7×23 – az írók vlogja

A legutóbbi (amerikai) epizód írói, Peter Blake és Kath Lingenfelter mesélnek az epizódról. SPOILERES Videó, fordítással:

Get the Flash Player to see this content.

Peter: Peter Blake vagyok, a “Doktor House” társproducere és írója.
Kath: Én pedig Kath Lingenfelter vagyok, a “House” írója és producere… és mi ketten…
Peter: Írtuk a finálét, amelynek címe…
együtt: “Moving On”.

Kath: Volt egy ötletem egy előadóművészről, aki a kórházi kezeléséből csinál műsort. És egyébiránt úgy gondoltuk, hogy nagyon érdekes lenne egy olyan beteg, aki nem fél a fájdalomtól… aki nézőközönség előtt éli át a fájdalmat. És ezt akartuk szembeállítani House-szal, aki mindig próbál elmenekülni a fájdalmától. A 22. epizód és a saját lábán folytatott műtét után még fájdalmai vannak és úgy gondoltuk, érdekes lenne őt berakni az intenzívre, emberek közé, ahol mindenki láthatja a fájdalmát. Ahogy az előadóművész esetében volt. És, hogy nem menekülhet el a kórházban lévő és a hozzá közel álló emberek pásztázó tekintete elől, miközben megpróbálja feldolgozni a tettét, és eldönteni, hogyan tovább.

Peter: Az egész évadban próbáltuk kitalálni, hogyan legyen vége az évadnak. Tudtuk, hogy Cuddy és House szakítani fog, tudtuk, hogy House ezt nem fogja jól kezelni és gyerekes módon fogja kezelni a fájdalmát – mint pl., hogy elvesz egy nőt, akit csak most ismert meg, meg hogy vesz egy monster truckot, meg ilyenek. Aztán meg az egész komorrá válik és akkor jön az a rész, amelyben megműti a lábát. És ebben az utolsó epizódban azt akartuk elérni, hogy a nézők megtudják, hogy House végre, most először felnőtt módon próbálja kezelni a helyzetét és a fájdalmát. És… majdnem sikerül neki, de aztán az egész összeomlik…
Kath: Igen.
Peter: …nagyon durván. House soha nem haragudott igazán Cuddy-ra. Miután ő szakított vele, megbántódott és mérges volt. De soha nem haragudott igazán rá. Passzív-agresszív volt vele, meg hisztizett egyet Wilson irodájában, de… soha nem kiabált Cuddy-val, nem is beszélgetett vele a… szakítással kapcsolatos érzéseiről. És ebben az epizódban végre beszélgetnek erről, és úgy tűnik, hogy sikerül tisztázniuk a dolgokat: mikor megfogják egymás kezét, és House azt mondja, hogy “Nem a te hibád”. De ekkor még mindig nem igazán vezette le a dühét. És a végén ezt is megteszi, mikor belehajt az autójával a házba.
Kath: És, szerintem, amitől dühbe gurul… két dolog miatt… próbáltunk óvatosan nyúlni ehhez és megpróbáltuk felépíteni azt a folyamatot, amely egy ilyen pusztító tettre késztette őt, mint az autós jelenet. És az egyik része az, hogy látja az előadóművészt megváltozni és érzelmileg előrelépni, hogy Lucát választja a művészete helyett. A másik meg, hogy látja, amint Cuddy… nem ugrik bele rögtön egy új kapcsolatba, de továbblép. Sikerül egy lépéssel előrébb haladnia. És ez más embereknél olyan egyszerűnek tűnik, House-nak pedig küzdelem és annyira nehéz.
Peter: Úgy érzi, hogy megragadt egy ponton. És a végére feloldja ezt a helyzetet.

Peter: Egyfelől értelmezhetjük ezt az egészet úgy, hogy House tényleg tovább lépett. Részben emiatt vittük őt a tengerpartra a végén – egy örömteli helyre.
Kath: Igen. Levetette a terheit, kezelte a dühét…
Peter: De másfelől…
Kath: Másfelől pedig egyedül van és… tönkretette az életét.
Peter: Igen, leégette maga mögött a hidakat.
Kath: Igen. Kérdés, hogy ez megbánás, boldogság, megnyugvás és… minden bizonnyal annak súlya, hogy mi lesz most.
Peter: Igen, és szerintem ez a következő évad nagy kérdése: “mi…”
Kath: 8. évad? Mi?
Peter: “Mit fog csinálni most?”

Térjenek vissza a következő évadban további exkluzív tartalmakért és újabb alkalmazás-opciókért!


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

 1. Hát ez az! MIT FOG CSINÁLNI MOST??? :S Nagyon kreatívnak kell lenniük ezek után! Én még mindig nem értem miért kellett a házba rohannia…de hát ők az írók,reméljük már a fejükben megvan a folytatás! 🙂

 2. Ez teljesen világos megfogalmazás volt. Nem értem ezt a sok problémázást e körül a rész körül. Persze, hogy vannak gebaszok meg felégetett hidak, de ezek most annyira jól elmagyarázták, hogy mi van. Arról nem is beszélve, hogy szerintem ez tökéletesen le is jött a részből. Nem tudom, ki mit nézett, de nekem ez tökéletesen átjött. Nagyon jó párhuzam volt a beteg és House között. Megint!
  Arra én is kíváncsi vagyok, hogy mit fog csinálni ezek után, csak nem biztos, hogy… hát mindegy végül is, mert House miatt érdemes maradni, csak… nekem még fáj ez a Cuddy-távozás. De ez más tészta.
  Szóval örülök, hogy az írók ilyen okosan megfogalmazták, amit én nemigazán tudtam eddig. :leborulos:

 3. “Sikerül egy lépéssel előrébb haladnia. És ez más embereknél olyan egyszerűnek tűnik, House-nak pedig küzdelem és annyira nehéz.”
  Hát igen.

  Tudtam én, hogy miután szakítottak és nem volt nagy őrjöngés csapkodás meg dühroham, kelleni fog egy pont, ahol viszont a dolog robban majd. És íme.
  Szerintem Peter és Kath kifogástalanul megcsinálták. Egyike volt azon epizódoknak, ahol ténylegesen bele tudtam élni magam House helyzetébe. A “merénylet” láttán meg elkezdtem röhögni. Egy perccel később meg majdnem sírni. Manipulatív egy rész volt…
  Lillához csatlakozva, én sem tudom még megemészteni LE távozását, ahogy még nagyon sokan. De hát ez van.

  Amúgy tavaly is előjött a “Most mi lesz?” kérdés, lásd 7×01 “Now what?”. Párhuzam…?

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .