A hivatalos számozás szerint a #2-3 a két új jelenet, de mivel már a hivatalosan #1-es és az őszi betekintős kinn van bejegyzésben, így legyen ez a 3. és 4. Tökmindegy. Mivel már láttam az epizódot, ezért a lejátszási lista alatt megtaláljátok a magyar fordítást is.

1. videó fordítása

2. videó

House: 80 mg az adagja. Ez csak 40.
nővér: Igaza van. Elnézést.
Mendelson: Ne aggódjon. Szeretem, ha a nővérkéim rosszalkodnak.
*House kiveszi a szájából a Vicodint és odacsúsztatja Mendelson kezébe*
House: Mendelson, kezdem azt hinni, hogy te csak a nyálam ízét szereted [és azért kéred el a gyógyszeremet].
Mendelson: *nevet* Hé, House! Nézd meg a legújabb logónkat *a horogkeresztes tetkóját mutatja*.
House: Tényleg odavagy a szvasztikákért, Mendelson. Ezt ironikusnak szántad?
Mendelson: Német név.
House: Ahogy a House is. Zsidó vagyok… Á, fekete meleg cigány vagyok. *el*

3. videó

House: Miért lopod el a cuccaimat?
fickó: House, hallottam, hogy nemsokára kiengednek. Ezekre nem lesz többé szükséged.
House: Hallottál a meghallgatásomról. De arról nem, hogy szoktam reagálni, ha valaki ellopja a tonhalamat. Tedd vissza!
fickó: Ne-em.
House: Biztos? Szembeszállsz egy olyan fickóval, aki 20 kilóval több nálad, és akinél van egy bot, amely – bár be lehet hozni a börtönbe, de – okozhat problémákat, ha felhelyezik a végbeledbe.
fickó: Ja, és akkor lőttek a meghallgatásodnak. És nem fogsz beköpni, mert nem [akarod kivívni a többiek haragját]. Szóval most hagyod, hogy kisétáljak innen.

4. videó

Adams: Miért gondolja, hogy azt fogom tenni, amit mond?
House: Mert ön egy okos, nemesi család sarja, aki csak azért vállalta el ezt a munkát, mert a liberális elvei alapján meg akarja változtatni a világot. Már most unja az egészet, és ez az eset érdekes.
Adams: Honnan veszi ezeket?
House: A cipője: minden nap más, drága darab, soha nem bőrből. Ez mutatja, hogy gazdag és liberális. Antik medál, arany, hagyaték, ami a nemesi családra utal. Sálat hord péntekenként, amely azt mutatja, hogy a Hopkinsban volt rezidens, amely azt jelenti, hogy okosabb, mint az eddigi interakciónkból következtetni lehetne. És a szemei: egyedül akkor nem láttam unottnak, mikor a diagnózisról beszélgettünk. Szóval… igen, lupuszra fogja kezelni.

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

 1. Na, most olvastam twitteren, hogy valahová ide kell írni a véleményt a részről. Akkor ide is leírom. 😀

  Én most megnéztem a rendes részt, és azt kell mondanom, hogy csalódtam. Olyan szempontból, hogy abszolút semmi kritikus pillanata nem volt, amikor azt éreztem volna, hogy görcsbe rándul a gyomrom. A promók alapján sokkal durvább verekedéseket, zsarnokoskodást, több “visszapofázást” vártam volna, és ez iszonyat kevés volt. Bár még nem próbáltam, de szerintem egy börtön ennél sokkal keményebb, főleg, ha olyan jófiúkkal van megspékelve, mint amiket ide is beraktak.
  A párhuzamok zavartak a legkevésbé, sőt jókat mosolyogtam rajtuk. Legalább az bejött. (Alvie-beteg, Nolan-fekete orvos, magánzárka-elvonó, stb…)
  De még az eset (legalábbis maga a megoldási folyamat) se volt izgi. A végén az tetszett, hogy a csaj adta be neki a gyógyszert, és vállalta a kockázatot. Good point.
  Egyelőre meg vagyok békélve a karakterrel, nem a legnagyobb szám, de tényleg egy hullámhosszon vannak House-szal. Kíváncsi vagyok a kibontására.
  És House lakótársa volt még szimpatikus. Bírom az ilyen Néma Leventéket. (Nagy marcona, félelmetes pasi, aztán közben pedig jó.)
  Hát szóval… Ahogy Geri is mondta, ez már eléggé eltávolodott az alapoktól (bár ezt talán az eddigiekre is el lehetett mondani). Most még elment, hiszen tök más környezet, akárcsak a 6×1, tehát az ember eleve más szemmel figyeli, mást vár. De ha visszatér majd a PPTH-ba, nem biztos, hogy annyira izgi lesz ez a sok változás.
  Ja, igen. Közben rájöttem, hogy nekem nem azzal van bajom, hogy vérfrissítés történt/történik a House-ban, mert sokan azt mondtátok, hogy ó, nem baj, hogy új karakterek jönnek… Nem baj. A baj (nekem) csak az, hogy nem csak jöttek, hanem mentek is. Magyarán kicserélődik a színészgárda. Akkor ez már mégsem teljesen az a House. Mert amíg a 4. évadban is bejöttek az új csapattagok, de ott maradtak a többiek is; addig most itt kvázi tök új brigád lesz. Na mindegy. Én akkor is kiállok amellett, hogy Cuddy hiányozni fog a sorozatból (ha visszamentünk a kórházba).
  Ja, ami kicsit bosszantó volt, legalábbis engem zavart, hogy a díszlet egy az egyben a PPTH volt. Csak kicsit átfestve. Szerintem elég nagy az a stúdió, ne már, hogy nem tudtak volna másik díszletet felhúzni!
  Összességében nem volt rossz, de nálam nem érte el az évadnyitó-szintet. Persze megvárom a feliratot, hogy néhány részlet világosabb legyen, de… Azért sajnálom őket. Nekem mindig is a House jelentette a valaha volt legjobb sorozatot, és ez nem is fog megváltozni (hiszen ha csak rá gondolok, valamiféle jó érzés tölt el), csak fáj, hogy elvéreznek a végére. Nem sikerült a csúcson abbahagyniuk.
  Inkább nem várok semmit az évadtól, ismét a hagyom magam meglepni elvet alkalmazom, és szépen megadom a végtisztességet a kedvenc sorozatomnak azzal, hogy végignézem és hűséges maradok.
  Ja, mert én nem nagyon szeretném, hogy folytassák a 8. évad után. Persze nagyban függ attól is, hogyan veszik majd az irányt az események az évadban, és ha úgy döntenek, hogy lesz majd még 9. évad is… akkor talán még ki tudnának hozni belőle valami igazán jót. (Megjegyzem, azért elég erősen kellene majd kaparniuk.)
  Visszatérve a részhez. Alig várom, hogy legalább 1-2 régi karakter felbukkanjon.
  House hajáról annyit… nem baj, hogy lenőtt – az legalább börtön-feeling. De alapjáraton nem értem, miért nem hagyták hogy a karakter együtt kopaszodjon Hugh-val. Néha annyira gáz módszerekkel tüntetik el a kopaszságát, inkább hagyták volna természetesnek. Kit zavar? Attól még ugyanolyan jóképű…

 2. Most néztem meg az epizódot. (Nem ültem egész nap tűkön, hogy megnézhessem, hiszen egyszer már láttam.) De abszolút pozitív érzések kavarognak bennem. Ugye már több jelenetnek többször átrágtam a szövegét a fordításoknál, szóval a nüanszokat, félmondatokat is fel tudtam rendesen fogni. És nagyon tetszett, hogy szinten mindegyikben volt valami információ, ami House körülményeit írja le: hogy nem jött hozzá senki se látogatni, meg hogy 8 hónapja (mióta benn van) nem kapott indirekt felszólítást, ilyenek. Lehet, hogy kicsit szájbarágós ez a módszer, de minden pillanatot ki kell használniuk a készítőknek, és 43 perc alatt elmondani mindent, amit közölni szeretnének. Fölösleges momentum nem nagyon lehet benne.
  És persze így, zenékkel meg az insertekkel (pl. közelik) teljesebb képet kaptam.
  Ja, és a Fox-nak hatalmas pirospont, hogy alig rakták ki a csatornalogót, csak a reklámok után fél percig és utána is max. nagyon a sarokba. A tv2-nek lenne mit tanulnia tőlük. Persze a Fox-nál más a helyzet, nyilván nagyobbak, erősebb a brand, nincs szükségük annyi önpromóra logo képében – úgyis mindenki tudja, hogy ha House, akkor Fox.

  Nekem is az jött le, hogy nem volt elég félelmetes a börtön. Jó, mikor House-t majdnem szétverik, meg előtte, mikor nekilökik a falnak, az durva volt. De valahogy a gonosz karakterek se voltak olyan gonoszak, inkább olyan “puhák”. Meg, maga a börtönkörnyezet (jah, PPTH díszlet!) is olyan “puha” volt. De lehet, hogy ez csak azért jön így le, mert stúdiókörnyezetben ilyen puha fények vannak, ellenben a valóssal, amikor élesebbek a vonalak, mert tulajdonképpen a napfény (sárga) vagy lámpafény (sárga) adja ki, amit látsz, és nem stúdiólámpák (fehér). Mármint, lehet, hogy rosszul gondolom, nem vagyok fénytechnikus.
  De ha megnéztek egy westernfilmet vagy egy akciófilmet, na ott aztán minden kemény.

  Azért nem fognak hirtelen bejönni az új karakterek és kimenni a régik. Azaz, Cuddy hirtelen ment, Adams meg hirtelen jött, de pl. 13 még itt lesz egy picit, és Chi meg egy pici idő múlva érkezik.

 3. Az, hogy a PP-ból csinálták a börtönt, tényleg gagyira sikerült, de szerintem ez a balhémennyiség pont elég volt, ezzel akarták megmutatni, hogy a börtönben a kemény szavakkal nem mész semmire, promoba volt is valami ilyesmi, hogy vajon befogja-e majd a száját? A cserékről meg annyit: nem véletlenül ez lesz az utolsó évad, mindenki lelépett. :S Pedig még ezen kívül két évad elment volna szerintem, bár így is nagy sorozat lett és lesz mindig. 🙂
  “Azért sajnálom őket. Nekem mindig is a House jelentette a valaha volt legjobb sorozatot, és ez nem is fog megváltozni (hiszen ha csak rá gondolok, valamiféle jó érzés tölt el), csak fáj, hogy elvéreznek a végére.” Szívemből szóltál. 🙂
  Karakterekről annyit, hogy nekem ez a Chi abszolút nem szimpatikus, aki ebbe a részbe volt, elmegy, nehéz lesz megszokni az újakat, közel sem olyan szimpatikusak, mint Taubék a 4. évadban.
  Amúgy Ági, szerintem ez a “mennyi részletet mondanak el” dolog jól jött ki, pl a fizikás része nekem teljesen bejött, remélem ebből is kihoznak valami nagyon apróságot, csak hogy még tovább fokozzák House zsenialitását. 😀

 4. Hali mindenkinek így a karakter témához fűznék hozzá 1-2 dolgot ahogy olvastam sokan panaszkodtatok hogy új karakterek lesznek nos ez tudtomal azért van mert az újabb emberek olcsóbbak cuddy is azért nincs mert nem volt neki elég az a pénz amit ajánlotak (pontosan nem emlékszem a cikkre de a lényeg ez) és a csatorna is csökentete (nem akarok hülyeséget mondani) asszem a 8 miliós költségvetést 7 vagy 6 milióra.
  Nekem tetszet hogy kimodzultunk a korház falai közül 😀
  tény hogy nem volt olyan rémisztő a börtön mint azt megszokhatunk a MOZI filmekből de sorozathoz képest szerintem megálta helyét. House fejének falbaverése és a végén lévő majdnem leszurásnál azért izgultam hogy hogy fog innen kimászni 😀 a falfejesnél meg meglepődtem 😀
  de ez az én véleményem és ha House-t egy épitkezésen kötne ki vagy a Mecibe krumlit sütni én akkor is megnézném és egy rossz szavam nem lenne mert annyira megszeretem ezt a sorozatot és főleg Laurie karakterét

 5. Még mindig nem tudok semmit erről a Chi-ről. A PPTH díszlet nekem is feltűnt. Nekem a az epizód úgy tetszett persze nem ütött mint a többi évad nyitó, de jó volt. És Dr. Adams-el tényleg egy hullámhosszon voltak. A szobatársa nekem is bejött… a tücsök poén volt.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .