7×15 "Bombshells" – interjúk

Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard és Greg Yaitanes (az epizód rendezője) beszél az epizódról: SPOILER


(A maradék videóhoz majd jön a fordítás.)

Hugh Laurie – Dr. Gregory House

Amint azt láthatják, ez egy klinikai jelenet… Bár a kórház költségvetése kicsit lecsökkent, szóval kissé elburjánzottak a növények… Nem. Ha-ha-ha-ha.
Ma egy olyan jelenetet forgatunk, amely egy bonyolult, szövevényes hallucináció része. És ez itt… talán maguk is észre vették… ez a helyszín… hogy is mondjam… egy áldozás a “Butch Cassidy és a Sundance kölyök”-nek. Én játszom… Butch szerepét, és Cuddy a kölyök.
Ennél többet nem árulok el, mert az lelőné az egész… szövevényes hálót, amelyet szőttünk.

Az álomvilágban nincs logika abban, hogy az emberek… legalábbis a felszínen nem logikus, hogy egyes emberek melyik jelenetben tűnnek fel. De ez, amit mi csinálunk, Cuddy hallucinációiból véletlenszerűen választott tárháza. És az egyikben House-Cuddy az Butch-Sundance. Az egyik karakter a tettekért, a másik a szavakért felel. És Cuddy fejében ő az előbbi, House pedig az utóbbi. House a… cselszövő.

Őszintén megvallom, szerintem a stáb minden tagja örül annak, hogy elhagyhatja a campust egy napra. Úgy értem, szoktunk kimenni külső helyszínekre forgatni; általában a teaserben elhagyhatjuk a kórházat és mást is csinálhatunk. De nem szoktunk száz évvel ezelőtt “mást csinálni”. És nem szoktunk teljesen más műfajú filmeket forgatni, ami… És, szerintem mindenki: a tervezők, jelmezesek örülnek ennek a napnak, mert… legyünk őszinték, már tele lehetnek a fehér köpenyekkel és sztetoszkópokkal. Ahogy mindannyian.
Szóval jó egy napot kimozdulni. Eljönni az iskolából és valami mást csinálni. És, bár csak egy aprócska jelenetet csinálunk a “Butch Cassidy és a Sundance kölyök”-ből… szerintem mindannyian rájövünk a végére, hogy egyszerűen újra akarjuk csinálni magát az egész filmet. Rájövünk, hogy mennyire szerettük és mennyire meg akarjuk csinálni az elejéről. Valószínűleg nem engedhetjük ezt meg magunknak. Legalábbis egy nap alatt nem. De… ezért kár. De ezek a dolgok… nagyon szórakoztatók, mert megtöri a ritmust. Szerintem ez minden [stábtagnak és színésznek] bejön. És ez kihívásokat is ad.

Ebben az epizódban, melynek címe “Bombázók”, az írók egy… nagyon hihető és feszültségteljes alapsztorit találtak ki: álmok… részben álmok, részben hallucinációk House-t és Cuddy-t különböző… teljesen eltérő, ikonikus filmes… filmes és tévés műfajokba helyezik.

Az írók… ők minden héten… szó szerint elállítják a lélegzetemet. El sem hiszem, hogy létezik ez a határtalan zsenialitás, amelyet ezekbe a forgatókönyvekbe fektetnek. És a részletesség mértéke… Néha csak a harmadik, negyedik vagy ötödik olvasás után, vagy a jelenet forgatásának kezdetekor – mikor elkezdünk beszélgetni róla – esik le, hogy “Ja, már értem, mire… Ja, hogy ez kapcsolódik egy másik dologhoz, amely egy másikhoz, amely egy egy évvel ezelőtti eseményre utal vissza…”
Remélem, egyszer kiadják ezeket a forgatókönyveket könyv formájában. Talán ahelyett fogják kiadni, hogy mi eljátszanánk. Az… csak kivennék a köztes személyt. Az írók megírnák, aztán közzétennék az interneten vagy ilyesmi. Nem kellenének olyan emberek, mint én, hogy felolvassák.

Lisa Edelstein – Dr. Lisa Cuddy

Itt most egy álomjelenetet forgatunk, amelyet a “Butch Cassidy és a Sundance kölyök” inspirált.

Ebben az epizódban House és Cuddy kapcsolatát ezeken az ikonikus műfajokon keresztül mutatjuk be: szitkom, ’50-es évekbeli sorozat, “Butch Cassidy és a Sundance kölyök”… jól elvagyunk.

Ebben a részben Cuddyn egy orvosi beavatkozást hajtanak végre. És ez annyira ijesztő számára, hogy új szemmel kezd a kapcsolatára tekinteni. *mosolyog*

Mikor aláírtam egy orvosi sorozathoz, soha nem gondoltam volna, hogy lőni fogok vagy rúdtáncolni… vagy bármi olyat csinálni, amit csináltam ebben a sorozatban, sorolhatnám. Annyira mókás. Jól elvagyunk. Különösen ma: piszkos vagyok, nagyon laza ruhák vannak rajtam – ami nagy öröm -, és… a hajam kész katasztrófa. Öt percet voltam a sminkben és aztán meghemperegtem a koszban. Imádom!

Cuddynak nagy ijedtségben lesz része ebben az epizódban. És az ijesztő helyzetektől egyszerre tisztán lát az ember. És ő ezeket a megvilágosodásokat az álmain keresztül kapja. És ez is egy ilyen jelenet.

Robert Sean Leonard – Dr. Wilson

A “Doktor House”-nak ebben az epizódjában valami miatt a karakterek ilyen klasszikus filmes szituációkba keverednek. Az egyik karakter álmodik, amelyben mi, a többi karakter – akik részei az életének – megjelenik.
Az egyik álomjelenet szitkom jellegű. House és én két férfiként jelenik meg, akik együtt nevelnek egy lányt.

A jelenet a mögöttem látható díszletben játszódik. A szitkomokat utánozzuk, szóval House és én… lényegében Charlie Sheen és John Cryer karaktereit alakítjuk a “Két pasi meg egy kicsi”-ben: Két agglegény nevel egy gyereket.

Wilson… rá nem vallóan, fura módon, ezúttal nem szólt bele a House-Cuddy kapcsolatba az elmúlt pár epizódban. Csak hagyja, hogy a dolgok maguktól alakuljanak. Nem akar túl nagy befolyással lenni kettőjükre.

Wilsonnak már elege lett. Hagyja, hogy House és Cuddy megoldják és rájöjjenek a problémáik megoldására.

A mai forgatáson jól szórakoztunk, mert… Hugh-val egy szitkomos környezetben együtt játszani… annyira szokatlan volt. És teljesen más, mint amit általában csinálunk. Szóval egy igazi lélegzetvétel volt. Jól elvoltunk.

Grafika

0:30 – Lezárás
0:39 – Teljes képernyő, közbevágások
ÚJ EPIZÓDOK
ÚJ ÉVAD
1:07 – Átmenetek


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .