Az inHouse alkalmazásban közzétett videók, fotók, forgatókönyv a 8×02-höz kapcsolódóan. A két utolsót már láthattuk korábban:

Az írók vlogja

Get the Flash Player to see this content.

“Transplant” – írta Liz Friedman és David Foster

Liz: Helló! Liz Friedman vagyok.
David: Én pedig David Foster. Vezető producerek vagyunk a House c. tévésorozatban.
Liz: Így van. És Eric Foreman, orvosi dékán irodájából jelentkezünk. Új orvosi dékán. A House 8. évadának második részétől.
David: Mi léptettük őt elő orvosi dékánná.
Liz: Így van. Számos jelöltet meghallgattunk Fosterrel, és mindent egybevetve Foreman volt a legalkalmasabb.

Liz: Szerintem stábtagként az érdekelt minket – figyelembe véve, hogy House-t egy extrém helyzetbe hoztuk, hiszen belehajtott a barátnője házába, amely egy elég komoly és illegális tett -, hogy lássuk, ahogy szembenéz a következményekkel. És, hogy ez kihasson a tőle távolabb állókra is. Az, hogy börtönben volt, annak társadalmilag is következménye volt számára. Aztán ez olyan utakat nyitott meg számunkra, hogy: ha börtönben vagy, akkor az élet megy tovább nélküled. És mikor House kikerül a börtönből, megtudja, hogy az élet hogyan ment tovább nélküle.
David: Szóval, miután House visszajön a kórházba, láthatjuk, hogy a kórház megváltozott. House megfizetett a tettéért, a világ továbblépett, és visszatér, nem tudva, mit talál majd itt. És azt találja, hogy fura módon a világ tovább forgott nélküle – akár tetszik ez neki, akár nem. Az egyik ilyen továbblépés az az, hogy az irodáját átalakították, az ortopédia kapta meg. Ez vicces helyzeteket adott nekünk, amin gondolkodhattunk: hogy mik történhetnek abban az irodában jelenleg. Az bizonyos volt, hogy ezt a helyiséget csak a háttérben fogjuk látni. És mik történhetnek itt: épp gipszelhetnek valakit vagy mankós, járókeretes emberek lehetnek ott. Háttérben lévő látványt tekintve ezek bizonyultak érdekesnek. Ezzel tudtuk érzékeltetni a változást. Ha konferencia-teremmé alakították volna, akkor láttunk volna változást? Nem igazán.
Liz: Ja.
David: De így most máshogy néz ki az iroda, és más is a funkciója – ez egy jelentős változás és veszteség House számára.
Liz: És érdekes volt, akár a díszletekben sétálgatni és látni, hogy megváltozott a környezet, az olyan fura érzés volt, annyira… teljesen más érzés volt, és nem volt úgy helyes, hogy nem az asztal, a könyvespolcok, meg a többi volt ott, értik. És tudtuk, hogy azzal, hogy a szereplőket, House-t meg a közönséget ebbe a kényelmetlen helyzetbe hozzuk, majd a végén visszaadunk ebből egy szikrányit, az nagyon tetszett. Nem adjuk az egészet vissza, csak egy kis részét.

Liz: Tetszett nekünk az a gondolat, hogy House-t visszahozzuk, de nem kapja meg a régi teamjét. És az is tetszett, hogy ahelyett, hogy House maga választja ki a delikvenseket, inkább egy olyan szituációba jön vissza, ahol nincs meg a részlege, csak vedd ezt az épp nem használatos embert, és tedd a dolgod. És ezt a szálat nagyon szerettük. És Park… érdekes egy olyan karakter, aki – a felszínen legalábbis – csöndes és kedves.
David: Maga az a gondolat, hogy komplexusa van az élettel, magyarázza a viselkedését.
Liz: Igen. De az, hogy különbség van aközött, hogy ki vagy és ki akarsz lenni, és hogy a megoldás erre az, hogy fogadd el önmagad ahelyett, hogy valami olyasmit kergetsz, ami nem te vagy… Parkban megvan a szikra és az indulat, és ezt ő nem szereti magában. De House arra ébreszti fel őt, hogy ő lehet, hogy rendben van így. Szerintem Foreman főnökként rá fog jönni arra, hogy lehet, hogy azt hiszi, hogy tudja, hogyan kezelje House-t, de szerintem a valóság trükkösebb lesz, mint gondolná. Az viszont biztos, hogy ismeri House-t, szóval…
David: …tudja, hogy mik a szándékai.
Liz: Igen, szóval Foreman tökéletesen alkalmas arra, hogy House-t mind kincsként, mint problémaként kezelni tudja.
David: Az tök érdekes Foreman karakterében – ami nagyon is valóságos az olyan orvosok alapján, akiket én ismerek -, hogy karrierista. Az érdekli, ami előrébb viszi a karrierjét. És akár gondolta, hogy valaha dékán lesz, akár nem, ezt arra használja fel, hogy előrébb vigye a karrierjét. És szerintem emiatt hívta be House-t. House jó színben tudja feltüntetni őt – legalább is reméli.

David: Leginkább House és Wilson kapcsolatát szeretem írni a sorozatban. Akár barátok, akár ellenségek, vagy valamik a kettő között, mókás felfedezni, mi folyik kettejük között. És végeredményben… a lyukak Wilson fején pont beleillenek a House fején levő lyukakba. Ők ketten mindig megtalálják a módját, hogy kibéküljenek és barátok maradjanak. Még a Kedvezőtlen kimenetel-ben is, megpróbálják megtalálni az utat. A sorozat folyamán többször is megtalálták. Ebben a részben is jó móka volt megtalálnunk ezt az ösvényt.
Liz: Igen. És nekem ez nagyon valóságosnak hat, mert mikor van egy régóta tartó barátsága az embernek, még ha közben el is kanyarodtunk egymástól, mikor együtt vagyunk, nagyon könnyű újra megtalálni a közös hangot. Ha régóta ismerjük már egymást, még ha el is távolodtunk kicsit vagy össze is vesztünk, semmi nem tudja kitörölni a közös múltunkat. És House-nál és Wilsonnál ez megvan. És, mikor ismét összekerülnek – Wilson bármennyire is tudja a logikus agyával, hogy ez a fickó nem tesz jót neki -, mégis jól megvannak együtt.
David: Így kényelmes.
Liz: Igen. Passzolnak egymáshoz. És ők ketten valamelyest a sorozat szíve.

Tüdőlebenyek

Get the Flash Player to see this content.

Lebenyek a dobozban – Tényleg van ilyen?

David: A “lebenyek a dobozban” azt jelenti, hogy egy donorból kiveszik a tüdőt, és mesterségesen keringetik benne a vért. És ezt a technikát valóban használják valódi kórházakban, valódi orvosok, hogy kicsit felturbózzák az átültetésre váró tüdőt; hogy kigyógyítsák az esetleges betegségekből; hogy megváltoztassák a fiziológiai paramétereit, hogy a lehető legjobb formában lehessen az átültetéshez. Ez megnövelte a felhasználható tüdők számát az utóbbi években az országban.
Liz: És érdekes, hogy a tüdő az egyetlen olyan szerv, amelynek nem kell vér, hogy oxigént kapjon.
David: Igen, a lebenyek önmaguk is be tudnak szívni oxigént. Ez a feladatuk. Szóval csak levegővel kell érintkezniük, nem kell keringő vér ahhoz, hogy oxigén jusson beléjük. Ettől olyan egyedi a helyzete. Ez az egyik dolog, amit szeretünk a tüdőben.
Liz: Így van. Jó kis orvostudomány, ráadásul érdekes maga a történet is.

8. évados promófotózás

Get the Flash Player to see this content.

“A Fox arcai” fotózás

Get the Flash Player to see this content.

Kulisszafotók • BTS photos

Forgatókönyv • Script

Csatlakozás a társalgáshoz

6 hozzászólás

 1. Valaki igazán feltölthetné az inHouse telepítőjét, hogy legalább JailBroken iOS cumóra fel tudjam rakni. Igazából nem is értem, hogy miért nem lehet elérni a magyar AppStore-ban :S
  Anyway…

  Edit.: Az 1.0-t megtaláltam, de abból még sokminden hiányzik.

  A promofotózásos képen amilyen fejeket Hugh vágott… :iconlol:

 2. Sííírok ezen a menyasszonyos képen 😀

  …”Foreman főnökként rá fog jönni arra, hogy lehet, hogy azt hiszi, hogy tudja, hogyan kezelje House-t, de szerintem a valóság trükkösebb lesz, mint gondolná.” […] “Igen, szóval Foreman tökéletesen alkalmas arra, hogy House-t mind kincsként, mint problémaként kezelni tudja.”

  nem mond ez egy kicsit ellent egymásnak?

 3. “És ők ketten valamelyest a sorozat szíve.” 😐 Azért ezt kiegészíteném szívesen, de mindegy…
  Igaznak igaz, csak hiányos az állítás. 😕

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..