7×15 – David Shore-interjú

Figyelmeztetés: Ha még nem láttad a hétfői (amerikai) epizódot, rohanj – ne sétálj – a legközelebbi vészkijárathoz. Mindenki más olvasson tovább!

SPOILER ~ SPOILER ~ SPOILER ~ SPOILER ~ SPOILER ~ SPOILER ~ SPOILER ~ SPOILER ~ SPOILER

Minden Huddy-rajongónak: részvétem.

Az eheti baromira beharangozott, retrótasztikus epizódban Cuddy véget vetett a több hónapja tartó románcának Dr. Morcossal, miután felfedezte a legsötétebb megtévesztését: Vicodinra van szüksége ahhoz, hogy jó barát legyen.

Hogy még jobban súlyosbítsuk a helyzetet, a szakítás teljes visszaesést okozott a televízió legfüggőbb dokijában. Röviden: a hosszú évek óta futó drámasorozat újra fordulatot vett és a készítő, David Shore exkluzív gyászbeszédet adott:

» House és Cuddy miért szakítottak?
Tudtuk, hogy nem fog örökké tartani. Tudtuk, hogy nem tarthat örökké. Az évad eleje óta kábé ilyen hosszúra terveztük. Ez minden történetszálunkkal így szokott lenni: “Gyerünk, fedezzük fel ezt a történetet! Aztán, amint kimerítettük a felfedezést, lépjünk tovább!” Most tovább lépünk ahhoz a részhez, hogy hogyan viselkednek a szakítás után, amilyet még nem láttunk ezelőtt a sorozatban. Szerintem ezek ketten szerelmesek egymásba és bizonyos értelemben mindig is szerelmesek lesznek. De emellett úgy gondolom, hogy House nem jó barátalapanyag. És férjalapanyag. Súlyos gondjai vannak, és Cuddy szakítóokai nagyon is helytállnak. Az, hogy House végül boldog legyen, eléggé valószerűtlennek tűnik.

» Tartós ez a szakítás?
Igen. Nem jelenthetem ki, hogy örökre, de nem akarjuk húzni a közönség idegeit [a folytonos szakítással-összejövéssel].

» Mikor felvázolták a történetet, hagytak teret maguknak arra az esetre, hogyha a kapcsolatuk sikeresebbnek bizonyul, mint amire számítottak?
Ez mindig megeshet. Soha nem lehet tudni, hogyan bontakoznak ki a szálak. Azon aggódtam a legjobban, hogy ha összejönnek, az megváltoztatja a sorozat dinamikáját (légkörét). De szerintem jól megoldottuk. Nem volt egyszerű. Hogy House House és Cuddy Cuddy maradjon, miközben a kapcsolatuk fontos elem volt számunkra. Kihívást jelentett.

» Az álomjelenetek egyfajta kárpótlásként voltak a Huddy-rajongóknak? Hogy annyira elvarázsolódnak, hogy nem fogják felhúzni magukat a szakításon?
Nem. Inkább amiatt aggódtam, hogy az álomjeleneteken fogják felhúzni magukat. *nevet* Bármikor, mikor valami másfélét, a szokásostól eltérőt csinálunk, az ember fél attól, hogy rosszul fog kijönni és hogy elidegenítjük az embereket. És fontos volt, hogy az egészet “House”-os módon oldjuk meg, és szerintem ez sikerült. Nem várom, hogy mindenkinek egyhangúan tetsszen, de én boldog vagyok azzal, amit csináltunk.

» Hogyan jött az álomjelenetek ötlete?
Akartunk egy olyan epizódot, melyben minden felvonás másfajta lett volna, ami szerintem nem lett volna jó. Túl sok lett volna. És aztán rájöttünk, hogy megvan a lehetőség arra, hogy ezt megcsináljuk kicsiben. Fontos történeteket mesélhetünk el ily módon.

» Úgy tűnt, House vonata ismét kisiklott az epizód végén. Újra visszatért oda, ahonnan indult?
Annyi biztos, hogy megint Vicodinozik. Igen, mondhatjuk, hogy visszatért oda, ahonnan indult.

» Szóval a gyógyulásának időszaka mind a semmiért volt?
Ez a nagy kérdés. Ez jelenti a kihívást a jövőben. Az, hogy tiszta maradjon, folyamatos kihívás. És nem sikerülhet félresiklások nélkül. Néha hosszabb és komolyabb félresiklások ezek.

» Helyes a feltételezés, hogy: ha House nem lehet boldog Cuddy-val, akkor senkivel sem?
Bárkivel is jön össze, nagy kihívás lesz. Ráadásul még Cuddy-val volt a legjobb esélye. De a remény hal meg utoljára. És a boldogságért való küzdelmet nem adod fel egy könnyen.

Ti mit gondoltok az eheti “House”-ról? Tetszettek az álomjelenetek, de a Huddy-szakítás már kevésbé? Vagy épp fordítva? Írjátok meg ebbe a bejegyzésbe!

[TV Line]


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

31 hozzászólás

 1. “Cuddy szakítóokai nagyon is helytállnak”
  “nem akarjuk húzni a közönség idegeit [a folytonos szakítással-összejövéssel]”
  “én boldog vagyok azzal, amit csináltunk”
  “nem sikerülhet félresiklások nélkül. Néha hosszabb és komolyabb félresiklások ezek.”

  ÁMEN!

  Ennyi. Szívesen kezet ráznék Shore úrral, és megveregetném a vállát. Ez az, ami FELNŐTTEKRŐL szól, és nem tinikről és lányregényes elképzeléseikről.

 2. Ha úgy megyünk neki, hogy úgyse fog működni, akkor mi értelme? Mert, ha fel akarjuk fedezni a kapcsolat lehetőségeit, akkor abban az is benne van, hogy működhet… Értem a szakítást én is, de ez azér’ idegesít…

 3. Ha az egész évad egy álom lett volna akkor én a fejemet a falba verem. Én szeretem a Huddy kapcsolatot de nem ez a fő ok amiért nézem. És nagyon remélem hogy ez a szakítás nem végleges. Van rá egy kis minimális esély hogy összejönnek a 7/19-ben, nem azt mondom hogy ők fognak összeházasodni mert az túl szép lenne de ahogy David Shore is mondta ” A remény hal meg utoljára”

 4. Én ezt a lehetőséget (hogy minden csak álom volt) akkor esetleg preferálnám, ha nem akarnák House-t és Cuddy-t újra összehozni. És lenne vmi olyasmi, h House tanult az álomból, és jobban fogják csinálni Cuddyval. 😀 De ez egy erősen utópista elképzelés, úgyhogy befogom. 😀

 5. Én is megértem Cuddy indokait, de abban a részben mikor össze jönnek House mondja, hogy nem fog működni, mert újra bántani fogja. Erre Cuddy, hogy tudja, hogy elcseszett és nem is akarja megváltoztatni, na hát akkor az első komolyabb problémánál máris megfutamodik?! Mellesleg azt hiszem, hogy láttam az eddigi összes új részt, de azt a bizonyos tengerpartosat amiben kettesben, meghitten üldögélnek a homokban még nem.. Az is valami álom lesz??

 6. Írtam tegnap, de eltűnt az üzenetem.. Na mindegy, annyi kimaradt még, hogy remélem nem álom lesz ez az egész évad, ne legyen már Dallas ebből a sorozatból!
  Ja, hogy be kell jelentkezni és akkor látszik, nem szóltam 😛

 7. Luer: Igazad van. Mielőtt elkezdődött volna az évad azt írták hogy Cuddyék a tengerparton lesznek hogy messze legyenek a kórháztól. Ez mekkora átbaszás

 8. Cuddy nem azért szakított House-szal, mert House bántotta őt. Ezt egy szóval sem mondja. Hiába hitte azt House az elején, hogy azért nem működne a kapcsolatuk, mert ő bántaná Cuddyt. Cuddy azért szakított vele, mert House nem akar, nem tud részt venni az életében. Sem fizikailag, sem érzelmileg. De ezt el is mondja a végén.

 9. Miért csináltak Cuddyból egy ilyen személyiséget? Ez nem Lisa E. hibája, hanem az íróké. A 6. évadtól teljesen hülyén írják meg, és következetlenül.

 10. Cuddy totál ellentmondásos lett az írók jóvoltából. Mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Elbaltázták az írók mert ez a vicodine szál nagyon gáz újra. Remélem Lucas nem jön vissza Cuddyhoz mert akkor tényleg dobok egy hátast + kasza lesz a sorozatnak nálam.
  És House nem a vicodine miatt lett bunkó már Stacy előtt is az volt. Cuddy szavaival egy egomániás, nárcisztikus szemétláda. :-#

 11. Ja és hiányzik 13-as még mindig 😀
  Egyébként Masters kórházon kívüli életére (ha van) is kíváncsi lennék. Lehetne ilyen rész is 🙂 Nem vagyok oda a karakterért, de ki lehetne vesézni jó kis poénokkal.

 12. Igen, úgy tűnik az a tengerpartos jelenet valami reklámfogás volt.
  Ezt az újra Vicodine-t szed House, tök hülyeségnek tartom, azért ment elvonóra mert már hallucinált, Ő maga is belátta, hogy ez így nem jó. Most majd megint függő lesz, jön az újabb hallucinálás és az újabb elvonó?! Ennek nem sok értelme van.
  Lassan nem tudnak mit kitalálni a sorozatban, a Vészhelyzet is jó volt 4-5 évadon keresztül aztán szerintem egy nagy sz..r lett..

 13. House sok-sok évig Vicodin-t szedett, mielőtt hallucinálni kezdett volna, szóval ez nem azt jelenti, hogy ha most elkezdi újra, akkor másnap már Hollandiában ébred, aztán jól partiba vágják.

  Szerintem a Vicodin szál nem gáz. Sőt… az a House akit 6 évig úgy szerettünk amilyen volt, az azért volt, mert gyógyszeren élt és mert szánalmas volt. Nekem már hiányzott. Nem értem, hogy ti mit szeretnétek…?!

 14. Nagyon uncsi lenne megint ugyanazokat a köröket lefutni: vicodine, wilsonnal lelkizés, House pátyolgatás, önsajnálat, gyógyszerbeszerés, hallucináció, elvonó stb. Remélem nem így lesz de nekem bejött a 6. évados House is. Épp elég bunkó volt függőség nélkül is. Nem érdekel, hogy Cuddyval vagy nélküle de menjen a sztori és ne úgy érezzem, hogy visszacsöppentem a 2. évadba. De az íróknak is le kéne állni a vicodinnal mert egyre szarabb részek vannak. Valszeg belefáradtak már. Ha meg visszamegyünk a kezdetekhez akkor elég lett volna 3-4 évad is a csúcson befejezve. De remélem nem a függőség felé veszik az irányt.

 15. Éppenhogy egyre jobb részek vannak a 7.évad elejéhez képest. Nyilván nem ugyanazokat a köröket fogják futni, az írók kicsit sem hülyék. Ha tartanák az évad második felétől kezdődő színvonalat, akkor örülnék a 8.évadnak.

  Persze ha elcseszik, akkor ennyi, de nem tudhatjátok, hogy mit fognak kihozni ebből.

 16. Épp ezért írtam, hogy remélem nem a függőségre hegyezik ki a sztorit. Nem tehetek róla de valahogy tartok az egésztől, hogy elcseszik. De reménykedem! Kedvencemet (weeds) már egyszer elcseszték az írók de a 6. évadra szépítettek. Van remény 🙂
  Egyébként a szarkazmus, poénok, Hugh kitűnő játéka még megvannak és én főleg emiatt szeretem. A főszál is talán jól alakul 🙂

 17. A promo után gratulálok az írók eredetiségéhez. 🙁 Szex a prostikkal, ital, Vicodin, Wilson, mint megmentő. Ez hányadik oldalon volt a “Hogyan készítsünk sorozatot klisékkel”-ben?
  Itt valami nagy durranás lesz a végén. Kezdem azt hinni, hogy a készítők szórakoznak velünk.

 18. Csak nem bírom ki, hogy leírjam én is a gondolataimat. Megteszem és ennyi, nem fogok vitába szállni senkivel, mert mindenki úgy is másképp látja ezeket a dolgokat.

  Maga a szakítás és a kis pirulák újbóli felbukkanása is teljesen logikus és ésszerű lépés volt, így 15 rész után. Igazából ez egy nagyon mesteri magyarázata annak, hogy mit és miért így láthattunk eddig a 7. évadban. Az első néhány rész után nem voltam elégedett, mert valóban elég sablonos párkapcsolati problémákat boncolgattak, de ezeken túljutva egyre jobb és jobb lett minden epizód. És nem véletlenül volt a 15. részben az a néhány másodperc, mikor Cuddy zokog a szakítás után. ezzel jelezték, hogy ez az egész, neki legalább ugyanannyira fáj, mint House-nak. A szakítással kapcsolatban pedig két dolgot kell megérteni. Az egyik, hogy Cuddy nem azért tette meg, mert House bevette azt az egy szem vicodint. Hanem egyrészt azért, AMIÉRT bevette, másrészt pedig azért, mert realizálódott benne, hogy egy olyan emberrel folytat viszonyt, aki képtelen egy kapcsolatban a másikért megtenni dolgokat. Mert valljuk be, hogy 14 részen keresztül House bármit is tett a kapcsolatukért, azt két dolog motiválta. Az első, hogy ő megkapja, elérje, amit akar. (és ezt a fejünkbe is sulykolták az írók azzal, hogy újra és újra elhangzott a mondat House szájából: „ha ezt, vagy azt nem teszem meg, Cuddy plafonon lesz és ha ő plafonon van, akkor nem úgy történnek a dolgok, ahogy én akarom” legalább is a mondanivalója ez volt ezeknek a mondatoknak) A másik motiváló erő pedig az volt, hogy valamilyen úton, módon bebizonyítsa a saját igazát a dolgokkal kapcsolatban. Tehát soha sem az vezérelte a cselekedeteit, hogy örömet szerezzen, vagy boldoggá tegye Cuddy-t. És egy érett, felnőtt kapcsolatnak, normális esetben az a fő mozgató rugója, hogy ha úgy adódik, akkor képesek legyünk a másik fél problémáit/céljait a magunkéi elé helyezni. Ez az én meglátásom erről a dologról.

  A következő rész promójával kapcsolatban pedig, nem tudok egyetérteni veled Bridge. Adott nekünk ez a House nevű karakter, akiről 6-7 év alatt megtudtuk, hogy milyen a személyisége, hogyan viszonyul a betegeihez, és nem mellesleg a körülötte élő emberekhez. Plusz azt is, hogy Hogyan orvosolja a problémáit, a fájdalmát (nem feltétlenül csak a fizikait) és az őt ért sérelmeket. Mint tudjuk nem az általában elfogadott módon viszonyul ezekhez, nem érett felnőttként viseli. Megvannak a maga kiépített menekülési útvonalai, védelmi mechanizmusai. Ilyennek ismertük meg, így szeretjük, és épp elegen, eleget panaszkodtak/tunk, hogy megváltozott elpuhult, ellágyult. Tehát számomra az lenne a megdöbbentő, ha a történtek után, mint ha mi sem történt volna, bemenne dolgozni és max. durcin viselkedne mindenkivel, főleg Cuddy-val. Egy jó kis vicodin mámoros részeg tivornyázás abszolút következetes és jellemző lépés tőle.

 19. Szerintem House azért sok dolgot tett Cuddyért. Nem hinném hogy pl. a Richardson professzoros dolog (első rész 7. évad) és Rachel előkészítős felvételije érdekében tett lépések elhanyagolhatóak. Ezekről Cuddy nem tudott és azért csinálta, hogy Lisa elégedett legyen, de ennek ellenére nem dörgölte az orra alá. Biztos volt benne önzőség is de az tény, hogy így úgy amúgy szeretik egymást de nem működnek jól együtt. Ez teljesen elfogadható számomra de ha már választani kell akkor a szakítás után ne a depressziós, Wilsonnal nyavalygó, sebeit nyalogató House jöjjön elő. Az előzeteseket elnézve lesz itt kiborulás, kurvázás, ereszd el a hajam is. Hogy merre viszik tovább a szálat az majd előbb utóbb kiderül csak ne érezzem azt, hogy hoppá ezt már mintha láttam volna. Egyébként egy prostikkal tarkított mámoros éjszaka teljesen elvárható House-tól Cuddy lépése után, de hosszútávon azért ez sem megoldás. (de az is lehet, hogy House Charlie Sheenesedik) Szerintem House „megváltozott” viselkedésére adott reakciók is érdekesek lesznek a team, Wilson, Cuddy részéről.

 20. Bogiii nagyon jól megfogalmaztad a dolgot, és tulajdonképpen egyet is értek Veled, de azért hiszem azt, hogy ha alapjaiban nem is, de igenis tud változni az ember, és House Cuddynak köszönhetően kicsit jobb, emberibb lett. És igen az első részek a 7. évadban elég unalmasak voltak, de aztán újra visszaállt a rend, jöttek a betegek, és a diagnosztizálásról szóltak a történetek. Emellett meg simán élték a hétköznapok életét. Valamilyen szinten House is részt akart vállalni Cuddy életében hisz van egy rész amiben mondja, hogy mindig csak nála találkoznak és még a gyereket sem “ismeri”. Valahol elindult ez a dolog, de aztán meg is torpant.
  Az egy érdekes kérdés, hogy House mennyi mindent tett Cuddyért, mert elsőre én is azt mondom, hogy volt rá példa, de ha belegondolok akkor igencsak az önzőség motiválta, hisz a Rachellel való játék is azért volt, hogy Cuddy ne legyen ideges amitől ugye Ő lenne ideges. És volt olyan is, hogy valamiért bocsánatot kért, de mint kiderült nem gondolta komolyan, így tényleg nem lehet egy igazi, rendes kapcsolatot fentartani. Mindenesetre nagy pofon volt ez mind a kettőjüknek. A tivornyázás a következő részben teljesen érthető lépés, sőt miután tényleg nem nőtt még fel, gondolom meg van sértve, és még jobban piszkálni fogja Cuddyt. Aztán, hogy győz e az esze vagy elindul a lejtőn majd kiderül..

  Más, de Nektek nem furcsa, hogy mikor még Lucas volt a partnere Cuddynak, Rachel még szinte baba volt, aztán hirtelen már 4 éves lett? Kicsit gyorsan megnőtt 😛

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .