7×19 – az írók vlogja

A 7×19 “Last Temptation” írói (Liz Friedman és David Foster) élménybeszámolója az epizódról:

Get the Flash Player to see this content.

Liz: Liz Friedman vagyok, társ-vezető producer.
David: David Foster vagyok, társ-vezető producer. És mi írtuk a 19. epizódot.
Liz: Mi is a címe?
David: “Last Temptation”.
Liz: Atyám!
David: Ebben a részben House másnak látja Masterst. Szerinte az, hogy Masters mindennél többre értékeli az őszinteséget, megakadályozza, hogy olyan hatékonyan végezze a munkáját, amenyire képes lenne valójában. Még pontosabban: House úgy hiszi, hogy Mastersben meg van az a képesség, hogy olyan legyen, mint ő. Hogy zseniális diagnoszta legyen és lazán vegye a szabályokat, ahogy azt House teszi. Ebben az epizódban próbálja rávenni Masterst erre. Ezt érdekes területnek találtuk, ami megért egy feltárást: hogy House át tudja-e őt lökni a túloldalra. És végül ez meg is történik.
Liz: Igen.
David: De valójában Masters nem képes ilyen lenni.
Liz: Nem szeretne ilyen lenni.
David: Nem tudna így élni nap mint nap.

Liz: Szerintem ezzel nagy veszteség éri a teamet. Mert Masters sokkal inkább tisztában van az etikai szabályokkal, és nincs annyira lezüllve, mint a többiek. Még nincs annyira régen House mellett, szóval Masters kihívást jelent neki. De végül kiderül, hogy nem ez a megfelelő hely számára. Ami kissé elszomorít, mert szerettem ennek a karakternek írni. Nagyon vicces.
David: Úgy is tekinthetünk erre, mint egy történetre egy felnövő orvosról. Doktorként az a megállapításom, hogy a legtöbb orvos olyan szeretne lenni, mint Wilson. Nagyon sikeres és mindig megmondja az igazat. Nem olyan, mint House. Ahogyan az orvosok többsége sem olyan. Szerencsére.
Masters kitűnő orvos lesz és House szerint nagyszerű szakember lesz, ahogyan Wilson is az. De nem lehetne még emellé olyan, mint House? Kissé más, kivételes? És ez a kérdés. Mert lehet belőle orvos – ahogy ezt House ki is mondja -, de lehet-e belőle kivételes orvos, House-féle orvos?
A végén, mikor Masters elsétál és megbotlik House kakasában. A zene pedig a “You Can’t Always Get What You Want”* a Rolling Stones-tól, amely sok szempontból House dala. És sokat gondolkoztunk azon, hogy betegyük-e ezt Masters kilépőzenéjének. És arra jutottunk, hogy be kell tennünk, mert House nagy hatással volt Mastersre, és ez fordítva is igaz. Masters végérvényesen megváltozott House miatt. Nem maradt ugyanaz az ember, azután, amit a Princeton-Plainsboróban tett. És ilyen értelemben kicsit olyan, mint House. Akár akarja vagy szereti, akár nem. És ez késztetett minket erre a dalválasztásra. Hogy Masters kissé olyan, mint House, mikor kisétál a kórházból. És remélhetőleg az arcáról az olvasható le, hogy megbékél ezzel.

* “nem mindig kaphatod meg, amit akarsz”
Videó letöltése


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .