8. évad – hiányos gárdával?

Az alábbi cikkből kiderül, hogy elvileg Hugh Laurie már tuti, hogy visszatér a 8. évadra – miközben magát a sorozatot még be sem rendelték. Viszont a szereplőgárda többi tagja még nem biztos, hogy ősztől a sorozatban folytatja.

A kulisszák mögötti költségvetési hadakozás miatt, a “House” közel teljes szereplőgárdájának kétséges a jövője az orvosos sorozatban.

Bár a főszereplő, Hugh Laurie hivatalosan is leszerződött a 8. évadra (“ő ezt már rég letárgyalta”), “vannak még ügyek, amelyeket meg kell oldani” a Fox és az NBC Universal Media Studios között (amely a sorozat producere) a többiek szerződésével kapcsolatban – mondta el riportereknek Lisa Edelstein egy hétfői konferenciabeszélgetésen.

“Szerintem az NBC [Universal] azt szeretné, hogy a Fox vállalja át a produkció költségeit és a Fox ezt nem akarja” – magyarázta Edelstein. “Amíg ezt nem oldják meg, addig nem ülhetnek le velünk tárgyalni.

A sorozat állandó szereplői jelenleg Edelstein (Cuddy) mellett még Robert Sean Leonard (Wilson), Omar Epps (Foreman), Jesse Spencer (Chase) és Peter Jacobson (Taub).

Olivia Wilde is állandó szereplő, bár a kapós színésznő filmes elfoglaltságai miatt Tizenhármat keveset láthatjuk ebben az évadban. Amellett, hogy “tök király” módon hozzák majd őt vissza tavasszal, a sorozat készítője, David Shore elmondta, elvárásai szerint Wilde ősszel is vissza fog térni.

Amber Tamblyn, emellett nem állandó szereplőnek számít ebben az évadban, és tavasszal be is fogja fejezni a sorozatbeli szereplését mint Martha Masters, orvostanhallgató.

[TV Line]

Annak ellenére, hogy “House” jövedelmező franchise az NBC Universalnak, a profit nagy része a jövőbeli bevételekből származik – DVD-eladások, szindikátusi sugárzás*, világszerte való forgalmazás. De eközben egy sorozat forgatásához nagy mennyiségű előzetes kiadás társul – körülbelül 5 millió dollár* epizódonként, 115 millió dollár* évadonként.

Bár a Fox csatorna fizet az NBC Universalnak a jogokért cserébe, hogy leadhassa a sorozatot és cserébe segít az NBC-nek fedezni a gyártás költségeit, de az NBC több közvetlen kiadást szeretne áthárítani a tévécsatornának.

Az, hogy a Fox miért nem egyezik bele egyszerűen ebbe az áthárításba, érdekes kérdés. Miközben nincs nyilvános álláspont arról, hogy a Fox miért ne egyezne bele, valószínűsíthető, hogy azért, mert a Fox már megtervezte a következő évi költségvetését.

Ha szerencsénk van, az NBX Universal és a Fox megegyeznek a végén. Az időbe fog telni, míg a Fox átszervezi a költségvetését, de végül a 8. évad lehetővé válik majd.

[Screenrant]

* szindikátusi sugárzás = Amerikában, más csatornákon is adhatják a sorozatot, ezért cserébe azok fizetnek az NBC Universalnak
* 5 millió dollár = 1 milliárd Ft
* 115 millió dollár = 23,1 milliárd Ft

(Köszi a linkeket Bridge-nek és Orsinak!)


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

  1. 1 milliárd Ft/ep?
    Kíváncsi vagyok, hogy a Barátok köztre az elmúlt 13 évben ennek összesen hanyadrészét költötték 😀
    Mondjuk meg is látszik rajta 😀

    Persze a kettőt nyilván nem lehet összehasonlítani…

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .