vagy a vállán, az endorfinokat termel, és jobban fogsz neki tetszeni.
Jesse: Ú, igazán? Dehát már dobtál engem!
Lisa: Tulajdonképpen ez egyfajta előjáték. Egész nap ez megy. Köszönöm neked, Jesse Spencer!
*Jesse csikiz*
Lisa: Ááh.

» Szóval, mi lesz Cuddy-val?
Lisa: Nem akarok semmit elárulni. De nagyszerű lesz az évad. Sok karakter számára egy hullámvasút lesz az egész. Sok csel és csavar lesz, ami meglepetésként érheti azokat az embereket, akik nem olvasnak spoilerező honlapokat. *nevet* És… nagyszerű lesz.

Forrás: EOnline!

6. évados és 5. évados jelenetek futnak a háttérben. Lisa és Robert szépeket mondanak Hughról (“Hugh a legjobb dolog, ami a televíziózásban történhet.” – Robert) és Hugh viccelődik a rövid hajával kapcsolatban.

Videó letöltése :: A videó képekben

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. Facebook-on lehetett jelentkezni a 250 par – ha jol emlekszem ennyi volt – (rajongoi) jegyre. Volt egy hasonlo akcio New Yorkban is, de ott ugye a szineszek nem jelentek meg.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..