Kulisszavideók a múlt heti epizódból (fordítással), spoileres:

A kulisszák mögött Odette-tel: az ortopéd rendelő szétzúzása

Get the Flash Player to see this content.

Odette: Volt már baseball-ütő a kezemben baseball-gyakorló pályán, de nem tudok baseballozni. Szóval felidézem a régi emlékeket, és kiengedem a dühömet – valódi dühöt… Volt barátok miatt vagy bármi, nem fontos.
*jelenet*
rendező: Nézd ott azt a csontot… a gerinc…

“Risky Business” – a kulisszák mögött

Get the Flash Player to see this content.

– Forogjon!
– Forog!
– Háttér indul!
rendező: Mehet!
*jelenet*
rendező: Ennyi! Nagyszerű lett.
– Ennyi!

Az író vlogja

Get the Flash Player to see this content.

A történet onnan ered, hogy az írószobában ebédeltünk a többiekkel és az olimpiáról beszélgettünk. És arról vitáztunk, hogy ésszerű-e az amerikai csapatnak drukkolni pusztán azért, mert amerikaiak vagyunk. Emögött a hazafiasság van. És ezen a beszélgetésen gondolkodtam utána, és felmerült bennem, hogy ezt át lehet-e ültetni egy epizódba. Elkezdtem gondolkodni egy olyan karakteren, aki meg tudná személyesíteni ezt a vitát. Ez egy vezérigazgató lett, aki át akarja telepíteni a cégét a tengerentúlra. És akkor lehet vitázni azon, hogy ez a karakter hazafias-e vagy sem.
Az nagyszerű ebben az epizódban, hogy írhattam a két új karakterünknek, Adamsnek és Parknak, még Chase és Taub előtt. Fura helyzet ez, mert nem ismerhettem még Adamst és Parkot, mert még nem készült el teljesen az első meg második rész, melyekben bemutatjuk a két karaktert, mikor elkezdtem írni az epizódot. Szóval írás közben egyeztetnem kellett [az első két rész íróival] Peter Blake-kel és David Fosterrel, hogy “Ti most hogy álltok? Ez meg ez az ötlet helyénvaló lenne?” Szóval lehet, hogy kicsit nehezebb, nagyobb kihívás volt, de megérte.

Ebben a részben nagyobb betekintést kapunk abba, milyen Foreman főnökként. Meetingeket vezényel, ellenszegül House-nak – amint rájön, hogy eltűnt az a drága gép, egyből tudja, hogy House volt az. Azonnal próbálja megoldani a helyzetet. Látszik, hogy képes House ellen intézkedni. Nagyon jól ismeri House-t, ismeri a trükkjeit. És… majd kiderül, mindez hova vezet.
Az a legelső pácienses jelenet, amelyben House mandarinul beszél azért került bele, mert akartam egy zsarolós jelenetet az elejére, de közben ott volt a páciens lánya, akinek nem volt szabad értenie. Szóval House-nak idegen nyelven kellett beszélnie. Aztán át kellett néznem a korábbi részeket, hogy milyen nyelveken tud House. És ekkorra még nem találtam ki, hogy a páciens melyik országba akarja áttelepíteni a cégét. Szóval Kína evidensnek tűnt a cég szempontjából, és House tud mandarinul – ezt azt hiszem, az első évadban megtudtuk. Szóval gondoltam, jó, ez így működhet: House mandarinul fog beszélni. És rá kellett jönnöm, a mandarin mennyire bonyolult nyelv. Tehát ki kellett húzni pár mondatot, hogy a lehető legegyszerűbb lehessen a jelenet Hugh és Michael Murray számára. És csodálatos munkát végeztek. Volt egy fordító a forgatáson, akit eléggé lenyűgözött, amit hallott tőlük a jelenetben.

Szerintem ez lett a legjobb jelenete az epizódnak: mikor a végén House azok után, amit Adamsszel művelt, megmondja neki, hogy most már a team teljes jogú tagja lehet, majd közli vele, hogy tudja, miért volt végig olyan mérges. Az első változatban a köpeny-jelenet nem volt benne, csak House simán elmondta Adamsnek a dolgot. Aztán kaptunk egy kérdést a produkciós irodától, hogy milyen ruhák kellenek Adamsnek a következő epizódokra. A következő epizódban már laborköpenyt akartunk adni rá, de aggódtunk amiatt, hogy nem is vezettük be előtte, hogy ő köpenyben lesz. Szóval Sandy Bookstaver, a rendező azzal az ötlettel állt elő, hogy ez az utolsó jelenet kezdődjön ezzel a kedves gesztussal House részéről; hogy üdvözli Adamst a teamben, majd közli vele, amire rájött.
Jövő héten sok izgalom várható: visszajön a régi team, láthatjuk majd Taubot… de ezen kívül a történet meg a hangulat is nagyon jó lesz.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .