7×07 – extra videók

A folytatásban három videót találtok (fordítással), amelyekkel a legutóbbi epizód kulisszatitkaiba pillanthattok bele:
Larry Kaplow vagyok, a “House” egyik konzultáns producere, és az általam írt epizód címe “A Pox On Our House”. Ebben az évadban ez a legambiciózusabb… Két teaserünk [kezdő jelenet] volt: az egyik a rabszolgahajón játszódott 1793, ahol rabszolgákat dobáltak le a hajóról, a másikban pedig a jelenkori Bermuda-szigeteknél járunk, ahol két gyerek talál egy üveget az elsüllyedt hajóban, amely lehet, hogy feketehimlőt hordoz magában.
Tudtam, hogy mély érzelmek lesznek [az első jelenetben]. Át kellett gondolnom, hogy milyen az, mikor egy apa búcsút mond a fiától. Ráadásul az egész egy rabszolgahajón történt, szóval a forgatáson is megható volt. Aztán később az epizódban ez visszaköszön, mikor az apa egy kvázi idegenre hagyja a fiát.
Ebben az epizódban House felépülőben van az előző epizód egy eseményéből: hazudott Cuddynak. És természetesen Cuddy rájön erre, és House azt gondolja, hogy rendben van, hogy hazudott, mert így végezhette csak a munkáját. Ahogy azt hét éve teszi. Azt gondolja, hogy ez elfogadható, még a Cuddyval való kapcsolatában is. Ez okozza a problémát, mert Cuddy nem tudja szétválasztani a magán- és a munkahelyi életet. House azt bizonygatja, hogy hazudhat azért, hogy megmentsen egy életet, Cuddy meg azt, hogy így van, de neki ne hazudjon.
Masters kezd önállósodni. És, merthogy annyira okos és őszinte, úgy hiszi, hogy ha elmondjuk az igazat, akkor kapjuk meg azt, amit szeretnénk. És ez ellentmond annak, amiben House hisz, szóval ő hazudik Cuddynak, meg az ÁNTSZ-nek – Brodának. Masters pedig az igazat akarja elmondani. És végül ez bejön neki.
Sam és Wilson egy fiatal rákos páciens szüleit helyettesíti, mert az anyját kizárták a kórházból. És jól boldogulnak együtt. Ezzel meg akartuk mutatni, hogy ők ketten, akik az igazat mondják egymásnak és bevallják, ha hibáznak és az erősségeiket meg gyengeségeiket. Jól dolgoznak együtt, csapatként. Ellenben House-szal és Cuddyval, akik nem működnek jól csapatként, különösen a munkahelyen nem.
Az epizód végére House és Cuddy fasírtban van, Wilson és Sam pedig látszólag szép jövő elé néznek.

Speciális Effektek: A rabszolgahajó

Gary Monack vagyok, én felelek a mechanikus effektekért. Általában mi csináljuk a szmogot, esőt, havat, néha a véres dolgokat, tüzeket.
A teaserben egy rabszolgahajót kellett csinálnunk, amely ide-oda hányódik a tengeren.
A végén pirotechnikai trükköket használtunk az ágyúkhoz.

3… 2… 1… *bumm*

Speciális effektek és maszk

Helló, Dalia Docter vagyok és a sorozatban én felelek a maszkos sminkekért. A sima és a maszkos smink között az a különbség, hogy a sima az a szépítő és díszítő smink, a maszkos, speciális effektes pedig minden más ezen kívül: bőr, vér, hányás, vágás, sebek, különféle maszkok, kiütések… mindig próbálom másmilyenre csinálni a kiütéseket, attól függően, hogy mi okozza őket, orvosilag.
Minden epizódban van egy-két páciens, akiken dolgoznom kell az epizód elejétől a végéig.
Ebben a részben van egy édes kislány, rákos páciens. Egy kopasz-sapkát kell ráapplikálnom. Ez nagy kihívást jelent. Általában másfél-két és fél órába telik, a szituációtól függően. Ezesetben próbáltunk rátenni egy kis [speciális] sapkát, hogy ne kelljen a kislánynak annyit ülnie. De közben is sok kis szünetet tartottunk és az anyja is masszírozta őt. Meg adtunk neki cukorkát, és próbáltuk játékossá tenni az egészet. Nagyszerűen sikerült és nagyon édes kislány volt.

sminkes: Tetszel magadnak kopaszon?
kislány: Ja.
sminkes: Igen? Szerintem nagyon jó fejed van.
kislány: De a hajat jobban szeretem.
sminkes: Ja, igen.

Nagyon érdekes epizód volt számunkra. Abban a 17. századi jelenetben a rabszolgáknak himlőjük volt. Kiütéseik voltak és ilyen nagy tapaszokat tettünk rájuk alkohol segítségével. Aztán a fölösleget le kellett szedni, és ki kellett színezni, és mind csodásan sikerült. Jól nézett ki. Izgalmas volt.


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .