7×20 – az író vlogja

A 7×20 “Changes” írója, Eli Attie beszél az epizóddal kapcsolatos élményeiről:

Get the Flash Player to see this content.

Videó letöltése

Eli Attie vagyok, a sorozat írója és társ-producere és a “Changes” elsődleges írója.
Az epizód ötlete egy elég híres, hetvenes évekbeli tanulmányon alapul, mely szerint az olyan emberek, akik nyertek a lottón vagy balesetben lebénultak, és felmérték a boldogságuk mértékét kis idő elteltével. És úgy találták, hogy egy évvel később mindketten visszatértek durván ugyanarra a boldogság-szintre, mint amilyenen az adott esemény előtt voltak. És ez alátámasztja a sorozat azon tézisét, miszerint az emberek nem változnak. Ebben az epizódban ennek az elképzelésnek ad teret: még, ha körülötted radikális változások mennek is végbe, te magad megváltozol-e? Különös tekintettel a boldogságodra. [Azzal, ha nyerünk a lottón] véglegesen boldogabban lehetünk, vagy csak egy kis időre?
House a sorozatban mindig is azt hangoztatta, hogy az emberek nem tudnak megváltozni. És, ahogy Tizenhárom is mondja párszor az epizódban: “Vagyunk, akik vagyunk.” Ez néha jó, néha rossz. Szóval részben maga a páciens miatt, részben pedig az epizód természete miatt mindegyik karakter felméri a boldogság-szintjét és a változásra való képességét.
Szerintem logikus volt most egy ilyen történet, miután Masters elment, és megint a régi új team állt össze. Jó időnek találtuk ezt arra, hogy megálljunk és megnézzük, hol állnak a karakterek. És szerintem ebben a sorozatban mindig is foglalkozunk a karakterek akkori dilemmáival.
Onnan jött az alapötlet, hogy a bonyolult és kínos szakításuk óta most voltak igazi interakciói House-nak és Cuddy-nak egymással, miután House inkább kerülte Cuddy-t. És azon gondolkoztunk, hogyan lehetne rákényszeríteni House-t és Cuddy-t, hogy szóba álljanak egymással. Ezt a kényszerítőerőt előidézhette volna egy orvosi helyzet vagy egy csapattag. Hogy rávegyék őket arra, hogy foglalkozzanak egymással és átgondolják, hogy állnak egymással. Láttam a “Családi praxis” c. epizód nyers változatát, ebben jelenik meg Candice Bergen. És csodálatos volt az epizódban. És az magával ragadott, hogy House túlment a saját határain is [a gyógyszer felcserélésével], és Arlene karaktere is általában túlmegy a határokon. Szóval megadatott az a lehetőség, hogy megint ezzel a témával foglalkozzunk. És innen jött az az ötlet, hogy perelje be a kórházat műhiba miatt. Ami elég bizarr és extrém tett, amely az epizód végén értelmet nyer. De az a vicces, hogy mikor David Shore elküldte az epizód történetét a csatornának, ők ránéztek a műsorbeosztásukra és mondták, hogy “Ó, ez pont anyák napja* előtt fog lemenni.” Ez lett az anyák napi epizódunk. És tök jó volt, hogy egy anyák napi “House”-epizód arról szóljon, hogy Cuddy anyja bepereli őt, House-t meg az egész kórházat. Ez nagyon beleillett abba [az imidzsbe], mely szerint a sorozat allergiás az érzelmekre és kifordítja a dolgokat.

* az USA-ban május második vasárnapján van anyák napja

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .