7×11 – az író vlogja

A legutóbbi (amerikai) rész írója, Peter Blake mesél az epizódról:


Helló, Peter Blake vagyok, a “House” egyik vezető producere és én írtam a “Family Practice” c. epizódot.
Amikor próbáltam kitalálni, milyen legyen az epizódom, három ötletem volt: az egyikben olyan páciens lett volna, aki nem ismeri fel a szarkazmust. És úgy gondoltam, hogy király lenne, ha House megoldaná ezt az esetet. Mert csomó minden, amit mond, ironikus vagy szarkasztikus. Aztán meg akartam egy hipochonder pácienst. Aztán meg akartam egy olyat, mikor a páciens kirúgja House-t, aki nem fogadja el ezt. Szóval volt ez a három ötletem, és egyik sem igazán tett ki egy teljes epizódot, szóval rájöttem, hogy kombinálnom kéne. Elmondtam az ötleteimet Russel Friendnek, és ő azt felelte, hogy tényleg lesz majd egy hipochonder páciensünk. És két epizóddal korábban találkoztunk vele: ő volt Cuddy anyja. És aztán meg azt gondoltuk, hogy az eléggé erőteljes lenne, ha ő lenne a beteg. Szóval, mikor megírtam, komolyabbá vált a dolog, mint eredetileg gondoltam. Nem csak azért, mert Cuddy anyja a páciens – amelynek hatalmas következményei lehetnek. De azért is, mert az, ha az orvosok a páciens háta mögött cselekednek, hihetetlenül veszélyes lehet és csomó erkölcsi dilemmát hordoz magában.
Szóval, mikor ez a sztori megvolt, akkor összekötöttem egy másikkal, amin már régebben gondolkodtam: hogy az egyik orvos konzultánsként lép fel és meglát egy vérzést egy olyan páciens agyában, aki nem is az ő betege. És ez lett a Taub-sztori.
Miguel Sapochnik, a rendező Tony Gadiosszal dolgozott – ő volt az operatőr. És tök jó színösszeállítást találtak ki, amely leírta a karakterek érzéseit attól függően, hogy hol tartunk a történetben. Szóval a színskála a musicaltől a film noiron keresztül a dokumentarista stíluson át Busby Berkeley-ig terjedt. Szóval, ezt figyeljék majd meg!
És, remélem tetszeni fognak a vendégszereplőink: a kedvenceim, akik egy epizódban összejöhettek. Nem csak Candice Bergen – aki fantasztikus, ő Cuddy anyja -, hanem bemutatkozik még Paula Marshall, mint Cuddy nővére. És Michael Gladis – aki Kinsey-t alakította a “Mad Men”-ben – játssza Taub sógorát. Szóval, remélem, tetszeni fognak és élvezni fogják az epizódot.

Videó letöltése


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .