7×23 – interjú David Shore-ral #2

Egy másik interjú a sorozat készítőjével, David Shore-ral a 7. évadfináléról és a sorozat jövőjéről (csak az olvassa el, aki látta a 7×23-at):

Gregory House-t sok jelzővel illették már az évek során: bunkó, önző, erkölcstelen, őrült. Nos, a hétfői évadfinálé után még egy tulajdonságot hozzáadhatunk ezekhez: öngyilkos merénylő.

Emlékeztetőül: a 7. évad utolsó epizódjában House őrült módjára vezette bele autóját Cuddy házába, majdnem megölve ezzel volt szerelmét, annak új pasiját és még két embert. Ez az erőszakos támadás nem csak, hogy véglegesen elvágta azt, amit úgy ismerünk, “Huddy”, de megváltoztatta a karakterről alkotott nézői véleményeket. Igen, elmondhatjuk, hogy a 7. évad fináléja lett a sorozat legvitatottabb epizódja.

Hogy segítsünk megérteni ezt az őrültséget és, hogy megtudjuk, mi lesz a jövőben, a sorozat készítőjével, David Shore-ral ültünk le beszélgetni az epizód után.

» Mi járt House fejében, mikor volán mögé ült?
Nem igazán szeretek választ adni az ilyen kérdésekre, és teljesen más miatt, ami miatt nem szeretek az ön kérdéseire válaszolni. *nevet* Ez olyan kérdés, amelyre nem könnyű a válasz. A “miért?” típusú, karakterekkel kapcsolatos kérdések nagyon bonyolultak, és bármilyen válasz, amit adnék, túl egyszerű lenne. De azért mondok olyanokat, hogy düh, frusztráltság, szerelem, utálat… ez mind közrejátszott. Plusz némi irracionalitásba való menekvés egy örök racionális ember részéről.

» A rajongók felzúdultak amiatt, hogy ez alapjában változtathatja meg a sorozatot. Eddig egy drámasorozat volt, amelynek főszereplője egy nyomorúságos orvos volt, most pedig egy olyan karakter, aki képes megölni a hozzá közelállókat. Érti, mire gondolok?
Én mindig úgy gondoltam, hogy House képes megölni a hozzá közelállókat. *nevet* Nem azt mondom ezzel, hogy bármikor meg is tenné, és nem is hiszem, hogy így lenne. És szerintem még abban a bizonyos pillanatban sem hiszem, hogy bárkit is meg akart volna ölni. De ki tudja? Lehet, hogy egy kis része mégis. Ez egy kirohanás volt. Egy nagyon durva kirohanás. De nem hiszem, hogy gyilkos kirohanás lett volna.

» De nem tudhatta, hogy az étkezőben voltak-e még emberek.
Látta, ahogy kilépnek a szobából, nem?

» Szerintem még nagyjából ott ültek az asztalnál.
Már felálltak, Cuddy megfogta [az új barátja] karját, és részben emiatt pöccent be House. Az autóval a házat és nem a benne lévő egyéneket akarta eltalálni.

» Szóval ön nem tekint erre a tettre úgy, mintha nem lenne hű a karakterhez?
Igen és nem. Minden alkalommal kis, apró dolgokat akarunk felfedni House karakteréből. Ez talán nagyobbra sikerült, mint az eddigiek, de szerintem mindig is benne volt. Mindig is része volt a jellemének. Már eddig is láthattuk őt mérgesnek. Ez talán túl irracionális tett volt, miközben ő általában racionálisan cselekszik. De közben meg nem vélem úgy, hogy ezzel alapjában véve megváltozott volna a karakter. A kapcsolatukat viszont nyilván alapjában véve változtatja meg.

» Hugh Laurie nem említette, hogy nem ért egyet ezzel a fordulattal?
Nem. Hugh-t kéne megkérdeznie arról, hogy mit gondolt, de ez az egész szerintem természetes reakciónak tűnik egy olyan frusztrált embernek, aki általában elnyomja a valódi érzéseit.

» Mikor megírták az epizódot, gondoltak arra, hogy: “Ez jól jöhet ki, hogyha Lisa Edelstein esetleg nem térne vissza”?
Nem. Egyáltalán nem. Ezt soha nem terveztük. De történetesen ez az epizód teljesíti ezt, aminek nem örülök felhőtlenül.

» Máshogy írta volna meg a finálét, ha tudta volna, hogy Lisa távozik?
Ha az utolsó pár epizód megírásakor tudtam volna, hogy elmegy, biztos, hogy más lett volna a végkifejlet. De így is megalapozhatja ez a rész [Cuddy távozását]. Nem igazán szeretnék arról beszélni, merre vesszük az irányt a következő évadban, amíg össze nem ülünk [az írók]. De megpróbáljuk a legjobbat kihozni ebből a helyzetből. Ez új lehetőségeket hoz. Nagyon izgatottan állunk a következő évad elébe.

» Attól eltekintve, hogy Lisa visszatér-e vagy sem, kimondhatjuk, hogy ezzel a Huddy véget ért?
Igen. Ez volt a szándékunk. Nem akarom, hogy ez egy olyan sorozat legyen, amely újra meg újra visszatér ugyanahhoz a témához. Biztosra veszem, hogy némely nézők úgy érzik, mi pontosan ezt tettük. *nevet* De tényleg próbálunk nem eszerint írni. Fel akartuk tárni ezt a kapcsolatot annyi különböző módon, amennyi módon csak tudtuk. De nem akartuk, hogy a végén olyan sorozatot kapjunk, amelyben a főszereplők szakítanak, majd összejönnek, majd megint szakítanak. Véget akartunk vetni ennek a kapcsolatnak.

» Augusztusban folytatódnak a forgatások. Van rá esély, hogy ezt az egész szitut helyre lehet hozni és Lisa visszatér?
Nincs.

» Visszahozná őt akár csak vendégszereplőként?
Igen. Abszolúte.

» Jesse Spencer (Chase) még nem írta alá a szerződését. Ön biztosra veszi, hogy meg tud egyezni [a stúdióval] és visszatér?
Igen.

» Úgy tervezik, hogy a 8. évad az utolsó lesz?
Még nem. Lehet, hogy végül az lesz, de nem úgy tervezzük. Nem tudjuk, mi lesz. Sok éve vagyunk műsoron és egy bizonyos ponttól az ember rájön, hogy közel a vége és meg kell tervezni azt. De még nem akarjuk elkötelezni magunkat ebbe az irányba.

[TVLine]

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. Azért, ha belegondolunk nem tudtak volna mit csinálni Cuddyval, mert még ezek után is minden House-Cuddy jelenetben ott lett volna az a pici kis szikra, hogy még mindig szeretik egymást… így nem tudták volna végleg lezárni a Huddyt. Persze én nagyon sajnálom, hogy elmegy Lisa. 😥 😥 😥

  2. Az egy dolog, hogy Hughnak az utolsó lesz a 8.évad, de lehet, hogy D.S. nélküle is folytatná a Houset! :iconlol: :iconlol: :iconlol: :iconlol:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .