Interjú Greg Yaitanesszel, a 8×11 “Nobody’s Fault” rendezőjével az epizódról és a következményeiről. Csak az olvassa el, aki látta a hétfői részt!

A “Nobody’s Fault”-ban nem volt annál nagyobb pillanat, mikor kiderült, hogy az egyik csapattagot leszúrták. Ekkor esett le mindenkiben, hogy House-t nem egy páciens miatt vonták vizsgálat alá, hanem azért, mert Chase-t leszúrták. Az epizód végén olyat láthattunk, amit előtte még soha: a lelkiismeret-furdalásos House bocsánatot kér Chase-től, aki lehet, hogy már soha nem lesz ugyanaz.

Greg Yaitanes, a sorozat vezető producere rendezte ezt az epizódot. Beszélgethettem Greggel a témában. Hogy milyen volt a kamera mögül? És ez mit jelent a sorozatot illetően?

Ezeket mondta Greg Yaitanes az epizódról és a 8. évad további részeiről:

» Először is, gratulálok a 30. House-rendezéséhez. Milyen érzés?
Megtiszteltetés. Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen kreatív otthonom, ahol méltányolták a közreműködésemet és fejlődhettem is. Ez nem túl gyakori a televíziózásban.

» Ez a 30. elég királyul sikerült. A “Nobody’s Fault”-ot hova sorolná a többi között?
Szerintem ez a legjobb mind közül. A színészektől a stábig. Ez a legjobb, amit valaha csináltam.

» Beszéljünk arról a tényről, ami szerintem az este legnagyobb meglepetése volt: mikor Chase-t leszúrták. És emiatt House-t és a teamjét mikroszkóp alá tették. Jeffrey Wright Dr. Walter Cofieldként vendégszerepelt. Meséljen a kikérdezős jelenetekről, különösen azokról, melyekben Hugh Laurie szerepelt!
Az, hogy két erőművet nézhetek testközelből, amint egymással szemben ül egy asztalnál, nagy kiváltság. Azóta akartam dolgozni Jeffrey-vel, mióta láttam őt az Angyalok Amerikában. Jeffrey és Hugh játékát látni olyan volt, mintha a Gehriget és Ruthot láttam volna egy Yankees-meccsen. Két ember, aki a legjobbat nyújtja abban a pillanatban.

» Szerintem, ami leginkább megérintett az az, hogy Dr. Cofield mindenre rákérdezett, amit a nézők House viselkedéséről el tudnának mondani. Írtam erről egy listát:
Vicodinozás
Egy eset prezentálása a teamnek
Sértő beszólások
Játékok űzése a teammel
Pácienssel való kapcsolat hiánya
Hogy a fájdalom számára “érdekes”
Kísérletezgetés a diagnosztizálás közben
Az empátia hiánya

Igen. Ennek az epizódnak csak az ez előttiekkel együtt van értelme. Hogy kívülről tekintsünk House viselkedésére. Nézőként úgy tekintettünk erre a világra, hogy nem tehetünk semmit a történések ellen. A sorozat karakterei is ezt tették. És most valaki megsérült. Ebben az epizódban felteszik a megfelelő kérdéseket.

» Az epizód végén kiderül, hogy House felelősnek érzi magát a Chase-szel történtekért és még bocsánatot is kér. Ez a továbbiakban milyen hatással lesz House-ra?
Minden, ami ebben az epizódban történt, hatással lesz a továbbiakra.

» Meséljen Chase felépüléséről! Lesz majd újra 100%-os, fizikailag ÉS mentálisan is?
A “Nobody’s Fault” utáni epizód ezt fogja vizsgálni. A teljes történést Chase szemszögéből láthatjuk. Ritka az, hogy egy sorozatepizód azzal foglalkozna, mi történt a megelőző héten. Kíváncsi vagyok, az emberek hogy fogadnak egy olyan epizódot, aminek az a címe, hogy “Chase”. Jesse nagyszerű benne, amúgy.

» Beszéljünk az évad hátralevő részéről. Lesz egyfajta “történetszál” a maradék epizódokban?
Lesz. De azt fejre is fogják állítani, amolyan House-osan.

» Nem kérdezek rá, hogy Cuddy visszatér-e, mert tudom, hogy mindenki ezzel bombázza. De azt megkérdezem, hogy érez a sorozat elmúlt években történt változásaival kapcsolatban.
Nekem tetszik, hogy felkavarjuk a dolgokat és, hogy olyan sorozatban dolgozhattam, amely vállal efféle kockázatokat. Szerintem jól tettük.

» Végül: ezt minden interjúalanyomtól megkérdezem. Az utóbbi időben miket szokott nézni a televízióban?
Downtown Abbey, American Horror Story, The Walking Dead és a Homeland.

[TV Done Wright]

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .