7×09 – az író vlogja

A legutóbbi epizód, a “Larger Than Life” írója Sara Hess, aki az alábbi videóban mesél az írás élményeiről (fordítással):


Sara Hess vagyok, a sorozat supervising producere. Azt hiszem, a történet ötlete onnan jött, hogy csomószor előfordul, hogy emberek beugranak a metrósínekre, hogy idegeneket mentsenek meg. Ez mindig is érdekelt: hogy mi különbözteti meg azt, aki beugrott a többi háromszáztól, akik csak ott álltak a peronon, és nem akarták bepiszkítani a nadrágjukat.
Vajon őrült vagy hősről van szó?
Az, hogy House a hősködést tünetnek veszi, alap volt, hogy belerakjuk a történetbe. House mindig szkeptikus. Nem fogadná el, hogy létezik ilyen. Nem hiszi el, hogy az ember tud önzetlen lenni, és dolgokat egymásért megtenni, öncél nélkül vagy pusztán azért, hogy jók legyenek. Ez nem fér bele az ő világába.
A teasert az észak-hollywoodi metróállomásnál forgattuk. És a metró járt akkor. A jelenet elejét az egyik vágánynál forgattuk és civilek sétálgattak közben a másiknál. Este 10-kor volt. 7-kor kezdtünk, és másnap reggel 9-ig maradhattunk. Szóval elkezdtünk forgatni, és az emberek meg felszálltak a metróra, hogy elmenjenek bulizni az éjszakába. Szóval az a jelenetben nem látszik, hogy a másik vágánynál emberek szállnak le a metróról rövidnadrágban és csizmában és bámulnak felénk, hogy mit csinálunk.
Ott nem sikerült mindent leforgatnunk, szóval csomó részletet, ami a síneken történik, a stúdióban kellett megcsinálnunk. És a díszleteseink hihetetlen munkát végeztek. Megépítették ugyanazt a metróállomást, amelyben pár nappal előtte forgattunk. El se tudtam hinni. Pontosan ugyanúgy nézett ki a vezetékektől kezdve, a legapróbb részletekig. Nem látni a különbséget.

Matthew [Lillard] lenyűgöző volt. Őszintén szólva – ez a 6. évem a sorozatnál – ő a legjobb, legcsodálatosabb vendégszereplő, akivel valaha dolgoztam. Annyira vicces volt. Mindent belerakott ebbe a szerepbe – többet is, mint gondoltuk volna.

A Taub-poszteres történet: ez valami olyan, amit már két éve meg akartam csinálni, mert Peter Jacobson mindig megnevettet. És akartam egy hatalmas kiadást a fejéből. Aztán meg beledolgoztam azt, hogy Rachelnek ott van az internetes barátja. Alapvetően egy vicces sztori akart lenni, de végül az egész inkább arról szólt, hogy a fej a poszteren azt reprezentálja, aki Taub mindig is lenni akart. És a végén, mikor önmagát dobálja a vízibombákkal… – ez nem volt benne az eredeti koncepcióba, de mikor beleraktuk, az egész nagyon természetesen hatott. Olyan szép volt.
És azt a nézők nem tudhatják, de mikor azt a vízibombás jelenetet forgattuk, kábé hat méterrel odébb Olivia Wilde és Kal Penn állt. Lejöttek Santa Monicába aznap este, mert hallották, hogy Peter vízibombákkal fogja megdobálni a saját fejét. Szóval lejöttek és kábé hat méterre álltak a poszter mellett és röhögtek.

Mindig is szó volt róla, hogy behozzuk Cuddy anyját, és végül ennél a történetnél kötöttünk ki. Miközben ezt a szerepet írtam, Candice Bergenre gondoltam. Mikor leírtam a jellemét, azt úgy mondtam, hogy “Tudod, az a Candice Bergen-típus”. És, mikor ő igent mondott a szerepre, akkor majdnem elszálltam. Ő egy… legenda és felnézek rá. Hihetetlen volt, hogy elvállalta. Ő egy klasszikus – nem sok ilyen van manapság.
Szupervicces volt megírni azt a jelenetet. A begyógyszerezés… Russel Friendnek kell megköszönnöm, mert az ő ötlete volt. Az a jelenetet… nem is tudom, hányszor forgattuk le. Mert minden alkalommal valaki nem tudta kibírni… Annyira nevettek. Hugh már sírt. Aztán egy ponton le kellett állnunk. Végül azt fel is használtuk, amelyben Hugh, kamerán kívül felállt az asztaltól és kiment a szobából, hogy ne kelljen leállnunk. Mert, ha ott maradt volna, nem tudták volna befejezni.
Nem hittem volna, hogy valaha megcsináljuk, de végül sikerült. Ez az egyik legviccesebb jelenet, amit láttam – nem azért, mert én írtam, hanem alapjában véve Candice-nek és Robertnek köszönhetően.

House és Cuddy története… bonyolult. Úgy randizni, hogy közben normálisnak tetteti magát, nagyon fárasztó lehet House-nak. Mert ő igazából nem ilyen. És, aki úgy hiszi, hogy nem lesz bonyolult, az valószínű, még nem látta a sorozatunkat, és nem érti meg a felmerülő problémákat azzal kapcsolatban, ha valaki House-szal jár. Szóval House és Cuddy kihívásokkal teli, érdekes pár hét [epizód] elé néznek.

Alternatív link (ha nem jönne be a fenti videó)

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

  1. “nem is tudom, hányszor forgattuk le. Mert minden alkalommal valaki nem tudta kibírni… Annyira nevettek. Hugh már sírt. Aztán egy ponton le kellett állnunk. Végül azt fel is használtuk, amelyben Hugh, kamerán kívül felállt az asztaltól és kiment a szobából, hogy ne kelljen leállnunk. Mert, ha ott maradt volna, nem tudták volna befejezni.” Na ezekből milyen jó bakiparádékat csinálhatnának!Olyan régen volt már. Legutóbb a 3. évadra emlékszem, ami számottevőbb volt.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .