7×10 – az író vlogja

A legutóbbi epizód, a “Carrot or Stick” írója Liz Friedman, aki az alábbi videóban mesél az írás élményeiről (fordítással):


Helló! Liz Friedman vagyok, én írtam a “Carrot or Stick” (“Répa vagy pálca”) c. epizódot.
Mindig is érdekeltek a fegyelmi katonai kiképzőtáborok. Egyrészt úgy is lehet tekinteni rájuk, mint zaklatótáborokra, amelyek több problémát okoznak a már eleve problémás gyerekeknél. De úgy is, hogy ez az utolsó segítség számukra. És ezt a dilemmát meg akartam mutatni és belehelyezni egy érdekes történetet.
A teaser fantasztikus volt. Elég szerencsések voltunk – idézőjelben -, mert voltak nekünk is esőgépeink, de az anyatermészet is besegített, plusz némi valódi esővel. Szóval, megkaptuk azt a pluszt, amelyet nem igazán lehet megkapni egy esőgéppel. Tehát, ott voltunk 12 órát – el kell mondjam, nagyon “kellemes” érzés ott állni az esőben ennyi ideig, még plusz esőt generálva, mikor épp forogtak a kamerák. De, tudják, mit? A végén jól nézett ki a jelenetben, és ez a lényeg.

Az volt a fontos ebben a House-Cuddy történetben – és remélem, sikeresen csináltuk meg -, hogy House nem változott meg ebben a kapcsolatban. Lehet, hogy csinál egy-két olyan dolgot, amely úgy néz ki, mintha egy normális, törődő, szerető ember csinálná egy kapcsolatban, de ö… nem lett más ember. Ő még mindig House, még mindig saját maga számít.
Tetszett az az ötlet, hogy House tesz valamit azért, hogy segítsen Cuddynak elérni, amit akar. És ez tényleg úgy tűnik – vagy nem csak tűnik -, hogy ezzel Rachelt segíti, hogy bejusson egy nagyon jó iskolába. De valójában csak a rendszerrel való játék az egész: hogy “hogyan csaljak ahhoz, hogy a gyerek bekerüljön a suliba?” És, ami azt illeti, House nem igazán szereti Rachelt. Nem a személye miatt, hanem általában nem szereti a gyerekeket. És nem gondolja, hogy Rachel lenne a legokosabb a világon. Szóval úgy akarja őt kiképezni, mint egy kutyát, ha ez kell ahhoz, hogy az bejusson ebbe az iskolába.

Chase sztorijának az a lényege, hogy csomó nővel lefekszik, és közben meg elszalasztja egy valódi kapcsolat lehetőségét.
A meztelen fotó… onnan jött… Eredetileg a fenekéről lett volna egy fotó. És… meg kell köszönnöm Tommy Morannak: ő mondta, hogy “Nem is tudom, szerintem az nem olyan nagy cucc.” És aztán átgondoltam, és arra jutottam, hogy mi lenne, ha elölről lenne egy olyan kép, amely azt mutatja, hogy… tudják… *felmutatja a kisujját* Chase egy… mini úriember. És ezzel visszamentem Tommyhoz, és megkérdeztem, hogy “Na ez már megalázó lenne?” És, nos… nem is kell mondanom, hogy áldását adta rá.
Nagyon tetszett az az elképzelés, hogy… a közösségi háló ellened fordul. Ez valami olyasmi, ami mindenkit érint és mindenki fél tőle. Meg, hogyha túl sok helyre kirakod magadat, akkor az visszaüt.

Lássuk csak: Chase és Cameron szakított, meg Tizenhárom és Foreman se vált be, öm… Wilson boldog volt vagy egy percig, ugye? Mármint, lehet, hogy ezúttal kicsit több ideig volt boldog. Hogy jól megszokja, aztán meg kiderült, hogy az sem működik. Ez nem a boldog emberek világa. És ironikusan, jelenleg House-nak viszont működik a kapcsolata ebben a pillanatban… Tudják, a mi sorozatunk karakterei nagyon erősek, okosak és makacsok. És nem igazán hajlandóak megváltozni. És, hadd mondjam el 18 évnyi kapcsolatban élés után, az egész kompromisszumokról szól. Én ezt a tanácsot adom önöknek a való életben – amire a mi karaktereink, hál’ Istennek, képtelenek.


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .