7×16 – az író vlogja

Lawrence Kaplow, az “Out of the Chute” írója mesél az epizódról.

Mi a helyzet? Larry Kaplow vagyok, a “House” konzultáns producere. Az epizód címe “Out of the Chute”, amelyet együtt írtam Tommy Morannal.
House épp most szakított Cuddyval, és… bárkivel is szakítunk, az szívás. Mi ezt House-osan akartuk közölni: hogy milyen House-nak, ha szakít valakivel. Mindenki esett már át szakításon. És, mikor Tommyval arról beszélgettünk, hogy House hogyan fogja ezt kezelni, előjött a “felelősség”, és az, hogy milyen, ha az ember feloldozza a magát mindenféle felelősség alól. Mondjuk kivesz tízezer vagy akármennyi dollárt a bankból, és elherdálja. És House ezt teszi. Az a terve, hogy a szakítás kevésbé legyen szívás. House a szakítást minél elviselhetőbbé akarta változtatni.
Hogy éri ezt el? Beköltözik egy ötcsillagos szállodába, és mindenkit a szolgájává tesz. És mindezt olyan House-os módon teszi: masszázsok, kurvák, szobaszervíz, csupa móka és kacagás. De a mókának és kacagásnak is megvan a határa.
És a végén House-nak szembe kell néznie azzal a valósággal, hogy egyedül maradt. És ez nem könnyű neki.
Bármely szakítást nézzük, ott vannak mellette a barátok, akik véleményt alkotnak arról, hogy melyik félnek volt igaza, melyiknek nem. És általában Wilson House legnagyobb kétkedője, de ez esetben Wilson Cuddy-t dorongolja le és House pártjára áll. Mert őszintén aggódik érte. Úgy gondolja, hogy ezt a mókázást túlzásba viszi. És érdekes, hogy House-t nem igazán érdekli, hogy Wilson hogyan érez. És szerintem ezzel némiképp a szabadságát ünnepli: hogy megteheti, amit csak akar, megbánás vagy megtorlás nélkül.
Az epizód egyre följebb építkezik, mígnem House rá nem eszmél, hogy egyedül van. És, ha jól csináltuk, akkor az ember valóban ideges lesz, mikor House fellép a korlátra. De valójában az volt a szabadságának első pillanata. És nagyon erőteljesen hatott számomra látni Wilson arcán a House-ban való csalódottságot, és aztán House felszabadítását a medencében, az ünneplő egyetemista srácokkal.
Szerintem mindenkinek – aki megnézi ezt az epizódot -, miután látja House-t beesni a medencébe, aggódnia kéne. Hogy ez merre fog tartani… Nem tudhatják biztosan, hogy House most megőrült vagy csak ünnepel, ahogy azt kell. Úgy viselkedik, ahogy mindenki szeretne viselkedni egy szakítás után.
A többieknek nehéz lesz továbblépnie: Masters már tudja, hogy House Vicodinozik, miközben praktizál.
A House-Cuddy kapcsolatot illetően [sem lesz könnyű]: továbbra is együtt kell dolgozniuk a kórházban. És ez – ahogy az epizódban is láthatták – nehézségeket fog okozni.
Viharfelhők közelednek. Nem néz ki valami jól.

Videó letöltése


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .