7×23 “Moving On” – jelenetek

Három jelenet a 7. évadfináléból:

További információk az epizódról

Majd ide írjátok a véleményeteket az epizódról!


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

30 hozzászólás

 1. Hát íme, ezt is megértük! Szerintem a House történetének legszarabb évadzárása volt. Lelőttek előre minden poént, nem volt benne semmi csattanó, Taub történetszála erőltetett és hülyeség, és csak úgy hagyták lógni a levegőben a “lábas” sztorit. És tiszta hülyeség volt, hogy House azt hajtogatta, hogy változtatni akar, miközben azt mondta Cuddynak, hogy mindent úgy akar, ahogy régen volt, mielőtt elkezdtek járni…

  Úgy érzem, hogy ebben az évadban a sorozat készítői mindig próbáltak minél nagyobbakat mondani, minél lenyűgözőbb elemeket használni (lásd a musicales epizód, vagy hogy House elsétikál a tengerparton), csak átbillentek a ló túloldalára, és teljesen hülyét csináltak a sorozatból. És itt van ez a nagyszerű színész gárda, és az írók és a rendezők elbasznak egy ilyen hihetetlen és különleges sorozatot… fhuuu, hát menten agyvérzést kapok.

  Hatalmas nagy a csalódás, egyszer sem pörgettem vissza egyetlen jelenetre sem, nyugodtan bezártam a windows media playert, és perceken belül nyugodtan és izgatottságtól mentesen fogok nekiülni tanulni.

  Lisa helyében én is otthagynám az egész kuplerájt…

 2. Osztom az előző véleményt. Borzalmas csalódás volt a finálé, nem hittem volna, hogy meg mernek lépni ilyen hülyeségeket. Igazából a Bombshells óta fordultak ki magukból az írók, azóta karakteridegen módon, szürreálisan vezetik a történéseket, tönkreteszik azt, amit eddig felépítettek. House Cuddy-val való kapcsolata remek lehetőség volt, hogy House személyisége változzon, és sokkal nagyobb potenciál lett volna benne, mint 14-15 rész. A Bombshells epizódig nagyszerűen vitték a sztorit, onnantól kezdve vált ámokfutássá az egész.

  A készítők önmagukat, és az előző 2-3 évadot húzták le ezzel a résszel a wc-n. Amilyen szépen volt felépítve a 6. évad, olyan káosz lett a végére a 7. Kár, hogy nem a Help me lett a sorozatzáró. Ott még volt remény, hogy ne tegyék végleg tönkre a kedvenc sorozatomat, és House is egy méltó befejezést kapjon.

 3. Semmi jót ne várjak? Sajna nem hiszem, hogy ma meg tudom nézni az utolsó részt, de még az előzőt is csak tegnap láttam.
  Viszont nálam már az is kiverte a biztosítékot. House nemhogy nem fejlődik, de egyre “hülyébb” lesz. Szerintem az, hogy valaki nem steril körülmények között, a fürdőkádjában nyílt műtétet hajtson végre saját magán, még House-tól sem várható el.
  Az írók kissé elrugaszkodtak a valóságtól, jó persze ez eleve nem valóság hisz film, de akkor is House igencsak kifordult önmagából.
  Na, de azért kíváncsi vagyok az utsó részre.

 4. Szerintem, ha akarunk 8. évadot – már pedig mindenki akart – ezt csak úgy lehetett megoldani, ha House egyre nagyobb hülyeségeket csinál! Ha megváltozna, nem lenne következő évad, vagyis abban nagyobbat csalódnánk, mint ebben az évad záróban! Nekem azért tetszett, de többet vártam tőle!

 5. Hát, mindenesetre nem ez a valaha volt legjobb évadzáró, de vannak benne értékelhető részek szerintem! A vége mondjuk az tényleg elég semmitmondó, ez a Cuddy-új pasi sztori is hányinger! Ami kimondottan tetszett, az az, amikor kopognak House ajtaján, aztán megcsörren a telefonja, és Wilson kiabál, hogy hallja, hogy csöng a telefonja. Tisztára, mint az évad első részében, csak ott ugye egész más miatt nem akar ajtót nyitni! Maga a történet szál az nekem se annyira tetszik a szakítás óta, én simán el tudtam volna képzelni, hogy az egész évad arról szól, hogy együtt vannak persze a szokásos dolgok mellett.

  Igazából elképzelésem sincs, hogy mit akarnak majd a 8.évaddal kezdeni! Szerintem nem kellett volna annyira erőltetni, mert a végén aztán k*rvára nem a csúcson fogják abbahagyni! Szerintem az egyébként is 6×22 volt!

 6. Nem volt valami jó, én azon k*rva nagyot röhögtem, hogy House belement a házba, mindenki néz, hogy mi a franc van, aztán Greg kiszáll, odaadja a fésűt és mosolyogva továbbmegy. Szerintem ez volt a legjobb, Cuddy pasija nekem sem tetszett.

 7. Szerintem is nagy baromság lett a vége. “Hugh és David válaszol”-ban mondta David, hogy a sorozatokban a főszereplő nem változik, ehhez képest az érzelmektől mentes, mindig racionális House dühből belehajt egy házba. Szerintem nagyon is megváltozott, és az íróknak hála nem a jó irányba.

 8. Hááát, Cuddy jól átvágta House-t azzal, hogy azt mondta, nincs másik pasija… megérdemelte. És még ő akarja lecsukatni… xD

  1. …nincs is pasija cuddynak, az csak egy randi volt. ha figyeltél volna, cuddy csak “ráfanyalodott” arra a pasasra, miután beszélt a nővérével, akinek mellesleg igaza volt…

 9. @bobo: Igen, nem vágta át Cuddy House-t, mert akkor tényleg nem randizott még azzal a pasival.

  @jellycat: Az, hogy a nézők szerint mi karakteridegen, nem mérvadó. Az igaz, hogy többen is írják a sorozatot, de David Shore azért rájuk szól, hogyha úgy látja, valami nem illene bele a karakterbe. Azt hiszem, Lisa elemezte ezt egyszer: hogy a nézők belelátnak mindenfélét a karakterekbe, aztán, ha azok nem úgy cselekednek, ahogy ők gondolják, akkor kezdődik a méltatlankodás.
  Ettől még szerintem is néha elég szélsőséges dolgokat tesznek House-ék, de ki tudja, hogy ha valójában létezne, akkor nem tenne-e ilyeneket? A hús-vér emberek is képesek váratlan tettekre.

  @lorka: Igen, itt már szerintem is max. lejtmenet lehetséges. Szerintem akkor lehetne ennél jobb a sorozat, ha lecserélnék az egész írógárdát, meg a showrunnert is. Ezek már ellőtték az összes ötletüket. Bár lehet, hogy a karakterrel kapcsolatban csak ennyi ötlet valósulhatott meg, és új írók már nem tudnának mit kitalálni, mert az már úgyis erőltetett lenne.

  1. Persze, ez így van. Tényleg attól függ, hogy kinek milyen az ingerküszöbe, és mit fogad el egy adott karaktertől és mit nem. Sokan már az 5. évad közben is fogták a fejüket, mert szerintük csak az első 3 évad volt az “igazi” House, én meg közben nem értettem, hogy mi a gondjuk. 🙂

   Lehet, az a legfőbb oka a rajongók felháborodásának, hogy alapvetően mindenki jót akarna House karakterének. Viszont a szakítás is elég nagy arcul csapás volt, most pedig kvázi bűnözővé is vált, ráadásul Lisa sem tér vissza a következő évadra, és így esély sincs arra, hogy valamennyire is jól alakuljon House élete. Bár ki tudja, mit hoznak ki ebből…

   Mindenesetre én úgy gondolom, hogy Cuddy karakterével nagyon elbántak ebben az évadban, amit nagyon sajnálok. Minél több dolgot láttam a House/Cuddy kapcsolatból, annál kevésbé tudtam vele szimpatizálni, a szakításról és az azt követő dolgokról nem is beszélve. Számomra ő vált egyre jobban karakteridegenné, és ezzel együtt a történet is meglehetősen rosszul alakult. Nem a szakítás a bajom, tudtam, hogy nem fog örökké tartani a kapcsolatuk, hanem a kivitelezése miatt vagyok csalódott, többet vártam az íróktól.

   David Shore-ról annyit, hogy a nyilatkozatai alapján totál szadista. Még jó, hogy House csak fikció. 🙂

 10. Én még teljesen nem láttam, csak megnéztem a “Huddy-s” részeket, és az én 8 éves angoltudásommal (most végzem az általánost) valamit kibogaráztam belőle… de értettem a sztorit.
  És sajnos egyet kell értenem tadaaa-val, hogy ez valami rém szar volt. Tényleg próbálnak mindig valami újat behozni, hogy izgibb legyen, és feldobják, de ők is tudják azt, ami mindenki: ebből gáz lehet. És gáz is lett. Már rég nem az a jó kis kórházas sorozat, ami az első három évadban volt. A negyedik évad az már kicsit eltért, az ötödik meg még inkább. A hatodiknál már szinte alig volt köze az orvosláshoz, és inkább a magánéletekkel foglalkoztak. De a hatodik évad az egy jó évad volt szerintem. Én Huddy párti vagyok, szóval nekem nem volt baj ez a változás, de már rég nem az a jó kis kórházas sorozat, mint amilyen régen volt.
  A hetedik évad is már olyan nyögvenyelős volt ezzel a Huddy-szállal, hogy tényleg… alig volt köze az orvosláshoz.
  Voltak jó részek, én most nem azt mondom, hogy nagy szar volt az egész, de ez az évadzáró annyira szarul sikerült, hogy fhú… főleg a végén az a tengerpartos jelenet.. hát én akkorát röhögtem… mintha valami rossz latin-amerikai sorozat, vagy mint valami gagyi reklám…
  Sajnálom, és ebből most nem tudom mit fognak kihozni… Szóval én megnézem a 8×01-et, mert érdekel, hogy hátha rendbe szedik magukat ezalatt a pár hónap alatt…

 11. Am elég nagy hülyeség volt a Taub szál, se füle se farka. Nem lett semmi csak az hogy Rubi meg Rachel is terhes, de csak ennyi. Gondolják hogy ez izgalommal tölt el és nagyon fogom várni a 8. évadot hogy kiderüljön mi lesz a vége. Érdekes lesz a 8. évad, de már csak kíváncsiságból fogom megnézni hogy menyre elkúrtak egy tök jó sorozatot. De ezt nem fogom annyira várni mint a 6. vagy 7. évadot.

 12. Máshova írtam a véleményem, de leírom ide is… 🙂
  Nem volt ez azért az igazi… bár én elfogult House rajongó vagyok, de ez még nekem is sok volt! House nem megy bele egy házba full-gázzal, mert Cuddynak új pasija van… Az a legidegesítőbb az egészben (én Huddy-párti voltam), hogy ha már nincsenek együtt, legalább adták volna vissza nekünk a régi House-t, de ez még mindig a szerelmes, de szenvedő House, csak annyi a különbség, hogy nem mondja ki és ugyanúgy Cuddy sem mondja ki, de látszik rajtuk, hogy szeretik egymást és, hogy szenvednek! Vagy együtt, vagy külön, de ez így elég idegesítő, az ember már azt hinné, hogy talán megjön az eszük és újrakezdik, aztán jön egy ilyen baromság, mint ez… :S Főleg ez a befejezés… és jövőre már Cuddy sem lesz… így elég nyitott maradt a dolog!
  Na mindegy, azért várom az őszt, kíváncsi vagyok, hogy ez után merre megy a történet… Lisával is nehéz lenne folytatni, de nélküle sem tudom elképzelni a dolgot… hát majd kiderül…:)

 13. Ez nagyon szánalmas rész volt, minden tekintetben, azt hittem izgi lesz, mint a tavalyi évad, de ez… pedig jól kezdődött.
  Csalódás…

 14. Sorozatjunkien leírtam, de nagyjából csak ismételni tudom a csalódottságom tényét. A nagy drámai felvezetésből semmi nem lett, az esetet magára hagyták, ugráltak a dolgok között, egyszerűen egy über-átlagos H rész volt. Finálénak abszolút borzalmas. Megnézve a promókat semmi meglepetést nem okozott. Semmi zseniális írás, semmi megdöbbenés. Egyszerűen csak semmilyen volt. Langyos. Érdektelen. Nekem talán még a házba behajtás tetszett a legjobban! Mint amatőr író és hasonló karakterekkel ‘bűvészkedő’ magam is kiadtam volna a dühömet. De hogy ezután a csalódás után számomra a sorozat mit nyújthat, az hatalmas kérdés. Ha nézem, akkor is csak Hugh miatt fogom.

  Kis játék: Moving on. Talán nem csak Housera célozhattak ezzel, hanem Ránk is? Rossz irányba halad elég gyorsan ez a sorozat, ami nagy kár. Tekintve a fav 3-4ik évadot. No és persze a 601! Annyi és annyi jó rész után…

 15. Nekem elég vegyes érzéseim vannak a rész körül. Nem mondanám ki, hogy szar volt, de kétségtelenül nagyon jó sem. Sőt, amikor felálltam a gép elől, semmit sem éreztem. Vagy talán, helyesebben megfogalmazva nem tudtam, mit érzek. Egy két napos kirándulás kellett ahhoz, hogy kicsit tisztázódjanak az érzéseim, gondolataim. És hát…
  Gondolkoztam rajta, hogy miért tehette, és, hogy ez most bele illik-e a karakterbe. Arra jutottam, hogy maga a cselekedet nem karakteridegen, inkább csak egy kicsit erőltetett. Egy dolog extrém, újszerű dolgokat belevinni a történetbe, de egészen más, amikor már erre épül az egész történetszál. Nálam a lábfelvágás még okés volt, de ez már egy kicsit sok. Először nem igazán értettem a miértet, mármint lettek rá lehetséges variációim, épp csak egyik sem adott elég okot erre a cselekedetre. Még House-nál sem. És ugyanezt éreztem a Taub szálnál is. Jó, ha egy történet érdekes, újszerű, de ez már egyáltalán nem minősül újszerűnek. Sőt, elég erőltetett dolog, bár még nem tudom, mit hoznak ki belőle.
  Másrészről az, ahogyan az írók beszélnek az évadzáróról, megindokolják a történteket, már egész érthetőnek tűnik. Épp csak szerintem már magával azzal van baj, ha az íróknak kell elmagyarázniuk, hogy a nézők megértsék. Én értem, hogy nem lehet, az életben sem, egy másik ember tettéről egyértelműen megmondani, hogy miért tette, de azért egy sorozatban nem árt tudni.

  Persze ez nem jelenti azt, hogy végeztem az egész sorozattal, izgatottan várom az új évadot, de bennem van egy kis csalódottság is. Ez persze Lisa távozása miatt is van, meg úgy egyáltalán… Szerintem az utolsó két évad már nem volt az igazi. Nem azt mondom, hogy rossz volt, csak a sorozat eredeti színvonalához képest. Voltak különösen jó részek az elmúlt két évadban is, de belecsúszott néhány gyengébb is.
  Érdekes ötlet volt, hogy összehozzák a két szereplőt és örültem is, mert tényleg nem lehetett volna a végtelenségig halasztani, de a megvalósítás valahogy mégsem volt az igazi.

  Ha egytől ötig értékelnem kéne az évadot, 4-est adnék. Ami nem rossz, sőt nagyon is jó, épp csak az eddigi 5-ös színvonalhoz képest rontás.
  Nem tudom, mit várhatok a következő évadtól, és nem is merek sokat várni, nehogy csalódjak. Mindenesetre remélem, hogy nagyon belehúznak, mert, ha tényleg ez az utolsó évad (ami nem is baj, mert nem hiszem, hogy túl sokat ki tudnának hozni belőle) akkor nem ártana a sorozathoz méltóan befejezni, hogy mindenkinek jó emlékei maradjanak meg erről az egyébként valóban remek sorozatról.

  1. Hűű, te aztán jól kipihented magad azon a kiránduláson 😛
   Ezt nagyon jól összeszedted 😛 , nem véletlen hogy ott voltál azon a kiruccanáson :mrgreen:

 16. Az már biztos, hogy Lisa E. nem fog játszani a következő évadban? Csak mert az egy dolog, hogy mint színésznő kiszáll, de Cuddy nem hiszem, hogy lemondana a kórház vezetéséről?! Vajon mért, House miatt? Megfutamodik és inkább elmegy?
  Még mindig nem néztem meg az utolsó részt már le van töltve, de feliratot nem találok hozzá, sajna én nem beszélek angolul..

 17. Nem feltétlen tudok azonosulni az előttem elhangzottakkal. Az valóban igaz, hogy az utolsó része a 7. évadnak izgalmak és fordulatok terén elmaradt az eddig megszokottaktól, de összességében ez az évad nekem így is az egyik kedvencem lett. Szerintem House és Cuddy kapcsolatát sem rontották el, azok a problémák, félelmek ott rejtőztek a karakterekben, amelyek végül tönkretették a románcukat. House pedig értelemszerűen változott az évek során, és mégis ugyanaz maradt, ahogyan David Shore is mondta. Egész egyszerűen csak bizonyos események hatására egyre jobban a felszínre jöttek belőle azok a fájdalmak, az a boldogtalanság, amelyek mindig is ott voltak. Nem maradhatott ennyire érzelemmentes, mert ez a fajta érzelemmentesség is csak egy álarc volt- egy magányos emberé. Taub karaktere pedig tényleg kerülhetett ilyen helyzetbe, melyet én nem érzek annyira közhelyesnek, bár az valóban fontos kérdés lesz, hogy ebből mit hoznak ki a következő évadban. Összességében szerintem ez egy nagyon jó évad volt, kimondottan jó poénokkal, helyenként érdekes betegségekkel, mély lélektani fordulatokkal. Szerintem ez még mindig az egyik legzseniálisabb sorozat, és bízom benne, hogy méltó lezárást kap majd.

 18. Nekem tetszett az évadzáró és kíváncsian várom a következő évadot. Az, hogy autóstól ment a házba nem nagyobb baromság mint az önműtét. Ebben a sorozatban sok a valóságtól távol álló dolog de ez a House. Már az alapsztori is sántít a gyógyszerfüggő dokival de ez nem a valóságról szól. Cuddy eltüntetése az utolsó rész után nem lesz nehéz az íróknak. Hiányozni fog de talán vendégszereplőnek visszajön.

 19. Nagyon remélem,hogy olyan frenetikus lesz a 8. évad,hogy feledteti majd a 7. kb. 10 béna részét,köztük ezt az évadzárót,de sajnos elég kevés esélyt látok rá…

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .