7×21 – az írók vlogja

A legutóbbi (amerikai) epizód írói, David Shore és Thomas Moran mesélnek az epizódról. Videó, fordítással:

Get the Flash Player to see this content.

Videó letöltése

Shore: David Shore vagyok, a “House” vezető producere és a “The Fix” egyik írója. A másik pedig Tommy Moran.
Moran: Tommy Moran vagyok, szintén a “House” vezető producere és szintén a “The Fix” egyik írója.
A páciens sztoriját az egyik orvosi konzulensünk találta ki már egy ideje: hogy a spanyol légy egyfajta afrodiziákum – először el se hittem, azt gondoltam, kamu. Azt gondoltam, hogy csak… placebó. De valójában tényleg létezik a spanyol légy, amely mérgező anyagot tartalmaz. És sokszor előfordult már, hogy nők azért kerültek kórházba, mert a pasijuk ilyet adagolt nekik. És ez a konzulensünk már jóideje lobbizott ezért a sztoriért, és most bele tudtuk rakni.
Shore: Ez egy felhívás, hogy a nők vigyázzanak az ilyen pasikkal. Emellett Tommy szeret mérgezős epizódokat írni.
Moran: Ja.
Shore: Írt párat.
Moran: Nem is értem, miért.
Shore: Igen, lehet, hogy aggódnunk kéne.
Eredendően volt egy bokszos történet, amit főszálnak akartunk, de produkciós okok miatt nem tehettük meg, de így meg tudtuk tartani, újra tudtuk hasznosítani ezt a sztorit. Sikerült beleraknunk az epizódba. Eléggé… nincs meg benne az a kockázat, mint a nagy esetekben. Ez hasonló a többi orvosi melléksztorihoz, amelyeket ebben az évadban csináltunk. Mert szoktunk személyes melléksztorikat csinálni, és ez a kevés orvosos mellékszálak egyike. És szerintem elég jól sikerült. Nincs meg az a kockázat, hogy meghal a beteg, ezért nem is lehetett főszál belőle. De az, hogy House rákattan a témára 50 dollár miatt, nagyon szórakoztató gondolat volt. Mindig azon vagyunk, hogy a mellékszál szereplője valamilyen szinten visszautaljon a főszálra. Szóval ezzel próbáltuk megmutatni, hogy House hol tart jelenleg. Hogy ez a bokszoló az egészségügyi problémája miatt vesztett, és ez House-ra utal, hogy ez reményt ad neki, hogy neki is [a betegsége miatt vannak gondjai az életben].
Moran: Az különösen tetszett ebben a történetben, hogy House győzedelmes pillanata, amikor rájön a megoldásra, a bokszolónak rossz hírt jelent; hogy a nyakában levő tumor miatt nem versenyezhet többé. De ez akkor is a megnyugvás pillanata és House végre megtalálta a választ, amit keresett.

Az Russel és Garrett régebbi ötlete volt, hogy House kísérleti gyógyszerhez nyúljon. Amit kitaláltak, az nem fért bele egy epizódba, szóval kettészedtük. Az első részben kiderül, hogy House nem heroinozik, hanem kísérleti gyógyszert használ, amelyet saját magán próbál ki.
Shore: Én mondtam nekik, hogy nem férne bele egy epizódba, hogy így mi több mást csinálhassunk a miénkben.
Utálom egyszerűen elárulni (az epizódban), hogy mi House motivációja. Mert nagyon szeretem, hogy ilyen összetettek a történeteink. Mert House-nak meg van a nyomós oka. És a többi karakter simán megmondaná, hogy nem amiatt, hanem emiatt csinálja. Meg akarja találni a gyógymódot, amiért bármit megtenne. Fáj a lába, és Cuddy miatt ez is erősebb. És mindez, egyenként is válasz arra a kérdésre, hogy mi House motivációja. És nem akarom, hogy úgy tűnjön, mintha titokzatosságból nem adnék konkrét választ. Nincs konkrét válaszom. Valószínűleg az előbb felsoroltak mindegyike része a döntésének (hogy a kísérleti gyógyszerhez nyúlt). Ő valószínűleg úgy véli, hogy 90%-ban a fájdalmát kell enyhítenie (hogy meggyógyuljon). De ebben valószínűleg téved.
Wilson valószínűleg úgy gondolja, az egész Cuddy miatt van, nyilván az időzítés miatt (hogy nemrég szakítottak). De valószínűleg Wilson is téved. Ebben a sorozatban szeretünk azzal foglalkozni, hogy melyik karakter hogy tekint a világra a saját módján.
House próbálja olyan objektíven nézni a világot, amennyire csak lehetséges, mikor kifelé tekint magából. Mikor önmagát szemléli, befelé, akkor már kevésbé objektív.
Vajon House úgy hiszi, hogy ha meggyógyítja a lábát, az meggyógyítja az életét? Szerintem House a lába előtt is kissé morcos volt, ez kétségtelen. És nem hiszi úgy, hogy utána tökéletes lesz az élete, de azt viszont igen, hogy jobbá válhat, és nem csak simán a lábfájdalma múlna el.
Moran: Szerintem House most kicsit kibillent (a józanságból) és próbál talajt fogni, és hol sikerül neki, hol nem. Majd meglátjuk, mi lesz.
Shore: Az biztos, hogy a “House” nem a boldog végekről híres. És megértem, hogy az emberek azt szeretnék, hogy jobban legyen, de valójában nem hiszem, hogy azt szeretnénk. Szerintem azért nézzük, hogy megismerjük a nehézségeit, és, hogy hogyan kezeli azokat. Én úgy szeretem, ahogy van.


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .