A kreatív folyamat a "House"-ban – liveblog

Legutóbb úgy két éve látogatott el a sorozat a los angelesi Paley Center for Media-ba. Legutóbb pedig tegnap (Magyar idő szerint már ma!) készült egy beszélgetős interjú a főszereplőkkel és a producerekkel.

Liveblog a helyszínről
Dr. Gregory House annyira gúnyos és antiszociális főszereplő, hogy nehéz elhinni, hogy szívesen látott vendég az amerikai otthonokban. Az utánozhatatlan Hugy Laurie és a sorozat kreatív csapata most feltárja, hogy egy orvos, aki undok a betegekkel, hogyan lehet ennyire népszerű tévésorozatként még így, több mint száz rész után is. A résztvevők meg fognak nézni egy a sorozatra jellemző videót, majd megvizsgálják, hogy hogyan folytatják ezt a tiszteletlen kórházas sorozatot további rejtélyes betegségekkel és nem működő kapcsolatokkal.

19:15 – Üdvözlet a ma esti mini-Paleyfesztiválon! Úgy látszik kicsit késni fog a kezdés.

19:20 – Régi jó barátunk, Hitchcock mutatja be a mai este moderátorát, Ray Richmondot a Hollywood Reportertől. Ray elmondja, hogy látni fogunk egy válogatás videót a sorozat elmúlt pár epizódjából.

19:32 – Egyúttal behívja a résztvevőket: Omar Epps! Lisa Edelstein! Robert Sean Leonard! Hugh Laurie! Katie Jacobs! David Shore! Greg Yaitanes!

/Innentől SPOILERES!/

19:35 – Ray House útjáról kérdez a diliházba, itt lett vége az /5./ évadnak. “Nagy hatást tett a magánéletemre” – mondja Hugh.

19:37 – “Az elején aggódtam egy kicsit” – mondja Shore a sorozat kezdeti időszakára utalva. “Mikor elkezdtük, procedural sorozatnak indultunk, és a karakterek nem voltak annyira középpontban” – teszi hozzá Katie. “Az alapelgondolás az volt, hogy úgy tálaljunk egy orvosi sorozatot mint rejtélyes sorozatot, ahol a gyanúsítottak maguk a tünetek. Plusz még azt is hozzátettük, hogy mit mond az orvos, miután a páciens távozik a vizsgálóból.”

19:39 – Ray azon tűnődik, hogy Hugh melyik akcentusa nem a sajátja: az, amit most hallunk vagy az, amit a sorozatban. “A sorozatos nem a sajátom” – mondja Hugh. “Mint azt maga nagyon is jól tudja, maga csirkefogó!” Megemlíti, hogy “A Főnix útját” forgatta, mikor megcsinálta a casting-videóját. “Pár másik színész segített a felvételnél. Jacob Vargas fogta a kamerát, és eddig még meg sem köszöntem neki. És Scott Campbell olvasta fel [Wilson szerepét]. A végén, mikor a kazettát csináltam, épp készültem berúgni. Aztán már türelmetlenek voltak, szóval csak egyszer hagyták, hogy megcsináljam. És megcsináltam és emlékszem, mikor elraktuk a kamerát, mondtam, hogy ‘Mit szóltok az akcentushoz?’ És Jacob (Vargas) azt felelte: ‘Milyen akcentushoz?’ Én meg erre: ‘Az amerikai akcentushoz.’ Erre ő: ‘Ja, hogy amerikai akcentussal beszéltél? Nem vettem észre.'”

19:41 – Hugh azt is bevallja, hogy azt hitte, Wilson karaktere a főszereplő, amire szintén meghallgatták őt is. “Nem igazán fektettem sok energiát a Wilson [karakterbe]” – ismeri el Hugh. “Miért is fektettél volna?” – vágja rá Robert. “Eléggé adja magát, nem?” – teszi hozzá Hugh. “A karakter leírása úgy szólt, hogy: ‘jóképű, kisfiús arc’ vagy valami ilyesmi. És jól gondoltam, hogy ez nyilván nem nekem való. Szóval nem fáradoztam sokat azzal a szereppel.”

19:42 – “Bevallom, hogy soha nem olvasom el az egész forgatókönyvet olvasópróba előtt” – mondja Robert. “Ha nem rák, rövid hét vár rám.”

19:43 – Omar a Hughval való munkáról: “Egy hihetetlen művész és elég magasra teszi a mércét. /Hughnak:/ Hali, haver!”

19:45 – Greg a sorozat rendezéséről: “Az egyik nagyszerű dolog ebben a sorozatban, — ellenben más sorozatokkal, amiken dolgoztam — hogy itt mindenki jól érezhetően támogatja a másikat és vigyáznak a másikra, és még akkor is 100%-osan odateszik magukat, ha nem őket veszi a kamera, hanem épp valaki más dialógusát. És még azt nagyon imádom, hogy szerették volna, ha én rendezem a 100. epizódot, és azt, hogy mindenki azon van, hogy olyan újszerű és eredeti legyen az egész, mint első nap az olvasópróbánál.”

19:46 – Ray azt kérdi, hogy a 6. évad első része miért kevéssel a finálé után játszódik, miért nem a szokásos három hónapos kihagyás után. “Nem akarjuk azért felkavarni a dolgokat, hogy felkavarhassunk dolgokat” – mondja David. “Csak folytatni akarjuk ennek a karakternek a felfedezését. Csak megnézzük, hogyan folytatódik az élete. És az elmúlt évad végén nyilván valami olyasmit tettünk, ami természetesnek és igazinak tűnt számomra de egyúttal extrémnek is. Hűek akarunk maradni a valósághoz, amennyire csak lehet, szóval ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Szóval mi… Katie fogja rendezni a kétórás évadpremiert, ami alapjábanvéve egy mozifilm, ami végigköveti House-t abban az intézetben. És egy jóval nagyobb időszakot ölel fel az epizód, mint amihez hozzászoktunk. Az ő intézetbeli életéről fog szólni és a gyógyulásáról.”

19:48 – Ray arra tereli a szót, hogy milyen agyafúrt a sorozat (olyan mint a kábeltévés sorozatok) és, hogy milyen nagy a sorozat nézettsége. “Képzelje, milyen jó lenne, ha lebutítanánk?” – viccelődik David. “Egyszerűen csak egy olyan sorozatot készítünk, amit szeretünk, és úgy látszik egy csomó más ember is szereti és ennek nagyon örülök. A nézők okosabbak mint minden bizonnyal az országos tévécsatornák gondolják vagy mint én gondolom sokszor.” – mondja Hugh. “Az emberek nagyszerűek.”

19:50 – David bevallja, hogy most már nem nagyon szól be nekik a csatorna ennyi év után. “Van nekik aggódnivalójuk bőven, az elsőéves sorozataikért, amiket még nyugodtan elszúrhatnak” – viccelődik. Hozzáteszi, hogy a Fox csatorna mindig is támogatta a sorozatot. “Egy csomó ideig a népszerű ‘American Idol’-t rakták elénk felvezetőnek… azt kérném is vissza!”

19:53 – Hugh megoszt még pár dolgot a sorozat keletkezéséről: “[Az elején] még nem is ‘House’ volt a cím, nem is volt címe egyáltalán. Emlékszem, amint Bryan Singer azt mondja, hogy ‘Tudod, a sorozat nagyjából erről a fickóról szól, akit House-nak hívnak’, mintha ez valami hatalmas felfedezés lett volna. És az is volt. Előtte nem volt ez kimondva.” Katie odaszól Hughnak: “Ez érdekes, mert én meg arra emlékszem, hogy mondtam neked, hogy ‘House’ lesz a cím, te meg azt felelted erre, hogy ‘Ne, nehogy már az legyen a címe!'”

19:55 – David gondolata a House és Wilson nevek eredetéről: “Ez csak az én kis utalásom Holmes-ra, Sherlock Holmesra. House és Wilson versus Holmes és Watson.”

19:57 – Robert mondatai a sorozat sikeréről: “Nekünk ez csak annyi, hogy leparkolunk a parkolóba, iszunk egy kávét, beszélünk és együtt próbálunk valami jót létrehozni aztán meg hazamegyünk. Ez maga a sorozat. Szívesen lógnék magunkkal. Itt mindenki okos és vicces és kedves és törekszik a jó munkára és azt nem hiszem, hogy ez más munkahelyeken így lenne. Ez egy nagy áldás.”

19:59 – Hugh a Lisával való csókolózásról: “Egy csomó ember állt körülöttünk kamerákkal… ha valakit el akarsz csábítani, ez nem kifejezetten az ehhez megfelelő romantikus környezet. Az egész nem természetes, fura, egy különös helyzet és a jó az egészben, hogy ezt mindenki tudja. De ez nem olyan, hogy állsz egymagadban, és kijelented, hogy ‘Ez fura!’ Hát persze, hogy fura!” Lisa visszavág: “Ha valaki el akarna csábítani, akkor igenis az lenne a megfelelő, ha kamerákat állítani körénk!”

20:02 – Ray arról kérdez, hogy mikor jutott eszükbe a Cuddy/House-kapcsolat. “Már rögtön az elején” – mondja David. “Mindegy, mit írunk, kettejük között mindig is ott van az a fura szexuális feszültség. És ezzel már foglalkozunk a legelső nap óta.” A kettejük fantáziált kalandjukról: “Szerintem akkor is jelentős esemény volt, még ha a végén kiderült, hogy nem volt valós. Nagyon jelentős volt, hiszen betekintést nyertünk House tudatalattijába.”

20:04 – Hugh a sorozat jelenlegi történetszáláról: “Sokszor kérdezgetnek, hogy szerintem minek kéne történnie House-szal vagy mit remélek, hogy megtörténik. Engem nem igazán az érdekel, hogy mi történik vele, hanem, hogy hogyan. Max. csak ezen gondolkodom, tulajdonképpen részben ez is a feladatom: hogy azon aggódjak, hogy hogyan, nem azon, hogy mit. Jó ötleteken vagy jó történeteken. Részemről a végrehajtás a lényeg, az, hogy hogyan van megírva a forgatókönyv és nem az, hogy mi [történik]. Ha House transzvesztita lesz, nem igazán érdekel, addig, amíg az jól van megírva. Tudom, hogy sok-sok ember meg tud írni egy jó ötletet, de inkább játszom el egy rossz ötletet, amit David Shore ír meg.” David erre úgy felel, hogy írt neki már pár rossz ötletet.


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

6 hozzászólás

  1. Én ezt láttam youtube-on mármint pl. azt hogy amikor Hugh mondja hogy Wilson karakterének milyen volt a leírása és hogy miért nem fektetett annyi munkát annak a karakternek az eljátszásában az benne ugyan így egy monológban amikor még régebben a paley centerben jártak… Még egyszer elmondta ugyanazt?! Ez poén azért itt a videó és a többit is megtaláljátok a régebbiből: http://www.youtube.com/watch?v=90sTPYNz4Oc

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .