7×13 – az író vlogja

A legutóbbi (amerikai) rész írója, Thomas Moran mesél az epizódról:

Megtekintés YouTube-on :: Videó letöltése

Helló, Tommy Moran vagyok. Vezető producer és író a “Doktor House”-nál. A “Two Stories” c. epizódomról fogok beszélni.
Ez egy olyan rész, amelyért már három éve lobbiztam. Mindig is be akartam egy hosszú háttérsztorit a House-Cuddy kapcsolat problémáinak. A House-Cuddy kapcsolat az elmúlt években sokféle volt, de egyikbe se tudtam ezt az epizódot beleilleszteni. Az eredeti ötletem a Cuddy-Lucas szakítás körülről származik. De akkor úgy döntöttünk, hogy máshogy fognak szakítani, szóval ez az epizód nem illett oda. Szóval mindig, mikor House és Cuddy krízisben volt, felvetettem ezt az epizódot, hogy most lehet-e róla szó. Aztán fura módon engedélyt kaptam erre és aztán megcsavartuk a “House-Cuddy kapcsolat” szálat. Nem akartuk, hogy nagy szakítás legyen belőle vagy ilyesmi, aztán eszembe jutott, hogy legyen egy igazi kis konfliktushelyzet, amely minden kapcsolatban előjöhet: hogy egy kis veszekedésből hogy lehet egy nagyobb.

A “Two Stories” (“Két sztori”) cím… ahogy mondtam, ez az epizód sok átalakuláson ment keresztül. És valójában a végleges ötletben – mielőtt elkezdtem írni a forgatókönyvet – még csak egyetlen történet volt. És aztán David Shore azt javasolta, hogy a kislány monoklija, meg annak a sztorija kapjon nagyobb szerepet. Szóval ez a rész az utolsó pillanatban került bele. Ezután a “Két sztori” cím kézenfekvőnek tűnt számomra. És ezzel talán eszünkbe jut a “Három sztori” c. epizód, amely majdnem minden kollégának a kedvence.

Az nagyon tetszett az egészben, hogy ezúttal az a megoldandó rejtély, hogy House miért van az igazgatói iroda előtt. Ez egy meglepő esemény. És e köré a rejtély köré építettem fel az epizódot. Amely nem igazán volt orvosi témájú.

Arra gondoltam, hogy vicces lenne az, ha House – és Hugh Laurie – gyerekekkel játszana együtt egy általános iskolában.

A történet felépítésekor aggódtam kicsit, hogy némileg… unalmas lesz. Szóval bevontam a fiamat – aki odavan a mozifilmekért – és beleraktam egy ilyen karaktert az epizódba. És House hazugságokkal teszteli őt, hogy az észreveszi-e, hogy filmekből vette a történetet.

Greg Yaitanes (az epizód rendezője) sok időt töltött – és nagyszerű munkát végzett – azokkal a jelenetekkel. Az egyik kedvencem a “Ponyvaregény”-es volt – ez az egyik kedvenc filmem. És így el bele tudtam csempészni némi Tarantinót, és összekeverni House-szal. Szerintem jól sikerült.


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .