8×07 “Dead & Buried” – extrák

Odette és Charlyne a rajongók kérdéseire válaszolnak, az epizód írója (David Hoselton) pedig az írásról mesél:

Videó letöltése
Odette: Sziasztok! Odette Annable vagyok, és Dr. Adamst alakítom.
Charlyne: Sziasztok! Charlyne Yi vagyok, és Dr. Parkot alakítom.
Peter: Sziasztok! Peter Jacobson vagyok, és Dr. Taubot alakítom. Azért vagyok itt, hogy feltegyem az általatok beküldött kérdéseket Odette-nek és Charlyne-nak. Jesse kérdése: Taubon kívül “ki a kedvenc karaktered a sorozatból?”
Charlyne: Ó, Wilson jó. Wilson, Wilson a kedvencem. Imádom azt a morgós “Te-te, House!” figuráját.
Peter: Ez volt a legjobb…
Odette: …Robert Sean Leonard…
Peter: Robert Sean Leonard-paródia, amit valaha is hallani fognak! Alexis kérdése mindkettőtökhöz: “Eddig vígjátékokban szerepeltetek, miben más a House?”
Charlyne: Az a pár, amiben játszottam, mint ipró volt.
Odette: A vígjátékok, amikben voltam, azokban is sokszor volt impró. Itt viszont mindent a papír szerint kell mondani. De közben meg ez a sorozat is nagyon vicces.
Charlyne: Én inkább azokat a komédiákat szeretem, amelyek a jelenet miatt viccesek és nem azért, mert van a végén egy vicces mondat.
Peter: “Charlyne-ban és a karakterében vannak közös vonások?”
Charlyne: *nevet* Igen, teljesen ugyanaz vagyok, mint ez a karakter, ilyen kis vadállat.
Peter: Mondj két jellemzőt a karakteredről!
Charlyne: Erős… és divatos.
Peter: Divatos… És most Charlyne-ról. Erős vagyok?
Charlyne: Öm… izmos vagyok.
Peter: És divatos?
Charlyne: Van érzékem a ruhákhoz.
Peter: Szóval divatos vagy.
Odette: Ők ketten egy és ugyanaz.
Peter: Stacy tudni szeretné, “Legbelül hogy éreznek a karaktereitek House-szal kapcsolatban?”
Charlyne: Szerintem lenyűgözi, amiket csinál.
Odette: Adamsről is ezt mondanám. Lenyűgözi House. A cinizmusa fura módon pozitívnak hat a szemében.
Peter: Köszi, hogy néztétek a “Rajongók kérdeznek”-et!
Odette: Hétfőnként este 9-től…
Charlyne: A Fox-on!

Get the Flash Player to see this content.

Videó letöltése
Dead & Buried – írta David Hoselton
Sziasztok! David Hoselton vagyok, a 8. évad 7. epizódjának írója, címe “Meghalva és eltemetve”.
Mikey története – ő volt ugye a halott gyermek apja… Ez a történet fontos volt számomra, már évek óta forgott a fejemben. És voltak vele problémák: bár ő [a gyerek] a tökéletes páciens House számára, hiszen az élők hazudnak neki. A holtak már nem tudnak. De az volt a probléma, hogy önmagában nincs kockázata annak, [ha House nem jön rá a diagnózisra]. Szóval változtatni kellett a történeten, hogy növeljük a kockázatot. Ennek több módja is volt. Az egyik: a House-Foreman kapcsolattal növeljük a kockázatot. Foreman megmondja neki, hogy nem vállalhatja el az esetet. És így az lesz a téma, hogy House milyen messze képes elmenni, hogy megoldja a rejtélyt, kockáztatva a karrierjét, a munkáját.
A másik: behozzuk a másik pácienst [a hetibeteget], és így már két párhuzamos eset megy párhuzamosan, és House kettészakad.
Érzelmi kockázat is fennáll: Mickey [a nő] és Emory [a pasas] története. Mikor tragédia ér egy párt, mindketten máshogy reagálnak. És ennek a párnak a két tagja a gyász két végletét éli át. Mickey tagadásban van és Emory nem tud továbblépni. És ez rányomja a bélyegét a házasságukra, a kapcsolatukra. Aztán mikor a végén – House közreműködése folytán – Mickey mondja Emory-nek, hogy “Nekem is hiányzik”, ott átszakad a gát és középen összetalálkoznak.

Foreman is próbál belefolyni a történetbe főnökként, House idomárjaként. Neki kéne megakadályozni, hogy House visszajusson a börtönbe és ebben az epizódban elég nehéz dolga van ezzel. Próbál fenyegetőzni azt remélve, hogy House visszalép, de nem teszi meg, mert… Wilsonnak valószínűleg igaza van: House függő, és a végletekig elmegy a rejtvény megfejtéséért. És Foreman rájön, hogy ezt nem tudja megoldani. És mikor Wilson mondja neki, hogy “ezt nem tudod megoldani”… és itt utalunk Cuddy-ra, most először az évadban. Kiemeli Cuddy nagyszerű House-kezelési képességeit: bár sok problémája volt House-szal, de attól még sikerült kordában tartania. Szerintem a végén, mikor Foreman megemeli House klinikai munkaidejét, kicsit Cuddy-nak tiszteleg. “Ő elég jól csinálta, és én nem tudom nála jobban.”

Chase meg végig titkolózik, aztán kiderül, hogy tévés dokinak állt, ez ilyen celebszerű valami. És, mikor Jesse Spencer olvasta a forgatókönyvet, felvetette, hogy lehet, hogy túl idétlennek tűnik ezek után Chase. És ebben a jelenetben valójában idétlen, de ahogy jobban átbeszéltük Jesse-vel, megértette, hogy Chase a jó szándékból tette, csak a jelenetben a tévéstúdióban heccelik fel Chase-t arra az idétlen szintre. Szóval Jesse megértette ugyanúgy, ahogy Chase, a karakter is megértette. És Jesse is írt pár mondatot abba a jelenetbe, hogy hitelesebb legyen. Meg felvette azt az öltözetet is, meg hozta az akcentust. David Shore is odajött és nézte a jelenet forgatását és nagyon élveztük Jesse produkcióját. És bár a végén csak fél perc került bele az epizódba, de amúgy jó volt.


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .