Az inHouse alkalmazásban (csak US) az alábbi négy videót tették közzé (olyanok, mint a dvd-extrák) a 8. évadnyitóval kapcsolatban:

Olvasópróba


Alternatív link

Russel: Russel Friend vagyok, a House egyik író-producere, és bemutatnám az új menüpontot az alkalmazásban, amelyben a forgatókönyvből teszünk közzé részleteket. Az a tök jó a forgatókönyveinkben, hogy sok változáson mennek át, míg a képernyőre kerülnek, és ennek fontos befolyásolója az olvasópróba. Itt adatik meg az a lehetőség, hogy a szöveg megelevenedjen: a színészek bejönnek az írói szobába és felolvassák a könyvet. Aztán mi [írók] megtesszük a szükséges változtatásokat a dialógusokban, a cselekvésben, meg ilyenek. Meg akartam osztani veletek ezt az élményt, szóval felvettük az évadnyitó első jelenetének [teaser] próbáját. Nézzétek meg, remélem tetszeni fog!

David Shore: Mindenkit üdvözlök a nyolcadik évadban! *tapsvihar* Volt olyan idő, mikor nem fogadtam volna le, hogy itt leszünk. Szóval… “Húsz Vicodin”, írta Peter Blake,… *taps*, rendezte Greg Yaitanes *taps*

Shore: Ezzel szoktuk kezdeni: David Shore vagyok, a producer…
Greg Yaitanes: Greg, rendező.
Odette: Odette Annable…
Shore: És itt meg is állnék. Odette új, tapsoljuk meg! *taps* És, ez a forgatókönyvből nem derül ki, de ő állandó szereplő lesz a sorozatban.
mindenki: Gratulálok!
Odette: Köszönöm!
*a többiek sorban bemutatkoznak, elmondják a karakterük nevét*

Shore: A teaser “a tengerparton kezdődik, ahogy az évadzáró befejeződött. Óceán moraj, autó motor hangja, majd ütközés…”

A teljes forgatókönyv

Az egyik jelenet forgatása


Alternatív link

Az író vlogja


Alternatív link
“Húsz Vicodin” – írta Peter Blake
Helló, Peter Blake vagyok, a House egyik vezető producere és én írtam az évadnyitót, a “Húsz Vicodin”-t. Az előző évad végén House belehajtott Cuddy házába. És akkor még nem tudtuk, hogy folytatjuk ebben az évadban. De miután leforgattuk az évadzárót és megnéztük, egyértelművé vált a börtön. Ez volt a leglogikusabb. És ez lenne a legérdekesebb House karaktere szempontjából: hogy szembenézzen a tette következményeivel. Csomót agyaltunk azon, hogy ez másmilyen legyen, mint a “Romlás”, amely pár évvel ezelőtt volt az évadnyitó, és egy elmegyógyintézetben játszódott. De az nagy különbség, hogy ott egy nagyon beszédes szobatársa volt, aki Lin-Manuel Miranda alakított. Szóval most egy nagyon halk szobatársat adtam neki. De, ami ennél is fontosabb, megpróbáltuk másmilyenre írni ennek a résznek a hangulatát. És még annyi, hogy ebben House többet ad fel, mint a “Romlás”-ban. Abban a rendszer ellen küzdött, és ebben csak szeretne élve kijutni a börtönből, és új életet kezdeni, ahol nem orvoslással foglalkozik. Sokat beszélgettünk arról [az írók], hogy House hogyan élné túl a börtönt, mind mentálisan, mint fizikálisan. És az utóbbiról úgy gondoltuk, hogy valószínűleg sokkal nagyobb termetű emberekkel fog szembekerülni, és felhasználhatná az orvosi tudását, hogy segítsen olyan börtöntársain, akik megvédhetik őt. És az előbbiről úgy véltük, hogy House túl tudná élni, mert számára az élet csak intellektuális rejtvényekről szól az élet – sokkal inkább, mint emberi kapcsolatokról. És, amíg talál a börtönben olyat, amivel lefoglalhatja az agyát, addig túl fogja tudni élni azt az egy évet.
A börtönben találkozik Dr. Adamsszel. Tudtuk már előre, hogy állandó szereplő lesz, és ami azt illeti, emiatt lett a börtön a helyszín. Mert milyen jó lenne, ha találkozna egy börtönorvossal, akit később bevenne a teamjébe. De, ami a karakterét illeti: azt akartuk, hogy House kontrasztja legyen. Mármint, bárki új, akit bevesz a teambe, a kontrasztja lesz, de olyasvalakit akartunk, aki még nem ismeri és eleinte nem kedveli House-t, de aztán az epizód történései folytán, ahogy közösen dolgoznak ezen az eseten, és együtt haladnak előre, és a végére tisztelni fogja. Aztán a saját munkáját kockáztatja, hogy megmentse ezt a beteget.
És, ha már láttátok az epizódot, akkor tudjátok, hogy a végén börtönben marad. Nem lehet tudni, hogy House mikor tér vissza a kórházba. Hamarosan… Aztán megtudhatjátok, mi történt a többiekkel: Cuddy-val, a teammel… Úgy döntöttünk, hogy az évadpremierben csak House-szal és az ő egy évével foglalkozunk, és a következő részben tudjuk meg, mi történt a többiekkel, és hogy House hogyan reagál ezekre.

Helyszíni szemle


Alternatív link

Helyszíni szemle Nancy Haeckerrel

Nancy Haecker vagyok, a House helyszín-menedzsere immár hét éve. A House-on sok dolog miatt jó dolgozni: egy nagyon jól olajozott gépezet. És ez fontos. Nincs sok tökölés. Mindenki tudja a dolgát, és hogy hogyan végezze azt, és az eszközöket is megadják hozzá. Szóval a House nagyszerű sorozat ilyen szempontból. Ami a helyszín részleget jelenti, sokszor a forgatás előtt jóval korábban értesülünk a történetről. Néha előfordul, hogy a forgatókönyv elkészülése előtt én már megnézegettem pár helyszínt. Aztán úgy szokott lenni, hogy megnézem a forgatókönyvet, és helyszíneket keresek az egyes részeire, Los Angelesben… Gyakran hívok fel helyszín-ügynökséget, hogy kell egy 200 ezer dolláros ház, nagy konyhával ezen meg ezen a napon. Aztán megnézik, melyik helyszín felel meg ennek.
Néha pedig beülünk a kocsiba, megnézünk pár olyan környéket, ami úgy néz ki, mint ami nekünk kell. Bekopogunk a házakba azzal, hogy “Nancy Haecker vagyok, forgathatunk itt?” Aztán lefotózzuk a helyszínt, és megmutatom a képeket a díszleteseinknek: itt van hat ház, ami közül választhattok. Kiválasztanak kettőt-hármat, aztán kimegyünk a helyszínekre és latolgatják, mit szeretnek és nem szeretnek bennük. Aztán remélhetőleg kiválasztanak ezekből egyet, és így véget ér számomra a munka ezen része. Már csak meg kell egyezni a ház tulajdonosával, a hivatallal. Aztán a többi részlegtől is kimennek – hiszen majd ott kell dolgozniuk és előtte soha nem is jártak még a házban. Minden részlegnek meg lehet a maga baja a hellyel: a szállítók tudni akarják, hogy mikor érkezhetnek, és hova parkolhatnak a furgonjaikkal, hova rakhatják a darut; a speciális effektesek tudni akarják, honnan vehetnek vizet, csinálhatnak-e füstöt a házban, és áshatnak-e gödröt… A lakberendező tudni akarja, hogy levághatja-e a rózsákat, kivághatja-e a fát, befestheti-e a falakat… Nekem kell összegyűjtenem az ilyen kérelmeket, ezt közölnöm a tulajdonossal, nyélbe ütni egy megállapodást, kitalálni, ezt mind hogy fogjuk véghezvinni, ki miért felelős. És aztán jöhet a forgatás.
Az évadnyitó kihívás volt… egy börtönben, azaz egy börtönben játszódik. De képzelhetik, hogy nincs sok olyan börtön, ami alkalmas a forgatásra. Az a pár Los Angeles-i börtön nem alkalmas ilyesmire. Szóval nagyon szerencsések voltuk, hogy megtaláltuk a … Fegyintézetet, amely egy régebbi épület volt, kinéz New Jersey állambelinek.
Kezdetben nem úgy volt, hogy a teljes epizódot külső helyszínen forgatjuk, habár a forgatókönyv teljes egésze börtönben játszódott. Úgy volt, hogy egy-két napot helyszínen forgatunk, aztán visszajövünk a stúdióba. Aztán kiderült, hogy ezen a helyen minden megvan, amire szükségünk volt. Bármennyire is volt meg minden adottság a Fegyintézetben való forgatáshoz, minden klappolt, odavittem a rendezőt, a díszletest… tíz perccel később felhívott Kalifornia állam tűzoltóparancsnoka, hogy nem engedélyezik ott a forgatást. Az én világomban nem jó dolog, ha kapok egy “nem”-et, miután már mindenkit végigvezettem a helyszínen. Szóval… felhívtam Kalifornia önkormányzatát, a Filmbizottságot, a Tűzoltóságot… mert nem akartam megmondani a producereknek, hogy kaptam egy “nem”-et. Tűzvédelmi problémák voltak ebben az intézetben, egy régi épületegyüttesről volt szó, a tűzoltóparancsnok ezért mondott “nem”-et. De megengedte nekem, hogy kitaláljunk valami megoldást, szóval összedobtuk a forrásainkat, azaz pénzt és időt. Odavittünk [mindenféle szakembert] és megtisztítottuk a helyet. És a parancsnok ezután azt mondta, hogy átgondolja a dolgot. Szóval három nap alatt megtisztítottuk, éjjel-nappal dolgoztunk azért, hogy elkezdhessük a forgatást azon a napon, amikor terveztük.


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Aaahhwwww…!!! Az első videó! :szivecskezo: :szivecskezo: :szivecskezo: :szivecskezo: :szivecskezo: Olvasópróba! Annyira jó! :szerelmes:
    És Hugh tök CUKI, ahogy játszik Ballyval! :szivecskezo: :vicodin:

  2. Ezek a vidik nagyon érdekesek wow 😯 Ja az olvasópróbán mindenkin végigmennek, hogy ki kicsoda és kit fog játszani, vártam, hogy Hugh benyög valami frankót, hogy ő a janitor 😀 és sapiiii :sziv:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .