7×09 “Az élet súlya” – előzetes

Előzetes a jövő heti tv2-s epizódhoz:

Cuddy anyja, azaz Candice Bergen hangja Menszátor Magdolna, aki a legtöbb filmjében szinkronizálta a színésznőt. Pirospont, amiért figyeltek erre. Viszont kapnak egy feketét, amiért House “Kicked in just time”-jából “Pár óra múlva magához tér…” lett. Biztos próbálták rendesen is lefordítani, és sehogy se jött ki a szöveg, így megváltoztatták. Csak nem értem, hogy akkor meg miért szoktak hadarós félmondatok lenni, amellyel ugye beleszorítják a magyar szöveget az angol idejébe. Pedig egy “Pont jókor ütött be” szerintem jó lett volna oda, de hát engem nem kérdeztek meg…

További infó az epizódról
Majd ide írjátok a véleményeteket az epizóddal kapcsolatban!

Csatlakozás a társalgáshoz

9 hozzászólás

 1. Annyira tudtam! Pont ezt akartam mondani, hogy remélem, legalább Menszátor Magdolnát megtartják C.B. hangjának.
  De ettől az előzetestől nem vagyok lenyűgözve. Kb nesze semmi, fogd meg jól. :fancsali: De hát mit vártam?

 2. Szerintem a legrosszabb szinkronos rész a 7×7 volt. Úgy ahogy az a srác szinkronizált úgy még én is tudtam volna. Remélem ez a rész jó lesz, mert a hetedik évadból ez az egyik kedvencem.

 3. két szó: Kritikán aluli

  Az egyetlen üdítő színfolt Rachel volt. (nem Taubné, mert az ő szinkronhangja szerintem komoly kínzóeszköz lehetne bármelyik fegyveres alakulat kezében) hanem a pici, de csak azért, mert ő nem beszél 😀
  Az eredetihez képest pár sor kimaradt, pár teljesen átalakult és kerültek be újak is.

  “profi munka” (hangsúly ideképzelendő)

 4. Viszont az előzetesben elhangzó mondat az epizódban jó helyre került, meg szövegileg is minden rendben volt. A többi általánosan fenn álló probléma nem változott: szélesvászon, Kulka elnyeli a szavak elejét, közepét, végét… És lehet, hogy eredetileg is ennyire szárazon mondja Masters a karaktereket, de mivel nem egy stúdióban mondja fel a szöveget, ezért abban van némi élet. Így ez valahogy nem az igazi. És Chase is feltűnően száraz volt ma.

  A hetibeteg hangjával nem voltam kibékülve. Technikailag minden rendben volt vele, de valahogy nem tetszett.
  Ma rájöttem, hogy Holl Nándor (Foreman) és Kapácsy Miklós (Taub) munkáján soha nem volt kifogásolnivalóm. És ezidáig Fekete Zoltánéban (Chase) sem.
  Györgyi Anna meg egyre inkább kezd eltávolodni Cuddytól. Lehet, hogy önmagában megállná a helyét, de valahogy… nem tudom miért, de nem az igazi.

  Azt meg észrevettétek, hogy kerülték a “nővér” vagy “húg” szót? Mondjuk a helyükben én is ezt tettem volna. Máig sem tudom eldönteni, hogy Julia Cuddy húga vagy nővére.

  Ja, és emlékeztek, milyen epizódcímet mondtak be az elején? Valami hősös volt, de elfelejtettem felírni. Mindegy, port.hu-n ez a cím van megadva, szóval ez már így marad.

  1. Györgyi Anna… egy vicc, amit művel… én is tartom magam ahhoz, hogy olyan volt az a “megosztjuk a nyomorunkat” szöveg hangmélységre, mint a Star Wars-ban a “Luke, én vagyok az apád” kb…

   Taubné hangja meg csak egyszerűen: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Én úgy vagyok vele, hogy a szerda esténkénti tevékenységeim közben megy a tv és időnként elborzongok attól, amit hallok. :fancsali: És ilyenkor mindig eszembe jut, hogy régen én is csak szinkronosan néztem, és akkor fel sem tűnt, legalábbis így emlékszem. És akkor valószínűleg mindenki ezt éli át, aki csak szinkronosan nézi. Nem tűnik fel neki a szinkron minősége, mert nincs mihez hasonlítani.
  Mindenesetre én javaslom mindenkinek az eredeti nyelven! :kacsint:

 6. Most én is megnéztem szinkronosan, mivel nem volt jobb dolgom. 😀 Bár majdnem kikapcsoltam már a főcímnél amikor Jesse és Peter magyar hangját felcserélték. De hát mit várunk a tv2-től… 🙂

  1. Hú, ezt nem is vettem észre. Mondjuk, ha tényleg így volt, akkor ez elsősorban a szinkronosok hibája. A tv2 nem szokta tüzetesen leellenőrizni a végterméket. De emiatt persze végeredményben a tv2 hibája, hiszen ők adják le a kapott anyagot.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .