7×23 – interjú David Shore-ral

Interjú David Shore-ral az évadzáróról és a sorozat jövőjéről (csak az olvassa el, aki látta a 7×23-at):

A “House” kreatív csapatának jó magasra feldobták a labdát azzal, hogy a következő évadot a szeretett Lisa Edelsteinjük nélkül kell megalkotni. De David Shore áll a feladat elébe. Ma reggel, a tegnapi sokkoló finálé után Shore-ral beszélgettünk telefonon az epizódról, a Huddy-évadról és arról, mi várható a következő évadban.

» Azzal a kérdéssel kezdeném, hogy House el akarta ütni Cuddy-t meg a többieket?
Nem. Szerintem csak a házat, és nem az embereket. Nyilvánvalóan nagy kockázatot vállalt, de nem hiszem, hogy bárkit is meg akart volna ölni, de szerintem vállalta annak a kockázatát, hogy meg is ölhet valakit.

» Ez a baleset egyfajta lezárás számára vagy csak az érzelmektől való túlfűtöttségből fakadt?
Mindkettő, és talán több is. Utálom megmondani a nézőknek, hogy mit gondoljanak egyes dolgokról. Mi írjuk a tetteiket és mindnek van motivációja, de ez elég bonyolult. Szóval szerintem mindezek keveréke és még annál is több.

» Mi ez a “több” az ön elképzelése szerint?
Hát, abban biztos vagyok, hogy sok minden forgott a fejében: hogy mit akar elérni, hogy mire gondolt és mire nem.

» Az utolsó jelenetből arra következtethetünk, hogy elszökött egy másik országba.
Ja. Messze innen.

» Mikor legutóbb beszéltem Greg Yaitanesszel, említette, hogy a Huddy-dolog hatalmasabbá vált, mint önök gondolták volna. Eredetileg, mikor ezt a finálét írták, ez a baleset egyfajta tiszta lapot jelentett volna számukra?
Tiszta lap, egyfajta reboot. Talán a kettő ugyanazt jelenti. Nagyon élveztük ezt a kapcsolatot, de nem akartuk ismételni magunkat. Tovább akarunk lépni új és más dolgok felé. És bizonyos szinten visszatérni az egyszerűbb időkhöz. House, a karakter tisztább/egyszerűbb oldalához. Egyelőre elég volt a kapcsolatokból. A jövőben más vizekre evezünk.

» Mikor megírták a finálét, tudták már, hogy mi lesz a helyzet a szereplőgárdával? (Edelstein múlt héten jelentette be, hogy nem tér vissza a nyolcadik évadra.)
Nem. De szerencsénk volt, szerintem, mert a fináléból [következhet az, hogy Cuddy nem tér vissza.] De eredetileg nem ez volt a szándékunk. Nem így terveztük. Most ki kell találnunk, mi legyen. Problémákkal lehetőségek is jönnek. Alig várjuk, hogy kitalálhassuk, merre menjünk a következő évben, és milyen király dolgokat csináljunk.

» Szerintem a rajongók izgatottan várják, hogy merre fognak elindulni. Vannak már ötletek ez ügyben?
Azt majd meglátják a következő évadban. *nevet*

» Az évadra visszanézve melyik része volt a legjobb történetmesélés szempontjából?
A Huddy-dolog… nem mehetett az örökkévalóságig. Soha nem is gondoltam, hogy addig fog menni. House nem olyasvalaki, aki élni tud egy rendes kapcsolatban. De nagyon szerettem ezt a szálat. Az egészet. Szerintem jól csináltuk, hogy hagytuk, hogy House House legyen és Cuddy meg Cuddy, miközben ők House és Cuddy. Ezt imádtam.

» Taub élete elég nagy és vicces fordulatot vett. Két terhesség bejelentése két különböző nőtől két héten belül?
Lenyűgöző, hogy azóta hányan mondták nekem, hogy “Ó, igen, az egyik ismerősöm is hasonló helyzetben van” *nevet* Szóval sajnálom! Sajnálom, Világ!

» Mi késztette önt arra, hogy ebbe az irányba vigye a történetet?
Ő egy olyan karakter, aki nem tudja irányítani magát. Szereti a feleségét. Képes nagy szerelemre, de nagy hibákat is el tud követni. Szóval vonzónak tűnt az, hogy egy ilyen helyzetbe kerüljön.

» Végül, szerintem a sorozat nagyon jó az újrakezdésben. House-t olyan helyzetekbe hozzák – mint például az intézetes szál -, amelyekből úgy tűnik, nincs visszaút. Aztán egy apró dologgal ezt mind el tudják törölni. Valami hasonló lesz most is vagy teljes 180 fokos fordulat lesz?
Bizonyos szempontból hasonlót várhatnak. Soha nem akarom átváltoztatni ezt egy teljesen más sorozattá. Az túl egyszerű lenne. Az a kihívás számomra, hogy ugyanaz az élet menjen tovább. Az élet megy tovább.

[EW]


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

7 hozzászólás

 1. Hmmm, az embereknek nagyon nehéz feldolgozni, ha valami nem happy end-el végződik. De ez House, mit vártunk? 😀
  Azt hiszem én még adok egy utolsó esélyt a sorozatnak, nyáron, meg szépen elfelejti mindenki a Huddy dolgot reméljük… 😐 Tény hogy elcseszték az egészet…hát meglátjuk… 😥

  1. Engem nem az zavar, hogy nem happy end lett a vége, hanem úgy az egész történet nem tetszik már, amerre elvitték.
   Mert most mi lesz? Egy új kórházba, új munkatársakkal fog dolgozni, vagy mi a szösz? Szóval nem értem, mit akarnak!

 2. Háááát… Vegyesek az érzéseim. Tetszett is, meg nem is. De inkább nem. House nagyon kifordult magából, és olyan abnormális tetteket csinál, ami nem House. Így, hogy Cuddy sem lesz… Következő évadban már nem House lesz a top1 sorozatom… Voltak jó részek ebben az évadban is, de…
  A legjobb évadzárás az 5×24 volt. Ez messze nem volt olyan, bár tetszett a tengerparton sétáló House.
  Meglátjuk, mi lesz ebből szeptemberben.
  Visszatérve Cuddyra: szerintem egy részre legalább visszahívják, hogy ezek után elhagyja New Jersey-t és a kórházat, új igazgató, aki korlátok közé szorítja House-t.
  Vagy: House megy csapatostul egy másik kórházba…

 3. Hát igen….nem volt ez azért az igazi…bár én elfogult House rajongó vagyok, de ez még nekem is sok volt! House nem megy bele egy házba full-gázzal, mert Cuddynak új pasija van….A legidegesítőbb az egészben (én Huddy párti voltam), ha már nincsenek együtt, legalább adták volna vissza nekünk a régi Houset, de ez még mindig a szerelmes,de szenvedő House, csak annyi a különbség, hogy nem mondja ki és ugyanúgy Cuddy sem mondja ki, de látszik rajtuk, hogy szeretik egymást és hogy szenvednek! Vagy együtt, vagy külön, de ez így elég idegesítő, az ember már azt hinné, hogy talán megjön az eszük és újrakezdik, aztán jön egy ilyen baromság, mint ez..:S
  Na mindegy, azért várom az őszt, kíváncsi vagyok, hogy ez után merre megy a történet….Lisával is nehéz lenne folytatni, de nélküle sem tudom elképzelni a dolgot…hát majd kiderül…:)

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .